BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #634823 przez SerekWaniliowy
Monika23083 napisał:

Odnośnie usg 3d/4d - mój lekarz ma tylko 2d i się tak zastanawiam, czy nie wybrac się do innego żeby zobaczyć wszystko lepiej...no nie wiem..:)

dziewczyny, a Wy wszystkie bierzecie jakieś witaminy? Ja oprócz kwasu foliowego ( to wiadomo) nie brałam nic. Lekarz powiedział, że to moja decyzja i że jeśli bardzo dobrze się odżywiam ( a mam bzika na tym punkcie) to nie muszę jeśli nie chcę. Teraz na wizycie powiedział, że wyniki są ok i ja się dobrze czuję, nie wypadają mi włosy itd to mogę nie brać, zależy ode mnie.

Ale teraz się tak zastanawiam na tymi witaminami... może coś kupię:)

Z drugiej strony czytałam w książce "Zdrowy start", że " nadmiar witamin w diecie ( zwłaszcza tych syntetycznych) powoduje nadmierny przyrost masy ciała zarówno mamy jak i dziecka"

Monika ja do czasu ciąży też bardzo dbałam o to co i jak jemy, ale przez te kilka ostatnich miesięcy wiele się zmieniło, do niedawna jadłam tylko białe bułki z masłem i banany i prawie wcale nie piłam :/ może dlatego kazał jeść dodatkowo witaminy? w każdym bądź razie póki nie wrócę do normalnego odżywiania będę je brała, bo boję się o maluszka. Jak ja przytyję od nich to nic się nie stanie, byle brzdącowi dostarczyć budulca a ja będę miała dobrą wymówkę, że wszystkiemu winne są witaminy :silly:

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #634831 przez kocham_cie
ja tak jak Iwonka biorę pharmaton matruelle- lekarz mi je zaproponował na pierwszej wizycie i powiedział że moge je brać całą ciążę i podczas karmienia piersią...

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #634833 przez papi88
ja tez biore pharmaton :)

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #634855 przez Alivva
Nie chwalcie tak bo urosnę :P a niekoniecznie chcę :D
Ale dziekuje Wam Kochane za miłe słówka.....jestem łasa na takie słowa :) jak każda z nas chyba :laugh:

ja z witamin biore Dopelherz Active Mama....60lapsułek za jakies 30-40zł ;)

11 lata 8 miesiąc temu #634861 przez izula
dziewczyny idę do szpitala na 3 dni niby tylko ale.... wczoraj rozbolał mnie brzuch i tak się zmartwiłam biedroneczka ze spać nie mogłam. do tego nie czułam ruchów dziecka i z płaczem poleciałam dziś do pani doktor.

Z dzidziusiem jest ok, wazy już 380 gram i dowiedzieliśmy się będzie chłopak:)))
Będziemy mieli synka z czego bardzo się cieszymy bo po cichu marzył mi się chłopak ale wiadomo wszystko byłoby dobre.

Ale niestety nie ma poprawy z moja szyjka i macica mi się jednak stawia bo pani doktor powiedziała, że jak tylko weszłam to widziała już zza biurka.

Nie wiem czy będę mogła korzystać z laptopa wiec postaram się do którejś napisać na FB jak mi się uda bo mój telefon to się nadaje tylko do rekalamacji "niezawodna Nokia". Najwyżej napiszę do którejś na FB co u mnie i jak i podam nr komórki swojej żebyście też miały.

Nie lubię szpitali ale co zrobić. Ehhh :((((

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #634865 przez niagara
Izula nie martw się, 3 dni szybko zlecą, najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko w porządku :) I gratuluję synka :)
Ja biorę różne witaminy z DHA, głównie dlatego, że nadal odrzuca mnie od ryb :dry: Obecnie łykam Femibion.
Magda ja też jestem +6, to na pewno te witaminy :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #634868 przez SerekWaniliowy
No masz ci los! Izula tylko się nie denerwuj, szpital to nic przyjemnego, ale dobrze, że poszłaś w porę. Trzymam kciuki za Ciebie i synusia no właśnie gratuluję spełnionego 400gramowego marzenia :)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #634875 przez izula
ja tez biorę Natal 2 bo nie lubie ryb :))) oraz magnez z witamin.

Niagara zostawiłam Ci na FB wiadomość z moim nr telefonu. Bo nie wiem czy dam radę do was napisać jak bym musiała zostać dłużej. Jak coś to postaram się napisać na FB coś jak telefon nie odmówi posłuszeństwa bo miałam go oddać na reklamację. Ale jak coś to esemesy pisze :))

Dzięki Niagara i serku za dobre słówko.

[/url]
[/url]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634878 przez niagara
izula napisał:

ja tez biorę Natal 2 bo nie lubie ryb :))) oraz magnez z witamin.

Niagara zostawiłam Ci na FB wiadomość z moim nr telefonu. Bo nie wiem czy dam radę do was napisać jak bym musiała zostać dłużej. Jak coś to postaram się napisać na FB coś jak telefon nie odmówi posłuszeństwa bo miałam go oddać na reklamację. Ale jak coś to esemesy pisze :))

Dzięki Niagara i serku za dobre słówko.

Ja też Ci zostawiłam na FB mój numer, żebyś w razie czego mogła eskę wysłać :)

11 lata 8 miesiąc temu #634884 przez Alivva
Izula-3maj się dzielnie i słuchaj tam poleceń :) będzie ok ;)
W szpitalu będziecie pod dobrą opieka ;)

Ach no i gratuluje synusia :) nasze dziweczynki bedą miały w czym przebierać :P

odnośnie nr telefonów-ja mam smsy do wszystkich za free ale mam swój nr w t-mobile więc może wymienię się z kimś kto tez ma nr w tej samej sieci.... zawsze to jakas tam oszczędność ;) Pisac mi tu więc która ma nr w t-mobile :lol:
chyba,że któraś ma Vibera.....też wiadomości za free :D

11 lata 8 miesiąc temu #634887 przez niagara
Alivva napisał:

odnośnie nr telefonów-ja mam smsy do wszystkich za free ale mam swój nr w t-mobile więc może wymienię się z kimś kto tez ma nr w tej samej sieci.... zawsze to jakas tam oszczędność ;) Pisac mi tu więc która ma nr w t-mobile :lol:

Mój mąż :silly:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #634889 przez SerekWaniliowy
Dziewczyny jak to jest z tą macicą, już kilka razy pisałyście, co znaczy że macica się stawia a ja dalej nie kumam, to sie widzi na brzuchu czy sie jakoś czuje? Czy to sie robi od skurczów? Czy ból brzucha i skurcze zawsze do tego prowadzą?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #634891 przez niagara
A mój Marcelek dzisiaj szaleje w brzuszku :) Łaskocze mamę, aż miło :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #634897 przez agamo
Mnie chyba tez sie ta macica stawia bo brzuch robi mi sie twardy i mialam takie bole jakby chwilowe skurcze wlasnie takie uklucia raz na jakis czas No i teraz sie zastanawiam bo biore zestaw wiataminowy ktory ma magnez ale 150mg no i nie wiem czy zazywac na wlasna reke jeszcze magnez osobno czy lepiej nie!hmmm nie bardzo mam kiedy jechac do poloznej i nie wiem co zrobic! co myslicie?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #634905 przez Alivva
niagara napisał:

Alivva napisał:

Mój mąż :silly:

Nieeeeee no do Twojego męża to pisać nie będę :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka