- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Witam dziewczynki w sobotnie popołudnie
Byliśmy dziś na badaniach i lekarz powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku Też martwiłam się, że nie mam brzuszka, więc na pewno Dzidziuś mało urósł, ale powiedział, że to nie reguła. Maleństwo ma 10 cm (od główki do pupci), ale tak się skrywało przy badaniu, że nie wiemy jeszcze co skrywa między nóżkami. Lekarz coś już przypuszcza, ale powiedział, że powie nam jak będzie pewny na 100% Czyli może na następnym badaniu. Ślicznie dziś kręgosłupek było widać
Tak więc Biedroneczko nie martw się tym brzuszkiem Na pewno wszystko jest w porządku z Meleństwem.
Fantastyczne wiesci Z tymi brzuszkami, to jeszcze zatesknicie za wygada podciagania kolan pod brode hihihi Cieszcie sie swoboda poki mozna, bo zaraz bedziemy malymi wielorybami
A Wy Kochane nagrywacie sobie filmy komorka z USG? Ja juz mam z 2 wizyt, zupelnie co innego do pokazania rodzinie, niz fota. Polecam!
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja sie malym brzuszkiem nie przejmuje bo wiem ze to roznie bywa Ale wkurzaja mnie komentarze ludzi bo laza za mna i dogaduja a ze spotykam sporo ludzi w pracy to przy ktoryms komentarzu mozna nerwa zlapac. fakt chcialabym miec wiekszy brzuszek choc zdaje sobie sprawe ze wcale to nie takie wygodne ale za to jakie urocze...
Ale u mnie pogoda depresyjna leje caly dzien a przed chwila deszcz ze sniegiem no masakra! wiosnoooooo przyjdz!!!!!!!!!!!!!!!
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My melange ja bardzo chcialam nagrac film na usg Nawet mezowi kazalam naladowac kamere i przed wejsciem na usg kazali mi podpisac papier ze zgadzamm sie na badania prenatalne (bo akurat wtedy mi robili) i ze mam swiadomosc ze musze uiscic mala oplate za fotke jesli ja chce i ze nie wolno kamerowac w zaden sposob Ale maz stwierdzil ze sproboje nastepnym razem po kryjomu bo film jest niesamowity!a zdjecie wogole nie odzwierciedla tego Ale jesli u was mozna filmowac to naprawde warto!!!!
Jestem w szoku jak czytam, że nie można nagrywać usg a za zdjęcie karzą wam dopłacac!!!! W klinice gdzie robie badania (te w 12 tc, 20 tc, i 32 tc) nagrywają całe usg na płyte CD więc cały przebieg badania a trwa ono ok 30 min mam w cenie badania. Dodatkowo wraz z opisem dostaje zdjęcia wybrane najważniejsze, żeby pokazać mojej P.Doktor. Na kazdej wizycie u doktorkimam dodatkowo usg ale takie szybkie-sprawdza czy z dzidzią ok i jak szyjka wygląda i też dostaje zdjęcia dzidzi - wszystko w cenie wizyty!!!
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Udało mi się niby w rok dojść do wagi 60 kg, brzuch wrócił do normalności ale jaki był dla mnie ten rok to wiem tylko ja... napiszę tylko tyle, że nie miałam ochoty w ogóle wyjść z domu do ludzi i byłam blisko popadnięciu w depresje. Jako mam czułam się spełniona ale kobietą to ja już w ogóle przestałam się czuć.
Zamiast więc zamartwiać się o wasze maluszki cieszcie się, że nie przybywa, zbyt dużo kilogramów, że skóra się nie rozciąga. Przynajmniej po porodzie szybko wrócicie do formy
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- czarnula0609
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja zupełnie z innej beczki piszę bo powiem Wam byłam 21.03 i lekarz powiedział mi że waga mojego dziecka to 170 gram i 10 cm.
Czy znacie wagi swojich maluszków tak dla porównania bo w poradniku z zapytaj położną waga dziecka w 19 tygodniu to około 150 gram.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Cześć dziewczyny
Ja zupełnie z innej beczki piszę bo powiem Wam byłam 21.03 i lekarz powiedział mi że waga mojego dziecka to 170 gram i 10 cm.
Czy znacie wagi swojich maluszków tak dla porównania bo w poradniku z zapytaj położną waga dziecka w 19 tygodniu to około 150 gram.
ja już nie porównuję, bo po ostatnim usg w 12 tyg jak lekarz powiedział że mój szkrabek ma 8 cm, to się przeraziłam bo przecież książkowo powinien miec ok 5-6. Lekarz powiedział że wszystko jest ok i dzidzia rozwija się jak najbardziej prawidłowo:)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
kocham_cie : Historia z kotem super Ciekawe jak będzie reagował na kopniaczki z brzuszka Nie, wtedy to (sądząc po rozmiarach kici) nie zmieści się już na Twój brzuszek
haha no spore z niego zwierzątko więc czasem mi ciężko z nim na brzuchu, ja nie mam serca go zrzucać więc szkrabek się tym zajął i zrobił z sierściuchem porządek
- malutka2803
- Wylogowany
- gaworzenie
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Strasznie mi się podobaja ale zastanawiam sie czy kocyk za 170zł to nie przesada.....
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
witam dziewczyny, chciałam się tylko przywitać i ponawiam moje pytanie, bo być może zaginęło gdzieś w morzu innych postów miałyście USG w 16 tyg ciąży, bo z tego co wiem to nie jest obowiązkowe, a ja chodzę do gina na NFZ i nie wiem czy mi zrobi
Malutka nfz normalnie w prawidłowej ciąży przewiduje 3 badania usg na całą ciążę po jednym na trymestr. Pierwsze robi się między 12-14 tygodniem ciąży kolejne to badanie połówkowe po 20 tc. Jeśli lekarz na nfz posiada sprzęt w gabinecie to czasami robi co wizytę ale to zależy już od lekarza. W pierwszej ciąży miałam tylko 3, teraz zmieniłam przychodnię i lekarza i on co wizytę bierze mnie na piętro na oddział i robi usg podglądowe bez szczegółowych pomiarów. Dokładnie wszystko sprawdzane było w 12 tygodniu ciąży i będzie sprawdzane na połówkowym w 22 tygodniu ciąży.
- malutka2803
- Wylogowany
- gaworzenie