BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #543476 przez nefeli
Villemo wszystko bedzie dobrze,najwazniejsze ze fasolka ma sie swietnie!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #543482 przez iwonta_kg
Hej dziewczyny.

Ja ich chyba pozabijam wszystkich dzisiaj w tym szpitalu! Wsciekli sie wszyscy no! Od 6 rano lataja po oddziale, wala cos, dra sie na caly oddzial, jakies przekupy sie przeprzykuja pod moimi drzwiami i jeszcze snieg sie topi! No szlag mnie trafi! Dzis sa chyba operacje i dlatego lataja jak glupie! Do sali ktos co chwile po cos wchodzi. Albo salowa wali smietnikiem o sciane, halasuje workiem, myje podloge po ciemku! No masakra!

Ale najbardziej mnie wkurza jak mam ułożone kapcie tak żeby wstać z lozka i założyć to jak one myją podłogę to zawsze gdzies pod łóżko mi je wsuną! I musze sie gimnastykować żeby je wyciągnąć.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #543489 przez iwonta_kg
papi88 napisał:

iwonta_kg
ja miałam robione usg w ten piątek tez wlasnie w 9tydz i 1 dzien i musze ci powiedziec ze jak patrze na twoje usg to twój dzidziusi to chyba słodko spi bo na moim zdjeciu widac juz wyraznie kończyny jakby sie tam wiercił i machał nimi az bylam zdziwiona:) w końcu nie moge nic prawie jeść, wymiotuje na dodatek nie moge spac mój mały już rządzi:)

Zdołowałas mnie tym... Patrzyłam w necie na zdjęcia usg 9 tygodnia i raczej są juz pokazane chociaż rączki :( nie wiem co mam o tym myśleć :(

A masz swoje zdjęcie? Wrzuc je jak masz.

11 lata 10 miesiąc temu #543493 przez iwonta_kg
Villemo napisał:

Dziewczyny jestem w szpitalu o 16 dostałam krwawienia zadnych boli ale krew misiaczkowa i brzydkie skrzepy:( na szczęście z fasolka wszystko ok. Serce bije jak szalone, łożysko w porządku tylko nie wiadomo skąd krwawienie. zostaje naobserwacji najprawdopodobniej koło 3-4 dni

Witaj w klubie. Nie wykryli zadnego krwiaka? Najważniejsze ze malenstwu nic nie jest :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #543497 przez nefeli
Iwonta nie doluj sie,kazdy lekarz i aparatura inaczej zrobia usgie.ja z usgie z 7go tygodnia z synem mam piekna fotke,a z 5go cos juz bylo widac,teraz nic nie widac mimo 5 tego tygodnia :( wszystko jest dobrze z Twoja fasolka!
Ja sie zamartwiam bo od tych kluc w macicy w niedziele i znow dzisiaj jakos trace pewnosc,wiem ze do 13 go tygodnia nic nie jest pewne i mimo usilnych prob pozytywnego myslenia zaczynam watpic ze wszystko jest ok,nie mam zadnych objawow poza totalnym brakiem apetytu,sennoscia,w podbrzuszu przestalam odczuwac cokolwiek. chyba oszaleje do 6 lutego :(

11 lata 10 miesiąc temu #543558 przez agilla.r
nefeli napisał:

Iwonta nie doluj sie,kazdy lekarz i aparatura inaczej zrobia usgie.ja z usgie z 7go tygodnia z synem mam piekna fotke,a z 5go cos juz bylo widac,teraz nic nie widac mimo 5 tego tygodnia :( wszystko jest dobrze z Twoja fasolka!
Ja sie zamartwiam bo od tych kluc w macicy w niedziele i znow dzisiaj jakos trace pewnosc,wiem ze do 13 go tygodnia nic nie jest pewne i mimo usilnych prob pozytywnego myslenia zaczynam watpic ze wszystko jest ok,nie mam zadnych objawow poza totalnym brakiem apetytu,sennoscia,w podbrzuszu przestalam odczuwac cokolwiek. chyba oszaleje do 6 lutego :(

Nie martw się, nie masz czym. Ja byłam w 5 tyg i widziałam tylko pęcherzyk, w 6 tyg był widoczny zarodek ok 4 mm a w 7 widziałam już serduszko i maleństwo miało 1,1 cm:) Jeśli chodzi o objawy to nie są wyznacznikiem. W pierwszej ciąży miałam cały czas mdłości, byłam senna itd a ciąża okazała się pusta bez zarodka. Teraz bolą mnie tylko piersi, mdłości tylko czasami rano a brzuch nie bolał mnie ani razu. Każda ciąża jest inna, wiem że i tak człowiek się martwi i nakręca ale nie masz powodu. To normalne że w 5 tyg nic nie widać:)

11 lata 10 miesiąc temu #543565 przez iwonta_kg
Co znaczy ze ciąża byla pusta bez zarodka?

11 lata 10 miesiąc temu #543596 przez agilla.r
iwonta_kg napisał:

Co znaczy ze ciąża byla pusta bez zarodka?

tzn. że było puste jajo czyli sam pęcherzyk. Zarodek obumarł na bardzo wczesnym etapie a pęcherzyk powiększał się tylko że był pusty...

11 lata 10 miesiąc temu #543726 przez agilla.r
Dziewczyny a jak z Waszymi piersiami? Bolą Was?

11 lata 10 miesiąc temu #543741 przez peperoni32
Mnie bolą lekko ale nie non stop a najbardziej wrażliwe mam sutki :)

11 lata 10 miesiąc temu #543751 przez iwonta_kg
Mnie bolą i swedzą. I brzuch mnie zaczyna juz swędziec.

11 lata 10 miesiąc temu #543806 przez nefeli
zadzwonilam do swojego lekarza,ale akurat mial pacjentke,moje klucia powrocily i nie mijaja,sa centralnie w srodku podbrzusza bardzo nisko,czy ktoras tak miala? czekam na telefon od lekarza :( martwie sie strasznie

11 lata 10 miesiąc temu #543853 przez dpc
ja dziś byłam na wizycie, morfologię, cukier i mocz w normie, dostałam skierowanie na grupę krwi i toxo, no i pobrała cytologię
za tydzień mam się zgłosić do ustalenia terminu usg i założą mi kartę ciąży

dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!

11 lata 10 miesiąc temu #543860 przez Lolaaaaaaa88
iwonta_kg napisał:

Przedstawiam wam moja fasoleczke :-):-):-)
Jezu az sie wzruszyłam jak ja zobaczyłam! Krwiak ma możliwość żeby wyleciał przez szyjkę wiec jest ok. Z usg wychodzi 9tydz i 1dzien

wow dziewczyny długo mnie nie było i miałam duzo nadrabiania

Iwonta piękna fasolka:) twoja historie czytalam ze lzami w oczach. Z calego serca trzymam kciuki by wsyztsko tym razem było dobrze:) trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które mają problemy w ciązy jak i te które nie mają. Wszystkie zasługujemy na szczescie i usmiech:)

ja czuje, że będzie chłopak:) od 3 dni mam lekie mdłości sama nei wiem co jeść...
noi dzis ide na usg, pochwale sie wieczorem, mam nadzieje, ze wszytsko jest dobrze:)

buziaki tulaki:*

11 lata 10 miesiąc temu #543934 przez niagara
Mnie piersi pawie w ogóle nie bolą, lekki ból odczuwam tylko na dole przy dotyku

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka