BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634757 przez iwonta_kg
No pięknie!!!! ja tu się ciesze ze tak mało przytylam a wy mi piszecie ze przytylyscie albo 1kg albo 3kg najwięcej!!! czyli moje 4kg to mega dużo!!!!

ale w sumie te 4kg to i tak niewiele jak na mnie bo w pierwszej ciąży jak bylam w polowie to przytylam chyba już z 15kg :dry: wiecie była zima, siedziało się przed telewizorem, jadlo słodycze, nie pracowałam wiec kilogramy same wpadaly :laugh:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #634759 przez MyMelange
Iwonka don't you worry - ja za 4 tygodnie na bank bede miala wiecej na koncie niz Ty! Wiec przytylas malutko!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #634761 przez paulinka.k22
kalina napisał:
paulinka czyli juz wszystko w porzadku czy w domku tez powinnas lezec?[/quote]

Miło, że pytasz. Mam się oszczędzać i UWAŻAĆ na siebie! Praktycznie cały czas siedzę w domu, czasami wyjdę trochę na dwór, ale jak tylko za długo pochodzę to muszę się położyć. Cały czas mam obawy, żeby to wszystko się nie powtórzyło! Staram się myśleć pozytywnie, ale jak czytam takie przykre wiadomości jak od Biedroneczki to od razu się boję!

11 lata 8 miesiąc temu #634768 przez Alivva
Kinia-zgrabny brzusio :)

ja mam 5kg na plusie :P ech tam....byle z małą bylo ok a kg się zgubi przeciez jak już dzieci się urodzą ;) ja w 4 mce po pierwszej ciązy spadlam 16 kg.... a przytyłam 12 czy 14 w całej ciązy. No nie powiem-więcej bym nie chciała teraz ale są rzeczy ważne i wazniejsze a te kg do najważniejszych nie należą ;) tak sie pocieszam :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #634771 przez Alivva
MyMelange napisał:

Ulalalla jakie foty leca ;P Super Iva wygladasz!!!!! Sliczna ciezarowka :)

Ja na ostatniej wizycie sie wazylam i wyszlo, ze niecale 3 kg przytylam. Nie mam w domu wagi, wic na bieazaco nie jestem - moze i dobrze hihihihiihi

ja mam taki bebzol:

Kinia,zobacz,mamy wpodobnym miejscu pieprzyki na brzusiach :laugh:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #634775 przez paulinka.k22
Fajne brzuszki macie dziewczyny, ja też już coraz większa jestem! Ale przytyłam może z kilogram, a po tym szpitalu to nawet wydaję mi się że schudłam.

11 lata 8 miesiąc temu #634777 przez SerekWaniliowy
No proszę, człowiek wyjdzie coś przekąsić a tu się tyle dzieje!

Alivva widać, że Ty z tych szczęściar co im tylko w brzuszek idzie i biust :) śliczny i równiutki jak od cyrkla ;)

Ja przybrałam niby 2kg ale nie chce mi się wierzyć, bo już miesiąc temu miałam spory bebzol i większe uda i dupsko a lekarz mnie straszył, że jak w ciągu miesiąca nie przybiorę choć 2kg to mnie do szpitala na badania wyśle ;) no ale tydzień temu byliśmy to już był zadowolony. Jakoś nie bardzo się tym przejmuję bo słyszałam, że są dziewczyny które przybierają dopiero w ciągu ostatnich 2 miesięcy po 1o i więcej kg :)

MyMelange maleńki i kształtny masz ten brzusio :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #634781 przez MyMelange
Iva faktycznie :) Moze jestes moja tajna siostra? Heheeee. Kurde mam wiekszy brzuchol niz Ty, a to dopiero 18 tydzien hmmmmm no nic - bede wielorybem :)

11 lata 8 miesiąc temu #634782 przez Monika23083
iwonta_kg napisał:

No pięknie!!!! ja tu się ciesze ze tak mało przytylam a wy mi piszecie ze przytylyscie albo 1kg albo 3kg najwięcej!!! czyli moje 4kg to mega dużo!!!!

ale w sumie te 4kg to i tak niewiele jak na mnie bo w pierwszej ciąży jak bylam w polowie to przytylam chyba już z 15kg :dry: wiecie była zima, siedziało się przed telewizorem, jadlo słodycze, nie pracowałam wiec kilogramy same wpadaly :laugh:

Iwonta, ja też 4 kg jak narazie:)

11 lata 8 miesiąc temu #634795 przez papi88
Ładne macie brzucholki.ja niby dużego nie mam ale typowa pileczka.zrobię kiedyś fotkę gołego brzucha to zobaczycie bo w ubraniu aż tak nie widać.ktoras z was pisała o usg ze dziecko reaguje chyba serek i uważam ze to nie dlatego ze fale przenikają a dlatego ze jest smyranie po brzuchu lekarz jeździ naciska tym aparatem mojemu maleństwu też się to nie podoba a dziecko reaguje na każdy dotyk juz.nawet na ciepło i światło.

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #634799 przez MyMelange
Mi jeden gin powiedzial, ze USG nie jest bez znaczenia dla dziecka i powinno sie robic tyle i potrzeba, a nie non stop. Patrzac na to, ze mam na kazdej wizycie, wyjdzie okolo 10 razy jak nic (nie wiem jak to wyglada pod koniec ciazy, ale pewnie wtedy jest dosc czesto).

Ktos pisal o witaminkach. Ja tez biore od 2 tygodni Femibion.

11 lata 8 miesiąc temu #634803 przez Monika23083
Odnośnie usg 3d/4d - mój lekarz ma tylko 2d i się tak zastanawiam, czy nie wybrac się do innego żeby zobaczyć wszystko lepiej...no nie wiem..:)

dziewczyny, a Wy wszystkie bierzecie jakieś witaminy? Ja oprócz kwasu foliowego ( to wiadomo) nie brałam nic. Lekarz powiedział, że to moja decyzja i że jeśli bardzo dobrze się odżywiam ( a mam bzika na tym punkcie) to nie muszę jeśli nie chcę. Teraz na wizycie powiedział, że wyniki są ok i ja się dobrze czuję, nie wypadają mi włosy itd to mogę nie brać, zależy ode mnie.

Ale teraz się tak zastanawiam na tymi witaminami... może coś kupię:)

Z drugiej strony czytałam w książce "Zdrowy start", że " nadmiar witamin w diecie ( zwłaszcza tych syntetycznych) powoduje nadmierny przyrost masy ciała zarówno mamy jak i dziecka"

11 lata 8 miesiąc temu #634808 przez kocham_cie
ble ble ble mój ulubiony temat waga.... no to was powalę u mnie już 6kg na plusie... i co kto wygrywa konkuręce... tak tak Madzia :lol: a biorąc pod uwagę że moje BMI na początku wynosiło ok 24-25 to w całej ciąży nie powinnam przytyć więcej niż 10-15 a szykuje się że będzie grubo :dry:

no a wy moje drogie striptizerki to chyba nie widziałyście jeszzce dużego brzucha, ja to wam chyba będę musiała pokazać mojego bęca:) naprawdę macie śliczniutkie brzuszki :)

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #634810 przez kocham_cie
Monika23083 napisał:

Odnośnie usg 3d/4d - mój lekarz ma tylko 2d i się tak zastanawiam, czy nie wybrac się do innego żeby zobaczyć wszystko lepiej...no nie wiem..:)

dziewczyny, a Wy wszystkie bierzecie jakieś witaminy? Ja oprócz kwasu foliowego ( to wiadomo) nie brałam nic. Lekarz powiedział, że to moja decyzja i że jeśli bardzo dobrze się odżywiam ( a mam bzika na tym punkcie) to nie muszę jeśli nie chcę. Teraz na wizycie powiedział, że wyniki są ok i ja się dobrze czuję, nie wypadają mi włosy itd to mogę nie brać, zależy ode mnie.

Ale teraz się tak zastanawiam na tymi witaminami... może coś kupię:)

Z drugiej strony czytałam w książce "Zdrowy start", że " nadmiar witamin w diecie ( zwłaszcza tych syntetycznych) powoduje nadmierny przyrost masy ciała zarówno mamy jak i dziecka"

o to już wiem skąd te moje 6kg na plusie. dziękuję monia teraz już wszystkim mogę mówić że to te cholerne witaminy :lol:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #634812 przez iwonta_kg
MyMelange napisał:

Mi jeden gin powiedzial, ze USG nie jest bez znaczenia dla dziecka i powinno sie robic tyle i potrzeba, a nie non stop. Patrzac na to, ze mam na kazdej wizycie, wyjdzie okolo 10 razy jak nic (nie wiem jak to wyglada pod koniec ciazy, ale pewnie wtedy jest dosc czesto).

Ktos pisal o witaminkach. Ja tez biore od 2 tygodni Femibion.

Ja jak lezalam w szpitalu przez 3 tygodnie to miałam robione co tydzien USG.

ja biore witaminy pharmaton matruelle.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka