BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #620425 przez Villemo
nefeli napisał:

Villemonie ma to jak wewnetrzne przeczucie mamusi,ogromne gratulacje ptaszynki!!! :)no i chlopcy fajnie sie beda razem wychowywac bo roznica w sam raz.
Agilla ja mam polowkowe dopiero po 10 maja,ale juz 3 razy mi plec podano,z tym ze nie na 100%,wiec musze czekac,w ta sobote moze uslysze po raz czwarty,no i moj drugi gin z nim wizyta 2 maja powiedzial ze wtedy juz na 100% poda mi plec.
Ja jak patrze jak robi usgie to oglada malenstwo z profilu,od gory,od dolu ze wszystkich stron i wtedy bylo widac co tam miedzy noziami ale nie ma pewnosci ;)

Mi robił najpierw usg przez brzuszek i nie było nic widać ale kazał się rozebrać, zrobił dopochwowe i płeć się ukazała :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #620440 przez słonko
Nie martw się Agamo, nie wszyscy muszą lubić widok krwi i takich tam. A w czasie Twojego porodu pewnie będzie Ci wszystko jedno :)

Hmm, Ty Nefeli długo mieszkasz w Grecji, to może lepiej wiesz. Siostra mieszkała 2 lata i tak mi mówiła. Może to jakaś tradycja praktykowana tylko przez najbardziej zabobonnych i przesądnych?

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #620443 przez Kasia :]
Papi, u mnie lekarz sprawdza serduszko na każdej wizycie. Podobnie jak u Villemo. Puszcza głos tylko na chwilkę, żebym ja posłuchała. Jemu widocznie wystarcza to, co widzi na monitorku. Może zapytaj lekarza, czy ma możliwość włączenia głosu? :unsure: A może to faktycznie zależy od sprzętu.

11 lata 9 miesiąc temu #620464 przez niagara
Ja nie słyszałam bicia serduszka mojego Maleństwa, ale to pewnie dlatego, że mój lekarz ma dość słaby sprzęt i nie ma nawet możliwości drukowania zdjęć, nie mówiąc już o włączeniu głosu.

11 lata 9 miesiąc temu #620484 przez słonko
nefeli napisał:

Co do tego ze w Grecji nie mowia do dziecka po imieniu do chrztu to pierwsze slysze,od dnia porodu dziecko ma imie w karcie i na lapce,zglaszasz w urzedzie i wszyscy mowia po imieniu,chrzest moze byc nawet po roku.

Znalazłam coś na ten temat: atenyigrecja.pl/2012/05/08/grecki-chrzes...-fiesty-czas-zaczac/

Chyba masz do czynienia z Grekami mało przywiązanymi do tradycji ;) A o roku napisałam tak uogólniając, bo u nas chyba mało kto później chrzci. A w tym artykule piszą nawet, że w Grecji najwcześniej w 10 mies.!

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #620490 przez słonko
Nie załapałam się już do mojego szpitala do bezpłatnej szkoły rodzenia :( Wolne miejsca mieli dopiero na... wrzesień :/ Cóż, naoglądam się filmów na YouTube i pójdę na żywioł ;)
Żarty żartami, myślałam że dzięki temu poznam szpital i położne... A tu kicha. Chyba zastanowię się nad innym szpitalem.

Paulina i Piotruś

11 lata 9 miesiąc temu #620494 przez biedroneczka39
O matko I corko !!! slonko obejrzalam ten poród I mnie brzuch rozbolal. Ta kobieta wogole nie krzyczala jakby ja nie bolalo a co do dzidzi jakos tak lezalo same golutkie za dlugo mysle...wiecej takich filmow nie ogladam...to nie dla mnie

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #620508 przez iwonta_kg
Villemo gratulacje ! Chłopaki górą :) :) :) :)

Mi teraz lekarz puścił jak serduszko bije. Wszystko idealnie:) pokazał mi 4 komory serca.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #620563 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Villemo gratulacje ! Chłopaki górą :) :) :) :)

Mi teraz lekarz puścił jak serduszko bije. Wszystko idealnie:) pokazał mi 4 komory serca.

Dzięki Iwonka!

A wiesz jaka była moja pierwsza refleksja po usg? Prędzej mężowi torbę urwę niż dam sobie trzeci raz zrobić dziewczynkę :lol: :side: B)

11 lata 9 miesiąc temu #620591 przez nefeli
Powiem tak kogo znam i my osobiscie,a mam meza Greka od dnia narodzin w karcie mielismy dziecka imie,zarajestrowane dziecko z imieniem w urzedzie i mowilismy wszyscy do niego po imieniu,chrzty - wiekszosc czeka do lata z chrztem,ze wzgledu na pogode bo chrzest co fakt jest tutaj jak male wesele z wielka pompa,swietuje sie do rana narodziny maluszka.Ale w ktorym miesiacu to tez roznie,znam osoby ktore chrzcily w 3 miesiacu,znam i takie ktore 1,5 roczne dziecko ale nie ze wzgledu jakiegos zabobonu tylko albo kwestia finansowa albo inna.
Mysle ze artykul napisany jest o jakis starych zapomnianych zwyczajach greckich w pewnych obszarach Grecji,ja osobiscie tego nie slyszalam i nie widzialam,moje greckie towarzystwo i ich rodzice rowniez obalaja taka tradycje.Jesli by tak bylo to ludzie ktorzy nie chrzcza dzieci mieliby dzieci bez imion.Do dziecka mowimy tak jak w Polsce i po imieniu i rozne inne niunie,myszki,skarbki itd Jedyna tradycja ktora jest jesli chodzi o imie to ze pierwsze dziecko bierze imie dziadka i tez nikt Cie do tego nie zmusi.
Chrzesni daja prezenty dodatkowo w Wielkanoc.

11 lata 9 miesiąc temu #620592 przez agamo
trzeci raz dziewczynke?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #620600 przez Villemo
agamo napisał:

trzeci raz dziewczynke?

tak bo on i przy pierwszym razie i teraz przy drugim twardo mowil ze wie kogo robi ~ dziewczynke
:dry: :side: to ja juz moze podziekuje wystarczy mi tych coreczek :-)

11 lata 9 miesiąc temu #620604 przez nefeli
Ha ha Paulinka ale mnie rozbawilas.Ja zawsze powtarzam ze jak ja slucham meza to zle na tym wychodze,a jak on nie slucha mnie to on na tym zle wychodzi ,bo kobieta jednak ma wiecej rozumu,logiki no i przede wszystkim intuicji. :)
ale Ci fajnie bedziesz spac z trzema super mezczyznami.
Ja osobiscie prosze o damskie wsparcie!!! bo moi jeden bardziej uparty od drugiego,potrzebuje jeszcze jednego kobiecego glosu w domu!!!

11 lata 9 miesiąc temu #620620 przez agamo
Ja tez Paulinka sie usmialam Napoczatku nie moglam zrozumiec No to ladnie maz obiecanki cacanki sklada Moj chcial syna ale na pare dni przed usg mowil ze pewnie bedzie na zlosc ze chce chlopca a bedzie dziewczynka i ja tez cos ostatnie dnie czulam dziewczynke Nie wiem czemu ale jak glaskalam sie po brzuchu to mowilam malutka jak sie masz A po tem sie na tym lapalam ze gadam do dziewczynki wiec pomyslalam ze chyba jednak nie sisiorek Ale jak babka na usg powiedziala ze chlopczyk to moj maz z usmiechem na ustach prawie skakal w gabinecie i wolal yes yes Normalnie ubaw Ja powiedzialam ze on ma synka nastepna bedzie corka a on na to ze co jak chlopak no to ja ze do trzech razy sztuka a on ze jak trzeci tez bedzie sisiorek Na to ja powiedzialam ze wtedy sobie zaadoptuje core! :D Mowilam ze przy pierwszym jest mi obojetne ale zawsze chcialam miec parke wiec jak juz chlopiec w drodze to nastepna bedziemy planowac core! :D

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #620629 przez agamo
Dziewczyny wlasnie wpadlam na taka aukcje co prawda z chin ale z tak pieknymi czapeczkami ze chyba sobie kilka kupie ten sam sprzedawca ma kilka roznych aukcji ale takie piekne oblukajcie

www.ebay.co.uk/itm/Cute-Handmade-Newborn...sd%3D130697051989%26

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka