BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 2 miesiąc temu #549138 przez 26joanna
Cześć dziewczyny :)
Jestem wrześniową mamą 2012 :) Gratuluję Wam wszystkim :)
iwonta_kg z prezerwatywami w ciąży nie chodzi o zajście w drugą ciąże :unsure: ale o samą spermę , która może wywołać skurcze macicy . Jak ciąża przebiega prawidłowo nie ma najmniejszego sensu się "zabezpieczać" . :lol:
Dziewczyny każdy ból brzucha , pleców świadczy o zmianach w waszym ciele , nie przejmujcie się niczym bo to może zaszkodzić maleństwom . Ciało się zmienia a im starsza ciąża tym bardziej coś kłuje i boli :) więc głowa do góry i cieszcie się swoim błogosławionym stanem :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #549141 przez agamo
Wiesz iwonta ostatnio znajoma opowiadala mi o tym jak laska byla wciazy i zdradzila meza bo wiedziala ze jest juz w ciazy wiec kochala sie bez gumki i okazalo sie ze doszlo do zaplodnienia Podobno urodzila blizniaki przez cesarskie ciencie roznica kilku tygodni w wieku maluchow jeden nalezal do meza drugi do kochanka! podobno jest to sytuacja jedna na kilka milionow Nie wiem czy faktycznie ale jesli sie jest juz w ciazy tak daleko jak 9 tygodni czy cos to jednak nie sadze zeby to mialo jakies jednak szanse! ale wiadomo lepiej podpytac lekarza choc powiem ze ja z mezem jak sie zaczelismy starac o malenstwo przestalismy stosowac antykoncepcje i tak zostalo do teraz wiec nie do konca wierze w to opowiadanie Ale kto wie...

Aga

12 lata 2 miesiąc temu #549197 przez iwonta_kg
A Skad wiedziala ze jedno od jednego a drugie od drugiego? Kochanek byl czarny?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 2 miesiąc temu #549237 przez kociaczek1610
iwonta kg wiem ze nie zajde w druga ciaze:) wlasnie chodzi mi o ta sperme ale juz sie doczytalam :) wiec mysle ze sie nic nie dzieje:) jest wszystko oki:) eh tylko te moje humorki porazka... wszystko mnie drazni. juz nie wiem co am robic. jestem strasznie nerwowa :angry: mam nadzieje ze mi przejdzie boje sie o malenstwo ze bedzie tez takie nerwowe..;(

12 lata 2 miesiąc temu #549261 przez Villemo
Kociaczek - zażywasz magnez :-)? Mi odkąd zażywam poprawił się znacznie nastrój.

Myślicie dziewczyny, że długo będziemy łykać ten duphaston?

12 lata 2 miesiąc temu #549281 przez peperoni32
Hej Dziewczyny :)
Mi też humorki dokuczają a czasem nawet bardzo ponure nastroje i takie lęki nie wiadomo skąd. Może faktycznie magnez pomoże :) Czytałam, że takie nastroje mogą wywoływać hormony, które bierzemy :( Więc mam nadzieję Villemo, że już niedługo może do końca I trymestru. To takie moje małe życzenie :)

12 lata 2 miesiąc temu #549292 przez agamo
Iwonta podobno krew dzieci niezgadzala sie No i kobieta przyznala sie mezowi do zdrady. Nie wiem czy to tylko historyjka czy prawda Ale coz czasami rozne rzeczy sie dzieja

Aga

12 lata 2 miesiąc temu #549302 przez kociaczek1610
o dzieki za rade:) :lol: jutro smigam zaniesc wyniki badan mam nadzieje ze bedzie oki moja lekarka kazala mi powtorzyc badania moczu. trzymajcie kciuki:) pozdrawiam

12 lata 2 miesiąc temu #549845 przez papi88
czesc dziewczyny fajnie że ktos zaczoł temat seksu bo mi samej głupio było :) mi lekarz zabronił seksu i tak się krępuje go spytać kiedy moge zacząć czy juz do końca ciazy nie bede mogła czy tylko teraz moze byc zagrozenie a powiem wam ze mam wieksza teraz ochote niz przed ciaza to chyba sprawka hormonów, z drugiej strony boje sie ze jak lekarz wyrazi zgode to nie bede odczuwac przyjemnosci bo bede miala obawe ze cos moze sie stac a wiadomo dziecko najwazniejsze nawet jakby to oznaczalo półtora roczna abstynencje.a jak u Was te sprawy wyglądaja?

PAULINA

12 lata 2 miesiąc temu #550312 przez iwonta_kg
Papi mysle ze nie powinnas sie wstydzić pytać lekarza o takie rzeczy. My mamy to zakazane nie wiem na ile ze wzgledu na moja sytuacje. Jeśli lekarz wyrazi zgodę na seks to napewno bedzie myślał o tym czy malenstwu nic sie nie stanie bo bedzie myślał przede wszystkim o nim.

Peperoni ja tez mam nerwy. Szczególnie teraz w szpitalu. Przez ostatnie dni to ciągle sie z mężem kłóciłam. Oczywiscie przez telefon bo nie ma odwiedzin bo grypa. Teraz juz jest ok ale w tych czterech ścianach to psychika siada...

Villemo ja przyjmuje duphaston 4 razy dziennie. I pewnie bede go przyjmowala do konca pierwszego trymestru czyli jeszcze przez 2 tygodnie.

12 lata 2 miesiąc temu #550333 przez papi88
iwonta_kg
szkoda mi ciebie bidaku :( na dodatek mąż nie może Cię odwiedzić a powinien Cię teraz wspierać ja bym chyba uciekła z tego szpitala-oczywiscie zart-kobieta wszystko zniesie byleby nic nie stało się jej dziecku tym sie różnimy chyba od mezczyzn. mam nadzieje że te nasze zagrożenia jak najszybciej miną i wiosną bedziemy się cieszyć naszymi już pewnie lekko widocznymi brzuszkami i mieć dużo pozytywnej energi:) ściskam was mooocno

PAULINA

12 lata 2 miesiąc temu #550387 przez iwonta_kg
Papi widuje sie z mężem tylko musze wychodzić na korytarz.

Mi juz urósł brzuszek. Jak leze to bardzo dobrze to widzę. W koncu jestem juz w trzecim miesiącu.

12 lata 2 miesiąc temu #550412 przez Villemo
Iwonta - mnie też już solidnie wysadziło :)

Co do seksu to w pierwszej ciąży jako, że była bezproblemowa to seks był od początku do końca i był to cudowny seks :-) Wszystko lepiej ukrwione więc i odczucia lepsze :-) Na libido nie narzekałam hehehe

Teraz niestety musimy spasować. Dzidziuś najważniejszy.

12 lata 2 miesiąc temu #550459 przez papi88
iwonta_kg
patrzac na twoj suwaczek to mysłalam ze jestes w 9 tc to chyba drugi miesiac?ja jestem w prawie 11tc i mówie ze to drugi miesiac czy ja coś zle rozumuje?

apropo brzuszków to ja zawsze miałam wystający brzuszek zwłaszcza po jedzeniu robił się jak ciążowy u mnie w pracy jak miałam obcisła bluzke to nie raz dziwnie sie patrzyli na mnie a jestem szczupła waże lekko ponad 50 kg, teraz jedynie taki twardawy sie robi takze widze jak sie pomału zmienia

PAULINA

12 lata 2 miesiąc temu #550530 przez izula
Cześć dziewczyny

Dawno mnie tu nie było. Mam termin na 15.09.2013 :)
Ostatni @ był 7.12.2012r.

Byłam w zeszłym tygodniu u lekarza to już druga wizyta :) tym razem słyszałam bicie serduszka naszego maleństwa. Cudowne :))))

Biorę Natal1 i luteinę bo miałam upławy a poza tym walczyłam z przeziębieniem i kaszlem okropnym dla tego też nie zaglądałam tu.

A co u was dziewczyny?

Ja normalnie chodzę do pracy i mam jeszcze remont w mieszkaniu tak, że pomieszkuję teraz u rodziców a mąż sam walczy z remontem.

Buziaki dla wszystkich maluszków

[/url]
[/url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka