BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #731051 przez kalina
kocham_cie napisał:

.... czemu te sowy się tak na mnie gapią??? już nie lubię sówek!!!!

ha ha padlam:-D to tera bedziesz sie bala zasnac bo cie straszyc beda po nocach.. dobrze ze maz zdal egzamin na cierpliwosc:-)

agamo no juz mam wreszcie porobione co trzeba, dzis sie dywan czysci, zostanie rozlozenie lozeczka i juz teoretycznie bedzie mozna rodzic. choc brzuszek lubie wiec jak jeszcze poczeka z tydzien chociaz albo dwa to sie nie obraze:-)

a nubi jakby przepowiednie mojego lekarza mialy sie sprawdzic tak jak twojego to od wrzesnia zaczne biegac po schodach. juz widzialam ze to dziala. wiec jak i u ciebie do tego czasu nie ruszy to zapraszam do siebie na maraton po schodach. bedzie nam razniej we dwie strugac wariatki :-)

nefeli bidulko no juz niedlugo.. a lekarz nie mowil czym grozi to cholerstwo? moze tylko zaszkodzi tobie zectak sie czujesz a dzidziusiowi nic do tego?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #731056 przez nefeli
Madzia dobra jestes ja tez taka metode musze zastosowac :)
Villemo trzymam kciuki za Was jutro!!!!! i zazdroszcze ...
Iwonka super z tym mieszkankiem...

11 lata 3 miesiąc temu #731057 przez papi88
Vilemo wczoraj byl wazony bo byla polozna srodowiskowa i wlasnie miala watpliwosci i przybral wazyl 2925 a dsis w szpitalu 2900 wiec minimalnie spadl od wczoraj albo poprostu waga inna no zobaczymy na razie lezy w lozeczku i co chwila cos tam stęknie alco wazne tem poki co hie wzrasta tylko jestem ciekawa jaka jest przyczyna wogole ...

PAULINA

11 lata 3 miesiąc temu #731065 przez nefeli
Kalinko nawet nie chce pisac jakie ryzyko jest dla dziecka :( mi nie szkodzi tylko jej raczej :(
wiem ze za wczesnie na wychodzenie a z drugiej strony ja calkiem wylysieje przez te dwa tygodnie...we wtorek musze szukac nowego laboratorium do pobrania krwi,bo wyniki sa sprzeczne i gin juz nie wie ktore sa prawidlowe i dal mi liste z innymi gabinetami,no schiz totalny...a ja tylko sprawdzam czy mala sie rusz...
Papi mam nadzieje ze bedziecie miec spokojna noc i wszystko bedzie ok
Monia ja osobiscie Ci zycze porodu naturalnego bo to lepsze i dla mamy i dzidziusia,powodow wiele,no ale wiadomo jak skoczy nagle cisnienie to nie ma o czym gadac i trzeba robic cc,da sie przezyc,ale ja jak Villemo nie mam milych wspomnien,osobiscie do dzis dnia mam przez cc problemy...
a ja jakas jestem na nic,nie chce lozeczka przygotowac ani torby ciagle nekaja mnie zle przeczucia jak cos robie i kurcze nie moge sie ich pozbyc,a bardzo bym chciala...

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #731092 przez Villemo
papi88 napisał:

Vilemo wczoraj byl wazony bo byla polozna srodowiskowa i wlasnie miala watpliwosci i przybral wazyl 2925 a dsis w szpitalu 2900 wiec minimalnie spadl od wczoraj albo poprostu waga inna no zobaczymy na razie lezy w lozeczku i co chwila cos tam stęknie alco wazne tem poki co hie wzrasta tylko jestem ciekawa jaka jest przyczyna wogole ...

Kurcze właśnie Papi to jest najgorsze w karmieniu cycem że nie wiesz ile tak naprawdę dzieciątko zjada. A jak z poziomem bilirubiny przy wypisie? Czy mały przeszedł żółtaczkę w szpitalu? Zawsze kochana dla świętego spokoju możesz pobrać mocz do analizy i zawieść do laboratorium przynajmniej będziesz mogła wykluczyć, że to nie np. infekcja układu moczowego.Mam nadzieję, że będziecie mieć spokojną noc i że małemu spadnie temperatura!

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #731097 przez słonko
Dobry wieczór :)

Nefeli
, proszę natychmiast odgonić złe przeczucia! Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :kiss:

Papi, faktycznie musisz mieć stres z tą temp. Mam nadzieję, że nie będzie już skakać i Adaś nie będzie marudził w nocy. Tak ogóle wciąż myślę jaki to kosmos i totalna zmiana perspektywy, jak dzidziuś jest już po tej stronie brzuszka :) :) :)

Agamo, torbę spakowałam (prawie, brak w niej jeszcze kilku rzeczy) trzy dni temu, a łóżeczka... wciąż nie mam! Nie kupowaliśmy w Warszawie przez to zamieszanie z zapowiadanym podarunkiem. Okazało się, że chyba jednak nic z tego nie wyjdzie, więc jutro łóżeczko zamawiam na Allegro. Mam nadzieję, że przyjdzie koło połowy tygodnia, bo Serek i Iza mnie nieźle nastraszyły, że ja jeszcze nie gotowa...

Tak w ogóle po tym, jak wczoraj wieczorem dowiedziałam się o Piotrusiu i Bognie, miałam zakręconą noc. Śniło mi się, że któraś z Was urodziła i okazało się, że miała tak naprawdę w sobie drugie dzieciątko odmiennej płci. Taki zakręcony sen :silly: W nocy często wstawałam na siusiu i wciąż mi te porody chodziły po głowie :)

No ciekawe jak się miewa Donata...

Villemo, powodzenia jutro! Będę mocno trzymać kciuki :kiss:

Wstawiam jedną fotkę z Mazur z kąpieli w jeziorze. Na kajak zapomnieliśmy zabrać aparat, a z pontona mam prawie same topless :P

Paulina i Piotruś
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #731100 przez Villemo
nefeli napisał:

Kalinko nawet nie chce pisac jakie ryzyko jest dla dziecka :( mi nie szkodzi tylko jej raczej :(
wiem ze za wczesnie na wychodzenie a z drugiej strony ja calkiem wylysieje przez te dwa tygodnie...we wtorek musze szukac nowego laboratorium do pobrania krwi,bo wyniki sa sprzeczne i gin juz nie wie ktore sa prawidlowe i dal mi liste z innymi gabinetami,no schiz totalny...a ja tylko sprawdzam czy mala sie rusz...
Papi mam nadzieje ze bedziecie miec spokojna noc i wszystko bedzie ok
Monia ja osobiscie Ci zycze porodu naturalnego bo to lepsze i dla mamy i dzidziusia,powodow wiele,no ale wiadomo jak skoczy nagle cisnienie to nie ma o czym gadac i trzeba robic cc,da sie przezyc,ale ja jak Villemo nie mam milych wspomnien,osobiscie do dzis dnia mam przez cc problemy...
a ja jakas jestem na nic,nie chce lozeczka przygotowac ani torby ciagle nekaja mnie zle przeczucia jak cos robie i kurcze nie moge sie ich pozbyc,a bardzo bym chciala...

Kotusiu jeszcze troszkę pomyśl, ja za tydzień będę wracać z wiktorkiem do domu a Wy już będziecie wkraczać w bezpieczny okres. Szybciutko zleci kochana! Jeszcze troszeńkę.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #731121 przez Alivva
Witam wieczorową porą :)

Dinusiu....rozumiem Twoje obawy bo u mnie pomimo tego,że ciąża przebiega jak najbardziej prawidłowo mnie chwilami też dopadają takie myśli,że aż się zastanawiam dlaczego i skąd mi się takie mysli w głowie biorą :/
A Twoja mamcia kiedy przylatuje?? Pewnie pisałaś,ale ja z tą moją skleroza starczą nie zakodowałam :dry: Ucha do góry Kochana-musi byś dobrze przeciez prawda? :)

Papi...czytam i czytam i wracają do mnie wspomnienia sprzed 11 lat :)
A za chwilkę czeka mnie powtórka z rozrywki.... :)
Zdrówka dla Adaśka i cierpliwości dla Was :kiss:

Madziaaaaa pokaż nam te soooowyyyyyyyyyy :D Co mają się tylko Tobie snić? :)
Razem będzie raźniej ;)

Słonko ale Ci dobrze :) Mazury mmmm mam cudowne wspomnienia z mazurami :) Giżycko zawsze będę wspominać z wypiekami na twarzy :blush: :blush: :blush: :blush:

Brzuchol mnie boli od środka i na zewnątrz...ale młoda daje niezłego czadu to raz a z pierworodnym tak się naśmialiśmy teraz wieczorem,że mam wrażenie,że az poobrywana od tego smiechu jestem :) Szaleństwo jakieś :)

Moje serce ukochane z siersciuchem u boku :-)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #731126 przez Nubi
Dagusia ja sie przylaczam do dziewczyn i wierze ze Nefeli dotrwa do bezpiecznego momentu i urodzisz zdrowa core, obawy sa jak Iva napisala nawet jak nie powinno ich byc, to tylko swiadczy o tym ze kochamy te nasze malenstwa :blink:
No i powiedz mi bo nie pamietam: starszy lekarz wie o mlodym? moze celowo podwaza jego metody. Masz problem bo sa inni maja inne sposoby leczenia i to tez nie dobrze... Szkoda ze wczesniej nie zdecydowalas sie na jednego z nich, nie mialabys tej konsternacji... :unsure:
Jeszcze raz glowa do gory cyce do przodu, musi byc dobrze :blink:

Magda dawaj sowy, chce zobaczyć jak spapralas...pocieszajac Cie powoem ze malowalam na plotnie dla siostry do mieszkania i zrobilam ja nazywam to baze czyli najgorsze, zostalo skupic sie na detalach no i jak sprzatalam to przez przypadek podarlam to plotno... Po przekatnej... To bylo z 5 miesiecy temu, powiedzialam sobie ze nic narazie nie bede malowac bo i tak mi sie nie uda, a jak wyjdzie to i tak cos z tym zrobie ze pojdzie do kosza... :dry:

Slonko jak ja bym poplywala w takim jeziorze.., w ogole bym poplywala... Zazdroszcze B)

Papi tak wlasnie sie spodziewalam, wiecej nerwow jak malenstwo poza brzuszkiem (Kalina to ladniej okreslila) chcialabym pomoc ale nie mam wiedzy ani doswiadczenia zeby wesprzec Cie za to trzymam kciuki za dzisiejsza noc, Niech no maly zdrowo rosnie :)

Ciekawe jak Serek z Boogie :silly: no i jak Donia sie miewa...

Natalia to pewnie kaca leczy po urodzinach bo chyba dzis sie nie odzywala.., no chyba ze rodzi :silly:

A ja szałer i do łozka, spac nie ide bo P przyjechal i poszedl sie wloczyc na miasto... Ja sobie na niego zaczekam :blink: B)

Jestem mamAsią

11 lata 3 miesiąc temu #731129 przez agamo
Monia to dobrze ze jesteś otwarta na cc bo wiadomo różnie to może byc! A niektóre mamuski załamują sie ze planowały inaczej a wychodziło inaczej!wiec dobrze ze jesteś pozytywnie nastawiona! U mnie hmm Kacperek chyba tak bardzo lubi byc u mamusi ze nie chce nikogo oglądać wiec siedzi w środku. Nadal cisza zobaczymy co mi w środę położna powie kiedy mam przyjść na ten masaż jak nic nie ruszy!

Asiek może sobie zapisz gdzieś żeby lekarza zapytać o to gbs bo wiadomo w środku jak sie jest to juz sie o niczym nie pamięta!

Iwonka śliczna pościel bardzo mi sie podoba I widzę ze konik juz tez gotowy czeka! Emocje juz sa?

Papi super ze dobrze porod wspominasz i chcesz następnego bobaska! Adaś nie będzie widocznie długo czekał na rodzeństwo :p a co do temp niestety niewiele pomogę bo ja wogole zielona w tych tematach!ale mam nadzieje ze szybko przejdzie i nie wróci!

Vilemo Paula jutro pewnie cię juz nie złapie wiec dzisiaj juz mówię Powodzenia jutro i nie denerwuj sie tam! Wszystko będzie dobrze a my eciotki czekamy na relacje i foto! Buziole na szczęście!

Daga to faktycznie jakaś lipa z tymi zastrzykami Ja myślałam ze one pomagają sie rozwinąć plucom a nie ze to pomaga na ileś tam tylko godzin To jaki sens to brać Nie lepiej wziąć tuż przed cc jeśli będzie wcześnie robione?! Nie wiem chyba poprostu sie nie znam! Co do obaw chyba każdy je ma Ja to sie tylko boje tego przenoszenia :( No ale cóż nie możemy myśleć o złych rzeczach bo przecież wszystko MUSI byc dobrze! Wiec uśmiech na buzke i głowa do poduchy! :)

Slonko no to faktycznie szkoda ze tak wyszło z lozeczkiem! Ale jak juz ci przyjdzie to wstaw nam tu fotki bo bardzo jestem jego ciekawa! A fotka śliczna Musze ci powiedzieć ze jakbyś wodę miała ciut wyżej to nie widać by było ze w ciąży jesteś! A Mazur zazdroszczę!

Nubi nie mogę cię poznać po tym jak zmienilas avatarka wiec co chwile zerkam pod foto kto to jest :p a ty jakaś artystka chyba co? Maluje, szyje, pisze wiersze Jakie talenty tam chowasz jeszcze przyznaj sie!

Aga

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #731130 przez agamo
Iva fotki super Juz za niedługo twoje trzy szczęścia bedą razem leżeć! A ty ich focic! A pomyśleć ze jeszcze tak niedawno pokazywalysmy sobie fotki z usg a juz za niedługo bedą wyłącznie fotki bobaskow!

Kalinka jasne niech jeszcze siedzi! I nie ma co sie wybierać za wcześnie Mogę ci oddać jeden swój tydzien a moj juz niech wychodzi! Deal?

Aga

11 lata 3 miesiąc temu #731141 przez kocham_cie
Dzień dobry :laugh:

Obudziła mnie nieodparta ochota na herbatkę z cytrynką no i co zrobić... słaba ze mnie istota z pokusami ciężko mi walczyć, więc siedzę w kuchni pomimo wczesnej pory i popijam pyszny napój ;)

Kochane sówki poszły w niepamięć... już ich nie muszę oglądąc bo D. wczoraj położył na nie bazę żeby dziś pokryć całość kolorem... po skończonej pracy stwierdził że cieszy się że tak z nimi wyszło bo okropnie go te całe sowy przerażały... no i według niego całość była ładnie namalowana tylko ja oczywiście czepiam się szczegółów :side:

Nefeli oj i co z tymi zastrzykami bo w końcu zgłupiałam będą czy nie??? no i powielam pytanie Iva kiedy mamusia przlatuje???

Agamo twój suwaczek wskazuje dziś 39 i 6 dni... czekamy!

Nubi czekałaś... i co doczekałaś się tego swego lubego???

Iva patrzę tak sobie na tego twojego małego mężczyznę, czytam o twoich relacjach z nim i wiesz co... mam nadzieję że i ja będę umiała się tak dogadać z moim Antkiem i będzie taki fajnym facetem :blink:
No i zaczynamy moja droga 38 tydzień... nasze maluszki są już donoszone i mogą spokojnie wychodzić :laugh:

Papi jak minęła noc mam nadzieję że Adaś był spokojny :kiss:

Slonko włóczykiju wyglądasz kwitnącą... zdecydowanie ciążą to stan który ci służy :)

Villemo więc taka wypiękniona przywitasz dziś albo jutro swego syna na świecie...
powodzenia kochana...

No i ciekawe jak naszym pozostałym mamusią mijają pierwsze dni z ich pociechami :)

O i moje dziecię się obudziło i uwskutecznia próby wyjścia na świat moim prawym bokiem :blush: :blush: :blush: synku kieruj się ku dołowi :silly:

A teraz idę budzić tego Pana który sypia w moim salonie bo pora do pracy... ktoś musi na rodzinę zarabiać :silly:

Magda M

11 lata 3 miesiąc temu #731142 przez iwonta_kg
Hej.

Ja was bardzo przepraszam ze nie odpisuje na posty ale poprostu nie moge sie skupic na niczym! Wszystko mi z rak leci, nie wiem co mowie, znowu nie spie po nocach, mysle caly czas o tej cesarce... no teraz jeszcze troche o mieszkaniu tym nowym.

Odezwe sie w ciagu dnia jak dam rade ale jak pomysle ze za 24 godziny mam wstac i jechac do szpitala to sie cala trzese w srodku...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 3 miesiąc temu #731144 przez lenna_1983
u nas już po:)) :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #731146 przez akina_zet
Cześć Kochane :)

Ja jestem w trakcie powolnej przeprowadzki do siebie,więc zalatana jestem z tym brzuchem! Dziś ikea jeszcze,zrobienie ile się da a wieczorem jakaś kolacja bo strzelił nam właśnie rok od ślubu :)

Iwonka,Villemo ja Wam dziewczyny dopinguje i czekam na Wasze maleństma :) !

Lenna gratuluję! Jak poród?

A wszystkie Was całuje w pękate brzuszki, i całuje też mamuśki co mają maluszki :)

Miłego dnia Kochane :)

A tak było rok temu,jak ten czas zapitala! ;)

Monika Z.

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka