BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #599983 przez iwonta_kg
Ja Probuje sie jakos bardziej zmęczyć przed snem żeby sie nie budzić w nocy albo poprostu chodze późno spać.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599993 przez Villemo
nefeli napisał:

kocham Cie chlopiec 2010,2014.dziewczynka 2008,2011.na 2012 ??? chyba bardziej dziewczynka ?
co do smoczkow ja zadowolona bylam tylko z nuka,bo malutki nie zakrywal noska i polowy buzi,no i silikonowy przezroczysty a butelki tez nuk szklane z szerokim smoczkiem ,maly byl zachwycony.
Teraz chce kupic 2 butelki medela na probe,bardzo drogie ale podobno najlepsze,szkoda tylko ze plastikowe,a ja zwolenniczka szkla,wiec moze zostane przy nuku ???
Najwiekszy problem mam z wyborem wozka,bo zaden mi sie nie podoba,a moj mi sie znudzil ;)
no i nie chce kupowac gondoli,bo po 5 miesiacach jest zbedna tylko kasa wydana,moj maly nie mial i teraz tez sie zastanawiam,tym bardziej ze zaraz zima po porodzie wiec malo wychodzenia i mozna w nosidelku montowanym do wozka wyjsc na te 30 minut z maluszkiem,za to wole zainwestowac w cos innego.Krzeselko mam fajne po syniu,lozeczko tez(chociaz zmienilabym kolor ale nie chce farb zadnych sztucznych klasc,wiec zostanie jak jest),tylko nowy materac musze dokupic i posciel.No i mysle ze jak juz bede spokojniejsza to podjade do tesciow przejrzec moje zapasy,w domu sie nie miescily wiec sa u tesciow :)
jakie sa wasze opinie na temat mat dla dzieci,ale nie fisher price'a- kupowala ktoras swojemu maluszkowi,znacie jakies fajne marki?
Villemo czyli nie bylas zbyt zadowolona z tommy tommy ?
Jajko zniose do wizyty,tym bardziej ze nadal wymiotuje i nic nie jem,to na pewno tym razem dziewczynka :) !!!!

Z tą gondolką to racja :-)Klaudiusz w ogóle nie chciał od początku w niej jeździć więc zaraz przepieliśmy na spacerówkę i kładłam go na płasko w spacerówce. Teraz mądrzejsza o doświadczenie nie kupowałabym już gondolki. Wózka nie kupuję w ogóle bo mam :-) Najwyżej później zainwestuje w jakąś dobrą spacerówkę. Łóżeczko też mamy,drewniane bardzo porządne robione na zamówienie przez znajomego stolarza. Wytrwa nie jedno pokolenie. Materac mamy twardy do niego gryka - pianka - kokos w ogóle nie wygnieciony. Do łóżeczka więc tylko świeża pościel :-) Za to Klaudiuszowi muszę łóżko zakupić i wreszcie wypędzić go z sypialni :D

Co do mat to ja miałam od bratowej taką najzwyklejszą ale jakoś szału nie było więc sobie darowałam. Fajne są za to z Lamaze i Tiny LOve.

Nefeli jest chodzi o butelki Tommee Tippee to byłam bardzo zadowolona. Antykolkowa z czujnikiem temperatury się super sprawdziła. Smoczki ma bardzo wytrzymałe, aventowskie się rozwalały bardzo szybko, nie nadążałam kupować. Tylko właśnie przyszedł etap kiedy Klaudiuszkowi mleczko trzeba było już zagęścić i nie było smoczka z odpowiedniej wielkości dziurką więc na chwile przeszliśmy na aventa który ma super wynalazek z postaci smoczka trójprzepływowego. Ale jak nauczył się łykać gęstą kaszkę to wróciliśmy do TT. W zapasie mamy też kilka butelek antykolkowych Dr. browns które dostaliśmy ale jakoś nie lubiłam ich używać a i Klaudiusz nie chętnie z nich jadł. Jedyne co to bym już nie kupowała tych malutkich butelek bo to bez sensu. No i Tomme Tippe ma super opakowanie :-termoizolacyjne :-) Po 3 godzinach na mrozie jeszcze woda była gorąca :D

11 lata 9 miesiąc temu #600000 przez Kasia :]
iwonta_kg napisał:

Kasia :] napisał:

Dzięki Karolcia :)
Maleństwa nie czuję w ogóle jeszcze :( nie wiem czy to za wczas..16 tydzień, chyba jeszcze trzeba troszkę poczekać. A jak u Ciebie? :) Czujesz już motylki w brzuszku?

Kasia o ile pamietam to twoja pierwsza ciąża tak? To masz czas do 20 tygodnia żeby poczuć ruchy:) jeśli do 21 nie bedziesz czuła wtedy zaczniemy sie martwic.

Tak pierwsza :) Tak właśnie mi się wydawało, że jeszcze może być za wcześnie, ale dziekuję za upewnienie :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #600009 przez Kasia :]
Fajnie, że doświadczone mamusie piszą o tych buteleczkach :) Ja też nie miałam pojęcia, że jest tyle rodzajów. Teraz poczytam Wasze opinie, przyswoje wiadomości i na pewno w sklepie będę wiedziała czego szukać :) Dziękję dziewczynki za pomoc :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #600011 przez karolcia1919

Dzięki Karolcia :)
Maleństwa nie czuję w ogóle jeszcze :( nie wiem czy to za wczas..16 tydzień, chyba jeszcze trzeba troszkę poczekać. A jak u Ciebie? :) Czujesz już motylki w brzuszku?

No ja tez nie :( ale u mnie to całkiem za wcześnie...
Mi to nawet brzuch nie rośnie...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #600018 przez niagara
Wiecie co Dziewczyny, cieszę się, że tu jesteście :) Tyle można się od Was nauczyć :) Od razu staję się mądrzejsza :lol: Nie ma to jak doświadczenie mam :) Oczywiście prowadzę notatki, w których zapisuję wszystkie produkty godne polecenia :lol: Teraz będzie mi troszkę łatwiej zrobić zakupy dla Maleństwa ;)
Nikt z moich znajomych/rodziny nie ma małego dziecka, my będziemy pierwsi :laugh: więc nie miałam się od kogo uczyć, a rady mam i babć są, no cóż, trochę już przestarzałe :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #600023 przez Kasia :]
niagara napisał:

Wiecie co Dziewczyny, cieszę się, że tu jesteście :) Tyle można się od Was nauczyć :) Od razu staję się mądrzejsza :lol: Nie ma to jak doświadczenie mam :) Oczywiście prowadzę notatki, w których zapisuję wszystkie produkty godne polecenia :lol: Teraz będzie mi troszkę łatwiej zrobić zakupy dla Maleństwa ;)
Nikt z moich znajomych/rodziny nie ma małego dziecka, my będziemy pierwsi :laugh: więc nie miałam się od kogo uczyć, a rady mam i babć są, no cóż, trochę już przestarzałe :lol:

Dokładnie, zgadzam się z Tobą :)

11 lata 9 miesiąc temu #600026 przez karolcia1919
niagara napisał:

Ja tak samo ciesze sie ze Was poznałam ...i ze od każdej z Was mozna czegos sie dowiedziec i pogadac :)

11 lata 9 miesiąc temu #600090 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Ja Probuje sie jakos bardziej zmęczyć przed snem żeby sie nie budzić w nocy albo poprostu chodze późno spać.

Iwonta ja za to mam spanie :D Mogę spać pół dnia a o 20 mi się oko zamyka przed tv i śpię całą noc z małymi przerwami na siku i seks :D Z Klaudiuszkiem też tak miałam i o to wyhodowałam sobie super śpioszka który przesypia noc i pół dnia i mamusia może się w tym czasie regenerować i siedzieć na forum :D

11 lata 9 miesiąc temu #600103 przez papi88
wiecie co własnie uswiadomiłam sobie ze w przyszłym tyg zaczynam 5 miesiac ciazy :) wiec jak ten czas szybko leci nie moge sie juz doczekac maluszka :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #600120 przez Kasia :]
Jeszcze kilknaście tygodni i takie widoki będziemy mogły oglądać na żywo :D
demotywatory.pl/4084557/Maly-Chuck-Norris

11 lata 9 miesiąc temu #600123 przez karolcia1919

wow nie zle :) juz sie tego doczekac nie moge

11 lata 9 miesiąc temu #600124 przez Villemo

Hihihi oj pamiętam to. Takie dziwne uczucie :D W szczególności jak nagle dzidzior zrobi coś z nienacka. Nieraz podskoczyłam na krześle jak dostałam łomot w żebra :laugh: Najlepsze było to, że Klaudiusz sobie zawsze takie harce urządzał jak ja chciałam iść spać ;/ Nie raz pół nocy mnie maltretował.

11 lata 9 miesiąc temu #600141 przez agilla.r
ja też się cieszę że tu trafiłam. Z moją zerową wiedzą i biorąc pod uwagę fakt że jestem chyba największa panikarą z Was wszystkich to bez waszych cennych rad i pocieszeń dostała bym na głowę :)

11 lata 9 miesiąc temu #600149 przez karolcia1919
agilla.r napisał:

ja też się cieszę że tu trafiłam. Z moją zerową wiedzą i biorąc pod uwagę fakt że jestem chyba największa panikarą z Was wszystkich to bez waszych cennych rad i pocieszeń dostała bym na głowę :)

Dziś widzę ze masz równiutki 15 tyg :)

jak ładnie :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka