- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
Ja nadal w dupaku nie odzywalam sie bo ostatnio cos zle sie czue szczegolnie dzis... cos pobolewa mnie na okrest ciezko mi sie oddycha jestem taka spuchnieta ze na telefonie ciezko mi sie pisze... podczytuje was ale jakos nie mialam sily pisac ...
chodze jak kaczka cos opadla mnie moc... w sob jeszcze mialam lekka sile na ostatnie zkupy dla malej i koniec... dzis zaczynam 38 tydz czyli ciaza uznana za donoszona
to z tych wiesci w miare dobrych
a ze zlych odebralam dzis wyniki GBS wynik DODATNI czy ktoras miala tez z tego co pamietam to chyba Akina wszystko mi sie wali nie mam juz na nic sily. Dzis w nocy snilo mi sie ze juz urodzilam i wysylalam do wszstkich ze urodzila sie Miska ...
Nie dam rady was juz nadrobic za co przepraszam
Wszystkim mamusiom ktore urodzily serdecznie gratuluje za reszte trzymam kciuki . Mam nadzieje ze niedlugo juz tylko bedziemy sie wymieniac fotkami naszych maluszkow
Monia slicznie Guśka ma postaram sie zaraz was nadrobic o ile dam rade
gorace buziaki dla was od nas
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Po takim czasie oczekiwania na bąbla komu jak komu ale się należy
Ja dziś mówię do położnej,że cc w czwartek a mam być już w środę pewnie po to,żeby zdążyli mnie przegłodzić a ona na to,że nie,że dostanę i obiad i kolację w środę...hmmm to nie jest źle Przeżyję więc
Mówiła,że głównie chodzi o to,że MUSZĄ trzymać 3 doby w szpitalu a jak wsi będzie ok to w sobote już mnie wypuszczą I tego się będę trzymała
Aniu...nie przejmuj się,każda ma takie "słabsze" chwile i każda ma do nich prawo
Dobrze,że się odezwałaś i wiemy,że wszystko ok z Wami
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
napisalam do moniki i wlasnie odpisala:
"musialam sie na pare dni wyniesc w miejsce bez dostepu do neta i jeszcze nie wrocilam. poki co nic sie nie rusza u mnie, bede na forum w weekend. mam nadzieje ze u was wszystko ok i kolejne dzieciatka juz na swiecie. pozdrowienia dla mamusiek"
pyzaura nie lam sie.. byle dobre samopoczucie minelo to wynik z tego co pisaly dziewczyny to nie tragedia. po to sie robi zeby lekarze za wczasu wiedzieli i dali antybiotyk zeby dzieciatko bylo bezpieczne. powrotu sil zycze. bo jeszcze jednak troszke czasu zostalo
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Iva ty menu do wyboru nie dostaniesz ale wiesci o obiadku i klacji widze ze Cie ropromienily
Aniu, nie martw sie nadrabianiem, skup sie na sobie i tylko dawaj znaki zycia w postaci szybkich postow chociaz zycze powrotu do formy jako takiej
Kalina widze ze net dzis jedyna ucieczka zeby sie nie pociac... W sensie pogoda zniecheca przynajmniej mnie
Magda, pisz nam pisz b czlowiekowi sie lzej robi na duszy jak czyta o udanym wejsciu w role matki no i pozytywnie zazdroszcze meza
widze ze nie tylko ja mam tu nadzieje i licze na wielka milosc partnera do nowonarodzonego dziecka no i wlasnie pytanie czego oczekuje? Tych zmian tez si boje bo sama nie wiem jak by o mialo wygladac...
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Córuniu kocham Cię nad życie
Jej dziewczyny ale tu już pusto się zrobiło a kiedy my rany teraz to się dopiero ciągnie
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
No ja też tak właśnie mam jak nigdy ale niewmawiam sobie niczego trzeba czekać ale nieą-żartuj że mnie wyprzedzisz PyzaurkoA mnie cos od 5 godz czysci co chwile w toalecie ciekawe co z tego wyjdzie
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Kupilam dzis podusie do wozeczka i powloczke
Pytanie jakie herbatki daje sie malenstwu?koperkowa?a rumiankowa??mozna ta i ta??
- donata
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pyzaura mnie tez czysci he he ;p
Kupilam dzis podusie do wozeczka i powloczke
Pytanie jakie herbatki daje sie malenstwu?koperkowa?a rumiankowa??mozna ta i ta??
Pediatrzy radzą nie dopajać do 6 miesiąca. Tylko samo mleko matki... Ja nie daję nic. Czasami sama piję herbatkę koperkową i ostatnio bawarkę na laktację, czyli herbatę z mlekiem. Nawet dobre
Madzia, to nam się udali mężowie. Ja wiedziałam, że mój będzie szalał za małym, ale że aż tak, to się nie spodziewałam. Ciągle karze mi iść spać, odpocząć, a on sam chce się zajmować małym. Gada do niego, śpiewa. Jak tylko jest w domu to w sumie przejmuje obowiązki. W nocy też wstaje, chociaż ma do pracy. Wczoraj kazałam mu spać w nocy, bo rano do pracy i sama się zajęłam. Ale i tak się budził. Mówił, że jak mam ochotę to mogę się zapisać na siłownię i po jego pracy chodzić, a on się będzie małym zajmował. W weekend obiadki gotował, śniadania i kolacje robił Ach, oby tak zostało
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
Donatko a ja właśnie w szpitalu rozmawiałam na ten temat z taką dziewczyną że będę dawała pić bo dziecku tak samo się chce pić jak nam tak myśle przynajmniej
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My z Młodym trzymamy się jeszcze w dwupaku Jak widzisz Nubi, Ojców to dla mnie za mało - trzeba było jechać w te Tatry A nie odzywam się przed 18, bo ja jak zwykle... w pracy Ale podczytywałam Ale tu się działo!
Asiek, Paulinka i Agilla - GRATULACJE! Cieszę się razem z Wami z Waszych maleństw
Magda, fajnie, że masz takiego kochanego męża i grzecznego synka Dwa skarby
Aniu, nie smuć się, będzie dobrze 3mam kciuki za Ciebie i Misię
Ale wrzesień nabrał przyspieszenia! Jak tak dalej pójdzie, to wszystkie rozpakujemy się przed połową miesiąca!
Wiecie co, dziś w nocy miałam koszmary, choć nie związane bezpośrednio z ciążą... Ale nic przyjemnego: jakieś krwawe morderstwo i inne mało przyjemne rzeczy :/
A dziś zaczęłam się bać, że urodzę tego 13. w piątek... Niby nie wierzę w takie rzeczy, a jednak, jakby w piątek się zaczęło, to chyba strach byłby troszkę większy :/ Niezła ta data: 13.09.2013 r. + ta planetoida Bamberga akurat tego dnia... Cesarek i wywoływań pewnie na ten dzień nie umawiają...
Ciekawe co tam się dalej dzieje u Agamo i Kacperka...
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
Będzie dobrze nie martw się ja 13-go brałam cywilnyNie no mery chyba wytrzymam ale nie wiem jakies dziwne przeczucia mam... oby nie byl to piatek 13stego poza tym moja siostra ma w ten dzień urodziny zobaczymy
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Co do herbatek pytam po widzialam ze sa jakies juz po tygodniu...wiec wole sie upewnic
Tez jestem ciekawa czy bd miec pokarm ...a czy kupujecie z karton mleka tak w razie czego???
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
A jeśli chodzi o mężów to chyba rzeczywiście powinnyśmy im jakieś medale sprawić
Kinia na szczęście z cycochami nie miałam tak właściwie problemów- bynajmniej na razie, ale myślę że jak do tej pory nic się nie działo to tak już zostanie w szpitalu oczywiście sutki troszkę pocharatane były ale bez dramatu żebym małego nie umiała dostawić, nawał miałam 3 dnia ale mały ssak się z nim szybko rozprawił
Natomiast jeśli chodzi o samo macierzyństwo... to chyba się w nim spełniam, wiem wiem że to dopiero początek i przyjdą gorsze dni ale jak na chwilę obecną jestem naprawdę szczęśliwa... nigdy nie sądziłam że tak dobrze odnajdę się w roli mamy
Szeczepienia- ja się zdecydowałam na te podstawowe (kupię opcję 5w1) oraz na pneumokoki... czy podjęłam dobrą decyzję??? tego nie wiem ale wiem że gdyby coś sie małemu stało i to byłaby wina tego że go nie zaszczepiłam to bym chyba umarła!
Antoś coś dziś niespokojny, chyba zmiana pogody go troszkę drażni bo wczoraj 27 stopni a dziś 18 bynajmniej mam taką nadzieję ale oczywiście już powoli świaruję temperaturę sprawdzam... no i analizuję co jadałam czy to przypadkiem nie kolka... ale jadam niewiele więc chyba nie
No a z tym dopajaniem to tak jak Donataka mówi jeśli maluszek jest na mleku matki to nie dopaja się kruszynki bo mleko pierwszej fazy jest właśnie po to aby szkrabka napoić a drugiej aby się najadł