- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
mnie juz moj kochany chyba pomalu zaraza bo juz mam katarek i czuje sie nie najlepiej a musze dokonczyc sprzatanie
jak myslicie co moge profilaktycznie wziasc?moze narobie jakiejs sałatki z czosnkiem a witamina C? chyba mozna w ciazy skoro w moim skladzie witamin jest tylko ze mala ilosc to moze sobie dokupie?bo rutinoskorbinu chyba nie bardzo mozna
po miodzie z mlekiem sie zwymiotuje a cherbata z cytryna tez doprowadza mnie do mdlosci..oh jaki ciezki naz zywot kobiet w ciazy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
podpowiedzcie mi jeszcze bo musze kupic termometr a skoro bedzie maluszek to chce kupic juz taki pozadny te bezdotykowe widze teraz wszyscy maja w szpitalach lekarze czy ktoras z was ma taki czy one sa dokladne?bo wydac 100 zl czy tam nie wiem ile i nie bedzie to sie sprawdzac to szkoda
Polecam termometr skroniowy, douszny Microlife www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=67&products_id=8867
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Byłam jakieś 4 tygodnie temu u lekarza z przeziębieniem właśnie i oto zalecenia:
Najpierw domowe sposoby:
- piłam dużo herbaty z malinami i cytryną
- z książki " Zdrowy Start" zrobiłam napar z imbiru, tymianku i majeranku + miód
- płukanka gardła z solą
- parówka z szałwi ( tu pomogło mi przy katarze)
- wypiłam też na noc 2 herbatki z lipy
Jeśli domowe zawiodą:
- przy bólu gardła: tabletki tymianek i podbiał
- przy kaszlu i katarze: ambrosol syrop
- przy gorączce: apap, paracetamol
Pozdrawiam i życzę zdrówka!
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Dzien dobry,
Iwonta moj niby poszedl do pracy ale mialam za to intensywna noc bo musialam go przekonac do imienia Wiktor :-D ale sie napracowalam
Jestem ciekawa jak to zrobiłaś Mi też bardzooo podoba się imię Wiktor, ale mój mąż nawet słyszeć o tym nie chce. I tak musimy poczekać, aż Maleństwo się ujawni
Dzień dobry tak w ogóle U mnie też pada
Ale macie dziwne sny Dziewczyny Mi się tylko mąż śnił, normalka
Villemo mówisz, że jak się siusiak śni to będzie syn? Zobaczymy mi się już 2 razy śnił Mąż by się ucieszył, a mi tam już wszystko jedno, byle zdrowe
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
papi88 napisał:
podpowiedzcie mi jeszcze bo musze kupic termometr a skoro bedzie maluszek to chce kupic juz taki pozadny te bezdotykowe widze teraz wszyscy maja w szpitalach lekarze czy ktoras z was ma taki czy one sa dokladne?bo wydac 100 zl czy tam nie wiem ile i nie bedzie to sie sprawdzac to szkoda
Polecam termometr skroniowy, douszny Microlife www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=67&products_id=8867
ja polecam braun irt 4520 - allegro.pl/termometr-douszny-braun-therm...520-i3139939097.html - sprawdza sie rewelacyjnie i bardzo dokładnie mierzy (sprawdzałam na podstawie rtęciowego).
wczesniej miałam coś w stylu allegro.pl/4w1-2measure-termometr-bezdot...ien-i3135149308.html i NIE POLECAM BO był strasznie niedokładny a szczególnie jak mierzyło się na czole i po kilku miesiącach wyświetlacz zaczą padać, tak, że nie było widac jaki sa cyferki
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
zjadłam właśnie poł arbuza!!!! tak mi ochoty narobiłyście na arbuza, że dziś z samego rana pobiegłam szukać i nawet słodziutki jeszcze druga połówka została mniam
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Villemo gratuluję chłopaczka ))
Witam nową mamusię wśród Nas ))
Melduję się po leżakowaniu, już mnie od tego leżenia głowa boli bo wtedy nie wytrzymuje tego mój biedny kręgosłup i tak jedyne na co teraz mam ochotę to siedzieć i ryczeć. Nie wiem jak przetrzymam te 3 tygodnie do następnej wizyty a co dopiero leżeć. A jak jeszcze pomyślę o dziedzicznym obciążeniu to już w ogóle mi się chce ryczeć. Ehhh....
CO do serduszka to mi pani doktor włącza bicie serduszka na każdej wizycie. To taka muzyka dla moich uszu.
Dziewczyny jak poznać, że brzuch jest twardy? Już zaczynam głupieć i sama nie wiem czy mnie coś boli czy czuję ruchy maleństwa.
Buziaki dla was
Dodam tylko, że u mnie też paskudna pogoda
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć dziewczyny
Villemo gratuluję chłopaczka ))
Witam nową mamusię wśród Nas ))
Melduję się po leżakowaniu, już mnie od tego leżenia głowa boli bo wtedy nie wytrzymuje tego mój biedny kręgosłup i tak jedyne na co teraz mam ochotę to siedzieć i ryczeć. Nie wiem jak przetrzymam te 3 tygodnie do następnej wizyty a co dopiero leżeć. A jak jeszcze pomyślę o dziedzicznym obciążeniu to już w ogóle mi się chce ryczeć. Ehhh....
CO do serduszka to mi pani doktor włącza bicie serduszka na każdej wizycie. To taka muzyka dla moich uszu.
Dziewczyny jak poznać, że brzuch jest twardy? Już zaczynam głupieć i sama nie wiem czy mnie coś boli czy czuję ruchy maleństwa.
Buziaki dla was
Dodam tylko, że u mnie też paskudna pogoda
Jak uciśniesz brzuszek lekko poniżej pępka to wyczujesz, że jest napięty, twardy jak kamień tego nie da się przeoczyć. Pamiętaj tylko, żeby zanadto się nie obmacywać bo brzuszku bo to niestety wzmaga skurcze. I proszę ja Cię jeszcze kochana, żebyś się nie stresowała za nadto bo naprawdę nic strasznego się nie dzieje. Nie musisz leżeć cały czas leżeć, wystarczy, że będziesz unikać wysiłku fizycznego. Zażywasz magnez? Nospę? Ja własnie byłam wczoraj u lekarza mówiłam o swoich skurczach mam zaleconą końską dawkę magnezu i do tego nospę na przemian z buscopanem.
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Ja tylko na sekundę, idę się szykować do lekarza, od środy coś dziwnego dzieje sie z naszym brzuszkiem i teraz to jestem już strzępkiem nerwów, nawet nie czytałam forum, ale widzę, że mam sporo do nadrobienia - nie tracicie czasu fajnie muszę leżeć to będę miała co robić po wizycie, jeśli będę miała tu jeszcze po co zaglądać
Rzuciło mi sie tylko przed chwilą, że na przeziębienie pijecie sok malinowy - mi tez w aptece polecono, po kilku dniach na soczku i herbatce lipowej dostałam potwornych skurczy i trafiłam do lekarza, okazało się, że soczek malinowy wywołuje skurcze i nie powinno sie go pić w tym czasie.
Miłego dnia Mamusie!
Aha nie wiem u kogo się okazało w tym tygodniu, że będzie siusiak, czy kurka ale gratuluję szczęśliwym mamusiom.
Powodzenia dziewczyny!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć dziewczyny!
Ja tylko na sekundę, idę się szykować do lekarza, od środy coś dziwnego dzieje sie z naszym brzuszkiem i teraz to jestem już strzępkiem nerwów, nawet nie czytałam forum, ale widzę, że mam sporo do nadrobienia - nie tracicie czasu fajnie muszę leżeć to będę miała co robić po wizycie, jeśli będę miała tu jeszcze po co zaglądać
Rzuciło mi sie tylko przed chwilą, że na przeziębienie pijecie sok malinowy - mi tez w aptece polecono, po kilku dniach na soczku i herbatce lipowej dostałam potwornych skurczy i trafiłam do lekarza, okazało się, że soczek malinowy wywołuje skurcze i nie powinno sie go pić w tym czasie.
Miłego dnia Mamusie!
Aha nie wiem u kogo się okazało w tym tygodniu, że będzie siusiak, czy kurka ale gratuluję szczęśliwym mamusiom.
Powodzenia dziewczyny!
Trzymaj się serku, mam nadzieję, że to jednak nic poważnego! Czekamy na wieści po wizycie.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Cześć dziewczyny!
Miłego dnia Mamusie!
Powodzenia dziewczyny!
Sereczku napisz wszystko jak wrocisz. I nie pisz glupot ze nie bedzie po co tu wracac...wszystko bedzie dobrze I sie kochana nie stresuj...bede o Tobie myslec...buziaki I trzymam kciuki.
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna