- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Jeśli zauważyłaś obrzęki stóp, to staraj się nosić wygodne obuwie. Możesz je wspomóc specjalnymi wkładkami ortopedycznymi, które skorygują środek ciężkości, dzięki czemu stopy będą się mniej męczyć i puchnąć. W razie odpoczynku staraj się nieco unieść nogi, czy to w pozycji leżącej czy siedzącej. Zapobiegniesz powstawaniu obrzęków i odciążysz naczynia żylne.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Głównym źródłem magnezu w diecie są: pestki dyni, słonecznika, migdały, orzechy (zwłaszcza brazylijskie, nerkowce i ziemne), warzywa strączkowe, czekolada twarda, zboża, produkty zbożowe (kasza gryczana, ciemne pieczywo), szpinak, ser żółty, sok pomidorowy, płatki z otrąb, czerwone mięso, ziarno sezamu, tofu.
Co do imion można poczytać sobie dzieci.pl/imiona.html?smgputicaid=610585
No no z tymi imionami to problem ze ho ho...moje dziewczynki powiedzialy ze jak bedzie dziewczynka to ma miec na imie Marta bo ogladaja taka bajke ''Marta Mowi'' i ja uwielbiaja.Mój partner tez stawia na Marte a ja sama juz nie wiem.
Weszlam na ta strone z imionami i ...o polowie nie wiedzialam ze takie istnieja hi hi
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi podobają sie dla chłopca Wiktor i Aleks (moze Aleksander by sam wybrał czy chce byc Aleksem, Olkiem czy Aleksandrem) jeśli chodzi o dziewczynkę to Nina, Nela, Lilianna, Gabi.
Trudno się zdecydować by tak jak Niagara mówi nie "skaleczyc" dziecka.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
A ja siedze na e-bay i ogladam wozki dla dzidzi...ciezko sie zdecydowac
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Moj wybor pada na ten oto wozek : kolor 39 lub 52.Mialam juz taki przy dwoch corciach i bylam zadowolona.Nie podobaja mi sie te nowoczesne wozki.Stawiam na ten model
www.ebay.co.uk/itm/Baby-Pram-Child-Strol...&hash=item3371ce4bc6
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonta moj maz nosi zawsze kamere ze soba i na kazdej wizycie nagrywa calosc badania,poki co byly one co 2 tygodnie,teraz niestety za miesiac a wiem ze juz na pozniejszym etapie nie widac tak dokladnie maluszka w calosci,wiec odpuscimy na dalszych wizytach,kolejne bedzie juz 4D od lekarza.
Villemo ja poki co tez tylko nad Sara sie zastanawiam,ale nie umiem tego okreslic,kojarzy mi sie ze smutnym,nostalgicznym dzieckiem,z jakas tragedia ksiezniczki itp
Jesli chodzi o ruchy hm no coz ja mowie tylko opinie lekarzy,a i szukajac najwczesniej 18 tydzien podaja u kobiet juz rodzacych,ja tez cos tam czuje i mysle ze to nie jelito,ze jest zupelnie inaczej,ale widocznie jakies badania naukowe i statystyki mowia inaczej,zapewne ze wzgledu na wielkosc dziecka.
Villemo od 18roku zycia chodze w stringach,ale nie znosze tych z cienkim paskiem,tylko te pelniejsze na pupie.Nosze i koronkowe i bawelniane,koronkowe zawsze maja wstawke wewnatrz z bawelny,oczywiscie nie mowie o jakis targowych,ja osobiscie kupuje w intimissimi od kilku lat i wszystkie taka wkladke maja Ale zeby mi ginekolog majtki zabieral,alez sie usmialam,chyba bym go po gebie wytrzaskala a jak nie ja to moj maz.NO i pieknie laska moze miala jakies stringi ze swarovskim a on je wyrzucil do kosza??? awantury mu nie zrobila? przeciez to nie sredniowiecze ;)Nosze tez brazilianki czyli pelne ale wyciete mocno na pupie te sa dla mnie typowo okresowe.Co do gina to zaden nie przyczepia sie do bielizny,zreszta obecnie nawet jej nie widzi,bo usgie przez brzuch,wczesniej tez w pokoiku sie rozbieralam i zakladalam szpitalne ciapki i szlafrok takze nie mialam na sobie bielizny na badaniu.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sara brak wyobrazni,proznosc to tak z wad ale ogolna charakterystyka duzo lepsza od Neli.
Niagara alez mnie rozbawilas ta wierzchoslawa...straszne no po prostu straszne.
Maksymilian,euzebiusz,eurydyka,leokadia ostatnio slyszalam ze nazwano dzieci ...biedactwa
Kolegi dziecko Fryderyk tez strasznie..no ale kazdy ma swoje jakies upodobania,tylko co powiedza te biedne dzieci za kilka lat???
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Dziewczyny jakie kólka lepsze sa przy wozku? Piankowe czy pomowane? Bo juz sama nie wiem.
Moj wybor pada na ten oto wozek : kolor 39 lub 52.Mialam juz taki przy dwoch corciach i bylam zadowolona.Nie podobaja mi sie te nowoczesne wozki.Stawiam na ten model
www.ebay.co.uk/itm/Baby-Pram-Child-Strol...&hash=item3371ce4bc6
Też cały czas zastanawiam się nad tym jaki wózek kupić. Podobają mi się 2 jeden praktyczny drugi śliczny i nie wiem na co się zdecydować ale koła zdecydowanie będą pompowane
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Swoją drogą jeszcze niedawno, parę dobrych lat temu rzadko kiedy dawano Julia,Wiktora, Milena czy Liliana a teraz ewidentnie przyszła moda na takie imiona. Maksymilianów na forum lipcowych mamusiek 2011 (na 20 osób) było 2, Pole były 2 a też wydawać by się mogło że takie rzadkie imiona. Ja osobiście mam w swoim otoczeniu wśród znajomych Igę, Maksymiliana, Miłosza, Erwina, Klarysę, Laurę, Aldonę i choć są to dorosłe już osoby żadna z tych osób nigdy nie stwierdziła, że jej się nie podoba imię lub źle się z nim czuje więc uważam, że takie stwierdzenia o krzywdzie wyrządzonej dziecku to lekka przesada to raczej opinia osób z zewnątrz niż problem samych zainteresowanych.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Moja kolezanka ma corke o imieniu Naomi,moja siostra ma Wiktora i uwazam ze to imie do niego pasuje najlepiej Mam tez kolezanke o imieniu Kornela i z tego co wiem nie narzeka.
Mi osobiscie podoba sie Jagoda i jakos tak uparlam sie przy tym imieniu hi hi ale zobaczymy co z tego bedzie.
Uwazam ze zadna mama nie chcialaby zrobic swojemu dziecku krzywdy i uwazam ze zadne dziecko nie bedzie miec w przyszlosci pretensji do swojej mamy o to jak ma na imie.Tak wiec wyluzujcie dziewczeta i dajcie na imie dzieciom tak jak sie Wam podoba i podpowiada serduszko
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez lubie oryginalne imiona ale nie za bardzo dziwaczne,bo tak jak ktoras napisala pozniej inni ludzie moga Cie zle kojarzyc badz dokuczac w szkole.
Kurcze wiecie co w dzien ciagle posypiam a w nocy siedze do 1 i mam najwiecej energi,ogolnie ja sie rozkrecam po 20stej,ale rano uwielbiam spac do 9tej zebym byla w dobrej formie,budzenie o 6-8 psuje mi dzien,bo chodze snieta? A jak u Was skowronki czy sowki jestescie?