- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Ja czuje ruchy jak przyłoże reke do brzucha. I kopniaki i to jak sie kręci.
Patrzę caly czas na zdjęcia mojego syneczka i mówię do mojego męża jakiego ślicznego chłopczyka zmajstrowaliśmy:) ciesze sie ze ten lekarz ma 3D u siebie i moge patrzeć na buzkę naszego skarba:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
biedroneczka39 napisał:
niagarko wpisz mi nowa date porodu do tabelki prosze : 29.10.2013 hi hi...oj bede ostatnia
A chlopaki prowadza narazie. Ciekawe co dalej z reszta dzidziusiow. Fajnie juz maja mamusie ktore wiedza co tam w brzusiu maja I ktore czuja ruchy
Ja czekam na Top Model...kto oglada ?
Jenki dziewczynki dzis ogladalam reportaz o kobiecie ktora w ciagu 5 lat zaszla 3 razy w ciaze I wszystkie dzieci zabila I trzymala w zamrazarce do dzis...masakra...nie moge zrozumiec choc sie staram...dlaczego nie oddala tych dzieci tylko zabila ? Jezu takie bezbronne malenstwa...az mnie brzuch rozbolal ale tyle teraz takich tragedi.
Ewuś ja nawet nie czytam takich wiadomosci bo az nie moge sluchac jak mozna byc tak akrutnym a jak przy tym wszystkie media sie nakrecaja bo znalezli gdzies jakas tragedie A te male aniolki mialy gdzies ojcow czy dziadkow czy wujkow ktorych dotknelo to jeszcze bardziej i teraz sa liczowani przez ludzi tak samo jak ta okrutna matka!
Agus brak slow na to wszystko...my bedziemy kochac nasze za wszystkie te aniolki ktore juz w niebie.
Jeszcze raz gratuluje kochana pisiorka hi hi
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiedziała, że jak pojawią się bóle krzyżowo-lędźwiowe i będzie mnie boleć w okolicy macicy albo będzie twarda to znaczy, że macica "się stawia". Nie rozumiem co to znaczy ale, coś złego. Rozumiem, że chyba musi się to pojawić razem. Chodź raz w nocy bolało mnie z boku tak choćbym sobie mięsień zboku brzucha naciągnęła i złapał mnie skurcz. A ona powiedziała mi, że to mogła się wtedy macica obniżyć. Ale może też być tak, że to chwilowe albo, że moja macica ma takie genetyczne zdolności nie obwarowane przepracowaniem czy innymi rzeczami. No nic ja mam nadzieję, że to chwilowe. Do pracy chodzę na piechotę po 15 minut w jedną stronę i może dlatego. Ale to już moja teoria.
Dziewczyny jak czytam ile ważą wasze dzidzie to moja taka malutka
Mówi się, że macica się stawia, jak pojawiają się kliku lub kilkunastosekundowe skurcze objawiające się czasami samym twardnieniem macicy a czasami twardnieniem i bólem podbrzusza i lędźwi podobnie jak przy okresie. To jest taka łagodniutka wersja skurczy porodowych. Macica trenuje przed porodem i tak sobie będzie trenować do samego końca jest to całkowicie normalne, tyle, że u niektórych kobiet takie skurcze choć nie są o takim natężeniu jak te porodowe powodują obniżenie się macicy poprzez skrócenie jej szyjki i stopniowe rozwieranie. Stąd jeśli te skurcze się pojawiają a stwierdzone jest podczas badania ginekologicznego tak jak u Ciebie Izulka, że nie są one obojętne dla szyjki zaleca się zaniechanie seksu (szyjka może się również skracać poprzez skurcze macicy występujące przy orgazmie), zażywanie dodatkowej dawki magnezu i nospy rozkurczowo i bardzo oszczędny tryb. Jak szyjka skróci się do niebezpiecznej długości tak, że ciąża będzie zagrożona przedwczesnym porodem to zakłada się przeważnie pessar albo szew który ma zapobiec całkowitemu zgładzeniu szyjki i robieniu się rozwarcia. Myślę, Izka, że nie masz się czym martwić, najważniejsze, że wiesz co jest na rzeczy, wiesz że musisz się oszczędzać. Jak brzuch będzie Ci się spinał najlepiej od razu się położyć.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ninka lekarz super! Naprawde bez porównania do tamtego!
Ja czuje ruchy jak przyłoże reke do brzucha. I kopniaki i to jak sie kręci.
Patrzę caly czas na zdjęcia mojego syneczka i mówię do mojego męża jakiego ślicznego chłopczyka zmajstrowaliśmy:) ciesze sie ze ten lekarz ma 3D u siebie i moge patrzeć na buzkę naszego skarba:)
Masz prawo czuć bo biorąc pod uwagę wagę Twojego dzidzia to rośnie Ci w brzuszku całkiem sporawe chłopisko
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
agamo napisał:
biedroneczka39 napisał:
niagarko wpisz mi nowa date porodu do tabelki prosze : 29.10.2013 hi hi...oj bede ostatnia
A chlopaki prowadza narazie. Ciekawe co dalej z reszta dzidziusiow. Fajnie juz maja mamusie ktore wiedza co tam w brzusiu maja I ktore czuja ruchy
Ja czekam na Top Model...kto oglada ?
Jenki dziewczynki dzis ogladalam reportaz o kobiecie ktora w ciagu 5 lat zaszla 3 razy w ciaze I wszystkie dzieci zabila I trzymala w zamrazarce do dzis...masakra...nie moge zrozumiec choc sie staram...dlaczego nie oddala tych dzieci tylko zabila ? Jezu takie bezbronne malenstwa...az mnie brzuch rozbolal ale tyle teraz takich tragedi.
Ewuś ja nawet nie czytam takich wiadomosci bo az nie moge sluchac jak mozna byc tak akrutnym a jak przy tym wszystkie media sie nakrecaja bo znalezli gdzies jakas tragedie A te male aniolki mialy gdzies ojcow czy dziadkow czy wujkow ktorych dotknelo to jeszcze bardziej i teraz sa liczowani przez ludzi tak samo jak ta okrutna matka!
Agus brak slow na to wszystko...my bedziemy kochac nasze za wszystkie te aniolki ktore juz w niebie.
Jeszcze raz gratuluje kochana pisiorka hi hi
Dzieki Ewuś jestesmy juz dumni i z tej okazi kupilismy spiochy na oblanie Jutro wstawie fotki maluszka i spiochow no i moze wkoncu doczekam sie fotki brzuszka! A my nasze male skarbki bedziemy kochac ze i dla tych aniolkow tej milosci starczy! eh biedne malenstwa!
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wcześniej były pieczarki marynowane w occei - zjadałam cały litrowy słik na raz i to najczęściej późnym wieczorem mnie łapało
No i śledzie też były zaznacze, ze ja strasznie nie lubiłam sledzi i nawet na Wigilii nigdy ich nie adałam, a w tej ciąży już kilka słików sama zjadłam
Były też mandaryni zjadane kilogram na raz i buraczki w różnych postaciach, brokół też już był na tapecie i ciekawe co jeszcze się nadarzy
Zawsze myślałam, że "zachcianki ciążowe" to mit, fikcja i wymysł ciężarnych a terz jestem w szoku jak można mieć taka ochotę na daną rzecz - ja nie mogę przestać myśleć o tej rzeczy dopóki jej nie zjem
W pierwszej ciąży nie miałam czegos takiego!
Wy też tak macie????
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chciałam was zapytać czy macie zachcianki???? Mój mąż już ze śmiechu pęka, bo ja średnio co tydzień mam zmianę smku Teraz na topie są pommidory!!! w każdej postaci!!! na kanapce, z cebulką i śmietaną, marynowane zielone pomidory, sok pomidorowy i zupa pomidorowa!!!
Wcześniej były pieczarki marynowane w occei - zjadałam cały litrowy słik na raz i to najczęściej późnym wieczorem mnie łapało
No i śledzie też były zaznacze, ze ja strasznie nie lubiłam sledzi i nawet na Wigilii nigdy ich nie adałam, a w tej ciąży już kilka słików sama zjadłam
Były też mandaryni zjadane kilogram na raz i buraczki w różnych postaciach, brokół też już był na tapecie i ciekawe co jeszcze się nadarzy
Zawsze myślałam, że "zachcianki ciążowe" to mit, fikcja i wymysł ciężarnych a terz jestem w szoku jak można mieć taka ochotę na daną rzecz - ja nie mogę przestać myśleć o tej rzeczy dopóki jej nie zjem
W pierwszej ciąży nie miałam czegos takiego!
Wy też tak macie????
Ja wogole ninka nie mam smakow Jem wszystko co do tej pory jadlam i nie lubie tego czego nie lubialam Nie mam zachcianek Ale znalam wiele mamusiek co je mialy Ja mam jakbym wogole w ciazy nie byla Smieje sie do meza ze maluszek bedzie mial smaki po mamie bo lubi to co ja dlatego mnie na nic innego nie kusi!
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonta ogromne gratulacje,mowilam ze po brzuszku dla mnie mezczyzna maly udalo mi sie
Iwonta to bylo Twoje polowkowe usgie z obserwacja wszystkich narzadow i ich prawidlowej funkcji?
Wiecie co ja zrobilam ??? wymioty,mdlosci a ja znow usmazylam placki bo tylko na to mialam ochote,az mi wstyd
I wlasnie zrobilam odkrycie ze chyba do 9 miesiaca na stojaco bede spozywac posilki jesli nie zemdleje wczesniej,mala musi byc tak wysoko ze mam straszny ucisk na zoladek i obawiam sie refluksu,bo tak podobnie to wyglada
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agamo gratuluje zdrowego chlopaczka!!! super !!!
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Dzieki wielkie dziewczyny!
Nie mialam czasu pisac bo znajomi przyszli wypytac o wiesci Tak sie cieszymy Maz wogole uchachany Ja sie ciesze ale mnie bylo obojetne wiec jestem dumna cokolwiek by nie bylo.
Mam tylko jedna fotke ale nie jest najwyrazniejsza bo niuniek caly czas obrocony byl twarza do nas jakby sie na nas patrzyl Podpytalam babki bo czuje go dosc nisko ale powiedziala ze to normalne i oczywiscie lezal mi na pecherzu wiec wiem czemu czasem chodze jak kaczka bo mi tak uciska ze mi sie ciezko chodzi. Sisiora nie widzialam bo powiem szczerze ze przy wczesniejszych usg to wszystko widzialam co nam pokazywali ale tym razem to ona mowi ze tam jest stopa a ja yyyyyy kompletnie nic nie widzialam Wiele rzeczy owszem ale pare nie No i chcialam zdjecie siusiaka ale babka mowila odrazu ze nie bedzie tak widac no i pokazala nam ujecie na ktorym niby ona widziala my nie widzielismy nic wiec zrezygnowalam Uwierzylam jej na slowo A ona chyba juz wczesniej zauwazyla bo najpierw powiedziala a potem szukala ujecia.
Co do wyczuwania reka ruchow to powiem ze raczej nie choc czasem maly tak mnie kopnie mocniej ze podskakuje i wtedy moge poczuc na brzuchu Mezowi mojemu raz sie udalo tak poczuc ale tylko raz! Co do widoku stupki na brzuchu to mysle ze kolo 8 czy moze koncowki 7 miesiaca!
A tak chcialam wam powiedziec ze ostatnio w pracy dwie hinduski zagadaly ze u nich dawniej w indiach nie bylo lekarzy i oni ludowymi sposobami zgadywali co kto ma i powiedzialy ze jak dziecko siedzi z prawej strony to chlopak a jak z lewej to dziewczynka I tak chcialam zapytac jak to u was bo u mnie maly akurat siedzi z prawej wiec by sie zgadzalo ale mysle ze to kolejny zabobon ale tak z ciekowosci pytam.
Aga,wiesz,że Cie uwielbiam jesli te Twoje hinduski maja rację to będę kochać i Ciebie i je wszystkie bo u mnie bez wątpliwości maluszek zagnieździł sie z mojej prawej strony