- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
kocham Cie chlopiec 2010,2014.dziewczynka 2008,2011.na 2012 ??? chyba bardziej dziewczynka ?
co do smoczkow ja zadowolona bylam tylko z nuka,bo malutki nie zakrywal noska i polowy buzi,no i silikonowy przezroczysty a butelki tez nuk szklane z szerokim smoczkiem ,maly byl zachwycony.
Teraz chce kupic 2 butelki medela na probe,bardzo drogie ale podobno najlepsze,szkoda tylko ze plastikowe,a ja zwolenniczka szkla,wiec moze zostane przy nuku ???
Najwiekszy problem mam z wyborem wozka,bo zaden mi sie nie podoba,a moj mi sie znudzil
no i nie chce kupowac gondoli,bo po 5 miesiacach jest zbedna tylko kasa wydana,moj maly nie mial i teraz tez sie zastanawiam,tym bardziej ze zaraz zima po porodzie wiec malo wychodzenia i mozna w nosidelku montowanym do wozka wyjsc na te 30 minut z maluszkiem,za to wole zainwestowac w cos innego.Krzeselko mam fajne po syniu,lozeczko tez(chociaz zmienilabym kolor ale nie chce farb zadnych sztucznych klasc,wiec zostanie jak jest),tylko nowy materac musze dokupic i posciel.No i mysle ze jak juz bede spokojniejsza to podjade do tesciow przejrzec moje zapasy,w domu sie nie miescily wiec sa u tesciow
jakie sa wasze opinie na temat mat dla dzieci,ale nie fisher price'a- kupowala ktoras swojemu maluszkowi,znacie jakies fajne marki?
Villemo czyli nie bylas zbyt zadowolona z tommy tommy ?
Jajko zniose do wizyty,tym bardziej ze nadal wymiotuje i nic nie jem,to na pewno tym razem dziewczynka !!!!
Z tą gondolką to racja :-)Klaudiusz w ogóle nie chciał od początku w niej jeździć więc zaraz przepieliśmy na spacerówkę i kładłam go na płasko w spacerówce. Teraz mądrzejsza o doświadczenie nie kupowałabym już gondolki. Wózka nie kupuję w ogóle bo mam Najwyżej później zainwestuje w jakąś dobrą spacerówkę. Łóżeczko też mamy,drewniane bardzo porządne robione na zamówienie przez znajomego stolarza. Wytrwa nie jedno pokolenie. Materac mamy twardy do niego gryka - pianka - kokos w ogóle nie wygnieciony. Do łóżeczka więc tylko świeża pościel Za to Klaudiuszowi muszę łóżko zakupić i wreszcie wypędzić go z sypialni
Co do mat to ja miałam od bratowej taką najzwyklejszą ale jakoś szału nie było więc sobie darowałam. Fajne są za to z Lamaze i Tiny LOve.
Nefeli jest chodzi o butelki Tommee Tippee to byłam bardzo zadowolona. Antykolkowa z czujnikiem temperatury się super sprawdziła. Smoczki ma bardzo wytrzymałe, aventowskie się rozwalały bardzo szybko, nie nadążałam kupować. Tylko właśnie przyszedł etap kiedy Klaudiuszkowi mleczko trzeba było już zagęścić i nie było smoczka z odpowiedniej wielkości dziurką więc na chwile przeszliśmy na aventa który ma super wynalazek z postaci smoczka trójprzepływowego. Ale jak nauczył się łykać gęstą kaszkę to wróciliśmy do TT. W zapasie mamy też kilka butelek antykolkowych Dr. browns które dostaliśmy ale jakoś nie lubiłam ich używać a i Klaudiusz nie chętnie z nich jadł. Jedyne co to bym już nie kupowała tych malutkich butelek bo to bez sensu. No i Tomme Tippe ma super opakowanie :-termoizolacyjne Po 3 godzinach na mrozie jeszcze woda była gorąca
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kasia :] napisał:
Dzięki Karolcia
Maleństwa nie czuję w ogóle jeszcze nie wiem czy to za wczas..16 tydzień, chyba jeszcze trzeba troszkę poczekać. A jak u Ciebie? Czujesz już motylki w brzuszku?
Kasia o ile pamietam to twoja pierwsza ciąża tak? To masz czas do 20 tygodnia żeby poczuć ruchy:) jeśli do 21 nie bedziesz czuła wtedy zaczniemy sie martwic.
Tak pierwsza Tak właśnie mi się wydawało, że jeszcze może być za wcześnie, ale dziekuję za upewnienie
- Wylogowany
- budujemy zdania
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Dzięki Karolcia
Maleństwa nie czuję w ogóle jeszcze nie wiem czy to za wczas..16 tydzień, chyba jeszcze trzeba troszkę poczekać. A jak u Ciebie? Czujesz już motylki w brzuszku?
No ja tez nie ale u mnie to całkiem za wcześnie...
Mi to nawet brzuch nie rośnie...
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Nikt z moich znajomych/rodziny nie ma małego dziecka, my będziemy pierwsi więc nie miałam się od kogo uczyć, a rady mam i babć są, no cóż, trochę już przestarzałe
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wiecie co Dziewczyny, cieszę się, że tu jesteście Tyle można się od Was nauczyć Od razu staję się mądrzejsza Nie ma to jak doświadczenie mam Oczywiście prowadzę notatki, w których zapisuję wszystkie produkty godne polecenia Teraz będzie mi troszkę łatwiej zrobić zakupy dla Maleństwa
Nikt z moich znajomych/rodziny nie ma małego dziecka, my będziemy pierwsi więc nie miałam się od kogo uczyć, a rady mam i babć są, no cóż, trochę już przestarzałe
Dokładnie, zgadzam się z Tobą
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co Dziewczyny, cieszę się, że tu jesteście Tyle można się od Was nauczyć Od razu staję się mądrzejsza Nie ma to jak doświadczenie mam Oczywiście prowadzę notatki, w których zapisuję wszystkie produkty godne polecenia Teraz będzie mi troszkę łatwiej zrobić zakupy dla Maleństwa
Ja tak samo ciesze sie ze Was poznałam ...i ze od każdej z Was mozna czegos sie dowiedziec i pogadac
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja Probuje sie jakos bardziej zmęczyć przed snem żeby sie nie budzić w nocy albo poprostu chodze późno spać.
Iwonta ja za to mam spanie Mogę spać pół dnia a o 20 mi się oko zamyka przed tv i śpię całą noc z małymi przerwami na siku i seks Z Klaudiuszkiem też tak miałam i o to wyhodowałam sobie super śpioszka który przesypia noc i pół dnia i mamusia może się w tym czasie regenerować i siedzieć na forum
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
demotywatory.pl/4084557/Maly-Chuck-Norris
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze kilknaście tygodni i takie widoki będziemy mogły oglądać na żywo
wow nie zle juz sie tego doczekac nie moge
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze kilknaście tygodni i takie widoki będziemy mogły oglądać na żywo
Hihihi oj pamiętam to. Takie dziwne uczucie W szczególności jak nagle dzidzior zrobi coś z nienacka. Nieraz podskoczyłam na krześle jak dostałam łomot w żebra Najlepsze było to, że Klaudiusz sobie zawsze takie harce urządzał jak ja chciałam iść spać ;/ Nie raz pół nocy mnie maltretował.
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też się cieszę że tu trafiłam. Z moją zerową wiedzą i biorąc pod uwagę fakt że jestem chyba największa panikarą z Was wszystkich to bez waszych cennych rad i pocieszeń dostała bym na głowę
Dziś widzę ze masz równiutki 15 tyg
jak ładnie