- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
oj jo ja dzis tez bole okresowe czuje i to mocno..
wlasnie sobie uswiadomilam ze trzeba posprawzac czy wszystko w torbie mam. niby po szpitalu mialam ale czesc kosmetykow wyciagnelam i trzeba w razie czego przejrzec. a ja sie zmieszcze w torbe i jeszcze w reklamowke chyba bo te majtasy jednorazowe i podklady to pol torby zajmuja.
a i mam pytanko. kiedys pisalyscie o wzieciu czopkow glicerynowych. potrzebne beda po czy przed?
i czy np wystarczy plyn do podmywania laktacyd np czy musi byc jak widzialam tamtum rosa czy mydelko czy widzialam tez ze octenisept sie przydaje? czy to wszystko naraz czy jedna rzecz wystarczy?
Ja to spakowałam szare mydełko,octenisept i 3 saszetki tantum rosa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Córuniu kocham Cię nad życie
Ja ogólnie na każdym mierzeniu mam niskie ale czasami jak siedze w domu to czuje takie parosekundowe uderzenia gorąca czoło mokre i za chwile przechodzi a w danym momencie wogóle się niedenerwujepapi88 napisał:
akina no ja mialam w szpitalu 140/110 i odrazu reakcja na to bylo ze zdecydowanie za wysokie to ja sie dziwie ze ty z twoim cisnieniem jestes w domku ale moze to taki jednorazowy skok strasznie tego pilnuj bo to bardzo wazne z tego co mi powiedzieli to takie skoki sa bardzo niebezpieczne
Pijnuje,ale nerwy powodują u mnie takie skoki
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
W temacie becikowego to jeszcze nie byłam się dowiadywać, ale raczej bez zaświadczenia z US się nie obędzie.
Chyba Karolcia pisałaś o zwolnieniu na stażu. Pieniądze będziesz dostawać tak długo, aż do dnia zakończenia stażu, a później tracisz prawo do stypendium stażowego.
Ja torbę już kupiłam większą i jest z wyciąganą rączką i ma kółka. U mnie niby podkładów nie trzeba brać, ale jednak wolę mieć zwłaszcza, że w tych będę czuć się lepiej. I muszę wziąć pampersy, a one trochę miejsca zajmują. Jeszcze ręczniki, klapki, kosmetyki, więc pewnie i tak będzie wypchana a jak chcą się śmiać niech się śmieją, a my róbmy swoje!
Coś niektóre nasze dzieciaczki spieszą się na druga stronę brzucha. Jak już pisałyście, te które już mogą niech wychodzą, a te które mają czas niech lepiej jeszcze sobie troszkę tam posiedzą
Monika23083 świetnie Ciebie rozumiem. Moja teściowa też tak potrafi. Jak gada z nami to obgaduje swojego drugiego syna i jego narzeczoną, jacy oni niedobrzy, że ona buntuje syna przeciwko niej i takie tam. Jak gada z drugim synem to obgaduje nas, że Mirek ma ja w dupie, ze ja zakazuje mu wozić mamę po rodzinie. Tydzień po wyjściu ze szpitala chciała, żebyśmy z nią jechali na regaty. I wielka obraza była, że odmówiliśmy. Teraz dziecko jest dla nas najważniejsze i już może zapomnieć o tym, że mój mąż będzie ją wozić po rodzinie, bo jej się nudzi.
A wczoraj miałam wizytę. Maleństwo waży 2600 g i ma się dobrze szew trzyma i 10 września na wizycie będziemy ustalać datę jego zdjęcia. Znowu pójdę do szpitala. Może coś się rozkręci po zdjęciu szwu
Gbs na szczęście wyszedł ujemny.
Po wizycie byliśmy u dziadków i oczywiście nieważne ile by nasze dziecko nie ważyło to dla babci ciągle mało może jakby już teraz ważyło 5 kg to by wg niej było dobrze. Babcia jest z tych co oceniają zdrowie po wadze- im większe, tłuściejsze tym wg niej zdrowsze i oczywiście ciągle ta sama gadka - ty jesteś za chuda, ja pamiętam wszystkie dziewczyny w ciąży były takie pulchne, a Ty nic nie jesz i przez to dziecko będzie małe.
A teściowa miała pretensje, że nie powiedzieliśmy czy będzie syn, czy córka. Uważa, że trzymamy to w tajemnicy i ciężko jej zrozumieć naszą decyzję.
W końcu chociaż trochę nadrobiłam czytanie
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- donata
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny współczuję Wam wysokiego ciśnienia i że musicie je kontrolować. Ja mam niskie zawsze np. 100/60, a nawet 90/60. Ale może też dlatego jestem śpiąca często.
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oj jo ja dzis tez bole okresowe czuje i to mocno..
wlasnie sobie uswiadomilam ze trzeba posprawzac czy wszystko w torbie mam. niby po szpitalu mialam ale czesc kosmetykow wyciagnelam i trzeba w razie czego przejrzec. a ja sie zmieszcze w torbe i jeszcze w reklamowke chyba bo te majtasy jednorazowe i podklady to pol torby zajmuja.
a i mam pytanko. kiedys pisalyscie o wzieciu czopkow glicerynowych. potrzebne beda po czy przed?
i czy np wystarczy plyn do podmywania laktacyd np czy musi byc jak widzialam tamtum rosa czy mydelko czy widzialam tez ze octenisept sie przydaje? czy to wszystko naraz czy jedna rzecz wystarczy?
Czopki glicerynowe przede wszystkim po. Pierwsze wypróżnianie po porodzie zarówno po nacięciu krocza jak i po cc to niestety nic przyjemnego
A co do podmywania to przy cięciu krocza to chyba najlepiej się szare mydło sprawdza a octanisept to do dezynfekcji rany i do pępuszka dla maluszka się przydaje.
Ja już spakowana do torby. Pomieściłam się bez problemu. Dla maleństwa biorę tylko smoczek,pampersy i chusteczki, kocyki rożki i inne pierdołki sobie daruje bo są nie potrzebne, zresztą w każdej chwili coś mąż może dowieść jak będę potrzebować.
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aska waga w normie Twojego skarbeczka ale po porodzie to lepiej uważać na babcie bo zapasie dzieciątko ale babcie takie już są lepiej większe tylko jak urodzić ???? fajnie że wszystko ok ciekawe jak to będzie jak zdejmą ten szew pewnie to troszkę przyspieszy wszystko
Też uważam, ze będę musiała uważać na babcie i pewnie często będzie spięcie o karmienie mojego dziecka. Babcia wychowywała mojego męża i jego rodzeństwo i właściwie wszyscy mieli nadwagę, mąż odczuwa to do tej pory i mają chorego wnuka i ciągle go tuczą, już waży 150 kg, a jak zwrócić im uwagę, że źle robią to odpowiadają, że przynajmniej widać, że nikt go nie głodzi. O konsekwencjach takiej wagi w ogóle nie myślą.... A swojego dziecka nie chcę tuczyć, a babcia to pewnie zaraz by chciała, żeby jadło wszystko i duuużo.
Właściwie to bym chciała, żeby po zdjęciu coś się ruszyło. Mam nadzieję, że nie będzie tak, że jak dziecko się spieszyło to teraz nie będzie chciało wyjść.
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja az sie boje zasnac,mam wrazenie ze odlatuje,wpadam w spiaczke,uderzenia goraca mam od dluzszego czasu i w dzien i w nocy,slabo mi strasznie i niedobrze,a watroby malo nie rozerwie...gin dzisiaj mi powiedzial ze on nie bedzie czekal przy takich wynikach i w 36tyg zrobi cesarke...przeciez mala jeszcze taka malutka ...i wiecie co ja sie dziwie troche bo u Izy tez skoki w tych wynikach,a juz termin bezpieczny i dzidzius duzy,a trzymaja ja nadal i mecza prochami,a moj jak mu o 37tygodniu dzis powiedzialam to on ze przy takich wynikach w 36 przerywa sie ciaze dla bezpieczenstwa malenstwa...juz nie wiem co myslec mam
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Widze ze babcia chce Cie i dzidziusia utuczyc
Ale wszystkie babcie takie sa...jedz miesko a ziemiaki zostaw...u mnie to samo.ale ja wole czasem te ziemiaczki he ...i tez tucza.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja mam małą sportową torbę do szpitala i jakoś się pomieściłam Ciuszków nie biorę, tylko na wyjście, ale to mąż przywiezie, pampersów też nie pakowałam, myślę że dostaniemy, ale w razie czego wrzucę do samochodu Będę miała jeszcze dużą torebkę, tam schowam pozostałe drobiazgi
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Ja kupowałam biustonosze w lidlu tyle że te bardziej sportowe. Są ok, a noszę je non stop.Ogólnie w lidlu są dobre gatunkowo ciuchy, często coś tam kupuję i jest ok.
jeśli chodzi o cisnienie to zawsze miałam niskie 90/60, 100/60 takie tam. Ale od 3 wizyt czyli od 3 miesięcy podnioslo mi się to rozkurczowe do 100 i 110. A przy jakim już naturalnie nie można rodzić?
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nefeli, gdyby nie to, że muszę zabrać pieluchy jednorazowe to pewnie bym zmieściła się w moja mniejsza torbę. A to że u nas w szpitalu są podkłady typu lignina i są niewygodne do noszenia i po zabiegu takie mi dawali to wolę mieć swoje.
Karolcia wg suwaczka to mam 34 tydz. 5 d. a w karcie mam wpisane 34/35. Gin mówiła, że nawet jak dziecko nie jest wielkoludem to lepiej, bo tak nie ciśnie na szyjkę i łatwiej rodzić. I może być duże, a niedojrzałe, więc wagą nie ma się co za bardzo sugerować, ważne żeby nasze dzieci były zdrowe