BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 4 miesiąc temu #729250 przez niagara
pyzaura napisał:

Monia jak się czujesz to jedz przynajmniej troche sie zrelaksujesz ja od ostatniej wizyty mam zakaz wyjazdow a tak mnie nosi ;-);-)
A powierzcie jak dluzej chodzicie to kluje was nad pepkiem po praeej stronie?????????? Takie mam dziwne bole ze az plakac mi sie chchce ..

Ja też tak często mam. Takie kłujące bóle po prawej stronie. Pojawiają się najczęściej po tym jak za dużo się robię w domu, albo za dużo chodzę. Przechodzi jak trochę poleżę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #729253 przez akina_zet
nefeli napisał:

Monia ja powiem tak,ze ja juz swiruje od 6go miesiaca w domu,ale gin powiedzial ze nic sie nie stanie jak do Salonik pojade,bo przeciez musze.trasa jest ok,wyjezdzam o 9tej rano wracam okolo20tej,no i tym razem mam troche lazenia,musze znalezc kilka ubranek...dostalam 100 euro wiec za wiele nie kupie,ale zawsze cos i wyrwe sie z domu...
Jestem caly czas ze skurczami i na nospie i magnezie,w domu ciagle na kanapie,malo co sie ruszam wiec juz jak musze raz czy dwa w tygodniu wyjsc to tez wyjde do lekarza,czy na badanie...a taki wyjazd raz na miesiac,lacze tez lekarza z zakupami,bo tam maz moze podjechac pod sam sklep,jak nie daje rady to nie wychodze z samochodu a sprawy zalatwia on...
wiec jak uwazasz Kochanie,jesli czujesz sie na silach to jedz
Monia ty normalnie masz rodzic z koncem wrzesnia tak?

Tak Nefelko,koniec września,dokładnie 29.

To pojadę,siedzenie w samochodzie rozłożę,wezmę kartę ciąży. A i odwiedzę Włocławek i Płock,zobaczę sobie tamę,zjem obiad na rynku i odpocznę od teściowej ;)

Taki mam plan dziewczynki ;)

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #729254 przez Nubi
Myslalam ze nie nadrobie...
Mialam dzis mamcie, zrobila botwinke mniaaaam... I z rana wraca a ja jutro ktg a pozniej wizyta i wynik z gbs odbieram.

Boli nad pepkiem nie mam chyba ze mala tylek wypina, ale za to jak chodze to czuje jak bym ostatnie trzy dni spedzila w szpagacie ... Ałuuu
Dobrej nocy, karaluchy pod poduchy!
Ps. Akina ja unikam jazdy bo nie chce zeby mna trzepalo, brzuch wtedy boli...

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #729257 przez akina_zet
Pyzaurka jak dłużej pochodzę to też mam takie bóle :huh:

Karaluchy pod poduchy i szczypawki do zabawki :D Ja znam tak Nubi :D

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu #729258 przez kocham_cie
skończyłam prasować :lol:

Magda M

11 lata 4 miesiąc temu #729260 przez akina_zet
kocham_cie napisał:

skończyłam prasować :lol:

oj to chyba będziesz spać jak zabita :D

Monika Z.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729264 przez kalina
oj ja tez staram sie nie jezdzic jak nie musze bo tak czuje wszystkie hopki lub dziury w drodze ze ostatnio bylam bardziej tym zmeczona niz chodzeniem. ale jak sie dobrze akina czujesz to zawsze sie rozerwiesz na chwile. tylko uwazaj bo jak tesciowa sama zostawisz ze swoimi rzeczami to moze ci polowa zniknac..

uprasowalam dzis 2 bodziaki i 3 pieluszki i padlam. juz mnie wkurza taki stan. i mocne bole od popoludnia jak przy okresie. wczesniej cos czulam brzuch ale nie az tak mocno. a tera najlepiej mi w pozycji zgietej. wiec chodze po domu jak neardeltanczyk..

nike masz racje pakuj sie do porzadnej walizy bo na ujastku trzeba tyle rzeczy ze szok. wyglada na to ze dzieci tylko w swoich ubrankach sa bo musi byc zapas i mnie rozwalilo ze trzeba 10pieluch tetrowych. po co az tyle? przeciez paczke pampersow tez trzeba miec

a i dzieki dziewczyny za rozjasnienie umyslu w sprswie rzeczy do podmywania:-)

suszarki nie biore. maz mi doniesie bo juz mi nie wejdzie. a zaraz po porodzie to i tak nie widze siebie zajmujacej sie wlosami

papi tak sobie mysle ze wszystkie czekalysmy jak zaczniesz miec wiecej czasu zebys nas mogla doszkolic i tera sie zacznie rozpakowywanie.
byle nie ja teraz bo cos mam dziwne przeczucia:-\

mi rozmiar z malego b wskoczylo na ciut wieksze b wiec moje cyce nie zaszalaly:-)

mnie tam przy pepku nie boli ale mloda wyzywa sie na moich zebrach. i tak wtyka tam nozki ze czasem sie boje ze jej sie tam zablokuja. no i zazwyczaj grzebie w okolicy prawej nogi przez co czasem chodzic sie nid da. nie wiem czego tam szuka..

magda wariatko przyszalalas dzis. to tera juz mozesz rodzic bo wszystko porobione? :-)

nefeli ty sie sluchaj lekarza. jak mowi ze trza ciac wczesniej to widocznie trza. w koncu chodzi o bezpieczenstwo was obu. a i moze lepiej dla ciebie bo krocej bedziesz w nerwach chodzic:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu #729270 przez Alivva
Ania mnie raz zaboli tu,raz tam....Filip czasem się ze mnie zaśmieje,a czasem wystraszy bo potrafię zastygnąć w bezruchu jak coś mnie gdzieś zaboli,czy zakuje,czy co tam jeszcze :)
Na tym etapie to chyba tak po prostu musi juz być.
Dziś do tego Netto na zakupy pojechaliśmy z młodym rowerami bo nie chciało mi się wyprowadzać auta z garażu a znów na pieszo to za ciężko by było wracać :D
Chyba z 10 osób napotkanych zdziwionych....A TY JESZCZE ROWEREM???? No qwa jeszcze przecież nie rodzę! A nawet jak zacznę to jeszcze zdążę do domu i przesiąść się do samochodu :P

Ludzie są dziwni i chociażby się stanęło na rzęsach i klaskało uszami to nie dogodzisz. Brzuch albo ma się za duży,albo za mały... Jak za duży,to NA PEWNO ŻRE za trzech,jak mały to albo się głodzi albo chora jakaś... Teraz jak się musi leżeć-to na pewno leń,bo przecież ciąża to nie choroba a znów jak przechodzisz ciążę normalnie i pozwalasz sobie na taką aktywność jak dotychczas to głupia za dużo ryzykuje i na pewno zaszkodzi jak nie sobie to dziecku... A już najmądrzejsze są te które nigdy w ciąży nie były i nie mają o tym pojecia :D
Ech... pozostaje chyba tylko się z takich pośmiać bo jak inaczej :D

i tym przemiłym wnioskiem żegnam się z Wami moje kochane :) do juterka :)
śpijcie dobrze :)

11 lata 4 miesiąc temu #729271 przez kalina
dobrej nocki bo juz padam:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #729276 przez asiek89
Iva, haha dobrze podsumowałaś ;) Innym nie dogodzisz, to zdecydowanie prawda. Dlatego ja mam szczerze mówiąc gdzieś co ktoś sobie myśli albo mówi, ważne że ja wiem, czego potrzebujemy i tego się trzymam.

Ech kochane dziewczyny, poczytałam sobie co naskrobałyście przez cały dzień, ale już dzisiaj nie za wiele nie napiszę. Mama mnie "wywiozła" na działkę, gdzie popołudnie spędziłyśmy, w sumie tego nie planowałam, nie przygotowałam się i wszystko mnie boli jak cholera, a Patryś znowu postanowił pourządzać sobie jakiś aerobik, bo mnie skręca w okolicy żeber...
A jeszcze nasza młoda sucz postanowiła wreszcie dojrzeć fizjologicznie :P no i staje się kobietą. Zupełnie jakby nie miała kiedy ;] ale mam nadzieję, że przejdziemy jej pierwszą cieczkę w miarę bezboleśnie, a za miesiąc sterylizujemy.
Też odnoszę wrażenie, że ona jakoś czuje zbliżający się poród... albo może to ta cieczka, kto ją tam wie ;)

Śpijcie dobrze, do jutra ;)

Asia&Patryś

11 lata 4 miesiąc temu #729289 przez Kasia :]
Witam wczesną porą i od razu dziękuję za wczorajsze życzenia :)
Niedospanych ranków ciąg dalszy :/ Zabieram się za nadrabianie stron :D

Monia
, jeśli chodzi o to zwolnienie to faktycznie jest coś takiego.
Musi go wypisać Twój lekarz - albo ten ze szpitala albo ginekolog. I zwolnienie jest dla męża na opiekę nad żoną.
Nie wiem tylko czy po prostu każdemu co chce wypisują, czy tylko jak się miało cc...:/ Wypytam go na kolejnej wizycie.

11 lata 4 miesiąc temu #729291 przez Kasia :]
Akina, co do podróży samochodem... Od poczatku ciąży nie mam z tym większych problemów. Raz czy dwa coś mnie tam zemdliło, ale pepsi pomogła :P
A tak poza tym, to spokojnie nawet dwu godzinne podróże znoszę. Zapinam się pasami normalnie. I podobnie jak Nike często jestem kierowcą...Chociaż staram
się unikać powrotów nocą, jeśli to ja muszę prowadzić (no chyba, że na krótkie dystanse), bo jestem ślepa jak krecik ostatnio w nocy :P

Coś ciuchutka się zrobiła nasza Iwonka? :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu #729294 przez aska06091
Dzień dobry! Głód pokonał sen, byłam już w kuchni, ale jeszcze mi burczy w brzuchu :dry:

Alivva brat męża ma 30 lat, ma 175 cm wzrostu, bierze kilkanaście tabletek dziennie. Jak im się mówi o dietetyku, diecie to nic nie dociera. Teściowa niby też chce schudnąć (przy wzroście ok. 160 cm waży pewnie ok 100 kg) ale co to za dieta kiedy bierze tabletki na schudnięcie a je za trzech :unsure:

Miałam dziś tak fajny sen, że aż szkoda, że nie był dłuższy :(
Śniło mi się, że moje dziecko tak wciskało twarz w mój brzuch, że było widać dokładnie rysy twarzy, a jak je pogłaskałam to tak słodko się uśmiechało, że do tej pory jak o tym pomyśle to się wzruszam :cheer: jak ja już bym chciała mieć mojego skarba przy sobie :blush:

11 lata 4 miesiąc temu #729295 przez Nubi
Ja tez witm wczesna pora, ta noc pewnie dla paru z Was bylanieco ciezka z uwagi na pełnie... Lub sasiadow ktorzy piora do 3 w nocy a nie maja najnowszej pralki bo slychac ja na caaaaalym osiedlu...

Iva ty to dobrze prawisz. Ludzie uwielbiaja psioczyc i zawsze znajda powod zwlaszcza jak widza kobiete z brzusiem.
Izula jestem w szoku nie wiem czy juz komentowalam Twoja " przygode z polozna... W szpitalu powinna byc ksiazka zazalen i skarg, pierwsze przy wypisie bym walnela notke imienna na ta " przemila polozna...tylko nie chamska a obiektywna (bo i tak jej zaszkodzi) i rownoczesnie mialabym nadzieje ze jej nie bedzie przy porodzie! Ludzi trzeba uczyc czlowieczenstwa zwlaszcza na takich stanowiskach.

Wspominalam Wam o mojej kolezance, miala dzis umowione cc ale przesuneli je na MOZE jutro!???!!! A ona dziecko 2 letnie w domu i kazdy dzien dodatkowy w szpitalu to zlo. E tak to bywa...

Akina tez znam czesc dalsza rymowanki, czesto uzywam skrotow myslowych ;p

Kalina nie wiedzialam ze trzeba brac tyle rzeczy do ujastka... Troche lipa...
Moja torba to taki bagaz podreczny do samolotu, szmaciana, bez kolek, poki co wszystko sie miesci i nie trzeba sciskac nogami przy zapinaniu :P
Pisalyscie o tych stanikach, kupilam wczoraj 2pak w hm miekkie ladnie leza... Aj lajkit, piersi do tej pory podrosly o jedena pelna miseczke i po nawale do takiej wroca, nie chce wiekszych, licze ze tak zostanie.

Ja po sniadaniu, zarzadzam szybka drzemke i zbieram sie na to ktg.
Milego dnia :)

Jestem mamAsią

11 lata 4 miesiąc temu #729314 przez pyzaura
Hej

Ja dzis tez nie spie ;-);-);-) mialam isc do lidla ale te bole od stania i chodzenia sa tak bolesne ze zostalam w domu i odpoczywam. Lidl jest blisko mojej babci i ona wlasnie poszla zobaczyc.
Iva ty to masz sile na rowerze ;-);-);-) wielki szacun ja bym nawet nie weszła chyba :-P:-P:-P

Ania

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka