- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
paulinka to sie oszczedzaj ile mozesz i bedzie ok:-)
agamo ja tam biore magnez w dawce 300mg i pozwolila mi zwiekszyc dawke jskby skorcze lapaly. podobno to ciezko przedawkowac.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
dziewczyny idę do szpitala na 3 dni niby tylko ale.... wczoraj rozbolał mnie brzuch i tak się zmartwiłam biedroneczka ze spać nie mogłam. do tego nie czułam ruchów dziecka i z płaczem poleciałam dziś do pani doktor.
Z dzidziusiem jest ok, wazy już 380 gram i dowiedzieliśmy się będzie chłopak:)))
Będziemy mieli synka z czego bardzo się cieszymy bo po cichu marzył mi się chłopak ale wiadomo wszystko byłoby dobre.
Ale niestety nie ma poprawy z moja szyjka i macica mi się jednak stawia bo pani doktor powiedziała, że jak tylko weszłam to widziała już zza biurka.
Nie wiem czy będę mogła korzystać z laptopa wiec postaram się do którejś napisać na FB jak mi się uda bo mój telefon to się nadaje tylko do rekalamacji "niezawodna Nokia". Najwyżej napiszę do którejś na FB co u mnie i jak i podam nr komórki swojej żebyście też miały.
Nie lubię szpitali ale co zrobić. Ehhh (((
Trzymaj się, będzie wszystko dobrze, najważniejsze że będziesz pod stałą opieką lekarską. Gratuluję chłopca!
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Monika23083 napisał:
Odnośnie usg 3d/4d - mój lekarz ma tylko 2d i się tak zastanawiam, czy nie wybrac się do innego żeby zobaczyć wszystko lepiej...no nie wiem..
dziewczyny, a Wy wszystkie bierzecie jakieś witaminy? Ja oprócz kwasu foliowego ( to wiadomo) nie brałam nic. Lekarz powiedział, że to moja decyzja i że jeśli bardzo dobrze się odżywiam ( a mam bzika na tym punkcie) to nie muszę jeśli nie chcę. Teraz na wizycie powiedział, że wyniki są ok i ja się dobrze czuję, nie wypadają mi włosy itd to mogę nie brać, zależy ode mnie.
Ale teraz się tak zastanawiam na tymi witaminami... może coś kupię
Z drugiej strony czytałam w książce "Zdrowy start", że " nadmiar witamin w diecie ( zwłaszcza tych syntetycznych) powoduje nadmierny przyrost masy ciała zarówno mamy jak i dziecka"
Monika ja do czasu ciąży też bardzo dbałam o to co i jak jemy, ale przez te kilka ostatnich miesięcy wiele się zmieniło, do niedawna jadłam tylko białe bułki z masłem i banany i prawie wcale nie piłam :/ może dlatego kazał jeść dodatkowo witaminy? w każdym bądź razie póki nie wrócę do normalnego odżywiania będę je brała, bo boję się o maluszka. Jak ja przytyję od nich to nic się nie stanie, byle brzdącowi dostarczyć budulca a ja będę miała dobrą wymówkę, że wszystkiemu winne są witaminy
Serku, jasne, że jeśli nie było możliwości dostarczenia wtamin z pożywieniem to tabletki muszą iśc w ruch. Najważniejsze zdrowie maluszków:) a z tymi witamianmi to taka ciekawostka, ale nie wiem czy zostało to udowodnione jakoś...ja się chyba na któryś podany przez Was preparat jednak skuszę
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Izula gratuluje sisiorka zaniedlugo wszystkie będziemy wiedzieć już co mamy! No a szpitalem nie przejmuj sie kochana posprawdzaja wszystko pobadaja najważniejsze ze malenstwo wporzadku!
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Izulko, trzymaj się w tym szpitalu, będzie dobrze!
Paulinko, właśnie zastanawiałam się co się z Tobą stało, bo na początku często bywałaś na forum. Dobrze przeczytać, że mimo trudności, trzymacie się dzielnie z Maleństwem
Kasia cudna ta Twoja Zosia. Papi, Twój synek też pięknie wyszedł. Tak właśnie myślę, że na moim połówkowym pewnie przełączą na chwilę na 3d/4d. Choć mi osobiście na tym nie zależy, na buziaczek synka mogę poczekać jeszcze te 4,5 miesiąca
Śliczne brzusie pokazujecie. I wcale nie są aż takie wielkie! Mój podobny, może trochę mniejszy, niżej i bardziej spiczasty. Waga, jak skoczyła w miesiąc 3 kg, tak póki co stoi.
Kalinko, ja na Twoim miejscu poszłabym już po prostu na połówkowe - wtedy zapewne wyjaśni się, co z serduszkiem córci. A tydzień u Ciebie widzę już odpowiedni.
Miałam wczoraj dziękować raz jeszcze za ślubne życzenia i pisać o tej mojej Chorwacji, ale jak przeczytałam co z Biedroneczką, odechciało mi się. A dziś już nie wiem, co chciałam napisać... Wyjazd będzie dość spontaniczny, bo ostatnio przygotowywaliśmy się do ślubu, a nie do wyjazdu. Jedziemy samochodem, na luzie, z dużą ilością postojów i zwiedzania po drodze, więc mam nadzieję, że Młody będzie dzielny Upałów wielkich jeszcze raczej nie będzie, więc jestem dobrej myśli Choć Nefeli pisze, że w Grecji już żar...
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli chodzi o ciężar ciała (naszego wspólnie) to ja przytyłam 5 kg więc i tak więcej od Ciebie. Nic się nie martw, zrzucimy w październiku zbędne kilogramy
Serku, właśnie moje też kosztują 50 zł i wystarczają tylko na 30 dni. Dlatego prosiłam Villemo o nazwę tych jej.
Alivva, gdzie ta słonica, bo ja nie widzę śliczny masz brzusio i bardzo ładną figurę! Naprawdę nie żartuję
MyMelange, hehe kolejny striptiz umówiłyście się dziewczyny, czy jak? Chyba muszę powiedzieć mojemu, żeby mi taką fotkę strzelił
Izula, Biedactwo trzymaj się. Ja też nie cierpię szpitali...zresztą, nie znam takiego kto by je lubił Mam nadzieję, że te 3 dni miną Ci szybko i zdrowiutka wrócisz do domku :* No i gratulacje z powodu siusiaczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wylogowany
- budujemy zdania
I dziękuję za propozycje witaminek. Widzę, że powtarzają się nazwy u Was, więc ja też któreś wypróbuję
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Oj, dziewczynki, szkoda, że nie zawsze wszystko idzie tak bez problemów i stresu...
Izulko, trzymaj się w tym szpitalu, będzie dobrze!
Paulinko, właśnie zastanawiałam się co się z Tobą stało, bo na początku często bywałaś na forum. Dobrze przeczytać, że mimo trudności, trzymacie się dzielnie z Maleństwem
Kasia cudna ta Twoja Zosia. Papi, Twój synek też pięknie wyszedł. Tak właśnie myślę, że na moim połówkowym pewnie przełączą na chwilę na 3d/4d. Choć mi osobiście na tym nie zależy, na buziaczek synka mogę poczekać jeszcze te 4,5 miesiąca
Śliczne brzusie pokazujecie. I wcale nie są aż takie wielkie! Mój podobny, może trochę mniejszy, niżej i bardziej spiczasty. Waga, jak skoczyła w miesiąc 3 kg, tak póki co stoi.
Kalinko, ja na Twoim miejscu poszłabym już po prostu na połówkowe - wtedy zapewne wyjaśni się, co z serduszkiem córci. A tydzień u Ciebie widzę już odpowiedni.
Miałam wczoraj dziękować raz jeszcze za ślubne życzenia i pisać o tej mojej Chorwacji, ale jak przeczytałam co z Biedroneczką, odechciało mi się. A dziś już nie wiem, co chciałam napisać... Wyjazd będzie dość spontaniczny, bo ostatnio przygotowywaliśmy się do ślubu, a nie do wyjazdu. Jedziemy samochodem, na luzie, z dużą ilością postojów i zwiedzania po drodze, więc mam nadzieję, że Młody będzie dzielny Upałów wielkich jeszcze raczej nie będzie, więc jestem dobrej myśli Choć Nefeli pisze, że w Grecji już żar...
słonko, kiedy jedziesz do Chorwacji, bo zapomniałam?
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo, mam pytanie do Ciebie a'propos witaminek. Kiedyś podawałaś nazwę na forum, ale mogłabyś jeszcze raz napisać jak się nazywają te, które Ty zażywasz? Ja miałam teraz PREGNE PLUS, ale tam jest tylko 30 tabletek. A z tego co kojarzę Twoje były bardziej wydajne i w podobnej cenie.
Kasiu zażywam femibion 2. allegro.pl/femibion-natal-2-30-30-kaps-c...iny-i3200597830.html no ale nie są tanie, warto poszperać po aptekach bo różnica w cenach bywa straszna. Myślę że każde witaminki będą dobre byle by zawierały dha i jod.
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Slonko no wlasnie wczoraj bylam na usg i mi nie wylukal. dlatego sie zestresowalam. i sie zastanawian kiedy by tu znowu isc. czy za miesiac wystarczy czy wczesniej
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo i serku dzieki. chyba faktycznie przejde sie jeszcze sprawdzic to usg.
robil mi na zwyklym usg 2d. i to na fundusz wiec przewidziane 3 takie- nastepne ok 30 tygodnia. i sie zastanawiam czy w takim razie isc sobie gdzies za miesiac prywatnie i sprawdzic czy jednak na usg genetyczne i wtedy bym musiala chyba wczesniej.
Kalinko trochę lekarz dziwnie zareagował. Jeśli ma podejrzenia że coś jest nie tak powinien dać Ci skierowanie na zrobienie usg genetycznego bo jest ku temu podstawa. No ale jak nie da to możesz sama zrobić prywatnie takie usg, tylko koszt ponad 200 zł no i dobrze jest zrobić koło 21-22 tygodnia bo ponoć wtedy najlepiej widać.
Jeśli zdecydowałabyś się prywatnie to mogę polecić Dr. wiechecia jako nieliczny z Krakowa jest na liście lekarzy z certyfikatem na przeprowadzenie takiego badania. www.scmkrakow.pl/pl/left-pl/pracownia-us...-marcin-wiechec.html robi także usg genetyczne ze skierowań w klinice na kopernika.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Izula-3maj się dzielnie i słuchaj tam poleceń będzie ok
W szpitalu będziecie pod dobrą opieka
Ach no i gratuluje synusia nasze dziweczynki bedą miały w czym przebierać
odnośnie nr telefonów-ja mam smsy do wszystkich za free ale mam swój nr w t-mobile więc może wymienię się z kimś kto tez ma nr w tej samej sieci.... zawsze to jakas tam oszczędność Pisac mi tu więc która ma nr w t-mobile
chyba,że któraś ma Vibera.....też wiadomości za free
Ja mam t-mobila