- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jak w dniu porodu będzie główkowo to sn a jak miednicowo lub poprzecznie to cc.
Do porodu mam sie zgłosić UWAGA UWAGA 30 sierpnia więc już za 9 dni!!!! i jestem z tego powody zarówno bardzo szczęśliwa jak i cholernie przerażona moja gin jest wtedy szefem dyżuru i podejmuje wszystkie ważne decyzje na ip i jest żadzącym na salach porodówych, wiec układ idealny - teraz oby doczekać!!!!!
szcześliwa bo zawsze łatwiej jak zna się termin i można się do niego powoli zbliżać i przygotować na spokojnie a przerażona bo to już tak blisko!!!!!!!!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Córuniu kocham Cię nad życie
ja też mam wrażenie że może o rozmiar skoczyłam napewno z 75 pod biustem mam 80cm. ale ogólnie to jakiś wielkich piersi niemam tylko takie rozlane na brzuszku jak chodze bez biustonoszapapi z B na D dla mnie to dużo:)
ja z dobrego C przeszłam na spuchnięte dobre C i to wszystko staniki ciągle te same noszę...tylko są troszkę bardziej wypełnione
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Gratuluje terminu;) zleci koniec sierpnia bedzie bardzo podniecajacy...wy bd miec swoje Cc a my tu czekac na wiesci bedziemy
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
a wspominałyście o czopkach glicerynowych, ja się właśnie dowiedziałam że u mnie w szpitalu każda obwiązkowo dostaje czopek w dupsko po porodzie żeby było ławiej w kibelku...
Akina ja pytam po raz setny (a bardzo nie lubię być ignorowana ) gdzie fotki pokoju Iguni??? skończony czy nie???
Papi domagamy się więcej fotek Adasia!!!
Kalinko ja za radą położnej mam octenisept na ranę i mydło z nanosrebrem
Daga jeżeli lekarz stwierdził że 36 tydzień będzie bezpieczny to zapewne tak jest, pomyśl o tym że już niedługo będziesz razem z małą nefeli i te wszystkie straszne dolegliwości ci miną... jeszcze troszeczkę kochana
Ej nie dajcie się wygonić na wcześniejsze macierzyńskie... mój gin powiedział że nie ma takiego przepisu i ja np L4 mam do 20.09 a termin na 15...
A ja dziś uwskuteczniłam akcję pucowanie kuchni... kurcze naprawdę poszalałam i wyczyściłam każdy kącik...lodówka, kuchenka, szafki z zewnątrz i wewnątrz nawet szkło pomyłam, a na koniec wyszorowałam podłogę na czworaka... i teraz chyba się wezmę za prasowanko... kurcze jednak nie ma to jak człowiek się do porządku wyśpi
i teraz pytanie z dupy do posiadaczy sierściuchów ale raczej tych wrednych czyli kotów... czy wasze paskudy też zmieniły swoje zachowanie... bo moja kudła łajza zawsze raczej była na dystans a od 4 dni nie wyłazi mi spod kołdry... gdzie raczej nie miał w zwyczaju z nami sypiać i się zrobił taki przytulaśny i rozgadany że aż jestem w szoku... wcześniej to raczej taki wariat który ciągle by gryzł i drapał i coś rozwalał a teraz taki kochany kocik
i tak się właśnie zastanawiam czy on przypadkiem nie czuję że coś się szykuje, że nastąpi jakaś zmiana w naszym życiu...
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moja Ala ma już 3200 g szyjka jest miękka i przepuszcza jeden palec więc jest skora do współpracy. Mała niestety do chwili obecnej nie ustawiła się w jednej pozycji tylko ciągle je zmienia więc nie jest przesądzone czy będzie poród sn czy cc.
Do porodu mam sie zgłosić UWAGA UWAGA 30 sierpnia więc już za 9 dni!!!! i jestem z tego powody zarówno bardzo szczęśliwa jak i cholernie przerażona moja gin jest wtedy szefem dyżuru i podejmuje wszystkie ważne decyzje na ip i jest żadzącym na salach porodówych, wiec układ idealny - teraz oby doczekać!!!!!
szcześliwa bo zawsze łatwiej jak zna się termin i można się do niego powoli zbliżać i przygotować na spokojnie a przerażona bo to już tak blisko!!!!!!!!!!!
No nareszcie jakiś dzieciaczek rozmiarów mojego Antka a powiedz mi dlaczego gin przyspieszył termin porodu???
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Rany boskie zeżarłam już prawie całą paczkę nimm2 a kuchni mnie jeszcze woła nutella
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ninka333 napisał:
moja Ala ma już 3200 g szyjka jest miękka i przepuszcza jeden palec więc jest skora do współpracy. Mała niestety do chwili obecnej nie ustawiła się w jednej pozycji tylko ciągle je zmienia więc nie jest przesądzone czy będzie poród sn czy cc.
No nareszcie jakiś dzieciaczek rozmiarów mojego Antka a powiedz mi dlaczego gin przyspieszył termin porodu???
ta waga to trochę nawet zaniżona bo mała uciekała spod sondy usg i nie dała sie zmierzyć do końca termin porodu mam na 15 wrzesnia i to termin z om, wg usg termin mam na 9 wrzesnia ale jego nikt nie uwzględnia a prawdziwy termin mam na 5 wzresnia bo mój test ciażowy wyszedł 10 dni przed spodziewaną miesiączką. Doktorka na poczatku wpisała tylko główny 15.09 i powiedziała ze zależnie od tego jak wszystko będzie wyglądać na koniec to tak ustawimy poród a w połowie ciaży doszła jeszcze cukrzyca, przez która trzeba zakonczyć ciąże najpóżniej w dzień ustalonego terminu. Miesiac temu gin jeszcze nie wiedziała kiedy będzie miała "szefa dyżuru" w szpitalu więc nie dało sie ustalić konkretnej daty a teraz ma już grafik pracy a dodatkowo po badaniu wyszło ze szyjka sama się szykuje więc mam nadzieje ze jednak wytrzymam te 9 dni!!!!!
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Monia twoja teściowa jakaś zrypana Musisz faktycznie taki blog otworzyć I tak jak Paula pisała po co ci ta dziewczyna mówiła o tym czasem lepiej nie wiedzieć bo ludzie i tak za plecami gadać bedą choćby nie wiem co Wiec najlepiej ich olac!
Co do pakowania to ja mam tez tak jak Iva sportowa torbę i szczerze to mam jeszcze z polowe miejsca w niej może dorzuce szlafrok i pantofle i skarpety i tyle chyba Ale u mnie nie trzeba aż tak dużo jak u was.
Monia mnie tez sie wydaje ze przejście z B na D to dużo Ja mam z nieduzego B na pełne B wiec żadna rewelacja! A tak liczylam na jakieś powiększenie!
Ninka jak ja wam, zazdroszczę tych dat spotkania z malenstwami Ja juz tak nie chce czekać !
Madzik szalejesz z tymi porzadkami Jeszcze coś wycudujesz i będziesz nas stresowac wieczornymi bolami! Na dupsko proszę siadać!
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kocham cie fakt że mam psa ale mój Krzychu to mówi że od początku ciąży mój psiaczek inaczej się zachowuje jakiś taki panikant się zrobił i mój zauważył że jak wstaje z miejsca gdzie siedziałam to Norbi (mój piesek) odrazu w to miejsce nochala wkłada i weszystko wywąchuje mam nadzieje że nieśmierdze także napewno zwierzęta wyczuwają zmiany bo wydalamy inny zapach a pozatym są takie mądre że jak się rozmawia to mam wrażenie że przecież wiedzą o czym się mówi mój pies np. wiedział pierwszy że jestem w ciąży bo mój był w pracy jak robiłam testy i pochwaliłam się psiakowi mam go 14 lat i jestem z nim bardzo zżyta i bardzo go kochamy
mój kociak to jak wstaję w nocy do toalety to za każdym razem lezie za mną... czeka aż się wysiusiam i jak ja wraca do wyrka to on też idzie spać oj musimy pamiętać żeby po porodzie poświęcać dużo czasu tym naszym pupilom żeby nie czuły się odrzucone
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Monia Ty z tym cisnieniem też nie wesoło cholerka. Ja całe życie znów bardzo niskie... w pierwszej ciąży i teraz to już w ogóle 90/50 to norma. Przy dobrych dniach jest 100/60 a ostatnio jak byłam na wizycie i miałam 120/70 to się położna pytała czy się zdenerwowałam że mi tak ciśnienie skoczyło hahahaha
Na szczęście nie specjalnie odczuwam te niskie ciśnienie. Z Filem w ciąży mogłam spać po 18 godzin na dobę teraz funkcjonuje normalnie na szczęście.
Byłam w netto na zakupach. U nas są poprzeceniane bodziaki błękitne z Kubusiem albo różowe z hello Kitty po 10zł.
Daguniu....jak lekarz mówi,że dla bezpieczeństwa małej lepiej ciążę rozwiązać to wie co robi a Ty się nie przejmuj,że mała za mała. 2500gram to już naprawdę dobra waga
Ja do szpitala na szczęście tak jak u Ciebie:koszula,klapki,stanik i wkładki,środki czystości,woda i smok dla małej.... ciuszki na wyjście a resztę zapewnia szpital
Natalia....czy ta Twoja duża torebka nie jest większa od torby hahaha
Ninka,waga małej też już imponująca....kurcze czy tylko ja nie wiem ile waży moje dziecię??
No i fajnie,że tez już niedługo Alunia będzie z Wami Ja na moją poczekam ciut dłużej
Madzia co do kolorowych kosmetyków to głupie nie jest. Ja się tam za wiele nie maluję ale nigdzie się nie ruszam bez machnietych rzęs więc maskara i ukochany krem BB biorę na pewno Co do sierściucha....moja Mia ma różne akcje i zachowania bo to w końcu kobieta Od kilku dni się też zrobiła bardziej "wylewna" ale jak dziś spojrzałam w jej książeczkę,że zbliża się data kolejnego zastrzyku anty to wszystko stało się jasne hahaha W tym tygodniu jeszcze pojad z tą moją małpą bo jak bym się zapomniała i nie daj boshe by zaciążyła to bym jej chyba łeb ukręciła Oj gromada małych futrzaków teraz najmniej porządana przeze mnie
Aguś,z tym kątem dla Luśki moja mama tez tak mówi jak Ty,że jak postawię łóżeczko to będzie inaczej wyglądało W sumie racja,w tym samym miejscu stało łóżeczko jak Fil się urodził i fajnie tam pasuje bo od belki do samego skosu prawie a obklejając tę ścianę brałam pod uwagę wysokość łózeczka więc tak chyba musi być
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Ninka, o kurczaczek juz tylko 9 dni! Fajowo! Ja to pod koniec wrzesnia dopiero, wiec pewnie juz sie naogladam Waszych szkrabow, a sama bede tu cierpiec w dwupaku
Jesli chodzi o walizke,, to ja tez biore duza na kolkach. Nie bede kurna sie nosic z jakas torba i upychac wszystkiego na sile.
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ninka graruluje wagi i wielkiego odliczania
Moja niunia wlasnie tak mi przywalila w watrobe ze az sie zgielam i zjadlam kawalek mlecznej czekolady,nie daje rady na tej diecie...