- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Asiek moj Kacperek sie nie pogniewa jak ktoś go wyprzedzi

Karola no narazie nigdzie sie nie wybiera W poniedziałek mam do szpitala na wywołanie jak mnie do tego czasu nie ruszy. Ciekawa jestem tylko czy po tym masażu ostatnio mam większe rozawrcie czy nic nie ruszyło! No a mamuski śpią dzisiaj jak nigdy!
Miłego dzionka wszystkim życzę!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
mamuśki których maluszkom łuszczy się skóra - trzeba kupić preparat do kompania albo smarowania natłuszczający a nie tak jak większość kosmetyków nawilżający i używać kilka dni aż do poprawy a póżniej dorażnie co jakiś czas. Polecam dermokosmetyk MEDIDERM (polskiej firmy i w sensownej cenie ok 25 zł za emulsje do smarowania 500 ml i tyle samo za tą do kompania)ja mam emullsje do kompania i emulsje do smarowania. Uzywałam kilka dni obu naraz a teraz już tylko do kompania i miejscowo smaruje tam gdzie się wysusza. Bardzo dobre jest jeszcze EMOLIUM, natomiast nie polecam oilatum ani oilan bo to sama parafina.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Dzięki za wsparcie odnośnie moich platfusów,bolą mnie te giry jak łażę a nawet leżę

Mąż ciągle tyle pracuje,wraca późnym wieczorem do domu,ciągle daleko poza Łodzią,w pon. ma jakieś firmowe spotkanie w W-wie,jedzie rano i wróci w nocy,co ja zrobię jak zacznę rodzić,jak ja pewnie w panikę wpadnę?! A on urlop weźmie dopiero jak mała się urodzi...
Mam pytanie odnośnie pajacyków,pod nie coś powinno się zakładać,czy na gołe ciałko? Bo ja mam same pajace do szpitala

Martuś Nike możesz mi jeszcze raz podesłać linka do swojego termometru dla małego?
Dziewczyny,które urodziły,jakich kosmetyków głównie teraz używacie dla maluszków? Co się sprawdza a co jest zbędne?
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Ja jeszcze nie mam termometru.... ale bratowa wspominala ze kupia wiec czekam

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Kosmetyki mam naturalne z firmy Pat&Rub plus Bepanthen. Sudocrem nie jest polecany, bo samo usuwanie go ze skory malucha powoduje podraznienie.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Ja też Kinia sudocremu nie kupuje,bo aż trzeszczy jak się tym smaruje

Ivka no ja też jak widać z termometrem do tyłu jestem

Muszę jeszcze do fryzjera iść przed tym porodem,by jak człowiek wyglądać

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

My też dzisiaj pospaliśmy sobie zdrowo

Karolciu, dobrze, że Maleństwo już nie daje Ci powodów do niepokoju

Aga, to może nam przyjdzie w jednym dniu rodzić hehe

Ninka, ja słyszałam, że niektóre mamusie bardzo sobie chwalą oilan (oilatum też, ale ten chyba droższy jest), więc to pewnie jak zwykle zależy od konkretnego dzieciaczka

W ogóle w szoku byłam jak przeglądałam sobie w necie tematy na różnych forach typu "polecamy-odradzamy" i jak odmienne są poglądy co do konkretnych firm pieluszek np. Nie wiem jak to jest, że jedne mamusie wychwalają daną firmę pod niebo, a inne mówią, że to tragedia, że przecieka, cerata i w ogóle ble.
A tymczasem bierzemy się za śniadanko

I och, ach, wybaczcie, ale muszę... 4 dni nam zostały

A Kasia znowu nam zamilkła, może w końcu u niej coś się ruszyło?
Kinia, o właśnie, z sudocremem to jest ciekawa sprawa, bo sporo mam używa go notorycznie, a coraz częściej się słyszy, że jego powinno się używać tylko w sytuacji pojawienia się odparzenia, doraźnie i o ile dobrze pamiętam nie zaleca się dla dziewczynek, ale to już trzeba byłoby dokładnie sprawdzić.
Ja na razie mam krem przeciw odparzeniom z babydream a w razie czego planuję jeszcze linomag dokupić. Ale ogólnie jak najmniej kosmetyków.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Jak odpale kompa to Ci wysle linka do strony naszej Sroki,ktora zajebiscie opisuje testy produktow. My w wiekszosci sugerujemy sie wlasnie jej opiniami

Monia,nie wiem czy wystarczy,ale warto,zebys miala bodziaki tez... u mnie w szpitalu zakladaja body na to kaftanik i spioszki a tez jest cieplo wiec nie wiem.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Mam pytanie odnośnie pajacyków,pod nie coś powinno się zakładać,czy na gołe ciałko? Bo ja mam same pajace do szpitala
weź bodziaki, jakieś pięć myślę ... ja nie umiałam za bardzo od początku zmieniać pieluch i często brudziłam bodziaki od kupy i musieli mi dowozić body. skarpetki jest też dobrze mieć na zmianę jak dziecko wsadzi nóżkę do okupanej pieluchy.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
W trakcie przeprowadzki czy juz po ??
- paulinka.k22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
U nas w szpitalu ciuszków nie trzeba mieć, jedynie na wyjście! Wczoraj więc naszykowałam body z krótkim i z długim rękawem, bo nie wiadomo jaka będzie pogoda, do tego pajacyk, a jak będzie bardzo zimno to pod pajacyk założę jeszcze półśpiochy

Iwonka ja też słyszałam, żeby nie używać oliwki

Akina-Monia ja póki co żadnej opuchlizny nie mam,ale Ty się tym nie martw, bo przecież to normalne, że woda się zbiera przed porodem...
A mnie się też dziś dobrze spało. Chociaż zanim zasnęłam brały mnie znowu skurcze, tak z cztery co 8 min, ale że tak mi się chciało spać że w końcu zasnęłam, a rano obudziłam się jakby nic się nie działo

Ciekawe co słychać u Zuzuzanty? Czy już urodziła? Bo dawno się nie odzywała...
No i ciekawe która z nas będzie następna

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Ooo czekam na tego linka zatem, ja sobie na różne strony zaglądam, podczytuję, porównuję, a i tak w praniu wyjdzie co innego zapewne

Iwonko, właśnie z tego co wiem jak się stosuje do kąpieli jakieś emolient to wtedy już się nie smaruje niczym. Przy czym to też nie jest tak, że codziennie tym emolientem się kąpie maluszka, tylko chyba 1-2 razy w tygodniu.
Jejku, to tylko u nas w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje? Dla maluszków trzeba mieć swoje ubranka, więc moja torba jest dość wypchana, a i tak pewnie Mama będzie nam dowozić świeże

Może jeszcze w weekend jakieś Maleństwo przyjdzie na świat?

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Iva, wieeem, staram się nie być upierdliwa, ale nie mogę myśleć o niczym innym
Ooo czekam na tego linka zatem, ja sobie na różne strony zaglądam, podczytuję, porównuję, a i tak w praniu wyjdzie co innego zapewne
Iwonko, właśnie z tego co wiem jak się stosuje do kąpieli jakieś emolient to wtedy już się nie smaruje niczym. Przy czym to też nie jest tak, że codziennie tym emolientem się kąpie maluszka, tylko chyba 1-2 razy w tygodniu.
Jejku, to tylko u nas w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje? Dla maluszków trzeba mieć swoje ubranka, więc moja torba jest dość wypchana, a i tak pewnie Mama będzie nam dowozić świeże.
Może jeszcze w weekend jakieś Maleństwo przyjdzie na świat?
W szpitalu smarowali Szymusia sudocremem, bo stwierdzili, że nasz Penaten na odparzenia chyba uczula. I ja teraz cały czas smaruję sudocremem i nie narzekam jak na razie. My ubranka musieliśmy mieć swoje. Od razu jak się urodził, to założyli nasze ubranka i owinęli w kocyk nasz. Oczywiście mały nie był myty. Więc wszystko do prania. Ogólnie codziennie przebierali małego i przychodzili tylko po ubranka. Najlepsze jak dla mnie były body z długim rękawem i do tego ciepłe śpioszki albo body na krótki rękaw i pajacyk. Jak body były na krótki rękaw, to trzeba było kaftanik. Więcej bawienia. Mąż codziennie prał i przywoził ubranka. Czasami i 2 razy dziennie go przebierałam. Ale ja leżałam tydzień, więc miałam baaardzo dużo ubranek. Wydaje mi się, że te pampersy 1 są wygodniejsze niż 2. My jeszcze długo będziemy używać 1. Już nam poszły 4 opakowania chusteczek nawilżających :O I pampersów od groma. Dobrze, że nie ma uczulenia na te pampersy Dada, bo bym zbankrutowała