BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #728131 przez Monika23083
Hej dziewczyny!!

Prawie 3 godziny z Wami spędziłam czytając posty od soboty :) Ja od wczoraj leżę sobie, bo brzuch twardy że aż boli, a w nocy budzę się z bólami okresowymi.

papi śliczny ten Twój synek:) jeszcze raz gratulacje:)

serek
maliny wkłądam do słoików 330 ml. Gotuję w szynkowarze ok. 30-40 minut, zalewam zimną kranówką:) jeśli chodzi o bóle okresowe to ja znimi sie borykam od jakiś 2 tygodni, czasami to ię aż budzę w nocy - a szyjka jak długa i zamknięta. Biorę sobie no spę forte i leże:)

izulka trzymaj się Kochana..dobrze, że jesteś w bezpiecznym tygodniu.

iwonka u Ciebie tylko 6 dni jeszcze! :)

ninka, nefeli trzymajcie się:)

boże, ja się coś nie nadaję na pisanie postów ostatnio, tyle miałąm napisać i co ico siedzę i gapię się w monitor :laugh:

a Villemo gratulacje :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #728139 przez mery75
Cześć mamusie no i witam nową mamusie też :blink:
U mnie nadal trwa szał zakupowy i stwieerdziłam że prócz mleka mam już wszystko jupi nareszcie :blink:
Jutro dokończe prasowanie i pakowanie torby a cZytam tutaj że może szybciej rozpakuje się Izula niż Agamo czy Iwonka no ciekawe teraz to możemy zakłady obstawiać
Mnie dzisiaj całą noc śnił się synuś naszej Papi no już głupieje niemogę się już doczekać i stwierdziłam że im bliżej tym bardziej czas mi się dłuży :S
Iwonka cudna ta kokardka przy tym rożku gratuluje udanych wizyt

11 lata 4 miesiąc temu #728154 przez pyzaura
Iwonka śliczny ten rożek.
Witam nową mamusia Lena ;)
Nefeli 3maj się tam zaciskaj nogi. Tyle. już wytrzymałaś to dasz rade A małe słoneczko Wszystko Ci wynagrodzi.
Izula Ty też 3 maj się dzielnie kochana. Te lekarza to szkoda gadać. Tylko cie mam wymęczyli.

Ania

11 lata 4 miesiąc temu #728159 przez pyzaura
Monia 23083 ja tak jak TY od wczoraj leże i odpoczywam. A co tam należy nam się chwila relaksu odpoczywaj kochana.

Iva naklejka rewelacyjna. Bardzo mi się podoba'

Akina buziak dla ciebie Bądz dzielna i zciskamy nogi. By Igusia i Misia urodziły się w terminie Ja mam też ostatnio silne bóle brzucha po prawej stronie mocno się napina i ta skracające się szyjka

Nie Wiem co jeszcze więc wszystkim s le buziak.

Ania

11 lata 4 miesiąc temu #728163 przez Kasia :]
Witam wszystkie Mamusie po dłuuuugiej przerwie :)

Z góry przepraszam za moje zniknięcie, ale już się ogarnęłam i jesli mnie "nie zjecie" jak to określiła Iva, to chętnie do Was wrócę :)
Stęskniłam się za Wami :*
Z wieściami co u Was jestem na bieżąco.
Dlatego od razu moje gratulacje Papi - Adaś ślicznotek :) będzie kawaler dla mojej Zosi.

Śliskam wszystkie Brzuchatki - te które były i te nowe również :*

11 lata 4 miesiąc temu #728166 przez pyzaura
Kasiu witamy napisz słoneczko co u ciebie

Ania

11 lata 4 miesiąc temu #728167 przez Nubi
Kasia o ile dobrze kojarze jetes z okolic krakowa? Kalwaria?
Ja Cie nie zjem ;) kazdy ma swoje powody a jak na bierzaco jestes to chwala Ci za to bo nie lada wyczyn :)

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #728171 przez Kasia :]
Hmm...dużo zmian - firma męża, remont, przeprowadzka...ale to już unormowane. Teraz czekamy z niecierpliwością na nasze Maleństwo :) Wrzucę jutro jakąś fotkę, żeby się zwizualizować :) Wyprawka też już skompletowana - w sumie brakuje materacyka, ale jest zamówiony, więc prawie jest. Jutro mamy z mężulkiem 3 rocznicę ślubu, więc planujemy wieczór we dwoje - w kinie co prawda :P ale na moje możliwości to super wycieczka :P

11 lata 4 miesiąc temu #728175 przez Kasia :]
Nubi, tak tak, Kalwaria...w sumie okolice, wioska obok :) Oj powiem Wam, że ładnie tutaj skrobiecie tych postów! :P szok w trampkach

11 lata 4 miesiąc temu #728190 przez paulinka.k22
No jestem już po wizycie! Ale się naczekałam, bo doktorek był na urlopie, to cała poczekalnia kobitek!
U nas wszystko dobrze! Szyjka sie nie skróciła, gin stwierdził,że poród jeszcze się nie zbliża :) ale chyba odrobina tego czopu mi wyleciała przy badaniu, bo coś tam napisał w karcie, a że bazgrze jak kura pazurem, to sie nie mogę rozczytać. Jak przyjechałam do domu to troszeczkę takiego śluzu miałam na wkładce, ale się nie przejmuje, bo szyjka trzyma :) małej nie mierzył, bo robili to ponad tydz temu w szpitalu i w tedy w 34 tc miała już 2600 no i dziś stwierdził, że duże dziecko ;) za 2 tyg mam wizytę to dopiero ją pomierzy przed porodem, mam przyjść już z ktg, z morfologią, crp, przeciwciałami i badaniem moczu. no i mała już główkę ma prawie na dole. No to tyle o mnie :)

A jak tam pozostałe dziewczynki po wizytach?

11 lata 4 miesiąc temu #728193 przez SerekWaniliowy
No to co dziewczynki jedziemy rodzić czy tylko postraszyć? hihihi znów dostałam skierowanie, doktorek sie śmiał i mówił, ze może na weekend Bogna będzie z nami na życzenie męża a dziś mam jechać bo słabe ruchy i te bóle to mogą świadczyć o tym, że kruszka już się wyszykowała i lada chwila będzie z nami i kazał torbe zabrać, ale rozwarcie wciąż tylko 2cm i ból przeszedł więc nie wiem o co tyle hałasu a no i ktg bez żadnego skurczu a tętno Boguni bardzo dobre, no ale wole jechać jeden raz za dużo niż raz za mało.

Aaaa jak mnie badał to kazał sie bardzo rozluźnić i mieszał mi tam chyba ze 3 minuty tak bardzo boleśnie i mówił, że może być troszkę krwi a te troszkę to kurka prawie jak okres było :/

Myślę, że za 2 dni wrócę jeszcze z brzuszkiem przed sobą :) a jakoś jak ktg wyszło takie dobre to strach odszedł o nią oczywiście, i jakoś rozbawiła mnie ta sytuacja :silly:

Aga

11 lata 4 miesiąc temu #728196 przez mery75
Paulinka z tego co kojarze to mamy ten sam termin u mnie szyjka się skróciła a ta wydzielina co mam to niewiem czy to po nocy luteina wylatuje czy co non stop mokre gacie mam fajnie że u Was wszystko ok ja usg mam na przyszłą środe to zobaczymy wage mojej myszki :blink:

11 lata 4 miesiąc temu #728203 przez Alivva
Kasia :] napisał:

Hmm...dużo zmian - firma męża, remont, przeprowadzka...ale to już unormowane. Teraz czekamy z niecierpliwością na nasze Maleństwo :) Wrzucę jutro jakąś fotkę, żeby się zwizualizować :) Wyprawka też już skompletowana - w sumie brakuje materacyka, ale jest zamówiony, więc prawie jest. Jutro mamy z mężulkiem 3 rocznicę ślubu, więc planujemy wieczór we dwoje - w kinie co prawda :P ale na moje możliwości to super wycieczka :P

Chyba we TROJE Kasiek :)
dziś urodzinki,jutro rocznica ślubu.....hmmmmm Tez brałam ślub w dzień po swoich urodzinach :P Urodziny obchodze nadal,rocznice też ale w grudniu rozwodowe :P :P :P

Teeeej paCZ-nie zżarły Cię :D

11 lata 4 miesiąc temu #728204 przez Kasia :]
Serku, to 3-mam kciuki, żeby wszystko było w porządku :) Teraz już lada moment może Maliutka zdecydować się wyjść ;)

Paulinka, nasza Zosia w 35 tygodniu ważyła 2600g i lekarz stwierdził, że jest duża. Chociaż mnie się wydawało, że taka w normie :)Nie wiem gdzie ona się tam mieści w tym brzuszku, bo wcale nie mam takie wielkiego.

11 lata 4 miesiąc temu #728206 przez Alivva
Paulinka-dobre wieści.
Aga a Ty kurna gdzie do szpitala hm?? Mówisz,że to już??? Cholerka my się naprawdę powoli zaczniemy rozpakowywać,ale jakoś tak czekam teraz po Papi aż ciąg dalszy zapoczątkują cesarki Iwonki i Pauliny :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka