- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gratuluję kolejnego peniska w naszym gronie:laugh:
kochane jak ja wam zazdroszę że wiecie co tam w brzuszkach nosicie, wiecie jak się zwracać do waszych pociech... a ja muszę czekać do następnej wizyty czyli do maja... toż to przecież cała wieczność...
no coż wstydliwy ten mój mały szkrabek i tyle, albo chce zrobić mamusi niespodziankę:
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
Papi gratulacje dla ciebie i siusiaka w srodku
Mnie bardzo sie podobalo imie Leszek i Łucja ale niestety mezowi nie wiec ostatnio myslelismy o Kubusiu no a pierwszym imionem ktore nam sie razem podobalo to Kacper. Co do dziewczynki to Urszula a moze Dagmara a moze Emilka nie wiem bo zadne nie podoba mi sie az tak bardzo zeby zdecydowac.
Mam małą nadzieję,że się dowiem mam upatrzone ciuszki i sie powstrzymuje przed kupnem bo to typowo chłopiece a jesli sie okaże,że to lalunia to wole kupic typowo dziewwczece niz wtopić kase w ciuszki które przeleża w szafie No i kocyk.... wózek mam grafiitowy więc chcę kupić jasny kocyk ale tez zalezy od płci bo dla dziewczynki bym wzięla koralowy a dla chłopca w kolorze morskim wiem,że to takie szczególy ale chcę wiedzieć. Nam-rodzicom w sumie bez większej różnicy i nie bedziemy w żaden sposób rozczarowani cokolwiek we mnie mieszka ale Filip chciałby brata a ja mam przez to takie podejście jak Ty w stosunku do męża
Ładne imiona wypisalaś. Zwłaszcza do Dagmary mam sentyment,przez dagę córeczke kuzynki
Mi się jeszcze podobaja dla dziewczynki Zuza i Gabi ale B. woli bardziej "nowoczesne" imie chociaz Sara to przecież biblijne,stare
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
ja mam dwie siostry jedna młodsza o 10 lat druga starsza o 5lat, między starszą a młodszą jest 15lat różnicy, wiekowo wyglądamy tak: 19, 29, 34- z racji tego że najstarsza mieszka w nl, widujemy się wszystkie razem 4 razy w roku, ale mamy naprawdę świetny kontakt. mamy wiele wspólnych tematów i ja osobiście wogólnie nie czuję różnicy wieku, może jak byłyśmy młodsze to tak, ale teraz... rodzice często się smieją że moja 19 letnia siostra jest bardziej odpowiedzialna i poważna niż ja:) takie dwie wariatki z nas i tyle, a jak przyjeżdża strasza to już wogóle dom wariatów;)
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Izula to teraz kolej na Twoja plec
Ja swoja znam w 80% ale czekam na pozostale 20%
Agamo to musisz wczesnie klasc sie spac,ale na pewno juz sie przyzyczailas do takich zmian,ja ogolnie chce nie chce musze wstawac o 7mej,ale poniewaz mam powera o 21-1 w nocy to wolalabym pospac do 9tej...marzy mi sie kawka ale narazie sie powstrzymuje ze wzgledu na i tak juz podrazniony zoladek.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
ja juz bylam u gina czekalam na poczekalni ponad 2h aby mnie przyjol dodatkowo a mały mnie niezle w tym czasie skopal. dr przepisal mi globulki dopochwowe, masci i kazal brac ten furargin,polecil jakis lepszy plyn do higieny intymnej bo np po lactacyd femina mam podraznienie no i oczywiscie zajzał co tam u dzidziusia a poniewaz dziecko dzis bardzo ruchliwe to moja wymazona córeczka pokazała ze ma...jajeczka! potwierdzilo sie ze to chlopak wiec niagara wpisz juz smialo ze u mnie chlopak i wykasuj wszystkie damskie imiona prosze
co do stringów to ja w ciazy odstawilam calkowicie kupuje zwykle bawelniane gatki
a co do imion to juz zupelnie nie wiem nefeli pisala ze imie maksymilian to krzywda dla dziecka a mi sie wlasnie podoba i nie uwazam ze to wymyslne imie wiec kazda ma swoj rozum i swoj gust i zawsze ktos bedzie krytykowal ze mu sie nie podoba dane imie
Gratuluję chłopaczka Ty tak chciałaś córeczkę, jak ja chcę chłopca, ale coś czuję, że u mnie też wyjdzie na opak W razie czego możemy się wymienić
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
papi88 napisał:
ja juz bylam u gina czekalam na poczekalni ponad 2h aby mnie przyjol dodatkowo a mały mnie niezle w tym czasie skopal. dr przepisal mi globulki dopochwowe, masci i kazal brac ten furargin,polecil jakis lepszy plyn do higieny intymnej bo np po lactacyd femina mam podraznienie no i oczywiscie zajzał co tam u dzidziusia a poniewaz dziecko dzis bardzo ruchliwe to moja wymazona córeczka pokazała ze ma...jajeczka! potwierdzilo sie ze to chlopak wiec niagara wpisz juz smialo ze u mnie chlopak i wykasuj wszystkie damskie imiona prosze
co do stringów to ja w ciazy odstawilam calkowicie kupuje zwykle bawelniane gatki
a co do imion to juz zupelnie nie wiem nefeli pisala ze imie maksymilian to krzywda dla dziecka a mi sie wlasnie podoba i nie uwazam ze to wymyslne imie wiec kazda ma swoj rozum i swoj gust i zawsze ktos bedzie krytykowal ze mu sie nie podoba dane imie
Gratuluję chłopaczka Ty tak chciałaś córeczkę, jak ja chcę chłopca, ale coś czuję, że u mnie też wyjdzie na opak W razie czego możemy się wymienić
Natalia....mam to samo dlatego zaczynam nastawiac się równiez na córeczkę
Nefeli....a Twój synio jak ma na imię?? jakbym miala szukać imienia tak,żeby pasowało do Filipa to chłopiec byłby Leon a córeczka Mila Mam mętlik w głowie i nie wiem czy czasem po urodzeniu maluszka mnie nie olśni z jakims imieniem którego nie biorę teraz pod uwage Moja koleżanka tak miała....przez 5mcy do brzuszka mówiła Gabrys a jak ja odwiedzilam w szpitalu to powiedziala-no spójrz na niego-to nie Gabrys tylko Oskar a w ciąży ani razu nie wspomniała o tym imieniu
Dziewczyny.....wpszcie w podpisie swoje imie albo jak proponowałam wpiszemy je do tabelki bo jakos wolałabym sie do was zwracac po imieniach....
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Iva ja niestety w pracy musze zostac az do polowy lipca :/ i to tez tylko dlatego ze musialam zostawic urlop na ten ostatni miesiac. Macierzynski zamierzam zaczac od polowy lipca Niestety u mnie nie ma tak latwo jak w pl zeby isc na zwolnienie. i jak tak czytam ze mozecie sobie wybrac do kiedy pracowac to tak bardzo wam zazdroszcze!Zwlaszcza ze ostatnio w pracy mi sie nie uklada i najchetniej zmienilabym bo mnie wykorzystuja i zle traktuja i wogole do dupy jest no ale coz musze zacisnac zeby i jeszcze wytrzymac. Dobrze ze wzielam sobie troche urlopu juz w maju zeby odpoczac psychicznie. Wiesz ze miedzy mna i moim mlodszym bratem tez jest 11 lat i powiem ci ze moja mama bardzo duzo miala pomocy ze strony mojej i mojego starszego brata (miedzy nimi jest 14 lat roznicy) Zwlaszcza ja mamie bardzo duzo pomagalam bo jak to dziewczynki miec mlodszego brata przewijac mu pieluszki i zajmowac sie zywym dzidziusiem wtedy to bylo cos I powiem ze dzieki temu wiele rzeczy juz wiem mimo to iz moja pierwsza ciaza Wiadomo nie jest to wiedza az tak wielka ale co nie co pamietam.
Nefeli niestety ja nie pospie bo do pracy musze wstac 4.30 no i zawsze w wolne odsypialam do okolo 8 czy 9 ale teraz w ciazy organizm wogole mi sie przestawil i najpozniej do 6 spie.
Biedroneczka ja tez ogladalam ten wozek ale wiesz co mi w nim nie spasowalo ze jest taki bardzo zabudowany zwlaszcza w nogach dziecka Widzialam kiedys na ulicy ten wozek tzn z takich podobnych i wydawal mi sie taki za bardzo jakby to powiedziec obladowany Wiem ze to kwestia gustu i ze na ebay jest tak duzo wozkow ze ciezko wybrac Ja pare dni spedzilam zeby oblukac ebay i wybrac kilka co mi sie podobalo i sposrod tego wybralam pozniej jeden Jakbys chciala pare linkow moge ci przeslac ale ogolnie wybor nie jest latwy.
A co do ruchów to nie wierze ze dopiero od 18 tygodnia bo ja juz wczesniej zaczelam czuc i to byly takie nietypowe bulgotanie i na pewno to nie byly jelita. Natomiast 3 dni temu malenstwo po raz pierwszy tak mocno mnie puklo ze sie poplakalam ze szczescia i od tamtej pory rusza mi sie codziennie ale juz nie tak mocno jak przy pierwszym kopniaczku. No i na poczatku jak czulam te bulgotki to byly czasami i nie regularnie A teraz bejbik zaczyna stale ruchy.
Bardzo bym prosila o te linki do wozeczkow kochana.
Wlasnie skonczylam ogladac Top Model hi hi...ale ekstremalne warunki. Chcialabym tylko by zrobili mi cos z wlosami o
A mam na imie Ewa Alivva
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Ewka wpisz imie w swoim podpisie nad linkiem suwaczka jak możesz zapamiętam ale nie tak od razu bo odkąd jestem znów w ciąży zauwazyłam,że trzeba do mnie WIELKIMI literami :/
Iva nie wiem czy potrafie to zrobic bo jakos mi sie nie udaje...moze pomozesz
Swoja droga tez mam jakas skleroze hi hi
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Alivva napisał:
Ewka wpisz imie w swoim podpisie nad linkiem suwaczka jak możesz zapamiętam ale nie tak od razu bo odkąd jestem znów w ciąży zauwazyłam,że trzeba do mnie WIELKIMI literami :/
Pewnie,że potrafisz Juz gotowe
Dzięki wielkie kochana dla mnie to mega ułatwienie
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
biedroneczka39 napisał:
Alivva napisał:
Pewnie,że potrafisz Juz gotowe
Dzięki wielkie kochana dla mnie to mega ułatwienie
Nie ma za co , ciesze sie ze pomoglam...a tymczasem dobranoc I spokojnych snow :*
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74