- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
apropo tych badan w 4d to nam troche tam nagral ale tak ogolnie wszystko jak mierzy dziecko i wogole bo w koncu docelowo poszłam na połowkowe a nie na 4d.i powiedział ze zdecydowanie za wczesnie na typowe 4d bo dziecko jeszcze troche przypomina kosmite 25tc to najwczesniej aby fajnie było widac a w 30tc mozna juz zobaczyc jak dzidzius mruga oczkami
no właśnie też się zatanawiałam czy robic na połówkowym czyli w 21 ty czy czekać tak do 25 ale przeczytałam w necie że potem dziecko jest duże i ma mało miejsca więc dosyc mocno się załania:/ a Zosieńka od Kasi już taka prawdziwa jak mały czlowieczek... sama niew eim co zrobić
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
A na pierwszym zdjęciu faktycznie trzyma rączkę pod główką i akurat tutaj nie widać, ale drugą miała podobnie. Lekarka stwierdziła, że trzyma się rączkami za głowę. Jakby przeczuwała, że będziemy ją podlągdać
- Wylogowany
- budujemy zdania
papi88 napisał:
apropo tych badan w 4d to nam troche tam nagral ale tak ogolnie wszystko jak mierzy dziecko i wogole bo w koncu docelowo poszłam na połowkowe a nie na 4d.i powiedział ze zdecydowanie za wczesnie na typowe 4d bo dziecko jeszcze troche przypomina kosmite 25tc to najwczesniej aby fajnie było widac a w 30tc mozna juz zobaczyc jak dzidzius mruga oczkami
no właśnie też się zatanawiałam czy robic na połówkowym czyli w 21 ty czy czekać tak do 25 ale przeczytałam w necie że potem dziecko jest duże i ma mało miejsca więc dosyc mocno się załania:/ a Zosieńka od Kasi już taka prawdziwa jak mały czlowieczek... sama niew eim co zrobić
Powiem Ci, że ładnie już było widać wszystko. A największe wrażenie na mnie zrobiło ujęcie kręgosłupa i żeber. Nie przypuszczałam, że tak dokładnie wszystkie będzie można policzyć!
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
magda powiem ci tak jezeli idziesz na polowkowe i odrazu moze ci to nagrac w tej samej cenie lub za nie duza doplata to mysle ze powinnas skorzystac.ja napewno pojde za pare tyg jeszcze raz na typowe 4d ale bede musiala juz zaplacic pare stowek a przy polowkowym podglad i nagranie w 4d mialam gratis.
i podkresle jeszcze ze moj syn jest duzy jak na ten tydzien ciazy wiec obraz byl tez dobry ale kurcze człowiek jest zachłanny chciałabym zobaczyc no wlasnie np jak ssie kciuk mruga oczkami ziewa to musi byc niesamowite
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
kasia a widzialas moje tez widac juz ładnie moze pozniej wstawie jeszcze w kolorze bo to zawsze inaczej ale nie ma porownania do tych filmikow miedzy 25-30tc dziecko ziewa mruga oczkami juz wyglada prawie jak po porodzie a w 20-22tc jeszcze nie jest na tyle rozwiniete ja w kazdym razie bede chciala powtorke
magda powiem ci tak jezeli idziesz na polowkowe i odrazu moze ci to nagrac w tej samej cenie lub za nie duza doplata to mysle ze powinnas skorzystac.ja napewno pojde za pare tyg jeszcze raz na typowe 4d ale bede musiala juz zaplacic pare stowek a przy polowkowym podglad i nagranie w 4d mialam gratis.
i podkresle jeszcze ze moj syn jest duzy jak na ten tydzien ciazy wiec obraz byl tez dobry ale kurcze człowiek jest zachłanny chciałabym zobaczyc no wlasnie np jak ssie kciuk mruga oczkami ziewa to musi byc niesamowite
Papi, widziałam widziałam Twojego Szkraba i jego domek śliczności!
W porównaniu do Twojego synka, Zosia jest malutka, bo waży niespełna 300g.
- Wylogowany
- budujemy zdania
a powiedzcie mi połówkowe zawsze robi się w 3/4d??? bo tak się zastanawiam że jeżeli wizyta połowkowa wymusza na nim właczenie 4d (a ma takie usg) to sama mu nic nie powiem że chcę w 4d bo wówczas bedę musiała zapłacić jak za wizytę 4d czyli 300zł.
Hmm...powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia. Zależy chyba od lekarza. My pojechaliśmy na Echo i sama lekarka przełączała co chwilkę obraz na 3D. A że nie planowałam oddzielnego badania 4D to skorzystaliśmy na tym dodatkowo
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
a tak serio to dr powiedzial ze na tym etapie waga nie ma wiekszego znaczenia dopiero po 30 tyg to jest istotne
madzia ogólnie badanie 3/4d to nie jest badanie na wykrycie wad ale przy takich podstawowych badanich typu prenatalne lekarz przełancza obraz na trojwymiarowy aby dobrze zmierzyc maluszka i wszystko posprawdzac wiec bada w 2d i 3d
natomiast jezeli idziesz na typowe badanie z nagranie to lekarz puszcza ci tylko obraz w 4d juz nic nie mierzy tylko nagrywa dla ciebie drukuje fotki meczy dzidziusia aby troszke sie poruszal abys miala fajna pamiatke choc pewnie to tez zalezy od lekarza bo jakbys poprosila aby sprawdzil dokladniej podczas typowego 4d czy z dzieckiem wszystko ok to mysle ze by to zrobil
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i tak mi sie wydaje MAGDA ze sama zobaczysz na polowkowym moze zacznie sam przelanczac i cos ci nagra wydrukuje.a jak sam sie nie zbierze to mozesz przeciez poprosic aby przelaczyl na chwile na 4d bo chcesz zobaczyc czy juz jest sens nagrywac i zadecydujecie
Pula dokładnie tak właśnie zrobię
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
robil mi na zwyklym usg 2d. i to na fundusz wiec przewidziane 3 takie- nastepne ok 30 tygodnia. i sie zastanawiam czy w takim razie isc sobie gdzies za miesiac prywatnie i sprawdzic czy jednak na usg genetyczne i wtedy bym musiala chyba wczesniej.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Kasia zachwycil mnie ten maly kregoslupik:-) super to wyglada
Magda mam na imie Aska ale chcialam mala Kalinke ale mezus nie chce o tym slyszec. zadna metoda przekonywania nie pomaga:-( z tad nazwa:-)