BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #739071 przez Alivva
nike84 napisał:

Iva śliczny wanno-przewijak :cheer: sama się nad takim zastanawiałam, ale dostaliśmy wanienkę, więc zrezygnowaliśmy. Już niedługo dasz znać jak sie spisuje ;)

Dokładnie :)
Mówi się,że te wanienki są dość małe i zbyt długo nie posłużą ale oglądałam takie komody od kilku miesięcy,wciąż sobie mówiłam,że NIE bo szkoda kasy ale....jak trafiłam na tą i za okazyjna cenę to w sumie.....rano oglądałam a jakąś godzinę temu paluch na klawiaturze powędrował na opcję KUP TERAZ no i mam :D Może moja Anka zaciąży to się przyda a jak nie to opchnę dalej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #739076 przez nefeli
Madzia bardzo sie wzruszylam Twoja historia i poplakalam,pieknie to napisalas,przypomnial mi sie troche moj pierwszy porod...co do meza masz prawdziwe zloto...moj ma byc przy cc,zobaczymy jak bedzie ;)
A Antos jest na prawde taki sliczny chlopczyk ze napatrzec sie nie moge :) caluski dla Was.
Ninka Niunka piekne wielkie oczka,super ze grzeczna i spi duzo, a naczyniaki na pewno znikna sa malutkie i jasniutkie :)
Ania ja tez mysle o takim kolorku wozeczka,uwielbiam beze i brazy :)
Jejku przepraszam ale nie pamietam wszystkiego a pojawiam sie na 5 minutek i znikam...trzymam kciuki za wszystkie kolejne rodzace Mamusie.
Milego wieczoru

11 lata 7 miesiąc temu #739102 przez pyzaura
Daga fajnie ze się odezwalas. Buziak dla ciebie :kiss:

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #739107 przez donata
iwonta_kg napisał:

Jak odpada pepek to krwawi?????

Iwonka, naszemu Szymusiowi też krwawi pępek. Zaczął krwawić jeszcze w szpitalu, ale położna mówiła, że to nic złego i czasami tak bywa. Ale nadal krwawi i też się tym martwię. Ciągle body pobrudzone i jak tylko pryskam Octaniseptem to jest straszny ryk :/ Może jutro umówimy się na wizytę z pediatrą. I też mu schodzi skórka. Wycieram mu wacikiem z wodą buźkę, ale to suche zostaje. Ale on się drapie ciągle, więc ta sucha skórka może od tego... Boję się czymś smarować mu buzię, żeby nie wysypało gorzej. Oliwki w szpitalu mi nie polecali. A jak często kąpiesz malucha? Ja tak co 2 dzień.

11 lata 7 miesiąc temu #739199 przez akina_zet
Ivka oglądałam to Twoje cudo na allegro :D Tam kupowałaś?

Dziewczyny zniknęły mi kostki :(

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #739203 przez agamo
Iva fotki wózka wrzuce ale może juz po porodzie bo wózek wywietrzony zapakowalam spowrotem w folie i schowałam do schowka! A trzy dni temu go wyciagalam żeby mamie pokazać wiec nie chce mi sie z tym grzebać znów bo ja juz jak babinka stara szybko sie mecze przy takich rzeczach!ale ogólnie co mi sie w moim wózku nie podoba to kolor bo miał mieć wiecej niebieskiego a to niby taki nie zielony nie niebieski No i ma dużo czarnego co mi sie takie smutne wydaje Ale kolor juz bym przeżyła tylko co mi sie najbardziej nie podoba to w gondoli wysciolka jest z takiego sztucznego materiału niby piszą ze to jest specjalnie że wymiociny nie wsiakaja w niego ale jak patrzę na wasze gondole z bawelnianymi wkladami i obiciami w środku to moj jak jakiś poliester zakichany wyglada! Nie zwróciłam wcześniej na to uwagi jak kupowałam! No a przewijak wanienka hello kitty super! I dobrze ze zaszalalas Ale to chyba wcześniej musiałas zamówić czy jak ze ci dzisiaj przyszło?

Eh dobrze tak poczytać o świeżych problemach czy radach mamus bo jesteśmy juz doinformowane przed! Szkoda tylko ze nie ma żadnej mamusi z uk bo tutaj jednak wielu rzeczy nie kupię i musze kombinować no ale obym nie musiała! No i może faktycznie dokupie tych pampersiakow 1 wiecej bo mam 5 paczek 2 bo akurat były na promocji a jedynek tylko 48 sztuk wiec może jednak dokupie choc z jedna duża paczkę!a chusteczek mam 4 opk wiec na wstęp tez starczy a chce chusteczki rożne przetestować bo u nas to najczęściej pampers albo huggies a sroka ich nie poleca wiec zapasów robić nie chce jakby uczulaly!

Kinga ja tez uwielbiam wypady do lasu i ten zapach lasu tez jedyny w swoim rodzaju wiec jak grzybo schylanie nie wyjdzie to chociarz świeżego powietrza powdychaj!

Karola dobrze ze malenstwo sie uaktywnilo i ze wszystko wporzadeczku a juz myślałam ze sie rozpakujesz bo coś sie z Mery chyba ścigać będziecie! :p która pierwsza?
No i kto następny do porodu? Taka cisza sie zrobiła ze mnie mama i mąż codziennie pytają a jak tam sie macie i czy któraś urodziła! :p a tu nic! Czyżby maluszki czekają na mojego Kacperka leniuszka?

Daga a jak sie macie i jak wyniki badań? No i kiedy ta cesarke ci zrobią? Bo juz chyba na dniach planują co?

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #739204 przez MyMelange
iva, no czadowa komoda :) luska pewnie jak wiekszosc dziewczynek pokocha Hello Kitty :)

Monia, a jak ogolnie sie czujesz? Mi przy tym chlodku prawie cala opichlizna zeszla. Fakt, ze rozmiar buta mam o nr wiekszy, ale jakos golym okiem tego nie widac.

Z pepkiem nie pomoge poki co :)

Nefik, jak tam mamcia? Razem razniej?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #739205 przez Alivva
akina_zet napisał:

Ivka oglądałam to Twoje cudo na allegro :D Tam kupowałaś?

Dziewczyny zniknęły mi kostki :(

Dokładnie na allegro Moniu ;)
Kostki wrócą kochana....zaczekaj az woda zejdzie ;)

Aguś,kupiłam to uzywane,bo nowe około 500zł a ja zapłaciłam 225 z kosztami przesyłki więc rozumiesz.... A stan widać całkiem dobry więc pewnie nie tylko Lusi posłuzy jeszcze :) A i jeszcze go nie mam-to fotki a allegro ;)
Mój wóz ma wyściółkę taka jakby z frotki,a Ty się nie przejmuj swoją....kocyka jakiś włozysz na spód albo pieluszkę flanelowa i będzie SI ;)
Wygląda na to,że dzieci czekaja na Twojego Kacperka :) Ty zaczniesz i ruszy się lawina :)
Aczkolwiek pewnie Daga na dniach nas poinformuje o narodzinach Nefi :)
Za 4 dni Asiek....za 6 ja :)

11 lata 7 miesiąc temu #739211 przez agamo
Slonko Paula to może ty będziesz tym okazem jeden na milion co ma orgazm przy porodzie! Życzę ci tego bo u mnie to raczej nie realne! No i pomysl jak byś nam tu walnela taki opis z porodu ranyyy chyba byśmy wszystkie zazdroscily! Oby kochana oby ci sie trafiło! No i gratuluje pierwszego wytrysku :p hehe

Vilemo Paula no i jak sie czuje mama dwóch budrysow? :p moja teściowa ma trzech synów i zawsze sie śmieje ze ona trzech budrysow wychowała! Teściowa odwiedziła drugiego wnusia czy wogole nadal mało zainteresowana?

Iwonka i Donata tak mi przykro ze nie umiem wam doradzić może juz niedługo jakos wdroze sie w temat macierzyństwa i będę mogła coś doradzić choc wtedy wy pewnie będziecie juz rozdział dalej!

Nubi no to wszystko u ciebie ładnie juz wyglada tylko rozkrec macice by sie skurczybykowala i Zosia będzie z wami!

Natka super ze tak z Jula sie dogadujecie No i ja tez nie wiedziałam ze można mieć zoltaczke z pokarmu! A wydawało by sie ze w mleku matki powinny byc przeciwciala. Jaka ta natura dziwna czasem!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #739215 przez akina_zet
Kinia a ja miałam głównie spuchnięte łapy,a teraz doszły kostki,głównie wewnętrzna strona,tam jest ich całkowity brak :huh: Baleriny tylko jedne na mnie pasują :( Ogólnie mam problemy z szybszym chodzeniem,bo jak się rozpędzę to później szybko zwalniam,bo ciągnie w tym brzuchu. Dziś jakiś taki ból miałam w pochwie i jakby rozpieranie :huh: I sikałabym ciągle,a jak idę to parę kropli i koniec :huh: Jestem już umęczona i jak popatrzyłam dziś na te nogi to beczałam jak opętana :P

Ivka obyś miała rację z tą wodą,chce swoje drobne stopy i rozmiar butka 37 tak jak kiedyś ;)

Daguś buziaki dla Was!

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #739233 przez agamo
Iva wiesz kupiłam przescieradelka frotowe kremowe do wózka ale ze spod jest czarny to przebija przez fotkę i wyglada jakby przescieradls były brudne. No i jedynie z flanolowymi pieluszkami wyglada ok ale i tak boki sa takie sztuczne nie to co u was! A ta hello kitty wogole na używana nie wyglada! No i za pól ceny to mysle ze sie opłaca. Wlasnie miałam cię pytać jak ta Ania z Pita tacy zakochani w Twojej Lusi to nie myślą o potomstwie? Musisz ich zmobilizować!

Akina Monia napewno opuchlizna zejdzie A z siusianiem ja tez tak mam Mały jest juz ciężki a pamietam z któregoś usg ze mały leżał na pecherzu i babka mi mówiła ze lubi sobie z pęcherza podusie robić wiec może mu zostało Czasami żeby sie wysikac musze bardzo mocno przec na pecherz i czasami przechylenie na lewy bok pomaga Nie pytaj czemu bo nie mam pojęcia ale jak bolało to wszystkiego próbowałam No może oprócz sikania na stojąco! :p dzięki Bogu mały nie zawsze tak uciska! I starałam sie pić wtedy bardzo dużo wody!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #739237 przez asiek89
Dziewczynki ja tak na chwilkę,

Monia, no stress, jasne, że nóżki wrócą do swojej formy jak organizm się nadmiaru wody pozbędzie :) A ten rozmiar buta 37 brzmi faaajnie... ja mam 41 :P i tylko się modliłam, żeby mi się nie powiększył w czasie ciąży. Na szczęście pod tym względem jest ok.

Aga, widzisz, dzieciaczki uznały, że nie można aż tak Kacperka w tyle zostawiać i czekają :D

Iva, masz rację, że się skusiłaś, trzeba sobie czasem na coś pozwolić, zwłaszcza jak się na innych rzeczach oszczędza. Ja też tak mam :) Co do komódki to gdyby nie moja wewnętrzna niechęć do tego kota to powiedziałabym, że jest ładna ;) W każdym razie wygląda na funkcjonalną.
Ja się długo zastanawiałam nad przybornikiem do łóżeczka, ale w końcu uznałyśmy z Mamą, że wystarczy półeczka nad łóżeczkiem i wszystko będzie pod ręką.

Ściskamy Was mocno z Patrysiem i zbieramy się spać. Chciałam obejrzeć Filadelfię, ale padam na pyszczek.
Spokojnej nocy :)

Asia&Patryś

11 lata 7 miesiąc temu #739251 przez iwonta_kg
donata napisał:

iwonta_kg napisał:

Jak odpada pepek to krwawi?????

Iwonka, naszemu Szymusiowi też krwawi pępek. Zaczął krwawić jeszcze w szpitalu, ale położna mówiła, że to nic złego i czasami tak bywa. Ale nadal krwawi i też się tym martwię. Ciągle body pobrudzone i jak tylko pryskam Octaniseptem to jest straszny ryk :/ Może jutro umówimy się na wizytę z pediatrą. I też mu schodzi skórka. Wycieram mu wacikiem z wodą buźkę, ale to suche zostaje. Ale on się drapie ciągle, więc ta sucha skórka może od tego... Boję się czymś smarować mu buzię, żeby nie wysypało gorzej. Oliwki w szpitalu mi nie polecali. A jak często kąpiesz malucha? Ja tak co 2 dzień.

Codziennie go kapiemy. Dzis poloZna przychodZi to zapytam ja o wszystko.
MOZe MAcie jakies pytania pRzy okazji?

Iva PRZEWIJAK ZAJEBISTY:)))

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #739257 przez karolcia1919
Hejka...
Pisze po malo efektywnej nocy...nic sie nie dzialo...ale chyba z 15x bylam w wc bo mialam wrazenie ze cos mi leci...ale to tylko glupie wrazenie.

Maly rano juz szalal...chyba mial wczoraj dzien na cisze....ale wieczorem jak zjadlam ciastka to szalal.

Snila mi sie Mery ze urodzila Julcie ....ale to tylko sen...bo u niej cisza...i tylko sie wkurza.

Akina -nie martw sie opuchlizna...mi tez puchna kostki wiec nie jestes sama;)

Iwonko i jak pepuszek Kacperka ??? Nadal leci krew??

Iva przewijak pierwsza klasa ;) zazdraszczam ;D
Agomo jak Tam Twoj maluszek? Nie szykuje sie na swiat??;)

Nike Ty tez masz Cc? ;) bo juz sie gubie...bo widze ze jestes 36i2 dni tak a drugi suwaczek masz 11dni??

Slonko Gratuluje tych Twoich Kropelek ;) wazne ze sie cos ruszylo;)

11 lata 7 miesiąc temu #739320 przez karolcia1919

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka