- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
iwonta_kg napisał:
co sadzicie o tych czerwonych kokardkach do wozka zeby dziecka nie zauroczyc??? jak dla mnie glupi zabobon...
Właśnie dzisiaj o tym słyszałam... i szczerze mówiąc "kopara mi opadła". Nie przyszłoby mi to do głowy. Szczerze mówiąc dla mnie to bzdura. To ja jestem od tego żeby mojemu dziecku nic się nie stało, a nie jakieś wstążeczki.. a poza tym będzie chrzczone po to żeby było chronione "z góry".
Bardzo madre slowa Asiu...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
- Otrzymane podziękowania: 0
A te zastrzyki robiłam i to w sumie nic trudnego, ale coś czuję, że jak przyjdzie do chodzenia z Patryczkiem na jakieś badania i patrzenie jak go kłują to będę pewnie miękka i będę wyć.

Ach dziękujemy

Bo to odliczanie nawet z kimś przybliża do własnego jakby nie patrzeć

Hehe, to mnie czasem uwiera właśnie, że trzeba się wyczłapać po gotówkę zanim obiadek przyjedzie. W Gdańsku lubiłam to, że mogłam zapłacić przelewem, bo miałam blisko fajną knajpkę większą, która korzystała z sieci dostawców. To był komfort, zwłaszcza jak się wracało do domu koło 21-22

Iwonko, dzięki.
Dziewczynki, tylko jakby coś to się nie złośćcie za moje radykalne stanowisko, jak np w sprawie wstążeczek czy innych przesądów - ja się wypowiadam tylko w swoim imieniu, a każdy ma prawo myśleć po swojemu

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
asiek89 napisał:
iwonta_kg napisał:
co sadzicie o tych czerwonych kokardkach do wozka zeby dziecka nie zauroczyc??? jak dla mnie glupi zabobon...
Właśnie dzisiaj o tym słyszałam... i szczerze mówiąc "kopara mi opadła". Nie przyszłoby mi to do głowy. Szczerze mówiąc dla mnie to bzdura. To ja jestem od tego żeby mojemu dziecku nic się nie stało, a nie jakieś wstążeczki.. a poza tym będzie chrzczone po to żeby było chronione "z góry".
Bardzo madre slowa Asiu...
Rozumiem ze moje stanowisko w kwestii tej tradycji/zabobonu to glupota? A moze z racji tego ze jestem katoliczka bluznie? A gdybym nia nie byla to wtedy mogla bym powiedziec ze chrzest to glupi obrzadek koscielny i polewanie woda glowki nie ochroni mojego dziecka przed zlem tego swiata? Zmierzam do tego ze Wasze radykalne podejscie do sprawy nazwe tutaj zabobon tradycją i glosne wyrazenie swoich opinii moze dotknac osoby ktore tej tradycji ufaja/wierza

Zreszta temat juz byl obgadany ze 2miesiace temu co Cie iwonka wzielo na walkowanie tego kolejny raz?

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)
asiek89 napisał:
Iwonko, dzięki.
Dziewczynki, tylko jakby coś to się nie złośćcie za moje radykalne stanowisko, jak np w sprawie wstążeczek czy innych przesądów - ja się wypowiadam tylko w swoim imieniu, a każdy ma prawo myśleć po swojemu
Zacytuję siebie tylko ten jeden raz, bo właśnie chciałam uniknąć takich reakcji, bo nie było moim celem obrażanie nikogo.

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Villemo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Akina - ja pod pajacyka zakładam body a pod śpiochy body i kaftanik. Tak samo mały był ubierany w szpitalu. Co do kosmetyków to u nas żel do mycia ciałka i włosków z babydream i ewentualnie Bepanthen na odparzenia ale jak coś zaczyna się dziać nie używamy profilaktycznie nic, nie ma co dupci przyzwyczajać. Opuchlizną się nie przejmuj, ja pojechałam z takimi stopami do szpitala, że dramat bo nie mogłam żadnych swoich butów założyć. Kilka dni po porodzie się unormowało. Mi ulgę przynosiło smarowanie kostek chłodzącym kremem dla kobiet w ciąży na opuchnięte stopy perfecta mama. Z pozytywnych wieści to zeszł woda nie tylko z kostek ale i ten wstrętny wodny cellulit z ud.
Co do pampersów to już mogę powiedzieć, że na początek to chyba obojętnie jakiej firmy będą bo fakt jest taki, że przy karmieniu piersią (ok 8 karmień na dobę) to kupsko jest praktycznie po każdym karmieniu, nie mówiąc już o tym, że czasami na raz idą 3 pampersy bo przebiorę małego i za chwilę znowu kupsko strzeli. Pampersów idzie mnóstwo, szybko się je zmienia więc nawet jeśli będą gorszego gatunku to i tak ze względu na kupsko nie zdążą być przesikane. Jak dzieciątko jest większe, nie robi kupek tak często to wtedy istotne jest, żeby pampers był chłonny bo nie trzeba wtedy rozbudzać i zmieniać maluchowi pampersa w nocy. Ja jadę cały czas a oryginalnym pampersie bo akurat takie kupiłam, ale dostałam paczkę daddy i też są bardzo fajne.
ehhh dziewczyny coś przestój z rozpakowywaniem

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

O czerwonych wstążkach też hahaha a różnorodność nas samych sprawia,że czyta się to jeszcze lepiej

Paula-Villemo,kto jak kto ale ja naprawdę nie leżę i nie pachnę a moja wina,że te moje dziecię się zaklinowało?

Pokażę Wam moje małe dzieło

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A tak wogole dzien dobry
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja walnęłam sobie kawkę i...zasnęłam

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013