BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #634424 przez kocham_cie
Paulia przepraszam ale wczoraj zapomniałam napisać że maluszek jest śliczny, jaka buziunia kochana... a domek malutki i zgrabniutki... brzuszek jak marzenie :)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #634425 przez karolcia1919
agilla.r napisał:

czesc dziewczyny. Za mna też ciężka noc, o 3 pobudka i po spaniu:/ no i oczywiście natłok myśli. Do tego znowu boli mnie nerka,mam nadzieje ze jutro urolog coś pomoże bo kolejnego ataku bólu nie zniosę.

Pogoda coś sie nie zapowiada u mnie na ciekawą. Niby duszno ale chmury sie zbieraja. No właśnie, Wam też jest tak gorąco w nocy? Ja śpie już prawie w samych majtach i nie daje rady a co bedzie latem???!!!

No mi w nocy tez jest ciepło bardzo...ale za to w dzien zimno jak nic...az mam dzis ubrane dwie bluzy.

11 lata 8 miesiąc temu #634428 przez kalina
biedroneczko idz na jakis spacerek. najedz sie lodami. wiem ze moze nie pomoze ale tez nie zaszkodzi. moze lepiej tak niz samej siedziec

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #634429 przez kocham_cie
kalinka ja ci niestety nie pomogę bo też nie rozumiem co oznaczają wyniki tego badania... ale myslę że powinnaś skonsuktować to jeszcze z innym lekarzm

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #634435 przez kalina
czym cieplej tym bardziej nogi beda puchnac.. mnie juz tak bola ze musze jakas masc skombinowac.. i taka ilosc pajaczkow wychodzi ze strach. zaraz bede miec siwe pajeczyny po calosci

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #634437 przez kalina
kocham_cie napisał:

kalinka ja ci niestety nie pomogę bo też nie rozumiem co oznaczają wyniki tego badania... ale myslę że powinnaś skonsuktować to jeszcze z innym lekarzm

:-) albo jedyna nadzieja w encyklopedii Villemo..

url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634441 przez iwonta_kg

czesc dziewczyny. ja dlugo wczoraj nie moglam zasnac. a jak zasnelam sie obudzilam o 9.30.

mi jest zimno w nocy :( zreszta w ogole jak wracam do domu to wchodze od razu pod koc bo bez mojego Misia jest mi strasznie źle :( a on zawsze śpi pod tym kocem i czuję jakby był blisko.

Biedroneczko szkoda że mąż musiał iść do pracy :dry: powinniście dziś być razem. ale mam nadzieję że dzwoni często do Ciebie. umówiłaś się w piątek na USG? na którą masz tą wizytę?

Kalinka spróbuj coś poszperać w internecie o tym co lekarz Ci powiedział. wiem że dr google to kiepskie źródło informacji ale może na coś Cię naprowadzi...

lecę zaraz do szpitala. później się odezwę. trzymajcie się dziewczynki moje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #634447 przez kalina
Izula a powiedz czy twoj wozek jest stabilny jak sie gondole da? bo omijalam takie wozki na 3 kola a teraz coraz wiecej takich widze i sie zastanawiam. bo mi chodzi zeby czasem zostawic spiace dziecko w wozku i nie musiec caly czas patrzec czy jak sie obudzi to nie runie:-) a w ogole po usg wpadlismy wczoraj do sklepu z wozkami i jestem coraz bardziej glupia. najbardziej mi sie podobaja takie ktore sa tylko spacerowkami bo sa lekkie i fajniejsze. a jednak na poczatku bez gondoli i to jeszcze w zimie tez nie da rady:-(

url]

11 lata 8 miesiąc temu #634464 przez Villemo
kalina napisał:

Dzien dobry
ja tez nie za dobrze spalam. caly czas myslalam o biedronce i o tym ze wczoraj wyszlam z badan najbardziej cieszac sie dziewczynka a nie tym ze wszystko ok. i dopiero zdalam sobie sprawe jakie mialam szczescie. tylko chcialam zapytac czy moze mi ktos wytlumaczyc tekst : "w trakcie badania brak adekwatnej wizualizacji ciaglosci przegrody miedzykomorowej w jej 1/3 przypodstawnej czesci (VSD susp)". bo w trakcie badania dlugo spedzil nad serduszkiem a jak spytalam czy cos nie tak to mnie zbyl ze nie zawsze wszystko widac. i sie zastanawiam czy jest sie czym martwic. bo nastepne usg dopiero za 10tyg i moze by prywatnie isc..

Kalinko mogę się mylić, nie chcę też zasiać w Tobie niepotrzebnie niepokoju. Jak przeczytałam pierwszą część to raczej pomyślałam o tym, że dzidziuś się tak ułożył, że nie dało się do końca sprawdzić czy ma tę przegrodę czy nie. Niepokoi mnie natomiast fakt umieszczenia w nawiasie VSD bo tak umownie nazywa się ubytek przegrody międzykomorowej w serduszku. Możliwe, że sam nie był pewien, może faktycznie diecie było tak ułożone, że trudno się było tego dopatrzyć. Jakie kroki dalej kazał podjąć? Na jakim sprzęcie było robione usg 2d czy 3d?

11 lata 8 miesiąc temu #634531 przez kocham_cie
kalina napisał:

czym cieplej tym bardziej nogi beda puchnac.. mnie juz tak bola ze musze jakas masc skombinowac.. i taka ilosc pajaczkow wychodzi ze strach. zaraz bede miec siwe pajeczyny po calosci

Kalina czy ty naprawdę masz tak na imię... bo strasznie mi sie podobało i urabiam moje męża że jak się okaże że to dziewczynka to będzie albo Kalina albo Pola:)a co do pajączków to ja też mam ich masę... a do tego uda jak kalafiory całe w celullicie :silly:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #634546 przez Kasia :]
Villemo, mam pytanie do Ciebie a'propos witaminek. Kiedyś podawałaś nazwę na forum, ale mogłabyś jeszcze raz napisać jak się nazywają te, które Ty zażywasz? Ja miałam teraz PREGNE PLUS, ale tam jest tylko 30 tabletek. A z tego co kojarzę Twoje były bardziej wydajne i w podobnej cenie.

11 lata 8 miesiąc temu #634549 przez Kasia :]
No to zapodaję zdjęcia naszej Dzidzi na poprawę humorku :) Mam nadzieję, że chociaż trochę nam to pomoże.

Zosia nie była zbyt zachwycona naszym podglądaniem i się bardzo zasłaniała. Te ujęcia są najlepsze :side:

11 lata 8 miesiąc temu #634550 przez kocham_cie
Kasia :] napisał:

No to zapodaję zdjęcia naszej Dzidzi na poprawę humorku :) Mam nadzieję, że chociaż trochę nam to pomoże.

Zosia nie była zbyt zachwycona naszym podglądaniem i się bardzo zasłaniała. Te ujęcia są najlepsze :side:

kasia czy ona trzyma na pierwszym zdjęciu raczke pod główką :laugh: fantastyczna... boże ależ te fotki mnie rozczulają... ja też chcę już zobaczyć moje szkrabka w takiej wersji:)

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #634555 przez SerekWaniliowy
Kalinka ja ani lekarzem nie jestem ale pogrzebałam troszkę i "w trakcie badania brak adekwatnej wizualizacji ciaglosci przegrody miedzykomorowej w jej 1/3 przypodstawnej czesci (VSD susp)" oznacza tylko tyle co Ci lekarz powiedział, że nie widzi tej przegrody, czyli nie oznacza wcale, ze jej nie ma, a skrót po VSD oznacza że diagnoza jest wstępna i wymaga potwierdzenia bądź wykluczenia :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #634562 przez papi88
apropo tych badan w 4d to nam troche tam nagral ale tak ogolnie wszystko jak mierzy dziecko i wogole bo w koncu docelowo poszłam na połowkowe a nie na 4d.i powiedział ze zdecydowanie za wczesnie na typowe 4d bo dziecko jeszcze troche przypomina kosmite 25tc to najwczesniej aby fajnie było widac a w 30tc mozna juz zobaczyc jak dzidzius mruga oczkami :)

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka