BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #619255 przez Alivva
Iwona,Aga gratuluje. Kurcze jak Wam zazdroszczę ja tez chcę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #619256 przez kocham_cie
ważne ważne ważne!!! mamusie które czują rychy... pytanko czy one są już tak mocne że czuć je na zewnątrz tzn czy jak kotś przyłoży rękę to też poczuje??? pytam z czystej ciekawości :laugh:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #619258 przez Alivva
Aga masz jakies foteczki????

ja chyba zwariuję do wtorku :)

11 lata 9 miesiąc temu #619260 przez Alivva
kocham_cie napisał:

ważne ważne ważne!!! mamusie które czują rychy... pytanko czy one są już tak mocne że czuć je na zewnątrz tzn czy jak kotś przyłoży rękę to też poczuje??? pytam z czystej ciekawości :laugh:

ja osobiście w tym momencie zgodze sie idealnie z lekarzami i stwierdzę,że to nie mozliwe. Nie na tym etapie.

11 lata 9 miesiąc temu #619264 przez izula
Powiedziała, że jak pojawią się bóle krzyżowo-lędźwiowe i będzie mnie boleć w okolicy macicy albo będzie twarda to znaczy, że macica "się stawia". Nie rozumiem co to znaczy ale, coś złego. Rozumiem, że chyba musi się to pojawić razem. Chodź raz w nocy bolało mnie z boku tak choćbym sobie mięsień zboku brzucha naciągnęła i złapał mnie skurcz. A ona powiedziała mi, że to mogła się wtedy macica obniżyć. Ale może też być tak, że to chwilowe albo, że moja macica ma takie genetyczne zdolności nie obwarowane przepracowaniem czy innymi rzeczami. No nic ja mam nadzieję, że to chwilowe. Do pracy chodzę na piechotę po 15 minut w jedną stronę i może dlatego. Ale to już moja teoria.

Dziewczyny jak czytam ile ważą wasze dzidzie to moja taka malutka :(

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #619279 przez niagara
Ninka to chyba możemy Ci już pogratulować córeczki :)
Iwonta ale masz fajnego słodziaka :)
Izula jak się tak chowa to pewnie dziewczynka, one są bardziej wstydliwe, a wagą się nie martw, na tym etapie dzieci rosną już każde w swoim indywidualnym tempie więc pojawiać się będą mniejsze i większe rozbieżności :)

Wrzucam zaraz tabelkę ;)

11 lata 9 miesiąc temu #619288 przez kocham_cie
Alivva napisał:

kocham_cie napisał:

ja osobiście w tym momencie zgodze sie idealnie z lekarzami i stwierdzę,że to nie mozliwe. Nie na tym etapie.

to kiedy takie cudne widoki jak wystawiona stópka są możliwe???

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #619300 przez Alivva
Nie wiem kochana,bo pewnie to temat rozbieżny i znów tyle opinii co kobiet ;)
Mój mlody w kazdym razie codziennie maca brzucha i nie może doczekac się kiedy poczuje rodzeństwo :)
ale chociaż go troszkę podsłuchuje stetoskopem ;)

11 lata 9 miesiąc temu #619302 przez papi88
Magda ja jak przyloze rękę to normalnie czuje takie małe guleczki pod reka ale jak położył mój rękę to mówi ze nic nie czuje ja do niego ze ma wielkie łapsko i jakas gruba skore bo ja czuje :) no właśnie ja mam male dziecko w domu bo mój mężczyzna ma gorączkę i jeczy cały dzień i ogląda filmiki motoryzacyjne boje się tylko ze mnie zarazi :(

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #619305 przez Kasia :]
Iwonta: Gratuluję Kacperka!! Obstawiałam dziewczynkę, ale moja intuicja zawodzi od dawna, więc można się było tego spodziewać :silly:

Agamo: Dla Ciebie również gratulacje synusia ! Będą rosły chłopaki dla mojej Zosi :side:

Cieszę się, że po dzisiejszych wizytach tyle radości na forum :)

11 lata 9 miesiąc temu #619307 przez papi88
I oczywiście gratulacje siusiorow nie jestem sama jak nic chłopy będą góra :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #619325 przez Villemo
kocham_cie napisał:

Myślę, że na to jeszcze troszku za wcześnie :-) z Klaudiuszkiem pamietam, że koło 22 tygodnia kopniaczki były widoczne gołym okiem i można je było poczuć kładąc rękę.

11 lata 9 miesiąc temu #619326 przez agamo
Dzieki wielkie dziewczyny!
Nie mialam czasu pisac bo znajomi przyszli wypytac o wiesci Tak sie cieszymy Maz wogole uchachany Ja sie ciesze ale mnie bylo obojetne wiec jestem dumna cokolwiek by nie bylo.
Mam tylko jedna fotke ale nie jest najwyrazniejsza bo niuniek caly czas obrocony byl twarza do nas jakby sie na nas patrzyl Podpytalam babki bo czuje go dosc nisko ale powiedziala ze to normalne i oczywiscie lezal mi na pecherzu wiec wiem czemu czasem chodze jak kaczka bo mi tak uciska ze mi sie ciezko chodzi. :P Sisiora nie widzialam bo powiem szczerze ze przy wczesniejszych usg to wszystko widzialam co nam pokazywali ale tym razem to ona mowi ze tam jest stopa a ja yyyyyy kompletnie nic nie widzialam Wiele rzeczy owszem ale pare nie No i chcialam zdjecie siusiaka ale babka mowila odrazu ze nie bedzie tak widac no i pokazala nam ujecie na ktorym niby ona widziala my nie widzielismy nic wiec zrezygnowalam Uwierzylam jej na slowo A ona chyba juz wczesniej zauwazyla bo najpierw powiedziala a potem szukala ujecia.

Co do wyczuwania reka ruchow to powiem ze raczej nie choc czasem maly tak mnie kopnie mocniej ze podskakuje i wtedy moge poczuc na brzuchu Mezowi mojemu raz sie udalo tak poczuc ale tylko raz! Co do widoku stupki na brzuchu to mysle ze kolo 8 czy moze koncowki 7 miesiaca!

A tak chcialam wam powiedziec ze ostatnio w pracy dwie hinduski zagadaly ze u nich dawniej w indiach nie bylo lekarzy i oni ludowymi sposobami zgadywali co kto ma i powiedzialy ze jak dziecko siedzi z prawej strony to chlopak a jak z lewej to dziewczynka I tak chcialam zapytac jak to u was bo u mnie maly akurat siedzi z prawej wiec by sie zgadzalo ale mysle ze to kolejny zabobon ale tak z ciekowosci pytam.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #619330 przez biedroneczka39
niagarko wpisz mi nowa date porodu do tabelki prosze : 29.10.2013 hi hi...oj bede ostatnia

A chlopaki prowadza narazie. Ciekawe co dalej z reszta dzidziusiow. Fajnie juz maja mamusie ktore wiedza co tam w brzusiu maja I ktore czuja ruchy ;)

Ja czekam na Top Model...kto oglada ?

Jenki dziewczynki dzis ogladalam reportaz o kobiecie ktora w ciagu 5 lat zaszla 3 razy w ciaze I wszystkie dzieci zabila I trzymala w zamrazarce do dzis...masakra...nie moge zrozumiec choc sie staram...dlaczego nie oddala tych dzieci tylko zabila ? Jezu takie bezbronne malenstwa...az mnie brzuch rozbolal ale tyle teraz takich tragedi.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #619337 przez agamo
biedroneczka39 napisał:

niagarko wpisz mi nowa date porodu do tabelki prosze : 29.10.2013 hi hi...oj bede ostatnia

A chlopaki prowadza narazie. Ciekawe co dalej z reszta dzidziusiow. Fajnie juz maja mamusie ktore wiedza co tam w brzusiu maja I ktore czuja ruchy ;)

Ja czekam na Top Model...kto oglada ?

Jenki dziewczynki dzis ogladalam reportaz o kobiecie ktora w ciagu 5 lat zaszla 3 razy w ciaze I wszystkie dzieci zabila I trzymala w zamrazarce do dzis...masakra...nie moge zrozumiec choc sie staram...dlaczego nie oddala tych dzieci tylko zabila ? Jezu takie bezbronne malenstwa...az mnie brzuch rozbolal ale tyle teraz takich tragedi.

Ewuś ja nawet nie czytam takich wiadomosci bo az nie moge sluchac jak mozna byc tak akrutnym a jak przy tym wszystkie media sie nakrecaja bo znalezli gdzies jakas tragedie A te male aniolki mialy gdzies ojcow czy dziadkow czy wujkow ktorych dotknelo to jeszcze bardziej i teraz sa liczowani przez ludzi tak samo jak ta okrutna matka!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka