BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #619181 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

agilla.r napisał:

iwonta_kg napisał:

Zmiana planów!! będzie jednak Kacperek :) mąż tak uznał :)

Iwonta weszłam na sierpniówki i myślałam że mam deja vu jak Cię tam zobaczyłam a Ty się zabezpieczyłaś już wcześniej sierpniowym terminem ;) dobrze, przynajmniej mamy wtyki u starszych stażem :P

iwona zdradzasz nas?! :angry:

No troche lecę na dwa fronty bo nie wiedziałam na początku na kiedy dokladnie bede miala termin;) ale nie bójcie się. Na wrześniówkach jestem najczęściej:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #619184 przez niagara
Agamo gratuluję synka :) Sami chłopcy się dzisiaj ujawniają :) Jakby co ja zaklepuję małą księżniczkę :laugh:
Poczekamy jeszcze na wieści od Izuli, która te miała mieć dzisiaj wizytę i wrzucę poprawioną tabelkę :)

11 lata 9 miesiąc temu #619189 przez MyMelange
Niagara to mozesz do mnie dopisac imiona Kornelia i Maksymilian :)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #619200 przez biedroneczka39
Villemo napisał:

biedroneczka39 napisał:

iwonta_kg gratuluje syneczka ...Ty bedziesz pierwsza a ja ostatnia hi hi.

agamo moje gratulacje na sisiorka

Ale bym Was wysciskala dziewczynki...ja jeszcze 10 tygodni I mam nadzieje ze dziewczynka czeka na mnie a najwazniejsze zeby bylo zdrowe o :)

U mnie po wizycie wszystko ok hemoglobina 13 podobno ok. Krew wporzadku wiec tylko sie cieszyc. Nastepna wizyta 23 USG a potem 8 maja dwie wizyty...jedna u poloznej a druga w szpitalu zwiazana z moimi kamieniami na woreczku zolciowym.

Biedronka trzymasz jakąś specjalną dietę? Pamiętam jak leżałam w szpitalu, leżała wtedy ze mną dziewczyna która była w 20 tygodniu i dostała ataku kolki woreczka żółciowego, odezwały się właśnie kamyczki :dry: Dostała kroplówkę, z bólem sobie jakoś poradzili ale powiedzieli jej że albo dieta albo następnym razem to ma od razu na chirurgii zawitać ;/

Osobiscie jem teraz wszystko jak swinka bo nie moge sie powstrzymac...narazie nie mialam ataku od grudnia I oby tak zostalo bo to bol gorszy jak do porodu. 8 maja ide na rozmowe do szpitala co w zwiazku z tym.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #619204 przez iwonta_kg
Mój synek:

waży 350 gram!

dumna mama :lol: :lol: :lol: :lol:

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #619206 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Mój synek:

jaki już duży o rany!

11 lata 9 miesiąc temu #619214 przez agilla.r
Iwonta ale piekny chłoptaś :) Chyba będzie mu pasować to imię. Mój brat urodził sie 27.08 i muszę powiedzieć że fajny z niego facet.
Dobrze widzę ma 16 cm??

11 lata 9 miesiąc temu #619217 przez kocham_cie
iwonka dziś ja poproszę o tłumaczenie:) na pierwszym zdjęciu widzę wszystko ale na reszcie nie bardzo umiem zidentyfikować co i gdzie :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #619219 przez izula
Jestem dziewczyny

Pierwsza wiadomość na którą wszyscy czekają, to taka, że dalej nie wiadomo co będzie. Uparciuch jeden po mamie i tyle. Schowała się Dzidzia gdzieś aż w sam kąt stawu biodrowego, nóżki skrzyżowane pod pupą i ani myślała się obrócić. Pani doktor chyba z 20 minut próbowała zmusić Maleństwo, żeby pokazało co tam ma ale ten piernik mały ani myślał się ruszyć.
Waży już 220 gram tyle co kostka masła :))) Według USG wyszło 18 tydzień +1 dzień ale suwaczka na razie nie zmieniam bo to parę dni różnicy tylko. Widzieliśmy z mężem jak połykało wody płodowe jak rączkami machało do nas. Cudowny widok. Przesłodki.

Druga wiadomość niestety nie za wesoła to że mi się macica obniżyła i dostałam L4 na 3 tygodnie aż do następnej wizyty i oczywiście leki bo dalej te lukocyty mam niestety. Tak, że od jutra mam przymusowy urlop.

Nie zdążyłam przeczytać pozostałych postów ale zaraz nadrobię żebym wiedziała co u innych mamusi słychać co dziś też miały wizytę i żeby wiedziała czego gratulować.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #619225 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Mój synek:

waży 350 gram!

dumna mama :lol: :lol: :lol: :lol:

mały przystojniaczek:)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #619234 przez iwonta_kg
Agilla na tym etapie ciąży ustala sie wagę, długości już nie :)

Madziu już Ci tłumaczę:)
1. mój synek
2. moszna i sisiaczek
3. zdjęcie w 3D. pępowina i buźka
4. siuraczek

11 lata 9 miesiąc temu #619235 przez izula
Iwonta i Agamo baaardzo bardzo gratuluję chłopaczków :)))))Fajnie, że już wiecie jakiego koloru ubranka możecie kupować :)))

Iwonta prześliczny synuś. Takie słodkie :)))

Ja mam kolejne podejście 26 kwietnia prenatalne drugie i się zastanawiam czy robić normalne czy 4D?

A 29 wizyta u mojej pani ginekolog i kontrola co z moimi leukocytami i macicą. Jak się dalej obniży to będą mi zakładać krążek. Mam zwracać uwagę na bóle macicy, czy nie robi się twarda, bóle w okolicy lędźwiowo-krzyżowej i jak coś to od razu dzwonić do pani Doktor.

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #619240 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Agilla na tym etapie ciąży ustala sie wagę, długości już nie :)

Madziu już Ci tłumaczę:)
1. mój synek
2. moszna i sisiaczek
3. zdjęcie w 3D. pępowina i buźka
4. siuraczek

o widzę siusiora :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #619251 przez kocham_cie
izula napisał:

Iwonta i Agamo baaardzo bardzo gratuluję chłopaczków :)))))Fajnie, że już wiecie jakiego koloru ubranka możecie kupować :)))

Iwonta prześliczny synuś. Takie słodkie :)))

Ja mam kolejne podejście 26 kwietnia prenatalne drugie i się zastanawiam czy robić normalne czy 4D?

A 29 wizyta u mojej pani ginekolog i kontrola co z moimi leukocytami i macicą. Jak się dalej obniży to będą mi zakładać krążek. Mam zwracać uwagę na bóle macicy, czy nie robi się twarda, bóle w okolicy lędźwiowo-krzyżowej i jak coś to od razu dzwonić do pani Doktor.

iza a czemu masz zwracać uwagę na bóle lędzwiowe??? czy one świadczą o obniżaniu się macicy??? bo mnie często boli krzyż ale myślałam że to dlatego że mam tyłozgięcię szyjki macicy :huh:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #619253 przez ninka333
Agamo i Iwonta BARDZO GRATULUJE synków!!!!! Iwonta śliczy twój maluch i duży jak na chłopaka przystało :)

Iwonta a jak wrażenia po pierwszej wizycie u nowego lekarza???? Zadowolona????

Moja malutka jest napewno dziewczynką bo dziś trzeci raz mi to powiedzieli więc już chyba siusiak nie wyrośnie, a poza tym ładnie się układa więc wszystko widać :) i ma 250 g, wiec w porównaniu z synkiem Iwonta_kg jest malutka, wskazywało na 17 tydzień i 5 dni.

Izula nie martw się, wkońcu się maleństwo ujawni :) najważniejsze, że zdrowe :)

córeczka ALICJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka