- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
agilla.r napisał:
iwonta_kg napisał:
Zmiana planów!! będzie jednak Kacperek mąż tak uznał
Iwonta weszłam na sierpniówki i myślałam że mam deja vu jak Cię tam zobaczyłam a Ty się zabezpieczyłaś już wcześniej sierpniowym terminem dobrze, przynajmniej mamy wtyki u starszych stażem
iwona zdradzasz nas?!
No troche lecę na dwa fronty bo nie wiedziałam na początku na kiedy dokladnie bede miala termin;) ale nie bójcie się. Na wrześniówkach jestem najczęściej:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Poczekamy jeszcze na wieści od Izuli, która te miała mieć dzisiaj wizytę i wrzucę poprawioną tabelkę
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
biedroneczka39 napisał:
iwonta_kg gratuluje syneczka ...Ty bedziesz pierwsza a ja ostatnia hi hi.
agamo moje gratulacje na sisiorka
Ale bym Was wysciskala dziewczynki...ja jeszcze 10 tygodni I mam nadzieje ze dziewczynka czeka na mnie a najwazniejsze zeby bylo zdrowe o
U mnie po wizycie wszystko ok hemoglobina 13 podobno ok. Krew wporzadku wiec tylko sie cieszyc. Nastepna wizyta 23 USG a potem 8 maja dwie wizyty...jedna u poloznej a druga w szpitalu zwiazana z moimi kamieniami na woreczku zolciowym.
Biedronka trzymasz jakąś specjalną dietę? Pamiętam jak leżałam w szpitalu, leżała wtedy ze mną dziewczyna która była w 20 tygodniu i dostała ataku kolki woreczka żółciowego, odezwały się właśnie kamyczki Dostała kroplówkę, z bólem sobie jakoś poradzili ale powiedzieli jej że albo dieta albo następnym razem to ma od razu na chirurgii zawitać ;/
Osobiscie jem teraz wszystko jak swinka bo nie moge sie powstrzymac...narazie nie mialam ataku od grudnia I oby tak zostalo bo to bol gorszy jak do porodu. 8 maja ide na rozmowe do szpitala co w zwiazku z tym.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobrze widzę ma 16 cm??
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Pierwsza wiadomość na którą wszyscy czekają, to taka, że dalej nie wiadomo co będzie. Uparciuch jeden po mamie i tyle. Schowała się Dzidzia gdzieś aż w sam kąt stawu biodrowego, nóżki skrzyżowane pod pupą i ani myślała się obrócić. Pani doktor chyba z 20 minut próbowała zmusić Maleństwo, żeby pokazało co tam ma ale ten piernik mały ani myślał się ruszyć.
Waży już 220 gram tyle co kostka masła )) Według USG wyszło 18 tydzień +1 dzień ale suwaczka na razie nie zmieniam bo to parę dni różnicy tylko. Widzieliśmy z mężem jak połykało wody płodowe jak rączkami machało do nas. Cudowny widok. Przesłodki.
Druga wiadomość niestety nie za wesoła to że mi się macica obniżyła i dostałam L4 na 3 tygodnie aż do następnej wizyty i oczywiście leki bo dalej te lukocyty mam niestety. Tak, że od jutra mam przymusowy urlop.
Nie zdążyłam przeczytać pozostałych postów ale zaraz nadrobię żebym wiedziała co u innych mamusi słychać co dziś też miały wizytę i żeby wiedziała czego gratulować.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madziu już Ci tłumaczę
1. mój synek
2. moszna i sisiaczek
3. zdjęcie w 3D. pępowina i buźka
4. siuraczek
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Iwonta prześliczny synuś. Takie słodkie ))
Ja mam kolejne podejście 26 kwietnia prenatalne drugie i się zastanawiam czy robić normalne czy 4D?
A 29 wizyta u mojej pani ginekolog i kontrola co z moimi leukocytami i macicą. Jak się dalej obniży to będą mi zakładać krążek. Mam zwracać uwagę na bóle macicy, czy nie robi się twarda, bóle w okolicy lędźwiowo-krzyżowej i jak coś to od razu dzwonić do pani Doktor.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agilla na tym etapie ciąży ustala sie wagę, długości już nie
Madziu już Ci tłumaczę
1. mój synek
2. moszna i sisiaczek
3. zdjęcie w 3D. pępowina i buźka
4. siuraczek
o widzę siusiora
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonta i Agamo baaardzo bardzo gratuluję chłopaczków ))))Fajnie, że już wiecie jakiego koloru ubranka możecie kupować ))
Iwonta prześliczny synuś. Takie słodkie ))
Ja mam kolejne podejście 26 kwietnia prenatalne drugie i się zastanawiam czy robić normalne czy 4D?
A 29 wizyta u mojej pani ginekolog i kontrola co z moimi leukocytami i macicą. Jak się dalej obniży to będą mi zakładać krążek. Mam zwracać uwagę na bóle macicy, czy nie robi się twarda, bóle w okolicy lędźwiowo-krzyżowej i jak coś to od razu dzwonić do pani Doktor.
iza a czemu masz zwracać uwagę na bóle lędzwiowe??? czy one świadczą o obniżaniu się macicy??? bo mnie często boli krzyż ale myślałam że to dlatego że mam tyłozgięcię szyjki macicy
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Iwonta a jak wrażenia po pierwszej wizycie u nowego lekarza???? Zadowolona????
Moja malutka jest napewno dziewczynką bo dziś trzeci raz mi to powiedzieli więc już chyba siusiak nie wyrośnie, a poza tym ładnie się układa więc wszystko widać i ma 250 g, wiec w porównaniu z synkiem Iwonta_kg jest malutka, wskazywało na 17 tydzień i 5 dni.
Izula nie martw się, wkońcu się maleństwo ujawni najważniejsze, że zdrowe