BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #728336 przez asiek89
Karolcia, czekamy na wieści!
No no, coś dużo Was ląduje na IP. Ciekawe kto tu ostatecznie będzie po Papi w kolejce ;)

Niagara, ja też słyszałam, że po badaniu śluz zabarwiony na brązowo jest czymś normalnym, także się nie martw :)
Ech też bym chętnie dała kręgosłupowi na basenie odpocząć, ale czuję że teraz już samo dotarcie i przebranie się byłoby wykańczające...

Akina, kurczę, niedobrze, że ten paciorkowiec się przyplątał. Ja jeszcze nie miałam robionego GBS, więc się nie wypowiem, ale trzymam kciuki, żeby mimo wszystko poród przebiegł bez komplikacji i Igunia przyszła na świat zdrowa. Trzymaj się cieplutko, oby do kolejnej wizyty!

Asia&Patryś

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728338 przez akina_zet
mery75 napisał:

Akinka przykro mi że cię to dopadło kochana ja wynik będe miała 02.09 na wizycie kurcze ciekawe od czego to jest zależne niemartw się oby wszystko tylko potem było

On powiedział,że od wszystkiego :( Od basenu na który wcześniej chodziłam,sauna,mogłam podłapać to w jakiejś toalecie itd. :(

Dzięki Asiu :*

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #728341 przez Kasia :]
Akina, bidulko :( niestety nie pomogę Ci za bardzo z tymi wynikami, bo u mnie wynik ujemny wyszedł. Ale nie martw się na zapas. Dziwi mnie tylko to, że dopiero przy porodzie dadzą Ci kroplówkę. Mój lekarz mówił, że gdyby wynik wyszedł dodatni to musimy mieć czas na wyleczenie mnie. Dlatego to badanie przeprowadza się pomiędzy 34-36 tygodniem.

Nike
, wybieramy się na otwarcie, czyli na 10 :) być może się spotkamy :P i popieram: facet na kacu to zły towarzysz jakiejkolwiek wędrówki :/

11 lata 4 miesiąc temu #728342 przez nefeli
No tak Iwonka strasznie dzis sie spiesza z tym rodzeniem,jutro wlacze i fotkami dzieciaczkow beda strzelac ktora szybsza...;) Niagara cos czuje ze chyba z pol tabelki do konca miesiaca sie zapelni i to te najmniej przewidywane beda rodzic ;)
Kurcze Iownka czytam Twoj podpis pod suwaczkiem i tak sie rozmarzylam,ze moze jednak bym dobila do tego 38go tygodnia ,to chociaz w koncu na jakis sexik sie zalapie,maz bylby taki szczesliwy bidulka na diecie tyle miesiecy,a ja od conajmniej dwoch mam takie libido ze przynajmnie raz dziennie kombinuje jakby go tu skonsumowac i ciagle sobie mowie "opamietaj sie dasz rade"

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728344 przez nike84
akina trzymaj się mocno :kiss: Mnie jak pobierali wymaz to specjalnie zapytałam co w razie dodatniego wyniku, to powiedziała, że nie trzeba się martwić, bo po prostu przy porodzie podają antybiotyk na tego paciorkowca i tyle. Ale że lepiej zrobić badanie i go wykryć, niż nie wiedzieć o jego istnieniu, bo wtedy przy porodzie dzidziuś by sie nim zaraził, a dla takiej kruszynki jest to niebezpieczne. Więc nie martw się, bo teraz jak będą mieli Twoje wyniki to będą wiedzieć jak postępować i na pewno będzie wszystko dobrze :)

A dowiedziałam sie, że dlatego podają antybiotyk przy porodzie a nie wcześniej, bo jakby się wczesniej wyleczyło z tego dziada, to do porodu może jeszcze cholerstwo wrócić :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #728346 przez kocham_cie
ojojo co to się dzieje... moje drogie Panie jedna po drugiej w kolejkę się wpychają i na porodówkę pchają :lol: trzymajcie się tam dzielnie... i te co mogą to niech rodzą i nawet nie ważą się w dwupaku wracać...a te które powinny jeszcze poczekać to noga na nogę i sio do domu :silly:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #728350 przez Alivva
Na TLC zaczął się program "matka w ciąży,córka w ciąży"

Moniś nie pomogę póki co bo wynik odbieram jutro

11 lata 4 miesiąc temu #728351 przez akina_zet
Kasia :] napisał:

Akina, bidulko :( niestety nie pomogę Ci za bardzo z tymi wynikami, bo u mnie wynik ujemny wyszedł. Ale nie martw się na zapas. Dziwi mnie tylko to, że dopiero przy porodzie dadzą Ci kroplówkę. Mój lekarz mówił, że gdyby wynik wyszedł dodatni to musimy mieć czas na wyleczenie mnie. Dlatego to badanie przeprowadza się pomiędzy 34-36 tygodniem.

Nike
, wybieramy się na otwarcie, czyli na 10 :) być może się spotkamy :P i popieram: facet na kacu to zły towarzysz jakiejkolwiek wędrówki :/

Kasiu pytałam go czy teraz nie możemy z tym działać,powiedział,że dostanę penicylinę dożylnie jak będzie się rozpoczynać poród :huh:
Penicylina,immunoglobulina ze względu na moją grupę krwi,ciekawe co jeszcze mi zaserwują :(

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #728354 przez nefeli
Monia mi GBS nie robia,bo stwierdzili obaj ze skoro cesarka to nie ma potrzeby.ale z wielu zrodel wiem ze jesli to wykryja to podaja lek dopiero podczas porodu,nie wczesniej.
Iva to ja chwile przed Toba chce i urodze,a jak chce tak ma byc i bedzie...ooo !!!
Kasiu nie moge sie doczytac co Ty dzis swietujesz ,chyba jakas rocznice jak rozumiem,ale nawet jesli sie myle to i tak zycze sto lat,zdrowka,milosci no i latwego,szybkiego porodu!!!!

11 lata 4 miesiąc temu #728356 przez nike84
Kasia ja też się wybieram od razu z rana, i mam nadzieję że pogoda nie będzie jakaś tropikalna, bo tam wszystkie bedziemy padać jak muchy ;)

Iva dzięki za cynk o programie na TLC. Czaiłam sie na niego od tygodnia i oczywiście sobie zapomniałam :S

11 lata 4 miesiąc temu #728357 przez iwonta_kg
Nefeli az lzy mi poleciały ze smiechu heh bidulki wy niewyzyte seksualnie hehe a masz zakaz od gina na seks?

Akina to kiepsko ze cos sie przyplatalo. Ja mialam ujemny wynik gbs.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 4 miesiąc temu #728358 przez Kasia :]
Akina, no to powiem Ci, że już sama nie wiem dlaczego mój mi tak powiedział. Ale on czasem ma dziwne podejście...Jak się go na ostatniej wizycie zapytałam co tam do szpitala zabrać, to mi powiedział, że on w sumie nie wie i dał mi ulotkę :/ super

Nefeli, dziękuję za życzenia :* Dziś mam urodzinki, a jutro rocznicę ślubu :) więc w sumie dwa w jednym :)

Dobra dziewuszki, zmykam na łóżko. Rano dopada mnie bezsenność (część z Was też to dopada), więc muszę nadrabiać wieczorami :)
Buziaki i do jutra :*

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #728360 przez akina_zet
Nike dziękuję Ci za info,teraz wszystko jasne Kochana.

Ivka,skoro Ty jak Nefelka masz cc,to wynikiem nie musisz się martwić.

Oj Kasiu,lekarze bywają "zabawni" ;)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #728370 przez donata
Akina, bardzo Ci współczuję :/ Ja dopiero będę miała robione badanie w piątek... Ale miejmy nadzieję, że to nic groźnego.

Kiedyś nie było tych wszystkich badań i dzieci się zdrowe rodziły. A teraz pełno badań i straszą ciężarne :/

Nefeli, obojętnie, którego wybierzesz ginekologa, to na pewno będzie dobrze :) Ja bym chyba wzięła młodego :) Inne podejście na pewno, nowocześniejsze. Tak myślę bynajmniej. Ale w sumie nie będę rodzić u swojego lekarza, bo moja ginekolog nie pracuje w żadnym szpitalu. Więc poród będzie odbierał całkiem obcy mi ginekolog. Nawet nie wiem, jaki i w ogóle :)

Dzisiaj byłam w Carrefourze i polazłam z zakupami do uprzywilejowanej kasy dla kobiet w ciąży. I przepchałam się bez kolejki z drugiej strony, bo inna kasjerka powiedziała, że kobiety w ciąży z drugiej strony. To ochroniarz podszedł i mówi, że ja nie mogę tu stać i w ogóle... Ludzie się patrzą, wstyd... A potem inna kasjerka krzyczała do niego, że kobiety w ciąży z drugiej strony mogą podchodzić, bo to uprzywilejowana. Bardzo poinformowany ten ochroniarz... :angry: Człowiek chciał raz skorzystać, że się jest w ciąży, to jeszcze taki szum :P

11 lata 4 miesiąc temu #728371 przez nefeli
czy my jestesmy najbardziej rozgadanym forum czy mi sie tylko tak wydaje??? :) i najbardziej zakreconym...co mnie osobiscie pasuje bo ja nie lubie dusic sie miedzy ludzmi z tematami tabu..
Iwonka najpierw zakaz bo szyjka do dupy,pozniej skurcze porodowe utrzymujace sie do dzis,ryzyko przedwczesnego porodu no i wiercik przyklejony do watroby wiec chyba dlatego zakaz mi dali...wczesniej nie mialo to dla mnie znaczenia,ale odkad jest zakaz to ochota nieziemska;)
Tak sobie mysle ze jak bym jednak nie wytrzymala to w tym dniu na pewno urodze :) bo jak ma byc to niech juz bedzie to sex z efektem,a nie od tak sobie...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka