BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 2 miesiąc temu #544750 przez peperoni32
Nefeli nie zakładaj z góry czarnych scenariuszy bo się spełnią. Dziewczyny na forum już mnie przeszkoliły w tym temacie. Głowa do góry i uważaj na siebie. Pozytywne myślenie to połowa a może i więcej sukcesu :) Ja od ostatniej wizyty u lekarza mam też takie kłucia, ale w prawej pachwinie. Występują one co jakiś czas ale też potrafią być uciążliwe.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #544956 przez iwonta_kg
Hej. Ja tylko na chwile. Wpadłam poinformować ze chyba w poniedzialek dopiero wyjde... Bo maja robic kontrolne usg i moze puszcza do domu. I mam juz troche chodzić.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 2 miesiąc temu #545118 przez papi88
rozbawiło mnie to zdjecie:)

PAULINA
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #545135 przez nefeli
stare ale zawsze na czasie i smieszy :)

12 lata 2 miesiąc temu #545360 przez Villemo
Czesc dziewczyny ja dalej melduje sie ze szpitala jest lepiej sluz robi sie coraz bardziej bialy wiec wszystko sie pieknie czysci. Jutro mam badania jak bedzie wszystko ok to mnie wypisza od razu.

Trzymam za was kciuki. Pamietajcie mimo wszystko trzeba myslec pozytywnie!

12 lata 2 miesiąc temu #545525 przez agamo
Dzieki dziewczyny za wsparcie Poszlam na rozmowe i bylam taka zestresowana ze szok ale dalam rade Pracodawca na poczatku zrobil sie czerwony jak burak no a pozniej zaczal zartowac i gratulowac wiec jakos poszlo. tak sie pozniej cieszylam jak dziecko ze mam juz to za soba i nie musze sie praca juz przejmowac!

Iwonta mysle ze lepiej ze cie dluzej potrzymaja bo bezpieczniej dla ciebie i dla malenstwa jesli bedziecie pod fachowym okiem!A zobaczysz zleci do poniedzialku Dobrze ze pozwolili ci juz chodzic Mysle ze wszystko na dobrej drodze!

Villemo no to super! ciesze sie ze wszystko naszym wrzesnioweczkom sie uklada! uffff jak dobrze!

Peperoni widze ze wzielas sobie naszze rady do serca! dobrze naprawde mysle ze pozytywne myslenie potrafi zdzialac cuda!

Aga

12 lata 2 miesiąc temu #545631 przez papi88
dziewczyny byłam dziś na wizycie kontrolnej,miałam usg ten mój dzieciaczek jest niesamowity na usg widziałam jak rusza raczkami az lekarz się uśmiał tak sie wierci:) ale co najważniejsze wszystko ok dziecko rozwija się prawidłowo wyniki labolatoryjne w normie ciśnienie mam niskie no i schudłam a jak u Was waga się utrzymuje?ja niby schudłam ale już widze jak moje ciało się zmienia brzuch juz jest większy piersi tez podrosły,coś czuje że moja ciąża bedzie szybko widoczna tymbardziej że zawsze byłam szczupla a po jedzeniu miałam brzuszek jak ciazowy

PAULINA

12 lata 2 miesiąc temu #545779 przez dpc
ja przytyłam 1,5kg niestety :/

dwapluscos.blogspot.com/ - nasz blogowy dzieć!

12 lata 2 miesiąc temu #546380 przez agamo
Papi ja mam tak samo schudlam 3 kg ale moje cialo tez sie zmienia brzuch mam taki wydymany do przodu piersi tez urosly i bola i w sumie to tyle takze calkiem tak jak i ty!troche sie zastanawialam jak to z tym chudnienciem i czemu jeszcze nie przybywam ale moze to i dobrze moze bardzo sie nie roztyje tyle ze tez mi sie wydaje ze brzuch bede miec duzy skoro juz widac ze idzie do przodu!

Aga

12 lata 2 miesiąc temu #546857 przez Villemo
Już jesteśmy w domku. Tylko ta liczba medykamentow mnie przeraża ;/ Czy któraś ma zalecony duphaston w tak dużej dawce jak ja czyli 2 razy dziennie?

12 lata 2 miesiąc temu #546875 przez peperoni32
Ja mam taką dawkę 2 razy dziennie 1 tabletka i dodatkowo luteinę dopochwowo też 2 razy dziennie po 1 tabl.

12 lata 2 miesiąc temu #546890 przez niagara
Ja biorę duphaston 3 razy dziennie 1 tabletkę i luteinę 2 razy dziennie po 2 tabletki

12 lata 2 miesiąc temu #547006 przez Villemo
Dziękuję dziewczyny za pomoc.

Czyli nie jest to aż taka duża dawka

Ja dostałam:
duphaston 2 x 1
kwas foliowy 1 x 1
asmag forte 3 x 1
nospa forte 2 x 1

Sporo tego. Chyba nospę zostawię dorywczo bo brzuch mnie kompletnie nie boli więc nie wiem czemu mam brać coś rozkurczowego.

12 lata 2 miesiąc temu #547063 przez papi88
Villemo
to bierzesz tak samo leki jak ja i w takich samych dawkach tzn mi lekarz zalecił zamiast kwasu foliowego pełen zestaw witamin pharmaton matruelle (w tym jest juz kwas foliowy)

PAULINA

12 lata 2 miesiąc temu #547067 przez papi88
a nospe forte brałam kiedy juz nie wytrzymywałam z bólu.lekarze ja zalecają podobno jest bezpieczna ale skoro pisze na ulotce ze przenika do łozyska to ja wole ostrożniej

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka