BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #635003 przez kalina
a tak w ogole to jaki magnez bierzecie? bo ja HelaMagB6 ale tam jest 100mg wiec musze 3 tabletki brac. zastanawiam sie czy sa takie o zwiekszonej dawce magnezu

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #635010 przez Villemo
No a tak w ogóle wróciłam z morderczych zakupów w krk, musieliśmy jechać kupić rower na komunię chrześnicy męża.

Doczytam resztę jutro bo padam na pysk a chciałam obejrzeć Top-model :D

Jutro rano jadę do laboratorium, trzymajcie kciuki, żeby mi sie udało jakoś przy pierwszym podejściu wypić tą glukozę. W szpitalu jest wifi więc będę sobie do was pisać z tableta żeby mi szybciej 2 godziny minęły :D

11 lata 8 miesiąc temu #635011 przez Villemo
kalina napisał:

a tak w ogole to jaki magnez bierzecie? bo ja HelaMagB6 ale tam jest 100mg wiec musze 3 tabletki brac. zastanawiam sie czy sa takie o zwiekszonej dawce magnezu

Asmag forte 500 mg :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #635017 przez agamo
Kalina kochana wielkie dzieki Myslalam o samym magnezie bo w witaminkach tez mam to b6 ale w takim razie biore bez zastanowienia tyle ze u mnie mam magnez 50mg wiec myslalam zeby brac trzy tabletki i do tego jedna biore witaminek ktore juz maja 150mg wiec powinno starczyc. natomiast zaczely mnie te skurcze zastanawiac bo wlasnie na necie przeczytalam ze skurcze sa calkiem normalne i zeby sie nie przejmowac bo to macica sobie trenuje wiec juz sama nie wiem czy to niedobor magnezu czy poprostu cwiczenia macicy.

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #635020 przez Kasia :]
Villemo napisał:

Kasia :] napisał:

Villemo, mam pytanie do Ciebie a'propos witaminek. Kiedyś podawałaś nazwę na forum, ale mogłabyś jeszcze raz napisać jak się nazywają te, które Ty zażywasz? Ja miałam teraz PREGNE PLUS, ale tam jest tylko 30 tabletek. A z tego co kojarzę Twoje były bardziej wydajne i w podobnej cenie.

Kasiu zażywam femibion 2. allegro.pl/femibion-natal-2-30-30-kaps-c...iny-i3200597830.html no ale nie są tanie, warto poszperać po aptekach bo różnica w cenach bywa straszna. Myślę że każde witaminki będą dobre byle by zawierały dha i jod.

Dziękuję Ci bardzo. Dziewczyny też właśnie tą nazwę podawały. Powiem Ci, że jak ich tu jest 60 tabletek, to i tak połowę taniej niż te moje :)

11 lata 8 miesiąc temu #635040 przez papi88
ja biore zwykły nazywa sie magne B6 taki mi zalecil lekarz 3x dziennie
ja pytalam sie na usg o stawianie macicy i lekarz powiedzial ze jezeli to nie jest 10 razy dziennie i wiecej to nic niebezpiecznego a w dodatku szyjka jest długa to nic sie nie dzieje zlego.

dziewczyny ja wrocilam ze zwiedzania porodowki i powiem wam ze trzeba miec worek pieniedzy :) sale do porodu sa w roznym standardzie i koszt to 300-400 zł jezeli chce sie miec pozniej oddzielny pokoj w ktorym moze nocowac maz lub ktos z rodziny to koszt 150 zł za dobe do tego dochodza zawsze jakies inne pierdoly za ktore trzeba zaplacic

raczej w tym szpitalu odechcialo mi sie rodzic bo nie ma tam znieczulenia jest jedynie porod w wannie,mozna rodzic na stołku na fotelu mozliwosci niby sa ale brak znieczulenia mnie przeraza choc czasami jest ze sie rodzi bez niego bo np juz zapozno na znieczulenie ale ta swiadomosc ze w razie co ono jest dostepne

a pozatym jak to wszystko zobaczylam to niby atmosfera spokojna personel miły ale jakis lęk sie otworzył przede mna
i tak jak myslalam chyba jestem najmłodsza w grupie z najmłodsza ciaza

PAULINA

11 lata 8 miesiąc temu #635045 przez Villemo

Villemo napisał:

Villemo, mam pytanie do Ciebie a'propos witaminek. Kiedyś podawałaś nazwę na forum, ale mogłabyś jeszcze raz napisać jak się nazywają te, które Ty zażywasz? Ja miałam teraz PREGNE PLUS, ale tam jest tylko 30 tabletek. A z tego co kojarzę Twoje były bardziej wydajne i w podobnej cenie.

Kasiu zażywam femibion 2. allegro.pl/femibion-natal-2-30-30-kaps-c...iny-i3200597830.html no ale nie są tanie, warto poszperać po aptekach bo różnica w cenach bywa straszna. Myślę że każde witaminki będą dobre byle by zawierały dha i jod.

Dziękuję Ci bardzo. Dziewczyny też właśnie tą nazwę podawały. Powiem Ci, że jak ich tu jest 60 tabletek, to i tak połowę taniej niż te moje :)

Kasiu ale to 60 tabletek jest na miesiąc bo łykasz dwie dziennie jedną normalną a drugą dha.

11 lata 8 miesiąc temu #635049 przez Villemo
agamo napisał:

Kalina kochana wielkie dzieki Myslalam o samym magnezie bo w witaminkach tez mam to b6 ale w takim razie biore bez zastanowienia tyle ze u mnie mam magnez 50mg wiec myslalam zeby brac trzy tabletki i do tego jedna biore witaminek ktore juz maja 150mg wiec powinno starczyc. natomiast zaczely mnie te skurcze zastanawiac bo wlasnie na necie przeczytalam ze skurcze sa calkiem normalne i zeby sie nie przejmowac bo to macica sobie trenuje wiec juz sama nie wiem czy to niedobor magnezu czy poprostu cwiczenia macicy.

Macica sobie ćwiczy i będzie sobie ćwiczyć do porodu żeby potem zrobić jedno wielkie auuaaaa :woohoo: :side: a tak na poważne, to obserwuj bo to nie chodzi tylko o skurcze macicy. Mi najczęściej skurcze chwytają łydkę ;/

11 lata 8 miesiąc temu #635055 przez Kasia :]
Villemo napisał:

Villemo napisał:

Kasiu ale to 60 tabletek jest na miesiąc bo łykasz dwie dziennie jedną normalną a drugą dha.

A widzisz... :dry: Czyli wychodzi na to samo, co te moje.

11 lata 8 miesiąc temu #635089 przez SerekWaniliowy
papi88 napisał:

ja biore zwykły nazywa sie magne B6 taki mi zalecil lekarz 3x dziennie
ja pytalam sie na usg o stawianie macicy i lekarz powiedzial ze jezeli to nie jest 10 razy dziennie i wiecej to nic niebezpiecznego a w dodatku szyjka jest długa to nic sie nie dzieje zlego.

dziewczyny ja wrocilam ze zwiedzania porodowki i powiem wam ze trzeba miec worek pieniedzy :) sale do porodu sa w roznym standardzie i koszt to 300-400 zł jezeli chce sie miec pozniej oddzielny pokoj w ktorym moze nocowac maz lub ktos z rodziny to koszt 150 zł za dobe do tego dochodza zawsze jakies inne pierdoly za ktore trzeba zaplacic

raczej w tym szpitalu odechcialo mi sie rodzic bo nie ma tam znieczulenia jest jedynie porod w wannie,mozna rodzic na stołku na fotelu mozliwosci niby sa ale brak znieczulenia mnie przeraza choc czasami jest ze sie rodzi bez niego bo np juz zapozno na znieczulenie ale ta swiadomosc ze w razie co ono jest dostepne

a pozatym jak to wszystko zobaczylam to niby atmosfera spokojna personel miły ale jakis lęk sie otworzył przede mna
i tak jak myslalam chyba jestem najmłodsza w grupie z najmłodsza ciaza

Ja jestem przerażona tym co napisałaś, choć pieniądze nie są najważniejsze to myślałam, że poród w państwowym szpitalu jest bezpłatny :pinch: do jasnej cholery co z naszymi składkami? Jak podliczyłam z pitów moje i męża składki chorobowe i zdrowotne to się za głowę złapałam! U lekarza rodzinnego jesteśmy może raz do roku a z innych korzystamy prywatnie a tam trąbią że bieda, że kolejki? I jeszcze płacić w szpitalu? Ja mam nadzieję, że coś źle zrozumiałam, bo się aż zagotowałam :silly: rodzić po ludzku - jakie piękne hasło hahahaa normalnie żart jakiś ;)

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #635091 przez kalina
Villemo napisał:

kalina napisał:

i bierzesz 1 tabletke?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #635095 przez nefeli
Izula kochanie wszystko bedzie dobrze i super ze jestes pod dobra opieka,bo to na pewno lepsze niz niepokoj w domu,ja tutaj nie moglabym pojsc do szpitala :( wiec modle sie zeby uniknac,ale w Polsce z tego co pamietam fajnie z ciezarowkami na oddziale no i jestes bezpieczna,duza buzka dla Ciebie i gratuluje synia!!!
My melange brzunio cacy,no i Ty nie masz zaniku chyba pupy tak jak ja,moze dlatego ze synek ;)
Zglupialam calkiem z tymi ksztaltami brzuchow.
Paulinka trzymam kciuki mocno mocno,mysl ze to dobry egzotyczny drinio ;)
Ja mam ciagle te klocia centralnie jakby w szyjke wwiercal sie noz,nie na calym podbrzuszu i to mnie martwi a do wizyty tyle czasu jeszcze,no i nie chce wziac tych tabletek co maja mnie roztelepac a sa przeciwko skurczom :(
Sle wam buziaki i zycze pieknych snow i spokojnej nocy!!!

11 lata 8 miesiąc temu #635099 przez Villemo
kalina napisał:

Villemo napisał:

kalina napisał:

i bierzesz 1 tabletke?

Biorę 3 tabletki tak jak zalecili mi w szpitalu. Jak brałam 2 to nie dość, że brzuch twardy to non stop skurcze łydek :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #635115 przez Villemo
nefeli napisał:

Izula kochanie wszystko bedzie dobrze i super ze jestes pod dobra opieka,bo to na pewno lepsze niz niepokoj w domu,ja tutaj nie moglabym pojsc do szpitala :( wiec modle sie zeby uniknac,ale w Polsce z tego co pamietam fajnie z ciezarowkami na oddziale no i jestes bezpieczna,duza buzka dla Ciebie i gratuluje synia!!!
My melange brzunio cacy,no i Ty nie masz zaniku chyba pupy tak jak ja,moze dlatego ze synek ;)
Zglupialam calkiem z tymi ksztaltami brzuchow.
Paulinka trzymam kciuki mocno mocno,mysl ze to dobry egzotyczny drinio ;)
Ja mam ciagle te klocia centralnie jakby w szyjke wwiercal sie noz,nie na calym podbrzuszu i to mnie martwi a do wizyty tyle czasu jeszcze,no i nie chce wziac tych tabletek co maja mnie roztelepac a sa przeciwko skurczom :(
Sle wam buziaki i zycze pieknych snow i spokojnej nocy!!!

moze to poprostu mala Sarenka Cie kopie po pecherzu :-) ja tez tak mam.

11 lata 8 miesiąc temu #635132 przez agamo
Villemo napisał:

agamo napisał:

Macica sobie ćwiczy i będzie sobie ćwiczyć do porodu żeby potem zrobić jedno wielkie auuaaaa :woohoo: :side: a tak na poważne, to obserwuj bo to nie chodzi tylko o skurcze macicy. Mi najczęściej skurcze chwytają łydkę ;/

Vilemo wiec co konkretnie powinnam jeszcze obserwować oprócz skurczy macicy? Gdzieś na jakiejś stronce przeczytałam ze skurcze jeśli są niegroźne to są niebolace! Zastanowilo mnie czy skurcze mogą być nie bolace? To skąd wiesz ze to skurcz? Wiec chyba bzdura jakaś! No i domyślam sie ze oprócz samych skurczy to i twardnienie brzucha tez ma znaczenie! U mnie było tak ze dostałam kilka skurczy krótkich klujacych brzuch mi stwardnial przechodzi jak poleze No ale ze w pracy byłam dziś to zabardzo leżeć nie mam gdzie :p hehe Pózniej w dole brzucha mnie bolało dosyć długo ale skurczy już nie było! Biorę wiec ten magnez tylko nie wiem czy potrzebnie! Eh chyba będę musiała zawitac w szpitalu na emergency czy cos albo moze zadzwonić do poloznej jutro!Bo wczoraj tez tak miałam!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka