BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #618416 przez SerekWaniliowy
Niagara pewnie będzie tam więcej promocji i reklam, ale zawsze coś mądrego powiedzą albo pomysły podsuną, jak usiedzisz te 4 godziny to idź :)

A zapisałyście sie już do szkoły rodzenia czy odpuszczacie sobie?

Iwonta głowa do góry, w końcu dziś pomacha do Ciebie mala Nadia :D

Dziewczyny a czy któraś z Was planuje używać pieluszek wielorazowych, albo może używała już? :)

Oglądałyście wczoraj Wojewódzkiego? Ja za chwilę włączam, słyszałam tylko jak Mama sie zza ściany śmiała.
tvnplayer.pl/programy-online/kuba-wojewo...a,S00E199,19172.html

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #618427 przez niagara
Serku waniliowy ja planuję się zapisać do szkoły rodzenia, ale jeszcze tego nie zrobiłam.
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę, że zobaczycie dzisiaj swoje Maleństwa, ja muszę czekać do przyszłego tygodnia :(

11 lata 9 miesiąc temu #618438 przez MyMelange
Ja sie zapisze do szkoly, ale dopiero pod koniec maja - tak mi doradzila wlascicielka szkoly.

My mamy wizyte w poniedzialek - oby doktor doszukal sie plci :) Ja sie nie stresuje przed wizytami w ogole, tylko sie ciesze, ze popatrze na szkraba.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #618448 przez agamo
Nefeli ty pewnie zlapalas jelitowke razem z mlodym. Biedactwo napewno dlugo to nie potrwa i zaniedlugo bedziesz wszystko wcinac Glowa do gory!

Vilemo a nie ma takich poduszek w pl?moze sa polukam zaraz!

Ja mam wizyte o pierwszej, a pl czasu o drugiej Ja sie nie stresuje tylko nie moge sie doczekac jestem taka ciekawa ze masakra Za to chyba maz sie denerwuje bo chodzi od rana i o wszystko sie czepia widac ze go nosi Biedny Nie wiem czy sama wizyta sie denerwuje czy bedzie jego wymarzony chlopiec a moze z innego powodu No ale zaraz zleci i bedziemy wiesci roznosic Wczoraj w pracy robilam zaklady co mam chlopca czy dziewczynke :P hehhee

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #618452 przez papi88
to ja chyba pierwsza zaczne uczeszczac bo zapisalam sie juz w marcu zajecia zaczynaja sie 22.04 ale na pierwszych nie bede bo mam usg wtedy. wolalabym jakos od polowy maja zaczac chodzic ale kolejne zaczynaja sie w polowie czerwca a to dla mnie za pozno wiec zdecydowalam sie na te pod koniec kwietnia bede opowiadac jakie wrazenia :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #618453 przez MyMelange
Dziewczyny, czas na wazne sprawy macierzynstwa!

Oprocz slicznych fatalaszkow i innych bajerow, trzeba sie zapoznac z pierwsza pomoca!!! No!!!!

:) :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #618454 przez SerekWaniliowy
Kurcze dziewczyny dodzwoniłam sie właśnie do szkoły i położna powiedziała, że ma już komplet mam na wszystkie edycje w tym roku :ohmy: Mam zadzwonić 10 maja to może mnie gdzieś wciśnie, ale jaja, wygląda na to, ze trzeba dzwonić zaraz po zrobieniu testu ciążowego hehee :silly:

Agamo i co jest wyżej obstawiane? ;)

MyMelange zaprowadza porządki na forum! Nie ma lekko ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #618469 przez MyMelange
SerekWaniliowy napisał:

Kurcze dziewczyny dodzwoniłam sie właśnie do szkoły i położna powiedziała, że ma już komplet mam na wszystkie edycje w tym roku :ohmy: Mam zadzwonić 10 maja to może mnie gdzieś wciśnie, ale jaja, wygląda na to, ze trzeba dzwonić zaraz po zrobieniu testu ciążowego hehee :silly:

Nie ma, nie ma, bo sama jako niemowlak sie dusilam i juz bylam sina. tato mnie uratowal.

11 lata 9 miesiąc temu #618472 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

Ja też przed chwilą dzwoniłam do szkoły rodzenia i babka mi powiedziała, że mogę zacząć kiedy chcę, bo mają otwartą grupę :) Proponowała mi nawet zacząć od jutra, ale stwierdziłam, że skoro tak to jeszcze trochę poczekam ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #618478 przez agamo
Agus hmmm chyba porowno choc w pracy moze wiecej dziewczynka a w rodzinie chlopiec Maz wolal by chlopca ale mowi ze czuje ze dziewczynka :P Wczoraj gadalam z mama na skejpie i pytam co obstawiam a ona zebym jej brzusio pokazala bo dawno nie widziala a teraz troche urosl no wiec zrobilam pokaz i mama stwierdzila ze na jej oko chlopak :P i tak sie bidula roczulila ze mowila ze chciala by mnie teraz poprzytulac ... tak mi sie jej zal zrobilo Pierwszy wnuk badz wnuczka i jedyna cora w ciazy a my sie widzimy tylko przez kamerke No ale byle do maja i wyczekany urlop bedzie!

Aha vilemo patrzylam na allegro i sa jak wpiszesz clippasafe choc cena za nowy 129 Ale ja kupilam uzywany i mysle ze nawet uzywany jest super przecierz na tym i tak sie tylko siedzi i to nigdy golym tylkiem Chyba ze ktos lubi nago jezdzic Hihi

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #618515 przez SerekWaniliowy
Idziecie do prywatnych czy przyszpitalnych darmowych szkół rodzenia?

Znalazłam prywatna szkołę i tam płaci sie 40zł za jedno spotkanie - 1,5h a w sumie jest 8 zajęć, trochę mało tych zajęć co? Tez można zacząć w każdej chwili bo zajęcia prowadzone sa w sposób ciągły, najwyżej zacznie się od 8 spotkani a skończy na 7 ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #618530 przez ninka333
Dziewczyny nie zaglądałam tu 2 dni a mam do nadrobienia 15 stron :) fajnie, że forum ruszyło pełną parą i tematów sporo poruszonych :)

Nie zaglądałam bo mój maluszek od 2 dni miał 40 stopni gorączki i nie mogłam ich wogóle zbić, a do lekarza dopiero wczoraj wieczorem byliśmy (mały ma astme i zwykły pediatra odpada, bo boi nam się leków wziewnych przepisywać, wiec tylko pediatra-alergolog wchodzi w gre), skończyło się antybiotykiem bo ma ostre zapalenie gardła. Ale mam nadzieje, że to ostatnia nieprzespana nic.

Co do łóżeczek to polecam tylko takie z szufladą pod spodem, bo naprawde dużo rzeczy się tam mieści, więc dla osób z małym mieszkankiem jest rewelacyjna :)

Dziś mam wizyte i mam nadzieje, że uspokoi mnie lekarka, bo maja mała lokatorka strasznie mało się rusza :( tłumaczę sobie, ze może spokojne maleństwo będzie.
I co najważniejsze NIE MAM CUKRZYCY :) narazie, bo drugi raz obciążenie glukozą będę miała w 24 tygodniu :P

córeczka ALICJA

11 lata 9 miesiąc temu #618536 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

Idziecie do prywatnych czy przyszpitalnych darmowych szkół rodzenia?

Znalazłam prywatna szkołę i tam płaci sie 40zł za jedno spotkanie - 1,5h a w sumie jest 8 zajęć, trochę mało tych zajęć co? Tez można zacząć w każdej chwili bo zajęcia prowadzone sa w sposób ciągły, najwyżej zacznie się od 8 spotkani a skończy na 7 ;)

Ja chyba zdecyduję się na darmową szkołę przyszpitalną. W prywatnych na pewno jest to samo i jeszcze płacić trzeba. Lepiej chyba zaoszczędzoną kasę przeznaczyć dla dziecka :)

11 lata 9 miesiąc temu #618544 przez Villemo
ninka333 napisał:

Dziewczyny nie zaglądałam tu 2 dni a mam do nadrobienia 15 stron :) fajnie, że forum ruszyło pełną parą i tematów sporo poruszonych :)

Nie zaglądałam bo mój maluszek od 2 dni miał 40 stopni gorączki i nie mogłam ich wogóle zbić, a do lekarza dopiero wczoraj wieczorem byliśmy (mały ma astme i zwykły pediatra odpada, bo boi nam się leków wziewnych przepisywać, wiec tylko pediatra-alergolog wchodzi w gre), skończyło się antybiotykiem bo ma ostre zapalenie gardła. Ale mam nadzieje, że to ostatnia nieprzespana nic.

Co do łóżeczek to polecam tylko takie z szufladą pod spodem, bo naprawde dużo rzeczy się tam mieści, więc dla osób z małym mieszkankiem jest rewelacyjna :)

Dziś mam wizyte i mam nadzieje, że uspokoi mnie lekarka, bo maja mała lokatorka strasznie mało się rusza :( tłumaczę sobie, ze może spokojne maleństwo będzie.
I co najważniejsze NIE MAM CUKRZYCY :) narazie, bo drugi raz obciążenie glukozą będę miała w 24 tygodniu :P

Ninka dużo zdrowia dla Twojego maluszka! Ruchami się nie przejmuj ja nie czułam przez ostatnie 3 dni i już zaczęłam się stresować a dziś od rana zjadłam czekoladę i istne szaleństwo :woohoo: nasze maluchy mają jeszcze sporo miejsca.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #618585 przez Villemo

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka