- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Na samym koncu moje drogie to bede wiedziec jaAlivva napisał:
agilla.r napisał:
Villemo no i super!! duża oszczędność no i chłopaki będą żyć w komitywie przed starymi
Ale macie fajnie, że wiecie.
Alivva my na samym końcu się dowiemy :/
Kiedy masz wizytę??
19.04
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
a wlasnie dziewczyny bedziecie robic echo serduszka plodu?bo ja przeczytalam ze jak przy genetycznych i teraz polowkowym wyjdzie wszystko ok to nie ma potrzeby ale wiem ze dziewczyny robia bo to dokladniejsze a teraz juz mozna serce dziecka leczyc w lonie matki
Papi , ja kiedyś też pytałam o to na forum, ale chyba nikt się nie zdecydował, bo nie było odzewu. Ja się wybieram na to badanie 22.04. Mój lekarz prowadzący mi go zaproponował za free, bo ma umowę z NFZ podpisaną. Gdyby nie to, to pewnie bym się nie zdecydowała, bo badania mamy w porządku, a samo badanie kosztuje 350 zł więc nie tak mało...
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
a wlasnie czy wy na kazdym usg slyszycie serduszko?moj lekarz prowadzacy ani razu mi nie puscil nie wiem czy dlatego ze ma taki kiepski sprzet czy co on tylko co miesiac tak spoglada na dzieciaczka nie mierzy nic nie puszcza serduszka i sie zastanawiam czy to przez kiepski aparat (sam sie przyznal ze kiepski) czy poprostu tego nie praktykuje na kazdej wizycie ale za to pokierowal mnie na te genetyczne na polowkowe wiec tak jakby chcial dla mnie dobrze aby upewnic sie czy wszystko ok
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Przede wszystkim serdecznie gratuluję Wam Iwonta, Agamo i Villemo chłopców, a pozostałym zbadanym zdrowych maluszków! Robi nam się męski miesiąc. A wiecie, jak kiedyś zajrzałam na maleństwa z marca, to tam większość dziewcząt Może dlatego u nas tylu chłopców, że w święta bożonarodzeniowe był czas na seks nawet codziennie, czyli nietrudno było trafić w owu - a podobno jak się współżyje w czasie owulacji, to jest duża szansa na chłopca I to właśnie chyba jedyna w jakimś stopniu potwierdzona teoria dotycząca planowania płci...
Fajnie, że nie tylko ja przytyłam 3 kg Ale wiecie co, obejrzałam się przedwczoraj wieczorem (po tym, co mi ginekolog powiedziała) dokładnie w lustrze i faktycznie... Ciałka przybyło, nie tylko brzuszka. Szpara między udami dużo mniejsza. Wkrótce pewnie zniknie... No cóż, trzeba się zaakceptować. Po porodzie się zrzuci
Obejrzałam "Położne", ale postanowiłam nie oglądać więcej. Do takich seriali zawsze wybierają sporo dramatycznych przypadków i jeszcze potęgują atmosferę, a ja nie chcę się denerwować. Za to szybkie i bezproblemowe porody na YouTube oglądam b. chętnie To dzieciątko w pęcherzu płodowym, do którego link któraś z Was umieściła, cudne. A ja znalazłam taki filmik z porodu Trochę trwa, ale widać, że dodatkowe kilka minut pozwoliło nic nie nacinać. Jestem przekonana, że w naszych szpitalach babka byłaby nacięta.
Kurczę, muszę zadzwonić do szkoły rodzenia w szpitalu Żeromskiego. Cały czas to odkładałam, a teraz może już nie być miejsc. Przyjmują do grup w 28 tyg., ale wiadomo, zapisy wcześniej... Któraś tu jeszcze zdaje się planuje poród u Żeromskiego w Krakowie -? Może się spotkamy
Nefeli, pytałaś, który u mnie tydzień. Miałam kiedyś zrobić suwaczek, ale skoro dotąd go nie zrobiłam... 18 tydzień (17t5d mniej więcej) Wg miesiączki już ostatni dzień 18 tygodnia. Wczoraj spotkałam się z trzema koleżankami, które rodziły w zeszłym roku i wszystkie mówiły, że czuły ruchy już w 16 tyg i opisywały je podobnie do moich odczuć Któraś z Was pytała, czy czuć już jak się dotknie brzucha. Ja przedwczoraj zdecydowanie czułam. Położyłam się i poszturchałam troszkę maleństwo - chyba mu się nie spodobało, bo kopnęło tak mocno, że wyraźnie poczułam pod ręką.
A w kwestii imion, wiecie (Nefeli zapewne wie), że w Grecji nie mówią do dziecka po imieniu do chrzcin? Czyli czasem nawet przez rok: żabko, misiu, słoneczko... Dałybyście radę? Ja chyba tak - i tak mam tendencję do wymyślania swoich określeń
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
'ja zobacze na połowkowym jezeli lekarz stwierdzi ze wszystko ok to nie bede robic jezeli mialby jakies watpliwosci to oczywiscie zrobie bo zdrowie maluszka najwazniejsze u mnie takie badanie kosztuje 300 zl
a wlasnie czy wy na kazdym usg slyszycie serduszko?moj lekarz prowadzacy ani razu mi nie puscil nie wiem czy dlatego ze ma taki kiepski sprzet czy co on tylko co miesiac tak spoglada na dzieciaczka nie mierzy nic nie puszcza serduszka i sie zastanawiam czy to przez kiepski aparat (sam sie przyznal ze kiepski) czy poprostu tego nie praktykuje na kazdej wizycie ale za to pokierowal mnie na te genetyczne na polowkowe wiec tak jakby chcial dla mnie dobrze aby upewnic sie czy wszystko ok
Papi słuchał na pierwszych usg teraz nie słucha bo od 15 tygodnia ciąży co wizytę słucha położna detektorem tętna.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
stwierdzilam ze na farbowanie do fryzjera tez wezme sobie taka maseczke a co tam najwyzej glupio bede wygladac ale nie bede wdychac a zdrowie maluszka jest dla mnie wazniejsze niz ze ludzie na mnie beda sie glupia patrzec a wygladac jak czarownica tez nie chce dluzej
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agilla ja mam polowkowe dopiero po 10 maja,ale juz 3 razy mi plec podano,z tym ze nie na 100%,wiec musze czekac,w ta sobote moze uslysze po raz czwarty,no i moj drugi gin z nim wizyta 2 maja powiedzial ze wtedy juz na 100% poda mi plec.
Ja jak patrze jak robi usgie to oglada malenstwo z profilu,od gory,od dolu ze wszystkich stron i wtedy bylo widac co tam miedzy noziami ale nie ma pewnosci
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Słonko co do flmiku to ja wole nie ogladac Jakos chyba wole to przezyc nie patrzac na inne porody bo chyba bym padla ogladajac Juz wystarczy jak mnie wczorajsze zdjecie przestraszylo dziekuje na tym poprzestane. Szkoda ze maluszkow bocian nie przynosi hehhe nie no zartuje bo ruchow i posiadania bobaska w brzuchu nie oddalabym za nic ale sam porod to dla mnie temat tabu o ktorym moze moge rozmawiac ale napewno nie ogladac! co to chyba moja fobia!
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Slonko ja wczoraj do pierwszej w nocy ogladalam porody na youtube,na zmiane z wozkami
Co do tego ze w Grecji nie mowia do dziecka po imieniu do chrztu to pierwsze slysze,od dnia porodu dziecko ma imie w karcie i na lapce,zglaszasz w urzedzie i wszyscy mowia po imieniu,chrzest moze byc nawet po roku.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
vilemo a to jest to samo co ktg? w kazdym razie moj lekarz prowadzacy nie slucha serduszka moze jak pojde do tej mojej prywatnej przychodni to poslucha
To nie to samo, po prostu położna przykłada do brzuszka taką głowicę i mierzy tętno. Ktg to co innego, robi się przed porodem leży się ok 30 minut z przymocowanymi do brzuszka pasami . Ktg ocenia prawidłowość pracy serduszka i czynność skurczową macicy wynik drukuje się na papierze.