- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Córuniu kocham Cię nad życie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
alescie sie przyczepily tych kokardek.. a mi mama tez cos o nich mowila ale wpadlo jednym uchem i wypadlo drugim :-D
dzis przyszla do mnie polozna. fajna babka sie wydaje. posprawdzala mi kosmetyki dla malej, wymieniala co jeszcze trza bedzie, no i jej zdaniem lepszy bedzie spirytus niz oscenisept ze szybciej pepek schnie. i tez twierdzi ze oliwka niepotrzebna. i zamiast pudru jakby cos sie dzialo to maka ziemniaczana. wydaje sie miec w miare trzezwe podejscie i takie zeby nie przeplacac bo czasem najlepsze zwykle stare sposoby.. zalezy od sytuacji oczywiscie:-) wiec na pierwszy rzut oka bedzie nam sie dobrze wspolpracowac
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- mery75
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mery, witaj z powrotem wśród nierozpakowanych

No coś się zastój zrobił. Cisza, żadne małe nie chce wyjść na świat... Czyżby przyszło nam czekać do kolejnej pełni?

Co do przesądów typu zauroczenia i czerwona wstążka, to sama nie wiem. Ogólnie wierzę w sprawczą moc słów i myśli, ale nie jestem przyzwyczajona do takich schematów i nigdy nie przejmowałam się kominiarzami czy czarnymi kotami... Tak w ogóle interesuje mnie tylko jasna strona magii, powiedziałabym "pozytywna metafizyka". W czarną magię nie chcę wierzyć i w ogóle mnie ona nie interere

Iva, bardzo ładny kącik czeka na Lusię. A ona już wkrótce w nim zamieszka!

Ja odebrałam dziś łóżeczko z materacem

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kalinko - ja tam bym spirytusem pępka nie przemywała. Jakby mi ktoś chciał przemyć ranę po cięciu cesarskim spirytusem to ja bym go chyba zabiła na miejscu... przecież to piecze jak cholera... dlatego odchodzi się od takich metod na rzecz bezalkoholowych środków antyseptycznych takich jak asept czy octanisept po co dziecku fundować cierpienie jak można inaczej.
Zgadzam sie w 100%. Też słyszałam że od spirytusu się już odchodzi, tylko lekarze i położne starej daty się jeszcze go trzymają.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Odpoczywaj spokojnie a 16ty już w sumie niebawem

Moje dziecię tak szaleje,że ja już nie wiem czy to po tym malowaniu,czy po czekoladzie którą zżarłam całą czy coś mi się kroi..... Pewnie nie ale juz mnie różne myśli nachodzą.
Szkoda,że maleńka nie chciała powitać nas dziś w dniu 38 rocznicy slubu babci i dziadka no ale poniekąd ją rozumiem....woli mieć dzień narodzin na własność a nie łączony z innym świętem

Rozbujałam się z tym kącikiem i jeszcze domówiłam naklejki kolorowych kwiatków co by kącik stał się jeszcze bardziej....dzieciowy

Z tym smarowaniem pępucha to ja w ogóle metodą przedpotopową bo smarowałam takim roztworem fioletowym

Villemo,czy Ty jakoś spryskujesz tym ranę po cc??
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas wszytsko dobrze, najbardziej dumna jestem z tego że nadal jesteśmy tylko na piersi...fakt jest to troszę uciążliwe ale tak niesmowicie przyjemne że nie stanowi to dla mnie żadneg problemu... karmimy się co 2h... zawsze zajmuje nam to ok 30-40 min ze zmianą pieluszki... Antek oczywiście śpi z nami w wyrku... troszkę z konieczności... bo nadal nie dotarło nasze łóżeczko

Dziś była u nas położna z wizytą... z małym wszystko ok... tylko muszę zwrócić większą uwagę na mycie paszek bo jeszcze maź płodowa tam się zbiera i może dojść do zapalenia... no i zaleciła żeby jednak na pierwszy miesiąc przerzucić się na kąpiel w emalientach i tak też zrobię, bo dziś skorzystałam z próbki którą zostawiła i naprwdę jest różnica...
Mi niestety pękł jeden szew i odczuwam lekki dyskomfort ale powiedziała że ponowne szycie nie jest konieczne tylko uważać żeby dalej nie poszło- jednym słowem powiedziała że mam usiąć na dupie i troszkę się pobijać bo za dużo biegam

A tak wogóle to muszę się pochwalić że zostało mi jeszcze 5kg do stracenia... samo wszystko spadło, także dziewczęta głowa do góry... tylko karmić a wszystko samo poleci... i uwaga uwaga znowu mam kostki

Ps. no i byliśmy już dziś na krótkim spacerku

Całuję was mocno

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

I karmienie i odzyskane kostki i stracone kg

A ja mam kolejne pytanie do mamusiek... Czy któraś z Was kupowała pas poporodowy???
Bo ja oglądam i oglądam i nie wiem czy w ogóle kupować i jesli tak to jaki???
Wciągany czy zapinany?? i jaki rozmiar?? cholerka no nie wiem
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Martuś dzięki za linka

Mery nie ma to jak w domku co?

Madzia jest się czym chwalić,mam nadzieję,że też mi tak dobrze będzie szło

Ivka, ściana wyszła super,niczym Alicja z krainy czarów

No właśnie,jak to jest z tym pasem poporodowym?
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

patrzalam dzis za karuzelkami ale takie drogie u nas w sklepie ze chyba bede musiala popatrzec na allegro a czy wy od malego macie karuzelki czy pozniej??
Madzie buziolki dla was:) fajnie ze sie odzywacie

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u nas w szpitalu caly czas rane dezynfekowali octaniseptem i mi na odchodne tez zalecono zeby co wieczor spryskiwac.Możesz być z siebie dumna Madzik
I karmienie i odzyskane kostki i stracone kgNic tylko chwalić
A ja mam kolejne pytanie do mamusiek... Czy któraś z Was kupowała pas poporodowy???
Bo ja oglądam i oglądam i nie wiem czy w ogóle kupować i jesli tak to jaki???
Wciągany czy zapinany?? i jaki rozmiar?? cholerka no nie wiem
co do pasa poporodowego to chodzi Ci o pas do pionizacji po cc czy taki zeby brzuszek przyciagnac?