BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #601465 przez Villemo
Alivva napisał:

Dziewczyny,co myslicie o kocykach i innych produktach z linii La Millou????????
Strasznie mi się podobaja ale zastanawiam sie czy kocyk za 170zł to nie przesada.....

Nie pomogę nie znam tej firmy :-) :D Kocyków nie kupowałam na szczęście bo pozbierały się same od odwiedzających. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #601467 przez malutka2803
Alivva napisał:

Strasznie mi się podobaja ale zastanawiam sie czy kocyk za 170zł to nie przesada.....

dla mnie to przesada, bym tyle nie zapłaciła, jakby się pobrudził to bym żałowała. Wolę coś innego kupić za te pieniądze

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #601469 przez Villemo
malutka2803 napisał:

Villemo mój lekarz ma usg w gabinecie i uproszę go żeby mi zrobił, bo wtedy będę spokojniejsza :)mam nadzieję,że się uda. Dzięki za informację!

W takiej sytuacji nie powinno być problemów bo co mu zależy. Niekiedy jest tak, że jak w gabinecie nie ma usg to lekarze muszą wystawić skierowanie na usg i wtedy nie wolno im wystawić więcej jak 3 jeśli nie ma ku temu wskazań, ale jak ma sprzęt na miejscu to nikt go nie jest w stanie sprawdzić ile razy zrobił. Ja na usg nie nalegałam ale mam lekarza który robi dla własnej pewności, że wszystko jest ok nie ma usg w gabinecie ale ma w pokoju obok i jeśli jest zajęte to po prostu bierze mnie na oddział położniczy na górę i tam robi :-)

11 lata 9 miesiąc temu #601470 przez Alivva
Villemo napisał:

Alivva napisał:

Nie pomogę nie znam tej firmy :-) :D Kocyków nie kupowałam na szczęście bo pozbierały się same od odwiedzających. :)

ja dla Fila tez nie kupowałam a teraz nie wiem co mnie tak naszlo akurat na te.....
no własnie drogie w cholere i chociaz nie żyje z ołówkiem w reku jakos nie nalezę do osób które z łatwościa wydają taka sumę na jakby nie patrzeć....kocyk.... więc szukam substytutu :D ach ta moja połowa pochodzenia poznańskiego (wielkopolanie prawie jak szkoci-przeliczniki w głowach :lol: )

11 lata 9 miesiąc temu #601471 przez Villemo
malutka2803 napisał:

Alivva napisał:

dla mnie to przesada, bym tyle nie zapłaciła, jakby się pobrudził to bym żałowała. Wolę coś innego kupić za te pieniądze

Jestem tego samego zdania tym bardziej, że dzieciaki ulewają, wymiotują przesikują i takie rzeczy wymagają co chwile prania :-)

11 lata 9 miesiąc temu #601472 przez malutka2803
wydaje mi się, że dla chcącego nic trudnego :) a sprawdzić nie zaszkodzi, a nóż moje szczęście odkryje swoją płeć

Paulina

11 lata 9 miesiąc temu #601651 przez kocham_cie
malutka2803 napisał:

wydaje mi się, że dla chcącego nic trudnego :) a sprawdzić nie zaszkodzi, a nóż moje szczęście odkryje swoją płeć

ja chodze prywatnie i doktorek po ostatniej wizycie tzn w 12 tyg powiedział że jak dla niego możemy zobaczyć się dopiero na badaniu połówkowym, chyba że chce pooglądać moje maleństwo wcześniej:) więc idę 02.04 żeby podejrzeć co tam mój szkrabek robi czyli będę w 16 tyg i też mam nadzieję że w końcu pokaże co tam chowa między nóżkami:)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601652 przez kocham_cie
hej laseczki znalazłam świetny sklep internetowy z rzeczami dla dziciaczków, wiem że drogie są te rzeczy ale naprawde jak dla mnie niesamowite
www.mamissima.pl/

edit: ale ceny naprawdę masakra!!!

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #601816 przez Alivva
kocham_cie napisał:

hej laseczki znalazłam świetny sklep internetowy z rzeczami dla dziciaczków, wiem że drogie są te rzeczy ale naprawde jak dla mnie niesamowite
www.mamissima.pl/

edit: ale ceny naprawdę masakra!!!

To nie sklep dla takiego "szkota"jak ja :lol:

Ja chodzę do lekarza na kasę chorych,wizyty mam średnio co 4 tygodnie,usg na każdej wizycie, wszystkie badania bez dodatkowych oplat,za zwolnienia tez nie dopłaca sie u mojego lekarza. 24 maja idę prywatnie ale tylko dlatego,że chce mieć szczegółowe usg z zapisem na dvd ;)

Nie wiem od czego zależą róznice w pobieraniu opłat i podejściu lekarzy do róznych spraw??

Milej niedzieli kochane mamuśki ;)

11 lata 9 miesiąc temu #601856 przez biedroneczka39
Nooo drooogooo kurcze ;))

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #601861 przez agamo
Dziewczyny a ja mam pytanko do tych mamus co biora nospe Bo nie wiem czy mi sie macica stawia czy mam brak magnezu czy jeszcze cos innego ale chcialam zapytac jaka nospe bierzecie? tzn ile mg? i ile magnezu bierzecie Bo wczoraj mnie skurcz w nodze zlapal a dzisiaj mam chwilowe bolesci z prawej strony jakby paro sekundowe skurcze Nie sa tak bolace jak te w lydce ale bardzoo nieprzyjemne!W moim zestawie witaminowym mam magnez ale 140mg a wyczytalam gdzies ze zapotrzebowanie jest 350-400mg no i ciekawa jestem ile wy go bierzecie?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #601877 przez Villemo
agamo napisał:

Dziewczyny a ja mam pytanko do tych mamus co biora nospe Bo nie wiem czy mi sie macica stawia czy mam brak magnezu czy jeszcze cos innego ale chcialam zapytac jaka nospe bierzecie? tzn ile mg? i ile magnezu bierzecie Bo wczoraj mnie skurcz w nodze zlapal a dzisiaj mam chwilowe bolesci z prawej strony jakby paro sekundowe skurcze Nie sa tak bolace jak te w lydce ale bardzoo nieprzyjemne!W moim zestawie witaminowym mam magnez ale 140mg a wyczytalam gdzies ze zapotrzebowanie jest 350-400mg no i ciekawa jestem ile wy go bierzecie?

Agamo - ja mam zapisaną nospę forte 2 razy dziennie po 1 tabletce i asmag forte (500 mg) 3 razy dziennie po 1 tabletce magnez zażywam ale 2 tabletki w związku z faktem, że łykam witaminy nospę sobie darowałam bo nie mam skurczy ale w razie czego mam ją w szufladzie.

11 lata 9 miesiąc temu #601884 przez Villemo
Villemo napisał:

agamo napisał:

Agamo - ja mam zapisaną nospę forte 2 razy dziennie po 1 tabletce i asmag forte (500 mg) 3 razy dziennie po 1 tabletce magnez zażywam ale 2 tabletki w związku z faktem, że łykam witaminy nospę sobie darowałam bo nie mam skurczy ale w razie czego mam ją w szufladzie.

Jak się stawia macica to twardnieje cały brzuch może po prostu to więzadła podtrzymujące macicę Ci się rozciągają w końcu rośnie dzieciątko, macica się powiększa więc jest to wysiłek dla więzadeł.

11 lata 9 miesiąc temu #601900 przez agamo
Hmm dzieki wilemo moze i faktycznie to nie stawiajaca sie macica bo brzuch nie mam twardszego niz zwykle Ale bol jest taki jakby pulsacyjny ze tak jakby mnie zlapal skurcz na kilka sekund i za jakies 30/20 minut znow. boshe szkoda ze jest tyle niewiadomych ze sama nie wiem co robic i myslec Szkoda ze ciaza nie trwa 4 mce o ile by latwiej by bylo. no coz damy rade Dzieki jeszcze raz za pomoc.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #601925 przez iwonta_kg
Hejo!

Wróciłam z wsi ;) odpoczęłam troche i posiedziałam z teściami. no ale dziś powrót do szarej rzeczywistości i brudnego miasta... tam jest super jak jest lato.

buziaczki dla was mamusie!!!!!!!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka