BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #618706 przez ninka333
izula napisał:

Co myślicie o takim zestawie butelek:

allegro.pl/zestaw-startowy-philips-avent...omo-i3137372615.html

jest najbardziej popularny na allegro

To chyba zależy co oczekujesz od butelek i jak zamierzasz karmić: sztucznie czy naturalnie. Ja osobiście uważam, że kupowanie butelki 150 ml to strata pieniędzy bo dziecko nawet karmione sztucznie od początku to po miesiącu- dwóch miesiącach będzie jadło więcej niż 150 ml i przestana byc potrzebne. Miałam 2 buteli 150 i przestały być użyteczne po 3 miesiącach i musiałam dokupić butelek 250 ml i uzywam ich do tej pory.

córeczka ALICJA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #618714 przez ninka333
Zbieram się na wizyte!!!!! Nareszcie bo od ostatniej to wieki minęły :)
Czekam od innych dziewczyn na wieści kto gości w waszych brzuszkach bo z tego co doczytałam to kilka z nas ma wizyte :) trzymam kciku, żebyście sie dowiedziały :)

córeczka ALICJA

11 lata 9 miesiąc temu #618757 przez niagara
Ninka Villemo dzięki za odpowiedź :) Też mi się tak wydawało, że ta spacerówka będzie wystarczająca, ale czytałam w necie opinie o wózku i mamy skarżyły się, że ich dzieci się nie mieszczą. Może jakieś wielkoludy wyhodowały :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #618759 przez agilla.r
No to trzymamy kciuki za wizyty!! Powodzenia dziewczyny!! :*

11 lata 9 miesiąc temu #618775 przez niagara
ninka333 napisał:

poruszany był temat książek o maleństwach to ja polecam "Język niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau - pozwala zrozumieć niektóre zachowania i podaje sposób postępowania

Jeśli o literaturę książkową chodzi to ja polecam "Ciąża. Instrukcja obsługi" Sarah Jordan, David Ufberg oraz "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke, luźnie podejście do tematu, ale także wiele cennych informacji. Sama czytam i gorąco polecam :)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

11 lata 9 miesiąc temu #618785 przez Villemo
niagara napisał:

Ninka Villemo dzięki za odpowiedź :) Też mi się tak wydawało, że ta spacerówka będzie wystarczająca, ale czytałam w necie opinie o wózku i mamy skarżyły się, że ich dzieci się nie mieszczą. Może jakieś wielkoludy wyhodowały :laugh:

Czasami Niagarko siedzisko jest szerokie ale jest dziwnie wyprofilowane i np. dziecko ciężko do niego wsadzić. Opiniami specjalnie bym się nie sugerowała, każdy ma inne oczekiwania :-) Przypomnij mi co to za wózek Cie interesuje?

11 lata 9 miesiąc temu #618790 przez niagara
Villemo napisał:

niagara napisał:

Czasami Niagarko siedzisko jest szerokie ale jest dziwnie wyprofilowane i np. dziecko ciężko do niego wsadzić. Opiniami specjalnie bym się nie sugerowała, każdy ma inne oczekiwania :-) Przypomnij mi co to za wózek Cie interesuje?

Baby Active Elipso :)

11 lata 9 miesiąc temu #618873 przez iwonta_kg
Ja juz po badaniu! Wszystko dobrze! A wiecie kto rosnie w moim brzuszku? UWAGA! CHLOPCZYK!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #618896 przez SerekWaniliowy
iwonta_kg napisał:

Ja juz po badaniu! Wszystko dobrze! A wiecie kto rosnie w moim brzuszku? UWAGA! CHLOPCZYK!!!! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

No to gratuluję! Mąż pewnie wniebowzięty, bo jeśli dobrze pamiętam obstawiał chłopczyka :) To co Natanek czy Kacperek? :lol:

Niagara będzie dziś miała co robić, jak wszystkie wrócą od lekarzy to tabelkę będzie musiała przerabiać ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #618907 przez agilla.r
iwonta_kg napisał:

Iwonta nawet nie wiesz jak się cieszę ze u Was wszystko dobrze!! Nooo i gratuluję mężczyzny ;)

11 lata 9 miesiąc temu #618933 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

iwonta_kg napisał:

No to gratuluję! Mąż pewnie wniebowzięty, bo jeśli dobrze pamiętam obstawiał chłopczyka :) To co Natanek czy Kacperek? :lol:

Niagara będzie dziś miała co robić, jak wszystkie wrócą od lekarzy to tabelkę będzie musiała przerabiać ;)

Iwonta
gratulacje :)
Przerabiam tabelkę na bieżąco, ale wrzucę wieczorem jak już wszystkie oznajmią nam kto zamieszkuje ich brzuszki :)

Aktualnie mamy 3 dziewczynki i 4 chłopców :) Następna musi być dziewczynka, żebyśmy równowagę utrzymali :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #618949 przez niagara
Jestem bardzo ciekawa kto siedzi w moim brzuszku :) tak się wczoraj napatrzyłam na prześliczne różowe sukieneczki, rajstopki i buciki, że zapragnęłam, aby była to córeczka :side:

11 lata 9 miesiąc temu #618971 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

ciesze sie ze wszystko dobrze i gratuluje mezczyzny !

11 lata 9 miesiąc temu #619020 przez MyMelange
Gratuluje Iwontaaaaaa !!! Jajka rulez! Hihihiii.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #619027 przez iwonta_kg
Dzieki dziewczynki :*

oczywiscie bedzie Natanek:)

Tylko że termin przeniósł mi sie na sierpień. Bede miala cesarke wiec gin zrobi ją tydzień przed terminem z miesiączki. Ale zostaje w wami:) będę pierwszą wrześniówką ktora urodzi :lol: dokladnie 27 sierpień.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka