BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #535906 przez nefeli
weganie prawie niczego nie jedza poza roslinkami,ja napisalam ze jestem wege ale tak nie do konca,moi przyjaciele wege nie spozywaja jajek,nabial jak najbardziej tak.Wiem na szczescie czym zastepowac mieso i uwazam je za zupelnie zbedne ,kure jesli zjem to raz na 6 miesiecy jesli wogole.Moj lekarz jest zachwycony faktem tego iz nie jem miesa,facet ma prawie 60 lat ale na szczescie nie jest zacofany.Ja chcialabym znalezc mamusie wege zeby sie powymieniac przepisami,doswiadczeniami,ja jeszcze nie przechodzilam ciazy bedac wege wiec chcialam znalezc doswiadczone mamy ktore maja juz dzidziusie z takiej ciazy :) pozdrawiam
Ferritka kochana ja wole taka eko kurke niz ta zwykla z marketu napchana hormonami i antybiotykami.moja lata wolna i zywi ja moja tesciowa wiec chyba jest zdrowsza :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #535931 przez Villemo
Hihihi teściowe też bywają toksyczne :-) Wiem coś o tym :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #535936 przez ferritka
nefeli napisał:

weganie prawie niczego nie jedza poza roslinkami,ja napisalam ze jestem wege ale tak nie do konca,moi przyjaciele wege nie spozywaja jajek,nabial jak najbardziej tak.Wiem na szczescie czym zastepowac mieso i uwazam je za zupelnie zbedne ,kure jesli zjem to raz na 6 miesiecy jesli wogole.Moj lekarz jest zachwycony faktem tego iz nie jem miesa,facet ma prawie 60 lat ale na szczescie nie jest zacofany.Ja chcialabym znalezc mamusie wege zeby sie powymieniac przepisami,doswiadczeniami,ja jeszcze nie przechodzilam ciazy bedac wege wiec chcialam znalezc doswiadczone mamy ktore maja juz dzidziusie z takiej ciazy :) pozdrawiam
Ferritka kochana ja wole taka eko kurke niz ta zwykla z marketu napchana hormonami i antybiotykami.moja lata wolna i zywi ja moja tesciowa wiec chyba jest zdrowsza :)

aa pewnie, że tak, wiesz ile ja się jajek naszukałam. Na szczęscie okazało się że sąsiadka ciotki ma swoją hodowle... jajko jak marzenie a smak całkiem inny niż takie marketowe :) żałuje też że bazarki znikają z miast, bo warzywa i owoce to wole niż ze sklepów :)) nie mam cierpliwości bo sama bym zasadziła w ogródku, ale leń jestem do potęgi :)) jak coś to załóż wątek osobny o wegetarianiźmie i mamusiach bo bardzo interesująca to jest kwestia. niby wszystkie wiemy co i jak a pytań sie ciśnie masa :)) z pewnością pełno jest dziewczyn którym to chodzi po głowie :*

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #535947 przez nefeli
o tak o tak ale kury moze sie nie zarazily :)))

11 lata 11 miesiąc temu #535960 przez nefeli
jak juz ochlone to zapewne zaloze nowy watek milo byloby sie powymieniac informacjami,ja od lat w temacie ale kazda ma inne swoje ciekawostki,powymieniamy sie adresikami do zdrowych kurek i smacznych jajeczek :)

11 lata 11 miesiąc temu #536000 przez papi88
kociaczek1610
wynik jest dobry czyli ujemny (zakres referencyjny <6,5 IU/ml)

PAULINA

11 lata 11 miesiąc temu #536198 przez Lolaaaaaaa88
Iwonta cały czas myślę co u Was! co tu wejdę to czekam na wieści,

buziaki

11 lata 11 miesiąc temu #536378 przez Villemo
Iwonta - Wszystko u was ok?

Ja byłam dziś w laboratorium zrobić badania i tak mi się chce spać od rana, że strzeliłam sobie razem z młodym drzemkę od 9 do 10.30. Na dodatek jeszcze mi mało.

Oczywiście rano kibelek zaliczyłam przed wyjściem. Mdłości ustąpiły ale pojawiło się tak jak w tamtej ciąży nadmierne ślinienie się i ciągle mnie zbiera od tego nadmiaru śliny. :(

11 lata 11 miesiąc temu #536391 przez iwonta_kg
Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Dalej jestem w szpitalu. Jedyne co sie dowiedziałam to to ze odklejalo mi sie lozysko i mam brak jakiegos hormonu i dostaje progesteron. Z pracy musze zrezygnować. Za oknem święci slonce a ja sie mecze w tych ch... czterech ścianach! Robili mi tylko badanie moczu i krew. Wyników nawet nie znam.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 11 miesiąc temu #536719 przez Lolaaaaaaa88
Iwonta fajnie, że napisałaś:) trzymamy kciuki dalej byś mogła wrócić do domku i odpoczywać:)

11 lata 10 miesiąc temu #537123 przez agamo
Iwonta bedzie dobrze Wierzymy ze wszystko sie ulorzy! Trzymaj sie cieplutko i glowa do gory!

Aga

11 lata 10 miesiąc temu #537316 przez iwonta_kg
Dzis bede miala usg i moze puszcza mnie do domu:) znowu zobaczę moją Dzidzię jak sie rusza:) tak bym juz chciała do domu wyjść!

To dzieki waszym kciukasom:*:*:*:*:*

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #537372 przez Villemo
Iwonta to ja trzymam nadal, żebyście już wyszli do domku!

11 lata 10 miesiąc temu #537420 przez kociaczek1610
dziekuje bardzo za pomoc:) teraz juz jestem spokojniejsza:) to moje pierwsze dziecko i bardzo oczekiwane wiec sie wszystkim teraz przejmuje:( od wczoraj pobolewa mnie w podbrzuszu i dzis w okolicach krzyza nie wiemczy to nerki czy tez krzyz... czuje sie tak jak przed okresem jest i troche bialego zluzu mam. czy to normalne??

11 lata 10 miesiąc temu #537520 przez niagara
Iwonta trzymaj się :)

Biały śluz i delikatne pobolewanie w podbrzuszu są zupełnie normalne na tym etapie ciąży, w końcu rośnie w Tobie mały człowiek ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka