- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie teraz bedzie roznica wieku miedzy dziecmi.Corka najstarsza ma 9 lat,mlodsza 6 a teraz taki bobasek bedzie.
Czy ktoras z Was tez ma dzieci w podobnym wieku?Troche sie boje tej roznicy.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Acha i dziekuje niagara za podpowiedz.Tak myslalam ze pompowane hi ale zapomnialam bo wozek prowadzilam jakies 5 lat temu ostatni raz
U mnie teraz bedzie roznica wieku miedzy dziecmi.Corka najstarsza ma 9 lat,mlodsza 6 a teraz taki bobasek bedzie.
Ja mam siostrę 5 lat młodszą i pamiętam, że jak się urodziła to byłam strasznie zazdrosna i za wszelką cenę próbowałam na siebie zwrócić uwagę rodziców
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo moi znajomi maja podzielone zdanie,wielu nie marudzi jak piszesz i z pokora przyjelo swoje imie,inni z checia by zmienili.Sa tez tacy ktorzy inaczej maja na imie a inaczej sie do nich zwraca,tzw.przyszywane imie
Ja tez lubie oryginalne imiona ale nie za bardzo dziwaczne,bo tak jak ktoras napisala pozniej inni ludzie moga Cie zle kojarzyc badz dokuczac w szkole.
Kurcze wiecie co w dzien ciagle posypiam a w nocy siedze do 1 i mam najwiecej energi,ogolnie ja sie rozkrecam po 20stej,ale rano uwielbiam spac do 9tej zebym byla w dobrej formie,budzenie o 6-8 psuje mi dzien,bo chodze snieta? A jak u Was skowronki czy sowki jestescie?
hihih u mnie wiesz jak jest... o tym czy jestem skowronkiem czy sówką w 100% decyduje moje dziecię ja tam wiele do gadania nie mam Przeważnie wstaje przed 7 razem z tatusiem który wybierając się do pracy zachowuje się jak słoń w składzie porcelany więc i ja się muszę zwlec o tej porze z łóżka. Ostatnie 2 dni był litościwy i pospaliśmy do 9 Gdyby to zależało jednak ode mnie to raczej jestem z tych co wolą wstawać wcześniej rano i kłaść się wcześniej. W ciąży to w ogóle bym na okrągło spała. Śpię jak zabita całą noc i dosypiam w ciągu dnia w porach drzemki Klaudiusza. A tak normalnie śpiochem nie jestem.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Acha i dziekuje niagara za podpowiedz.Tak myslalam ze pompowane hi ale zapomnialam bo wozek prowadzilam jakies 5 lat temu ostatni raz
Ja mam odwrotny dylemat ale myślę, że nie ma się co obawiać. Najważniejsze, żeby wszystkie dzieciątka czuły się potrzebne. Będziesz miała olbrzymią pomoc zważywszy na to, że to córy
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Mój syn Filip w tym roku w grudniu skończy 11 lat więc róznica spora ale naprawdę bardzo sie cieszy na rodzeństwo a jeszcze 4 lata temu nie chciał. To juz duzy chłopak,ma w główce poukładane i wiem,że będzie dla mnie dużym wsparciem a dla maluszka świetym starszym bratem
U mnie w najbliższej rodzinie największa różnica wieku jest miedzy moim najbliższym kuzynostwem-19 lat Kuzyn Arek jest ojcem chrzestnym swojej przyrodniej siostry i mają se sobą świetny kontakt. Dzis to juz dorosli ludzie bo Anka ma 21 a Arek 40lat ale miło patrzeć na silną więź jaka ich łaczy
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
czytam i widzę, że też jesteście na etapie wyboru imienia i rozmyślań o wózkach. Nie wiem z czym gorzej, chyba z imieniem bo to zostaje na całe życie chodź wózek też musi być bezpieczny, sprawdzać się, że tak powiem w życiu a nie tylko ładnie wyglądać ale też i musi być ładny. Ehhh więcej tych ale mam do wózka niż to jest możliwe. Co do imienia to to nie bo to była to nie bo były to nie bo znam kogoś o tym imieniu i jest taki albo taki a tamto nie bo znaczenie imienia jest hmnnn... np. krótko mówiąc, że dziecko będzie leniem i łatwo popadało w depresję.
Też słyszałam, że pompowane są lepsze kółka.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
co do stringów to ja w ciazy odstawilam calkowicie kupuje zwykle bawelniane gatki
a co do imion to juz zupelnie nie wiem nefeli pisala ze imie maksymilian to krzywda dla dziecka a mi sie wlasnie podoba i nie uwazam ze to wymyslne imie wiec kazda ma swoj rozum i swoj gust i zawsze ktos bedzie krytykowal ze mu sie nie podoba dane imie
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Nefeli niestety ja nie pospie bo do pracy musze wstac 4.30 no i zawsze w wolne odsypialam do okolo 8 czy 9 ale teraz w ciazy organizm wogole mi sie przestawil i najpozniej do 6 spie.
Biedroneczka ja tez ogladalam ten wozek ale wiesz co mi w nim nie spasowalo ze jest taki bardzo zabudowany zwlaszcza w nogach dziecka Widzialam kiedys na ulicy ten wozek tzn z takich podobnych i wydawal mi sie taki za bardzo jakby to powiedziec obladowany Wiem ze to kwestia gustu i ze na ebay jest tak duzo wozkow ze ciezko wybrac Ja pare dni spedzilam zeby oblukac ebay i wybrac kilka co mi sie podobalo i sposrod tego wybralam pozniej jeden Jakbys chciala pare linkow moge ci przeslac ale ogolnie wybor nie jest latwy.
A co do ruchów to nie wierze ze dopiero od 18 tygodnia bo ja juz wczesniej zaczelam czuc i to byly takie nietypowe bulgotanie i na pewno to nie byly jelita. Natomiast 3 dni temu malenstwo po raz pierwszy tak mocno mnie puklo ze sie poplakalam ze szczescia i od tamtej pory rusza mi sie codziennie ale juz nie tak mocno jak przy pierwszym kopniaczku. No i na poczatku jak czulam te bulgotki to byly czasami i nie regularnie A teraz bejbik zaczyna stale ruchy.
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
ja juz bylam u gina czekalam na poczekalni ponad 2h aby mnie przyjol dodatkowo a mały mnie niezle w tym czasie skopal. dr przepisal mi globulki dopochwowe, masci i kazal brac ten furargin,polecil jakis lepszy plyn do higieny intymnej bo np po lactacyd femina mam podraznienie no i oczywiscie zajzał co tam u dzidziusia a poniewaz dziecko dzis bardzo ruchliwe to moja wymazona córeczka pokazała ze ma...jajeczka! potwierdzilo sie ze to chlopak wiec niagara wpisz juz smialo ze u mnie chlopak i wykasuj wszystkie damskie imiona prosze
co do stringów to ja w ciazy odstawilam calkowicie kupuje zwykle bawelniane gatki
a co do imion to juz zupelnie nie wiem nefeli pisala ze imie maksymilian to krzywda dla dziecka a mi sie wlasnie podoba i nie uwazam ze to wymyslne imie wiec kazda ma swoj rozum i swoj gust i zawsze ktos bedzie krytykowal ze mu sie nie podoba dane imie
GRATULUJE chlopczyka
Ja mam wewnetrzne przeczucie, ze mieszka u mnie siurak, ale jak to w zyciu bywa - roznie moze byc. Wizyta 15 kwietnia w 17tc, wic byc moze tez sie dowiem co sie skrywa miedzy nozkami
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja juz bylam u gina czekalam na poczekalni ponad 2h aby mnie przyjol dodatkowo a mały mnie niezle w tym czasie skopal. dr przepisal mi globulki dopochwowe, masci i kazal brac ten furargin,polecil jakis lepszy plyn do higieny intymnej bo np po lactacyd femina mam podraznienie no i oczywiscie zajzał co tam u dzidziusia a poniewaz dziecko dzis bardzo ruchliwe to moja wymazona córeczka pokazała ze ma...jajeczka! potwierdzilo sie ze to chlopak wiec niagara wpisz juz smialo ze u mnie chlopak i wykasuj wszystkie damskie imiona prosze
Gratulacje kochana ach zazdroszcze wam,że znacie juz płeć....niby bez znaczenia ale zawsze juz można ukierunkować jakoś chociazby zakupy dla maluszka
Co do imion....w rodzinie mam Ksawerego,Adasia i Maksymiliana czyli wszystkie te które masz w tabelce Uważam,że każde z tych imion jest normalne i kojarza mi sie z fajnymi chłopcami....ale to tak juz jest. Ile nas tyle opinii więc uważam,że każda z nas powinna sugerowac się tylko sobą podczas wyboru imienia dla naszych pociech ( no z tata NOOOO )
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iva ja niestety w pracy musze zostac az do polowy lipca :/ i to tez tylko dlatego ze musialam zostawic urlop na ten ostatni miesiac. Macierzynski zamierzam zaczac od polowy lipca Niestety u mnie nie ma tak latwo jak w pl zeby isc na zwolnienie. i jak tak czytam ze mozecie sobie wybrac do kiedy pracowac to tak bardzo wam zazdroszcze!Zwlaszcza ze ostatnio w pracy mi sie nie uklada i najchetniej zmienilabym bo mnie wykorzystuja i zle traktuja i wogole do dupy jest no ale coz musze zacisnac zeby i jeszcze wytrzymac. Dobrze ze wzielam sobie troche urlopu juz w maju zeby odpoczac psychicznie. Wiesz ze miedzy mna i moim mlodszym bratem tez jest 11 lat i powiem ci ze moja mama bardzo duzo miala pomocy ze strony mojej i mojego starszego brata (miedzy nimi jest 14 lat roznicy) Zwlaszcza ja mamie bardzo duzo pomagalam bo jak to dziewczynki miec mlodszego brata przewijac mu pieluszki i zajmowac sie zywym dzidziusiem wtedy to bylo cos I powiem ze dzieki temu wiele rzeczy juz wiem mimo to iz moja pierwsza ciaza Wiadomo nie jest to wiedza az tak wielka ale co nie co pamietam.
Nefeli niestety ja nie pospie bo do pracy musze wstac 4.30 no i zawsze w wolne odsypialam do okolo 8 czy 9 ale teraz w ciazy organizm wogole mi sie przestawil i najpozniej do 6 spie.
Aga aż mi głupio,że chcę iść na L4 za miesiąc a Ty jeszcze musisz pracowac :/
Fajnie,że miło wspominasz opiekę nad bratem Mój Filip to jakby nie patrzec chłopak ale ma dużo cierpliwości dla młodszego kuzynostwa więc licze,że przy rodzeństwie tym bardziej chetnie pomoże. To przeciez dla niego takie wyczekane,ukochane rodzeństwo
Kiedy Ty teraz masz wizytę?? Znasz juz płeć maluszka? jejku ja naprawdę nie moge sie dczekać :/ jeszcze całe 13 dni
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Papi gratuluje, świątecznych jajeczek! Chłopaki są fajne będzie Ci miał na starość kto rąbać drzewo i kosić trawę Mi się też bardzo podoba Maksymilian
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Mnie bardzo sie podobalo imie Leszek i Łucja ale niestety mezowi nie wiec ostatnio myslelismy o Kubusiu no a pierwszym imionem ktore nam sie razem podobalo to Kacper. Co do dziewczynki to Urszula a moze Dagmara a moze Emilka nie wiem bo zadne nie podoba mi sie az tak bardzo zeby zdecydowac.
Iwa niestety jeszcze nie wiem czy chlopiec czy dziewczynka NIe mam tak czesto wizyt Ale najblizsze bedzie w srode i wtedy mi juz okresla plec i zrobia kolejne badania. Nie mozemy sie z mezem doczekac On tak bardzo liczy na chlopaka a mnie obojetne ale chcialabym zeby byl tak szczesliwy z tego jak ja wiec zycze mu chlopca Nie powinno ci byc glupio isc na L4 bo wiesz ja bym to samo zrobila jakbym mogla Takze nie powinnas sie nawet zastanawiac bo o wiele lepiej bedziesz mogla o siebie dbac niepracujac i wiecej czasu dla siebie. Ja bym poszla moze nie dlatego ze nie chce pracowac ale poprostu nie mam sily sie juz czasami uzerac z ludzmi co ostatnio dosc czesto mi sie zdarza niestety Ale jak tylko przyjde do domu to glaskam sie po brzuchu i nie mysle wtedy juz o niczym innym jak o moim malym bejbiku. A to za 13 dni sie dowiesz kto okupuje brzuszek?