- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja mam wrazenie jakby brzuch zmalal,apetytu nadal nie mam,a jak cos zjem to niewiele bo tak jakby sie nie miescilo w zoladku,no i nie czuje malej jako tako wiec oczywiscie odliczam dni do badania ale czas stoi w miejscu.
Kalinka trudno mi dojsc do siebie po tych snach i jak mysle o wszystkich nieszczesciach,ktore spotykaja ciezarne wpadam w dola i nie moge sie wykopac,dzis na chwile wyjelam ubranka zeby mi sie milej zrobilo
U mnie lato na maksa,kostium i na plaze,a ja dol ale goraco mi bardzo przeszkadza,jechalam po synka i 20 minut samochod pracowal z klima na maksa bo nie moglam w nim usiedziec,wiec nie wiem co bedzie za miesiac,oby to bylo delikatne lato.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
wy juz macie imiona powybierane a ja nie mam nawet propozycji mojemu zupelnie sie co innego podoba niz mi tzn mi to juz chyba nic sie nie podoba i te co podalam do tabelki to nie sadze ze ktores nadam wiec moje dziecko zostanie bez imienne na razie mowie do niego poprostu synu a moj narzeczony mały czasami jeszcze mowie do brzuszka brutalnie gnojku co sie tak wiercisz jak mnie kopie
ja wczoraj z rana zawiozłam mocz na posiew i ogolny bo w ndz i pon znow nie moglam wyjsc z lazienki co sie wysiusiam to mam znow parcie na pecherz ale dzis juz jest lepiej nawet wczoraj było lepiej i sie zastanawiam czy ten mój gnojek nie usadowił mi sie na pęcherzu zapomniałam o to spytac lekarza bo jak wyniki wyjda dobre a mi samo przeszlo tzn ze ta moja niedobrota zneca sie nad mamusia
na 18 jade na warszaty do szpitala
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
kalina napisał:
czym cieplej tym bardziej nogi beda puchnac.. mnie juz tak bola ze musze jakas masc skombinowac.. i taka ilosc pajaczkow wychodzi ze strach. zaraz bede miec siwe pajeczyny po calosci
Kalina czy ty naprawdę masz tak na imię... bo strasznie mi sie podobało i urabiam moje męża że jak się okaże że to dziewczynka to będzie albo Kalina albo Pola:)a co do pajączków to ja też mam ich masę... a do tego uda jak kalafiory całe w celullicie
Kocham Cię też podobają mi się te imiona ale mamy szeroki wachlarz imion, które nam się podobają wiec pewnie będzie problem, choć na początku miała być Pola a teraz Bogna, to jeszcze wiele może się zdarzyć, łącznie z niespodzianką podczas następnych badań jak Pan doktor dojrzy siusiaka a co do celulitu to nie powiem bym miała przed ciążą dupsko super gładkie, ale to co dzieje się od 2 miesięcy mnie przeraża po same kolana mi wywaliło hahaa
A co do witamin to ja od 12 tygodnia jem Femibion Natal 2 wydają mi się piekielnie drogie bo na miesiąc kosztują 50-60zł nie wiem dlaczego akurat te mi przepisał, może dlatego że prawie nie jadłam? Czy ma znaczenie jakie suplementy się bierze?
I jeszcze odnośnie badań USG, lekarze mówią, że dziecko nic nie czuje, że fale nie są dla niego groźne, to jak wytłumaczyć to, że dzieci bardzo często się zasłaniają podczas badania? Nasz maluszek, też założył nóżkę na nóżkę i rączkami ewidentnie zakrył buzię? I podczas każdego USG bardzo "nerwowo" się rusza
Kalinka jeśli się niepokoisz to idź prywatnie na USG u nas 2d kosztuje 70zł wiąc wcale nie tak dużo, jeśli ma Cię to uspokoić
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez na polowkowym mam miec 4D,no i fakt ze wtedy nie widac tak idealnie,ale pozniej nie robia bo dziecko za duze i niewiele widac wiec badanie nie moze byc przeprowadzone pozniej niz do 22 tygodnia,tak mi wytlumaczyl lekarz.
Madzia ja mam umowione polowkowe wiem ze 150euro,ale dzwoniac pytalam czy maja 4D iczy beda w tym nagrywac,powiedzieli ze tak,wiec chyba musi wlaczyc 4D i to nie sa jakies dodatkowe koszty,jest to w cenie,to jedyne badanie podczas calej ciazy gdzie daja filmik wiec musi byc w 4D.A powiem ze w 13tyg jak u nich bylam to lekarz zrobil super foty,widac ze to nie tylko jego zawod ale i hobby,bo sam mowil "piekny profil" no i owszem zgadzam sie.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Moje dziecię na razie bezimienne,czekamy na zjazd tatusia 3maja,to go przycisnę i cos musimy wreszcie wybrac wspólnie. Ja obstawiam Sarę ale....to imię chyba nie przejdzie....
W niedzielę robiłam kolejne zdjęcia brzuchola (jak co 3 tygodnie) pokażę Wam jaka juz ze mnie słonica Wybaczcie "negliż" ale robie foty w tym samym od samego początku,tylko ciekawe jak długo się będę jeszcze mieścić.....
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz moj nowy gin ma inne metody z koncem 3 miesiaca robi z 50ml,a pozniej robi drugi raz 100ml,poniewaz ja ciagle wymioty itd to odwleka,ale jak mi karze robic dwa razy to mowy nie ma,powiem mu ze bedzie czekal na ta okropna 100!!! za to moj drugi gin chce w polowie 6go tylko jedno badanie i powiedzial ze trzeba je zrobic szczegolnie jak dziecko jest duze bo to moze cos dziac sie z cukrem,poki co mala miala niecale 200gram.oj mam dosc mojej paniki
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz podobno ma byc dziewczynka...wiec nie wiem co myslec o tych brzuchach
Alivva probuje znalezc ta slonice ale kurcze chyba zapomnialas wstawic
Wiecie z czego sie smieje ze pupa sie taka plaska robi ,zlana z talia,moze pozniej znow sie pojawi
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nefeli mi gin kazał zrobić 75.
wogole ile już przytylyscie?? mi od początku ciąży przybyło 4 kg czyli calkiem niewiele i to mnie cieszy
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciagle czuje klocia ,mam wrazenie jakby mala chuda noga kopala mnie w pecherz,ale jak to powiedzialam do gina to powiedzial ze to niemozliwe zeby czuc w ten sposob tak male dziecko...no i badz madra
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja prawdopodobnie jutro pojadę na połówkowe. Obciążenie glukozą będę robić koło 25 tygodnia, wprost nie mogę się doczekać Badanie usg 4d też planuję zrobić, ale to może za jakieś 3 tygodnie, no chyba, że jutro nam pokaże
Alivva fajny brzuchol, powiem Ci, że mamy bardzo podobne i wielkościowo i z wyglądu
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Serku no to mialo byc polowkowe. maz mowi ze bez sensu wydawac kase bo wszystko musi byc dobrze ale ja sie chyba przejde dla swietego spokoju. tylko nie chce tak jeden po drugim zaraz
Alivva niezly striptiz:-) ale niestety slonia nie widzialam..
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
szukam foty sprzed porodu Filipa i nie moge kurcze znaleźć...
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna