- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iva śliczny wanno-przewijak
sama się nad takim zastanawiałam, ale dostaliśmy wanienkę, więc zrezygnowaliśmy. Już niedługo dasz znać jak sie spisuje
Dokładnie

Mówi się,że te wanienki są dość małe i zbyt długo nie posłużą ale oglądałam takie komody od kilku miesięcy,wciąż sobie mówiłam,że NIE bo szkoda kasy ale....jak trafiłam na tą i za okazyjna cenę to w sumie.....rano oglądałam a jakąś godzinę temu paluch na klawiaturze powędrował na opcję KUP TERAZ no i mam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A Antos jest na prawde taki sliczny chlopczyk ze napatrzec sie nie moge

Ninka Niunka piekne wielkie oczka,super ze grzeczna i spi duzo, a naczyniaki na pewno znikna sa malutkie i jasniutkie

Ania ja tez mysle o takim kolorku wozeczka,uwielbiam beze i brazy

Jejku przepraszam ale nie pamietam wszystkiego a pojawiam sie na 5 minutek i znikam...trzymam kciuki za wszystkie kolejne rodzace Mamusie.
Milego wieczoru
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jak odpada pepek to krwawi?????
Iwonka, naszemu Szymusiowi też krwawi pępek. Zaczął krwawić jeszcze w szpitalu, ale położna mówiła, że to nic złego i czasami tak bywa. Ale nadal krwawi i też się tym martwię. Ciągle body pobrudzone i jak tylko pryskam Octaniseptem to jest straszny ryk :/ Może jutro umówimy się na wizytę z pediatrą. I też mu schodzi skórka. Wycieram mu wacikiem z wodą buźkę, ale to suche zostaje. Ale on się drapie ciągle, więc ta sucha skórka może od tego... Boję się czymś smarować mu buzię, żeby nie wysypało gorzej. Oliwki w szpitalu mi nie polecali. A jak często kąpiesz malucha? Ja tak co 2 dzień.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Eh dobrze tak poczytać o świeżych problemach czy radach mamus bo jesteśmy juz doinformowane przed! Szkoda tylko ze nie ma żadnej mamusi z uk bo tutaj jednak wielu rzeczy nie kupię i musze kombinować no ale obym nie musiała! No i może faktycznie dokupie tych pampersiakow 1 wiecej bo mam 5 paczek 2 bo akurat były na promocji a jedynek tylko 48 sztuk wiec może jednak dokupie choc z jedna duża paczkę!a chusteczek mam 4 opk wiec na wstęp tez starczy a chce chusteczki rożne przetestować bo u nas to najczęściej pampers albo huggies a sroka ich nie poleca wiec zapasów robić nie chce jakby uczulaly!
Kinga ja tez uwielbiam wypady do lasu i ten zapach lasu tez jedyny w swoim rodzaju wiec jak grzybo schylanie nie wyjdzie to chociarz świeżego powietrza powdychaj!
Karola dobrze ze malenstwo sie uaktywnilo i ze wszystko wporzadeczku a juz myślałam ze sie rozpakujesz bo coś sie z Mery chyba ścigać będziecie!

No i kto następny do porodu? Taka cisza sie zrobiła ze mnie mama i mąż codziennie pytają a jak tam sie macie i czy któraś urodziła!

Daga a jak sie macie i jak wyniki badań? No i kiedy ta cesarke ci zrobią? Bo juz chyba na dniach planują co?
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Monia, a jak ogolnie sie czujesz? Mi przy tym chlodku prawie cala opichlizna zeszla. Fakt, ze rozmiar buta mam o nr wiekszy, ale jakos golym okiem tego nie widac.
Z pepkiem nie pomoge poki co

Nefik, jak tam mamcia? Razem razniej?
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Ivka oglądałam to Twoje cudo na allegro
Tam kupowałaś?
Dziewczyny zniknęły mi kostki
Dokładnie na allegro Moniu

Kostki wrócą kochana....zaczekaj az woda zejdzie

Aguś,kupiłam to uzywane,bo nowe około 500zł a ja zapłaciłam 225 z kosztami przesyłki więc rozumiesz.... A stan widać całkiem dobry więc pewnie nie tylko Lusi posłuzy jeszcze

Mój wóz ma wyściółkę taka jakby z frotki,a Ty się nie przejmuj swoją....kocyka jakiś włozysz na spód albo pieluszkę flanelowa i będzie SI

Wygląda na to,że dzieci czekaja na Twojego Kacperka

Aczkolwiek pewnie Daga na dniach nas poinformuje o narodzinach Nefi

Za 4 dni Asiek....za 6 ja

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Vilemo Paula no i jak sie czuje mama dwóch budrysow?

Iwonka i Donata tak mi przykro ze nie umiem wam doradzić może juz niedługo jakos wdroze sie w temat macierzyństwa i będę mogła coś doradzić choc wtedy wy pewnie będziecie juz rozdział dalej!
Nubi no to wszystko u ciebie ładnie juz wyglada tylko rozkrec macice by sie skurczybykowala i Zosia będzie z wami!
Natka super ze tak z Jula sie dogadujecie No i ja tez nie wiedziałam ze można mieć zoltaczke z pokarmu! A wydawało by sie ze w mleku matki powinny byc przeciwciala. Jaka ta natura dziwna czasem!
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Ivka obyś miała rację z tą wodą,chce swoje drobne stopy i rozmiar butka 37 tak jak kiedyś

Daguś buziaki dla Was!
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Akina Monia napewno opuchlizna zejdzie A z siusianiem ja tez tak mam Mały jest juz ciężki a pamietam z któregoś usg ze mały leżał na pecherzu i babka mi mówiła ze lubi sobie z pęcherza podusie robić wiec może mu zostało Czasami żeby sie wysikac musze bardzo mocno przec na pecherz i czasami przechylenie na lewy bok pomaga Nie pytaj czemu bo nie mam pojęcia ale jak bolało to wszystkiego próbowałam No może oprócz sikania na stojąco!

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
Monia, no stress, jasne, że nóżki wrócą do swojej formy jak organizm się nadmiaru wody pozbędzie

Aga, widzisz, dzieciaczki uznały, że nie można aż tak Kacperka w tyle zostawiać i czekają

Iva, masz rację, że się skusiłaś, trzeba sobie czasem na coś pozwolić, zwłaszcza jak się na innych rzeczach oszczędza. Ja też tak mam

Ja się długo zastanawiałam nad przybornikiem do łóżeczka, ale w końcu uznałyśmy z Mamą, że wystarczy półeczka nad łóżeczkiem i wszystko będzie pod ręką.
Ściskamy Was mocno z Patrysiem i zbieramy się spać. Chciałam obejrzeć Filadelfię, ale padam na pyszczek.
Spokojnej nocy

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
iwonta_kg napisał:
Jak odpada pepek to krwawi?????
Iwonka, naszemu Szymusiowi też krwawi pępek. Zaczął krwawić jeszcze w szpitalu, ale położna mówiła, że to nic złego i czasami tak bywa. Ale nadal krwawi i też się tym martwię. Ciągle body pobrudzone i jak tylko pryskam Octaniseptem to jest straszny ryk :/ Może jutro umówimy się na wizytę z pediatrą. I też mu schodzi skórka. Wycieram mu wacikiem z wodą buźkę, ale to suche zostaje. Ale on się drapie ciągle, więc ta sucha skórka może od tego... Boję się czymś smarować mu buzię, żeby nie wysypało gorzej. Oliwki w szpitalu mi nie polecali. A jak często kąpiesz malucha? Ja tak co 2 dzień.
Codziennie go kapiemy. Dzis poloZna przychodZi to zapytam ja o wszystko.
MOZe MAcie jakies pytania pRzy okazji?
Iva PRZEWIJAK ZAJEBISTY:)))
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
Pisze po malo efektywnej nocy...nic sie nie dzialo...ale chyba z 15x bylam w wc bo mialam wrazenie ze cos mi leci...ale to tylko glupie wrazenie.
Maly rano juz szalal...chyba mial wczoraj dzien na cisze....ale wieczorem jak zjadlam ciastka to szalal.
Snila mi sie Mery ze urodzila Julcie ....ale to tylko sen...bo u niej cisza...i tylko sie wkurza.
Akina -nie martw sie opuchlizna...mi tez puchna kostki wiec nie jestes sama;)
Iwonko i jak pepuszek Kacperka ??? Nadal leci krew??
Iva przewijak pierwsza klasa

Agomo jak Tam Twoj maluszek? Nie szykuje sie na swiat??

Nike Ty tez masz Cc?

Slonko Gratuluje tych Twoich Kropelek

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę