BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #601336 przez Kasia :]
kocham_cie : Historia z kotem super :laugh: Ciekawe jak będzie reagował na kopniaczki z brzuszka :P Nie, wtedy to (sądząc po rozmiarach kici) nie zmieści się już na Twój brzuszek ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601344 przez MyMelange
Kasia :] napisał:

Witam dziewczynki w sobotnie popołudnie :)

Byliśmy dziś na badaniach i lekarz powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku :) Też martwiłam się, że nie mam brzuszka, więc na pewno Dzidziuś mało urósł, ale powiedział, że to nie reguła. Maleństwo ma 10 cm (od główki do pupci), ale tak się skrywało przy badaniu, że nie wiemy jeszcze co skrywa między nóżkami. Lekarz coś już przypuszcza, ale powiedział, że powie nam jak będzie pewny na 100% :) Czyli może na następnym badaniu. Ślicznie dziś kręgosłupek było widać :woohoo:

Tak więc Biedroneczko nie martw się tym brzuszkiem :) Na pewno wszystko jest w porządku z Meleństwem.

Fantastyczne wiesci :) Z tymi brzuszkami, to jeszcze zatesknicie za wygada podciagania kolan pod brode hihihi :) Cieszcie sie swoboda poki mozna, bo zaraz bedziemy malymi wielorybami :)

A Wy Kochane nagrywacie sobie filmy komorka z USG? Ja juz mam z 2 wizyt, zupelnie co innego do pokazania rodzinie, niz fota. Polecam!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #601350 przez agamo
My melange ja bardzo chcialam nagrac film na usg Nawet mezowi kazalam naladowac kamere i przed wejsciem na usg kazali mi podpisac papier ze zgadzamm sie na badania prenatalne (bo akurat wtedy mi robili) i ze mam swiadomosc ze musze uiscic mala oplate za fotke jesli ja chce i ze nie wolno kamerowac w zaden sposob Ale maz stwierdzil ze sproboje nastepnym razem po kryjomu :P bo film jest niesamowity!a zdjecie wogole nie odzwierciedla tego Ale jesli u was mozna filmowac to naprawde warto!

Ja sie malym brzuszkiem nie przejmuje bo wiem ze to roznie bywa Ale wkurzaja mnie komentarze ludzi bo laza za mna i dogaduja a ze spotykam sporo ludzi w pracy to przy ktoryms komentarzu mozna nerwa zlapac. fakt chcialabym miec wiekszy brzuszek choc zdaje sobie sprawe ze wcale to nie takie wygodne ale za to jakie urocze... :D
Ale u mnie pogoda depresyjna leje caly dzien a przed chwila deszcz ze sniegiem no masakra! wiosnoooooo przyjdz!!!!!!!!!!!!!!!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #601368 przez ninka333
agamo napisał:

My melange ja bardzo chcialam nagrac film na usg Nawet mezowi kazalam naladowac kamere i przed wejsciem na usg kazali mi podpisac papier ze zgadzamm sie na badania prenatalne (bo akurat wtedy mi robili) i ze mam swiadomosc ze musze uiscic mala oplate za fotke jesli ja chce i ze nie wolno kamerowac w zaden sposob Ale maz stwierdzil ze sproboje nastepnym razem po kryjomu :P bo film jest niesamowity!a zdjecie wogole nie odzwierciedla tego Ale jesli u was mozna filmowac to naprawde warto!!!!

Jestem w szoku jak czytam, że nie można nagrywać usg a za zdjęcie karzą wam dopłacac!!!! W klinice gdzie robie badania (te w 12 tc, 20 tc, i 32 tc) nagrywają całe usg na płyte CD więc cały przebieg badania a trwa ono ok 30 min mam w cenie badania. Dodatkowo wraz z opisem dostaje zdjęcia wybrane najważniejsze, żeby pokazać mojej P.Doktor. Na kazdej wizycie u doktorkimam dodatkowo usg ale takie szybkie-sprawdza czy z dzidzią ok i jak szyjka wygląda i też dostaje zdjęcia dzidzi - wszystko w cenie wizyty!!!

córeczka ALICJA

11 lata 9 miesiąc temu #601369 przez ninka333
Martwicie się małymi brzuszkami :) A ja mam za to ogromny - moja doktorka jak mnie oststnio zobaczyła to stwierdziła, w żartach oczywiście!!!że brzuch wskazuje ma 2 miesiące wyższą ciąże :( to dopiero będzie masakra jak będę wyglądać pod koniec ciąży :(

córeczka ALICJA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601372 przez ninka333
tak dla odmiany pokaże wam jak wyglądałam 3 dni przed porodem w 2011 r.moj synek miał 3800 jak się urodził

córeczka ALICJA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #601379 przez Villemo
Dziewczyny mi z moim brzuszkiem już na prawdę coraz ciężej się schylić, cieszcie się jak najdłużej możecie sprawnością ...jeśli brzuszek rośnie w wolnym tempie to jest duża szansa na to, że uniknięcie rozstępów ja już przestałam mieć jakiekolwiek złudzenia że nie na bawię się nowych. Wiem, że na tym etapie mało która się tym przejmuje bo każda uważa, że najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy ale naprawdę zdezelowane ciało po ciąży to nic przyjemnego. Ja długo po ciąży nie mogłam zaakceptować swojego ciała. Nic dziwnego skoro całe życie wysportowana z wagą 55 kg a w ciąży przytyłam nagle prawie 30 kg i tym sposobem nabawiłam się rozstępów, cellulitu i problemów z kręgosłupem. Jak przyszło mi kupić sukienkę na chrzciny synka to ryczałam jak bóbr w przymierzalni bo nagle się okazało że z rozmiaru 36 musiała się przestawić na 44. Nie mówiąc o tym, że jak poszłam załatwiać chrzciny to ksiądz zaproponował, że może wstrzymamy się i ochrzcimy oba dzieciaczki na raz bo widzi, że ja znowu przy nadziei a mi po prostu taki brzuch po ciąży został.

Udało mi się niby w rok dojść do wagi 60 kg, brzuch wrócił do normalności ale jaki był dla mnie ten rok to wiem tylko ja... napiszę tylko tyle, że nie miałam ochoty w ogóle wyjść z domu do ludzi i byłam blisko popadnięciu w depresje. Jako mam czułam się spełniona ale kobietą to ja już w ogóle przestałam się czuć.

Zamiast więc zamartwiać się o wasze maluszki cieszcie się, że nie przybywa, zbyt dużo kilogramów, że skóra się nie rozciąga. Przynajmniej po porodzie szybko wrócicie do formy
:-)

11 lata 9 miesiąc temu #601403 przez agamo
Ninka ja nie w pl i za zdjecie placi sie groszowe sprawy i to jest na opieke zdrowotna nie prywatnie wiec za usg czy za wizyte nie place jedynie drobne chca za zdjecie i nagrywac nie mozna nie wiem czy ze wzgledu ze to w szpitalu robia usg czy czemu Jakbym prywatnie poszla na usg to tez robia z plytka i ze zdjeciem w cenie Ale tutaj ceny za prywatna wizyte u polaka sa tak ogromne ze bylam tylko raz bo ze wzgledu na brak okresu myslalam ze jestem dalej w ciazy niz faktycznie bylam. Ale spoko jak przyjade do pl to zrobie sobie prywwatne 3d/4d z full wypasem :D

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #601430 przez czarnula0609
Cześć dziewczyny
Ja zupełnie z innej beczki piszę bo powiem Wam byłam 21.03 i lekarz powiedział mi że waga mojego dziecka to 170 gram i 10 cm.
Czy znacie wagi swojich maluszków tak dla porównania bo w poradniku z zapytaj położną waga dziecka w 19 tygodniu to około 150 gram.

11 lata 9 miesiąc temu #601441 przez kocham_cie
czarnula0609 napisał:

Cześć dziewczyny
Ja zupełnie z innej beczki piszę bo powiem Wam byłam 21.03 i lekarz powiedział mi że waga mojego dziecka to 170 gram i 10 cm.
Czy znacie wagi swojich maluszków tak dla porównania bo w poradniku z zapytaj położną waga dziecka w 19 tygodniu to około 150 gram.

ja już nie porównuję, bo po ostatnim usg w 12 tyg jak lekarz powiedział że mój szkrabek ma 8 cm, to się przeraziłam bo przecież książkowo powinien miec ok 5-6. Lekarz powiedział że wszystko jest ok i dzidzia rozwija się jak najbardziej prawidłowo:)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #601443 przez kocham_cie
Kasia :] napisał:

kocham_cie : Historia z kotem super :laugh: Ciekawe jak będzie reagował na kopniaczki z brzuszka :P Nie, wtedy to (sądząc po rozmiarach kici) nie zmieści się już na Twój brzuszek ;)

haha no spore z niego zwierzątko więc czasem mi ciężko z nim na brzuchu, ja nie mam serca go zrzucać więc szkrabek się tym zajął i zrobił z sierściuchem porządek :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #601454 przez malutka2803
witam dziewczyny, chciałam się tylko przywitać i ponawiam moje pytanie, bo być może zaginęło gdzieś w morzu innych postów :) miałyście USG w 16 tyg ciąży, bo z tego co wiem to nie jest obowiązkowe, a ja chodzę do gina na NFZ i nie wiem czy mi zrobi :(

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #601459 przez Alivva
Dziewczyny,co myslicie o kocykach i innych produktach z linii La Millou????????
Strasznie mi się podobaja ale zastanawiam sie czy kocyk za 170zł to nie przesada.....

11 lata 9 miesiąc temu #601462 przez Villemo
malutka2803 napisał:

witam dziewczyny, chciałam się tylko przywitać i ponawiam moje pytanie, bo być może zaginęło gdzieś w morzu innych postów :) miałyście USG w 16 tyg ciąży, bo z tego co wiem to nie jest obowiązkowe, a ja chodzę do gina na NFZ i nie wiem czy mi zrobi :(

Malutka nfz normalnie w prawidłowej ciąży przewiduje 3 badania usg na całą ciążę po jednym na trymestr. Pierwsze robi się między 12-14 tygodniem ciąży kolejne to badanie połówkowe po 20 tc. Jeśli lekarz na nfz posiada sprzęt w gabinecie to czasami robi co wizytę ale to zależy już od lekarza. W pierwszej ciąży miałam tylko 3, teraz zmieniłam przychodnię i lekarza i on co wizytę bierze mnie na piętro na oddział i robi usg podglądowe bez szczegółowych pomiarów. Dokładnie wszystko sprawdzane było w 12 tygodniu ciąży i będzie sprawdzane na połówkowym w 22 tygodniu ciąży.

11 lata 9 miesiąc temu #601464 przez malutka2803
Villemo mój lekarz ma usg w gabinecie i uproszę go żeby mi zrobił, bo wtedy będę spokojniejsza :)mam nadzieję,że się uda. Dzięki za informację!

Paulina

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka