BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #644362 przez iwonta_kg
Bry.

I po majowce... Przynajmniej dla mnie ;) najadlam sie wszystko co nie zdrowe z grilla i pekam po tych paru dniach. Tyle narobiliśmy na imprezę ze przez 3 dni jedlismy ;) dzis juz koniec trzeba normalny obiad zrobić :)

U mnie od rana 15 stopni :)

Ninka Sliczna córeczka ci rosnie :)

A tych gorszych spraw co u mnie to blizna z dnia na dzien coraz bardziej boli :( czy którąś z was ktora jest po cesarce odczuwa jakies takie doleglowości?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644395 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Bry.

I po majowce... Przynajmniej dla mnie ;) najadlam sie wszystko co nie zdrowe z grilla i pekam po tych paru dniach. Tyle narobiliśmy na imprezę ze przez 3 dni jedlismy ;) dzis juz koniec trzeba normalny obiad zrobić :)

U mnie od rana 15 stopni :)

Ninka Sliczna córeczka ci rosnie :)

A tych gorszych spraw co u mnie to blizna z dnia na dzien coraz bardziej boli :( czy którąś z was ktora jest po cesarce odczuwa jakies takie doleglowości?

IWonka ja tutaj z wszystkich dziewczyn chyba najkrócej od ostatniego cc (po Tobie oczywiście) nie odczuwam nic w okolicy cięcia za to dziecko maltretuje moje doły i bywa to bolesne no ale tak ponoć będzie dopóki mały nie przyjmie właściwej pozycji bo aktualnie jest ułożony tak babyonline.pl/ciaza_i_porod_przed_porode..._center_01_page_no=1

11 lata 8 miesiąc temu #644402 przez nefeli
Ninka sliczne te foteczki,juz nie moge sie moich doczekac :)
My sie szykujemy na plaze bo 3 dni u Nas wolnego teraz,wiec niedziela-wtorek plaza,ale nie wiem jeszcze w jakich godzinach ?
Iva zawsze myslalam ze fajnie miec starszego brata i mam nadzieje,ze nasze dziewczynki beda zachwycone :) Moj synio tez gada do brzuszka,na jednym usgie byl z nami,a reszte mu nagralam i ogladal w domu,zachwycajac sie piekna mala stopka...z imieniem wiekszy problem,jakos nie czuje ze ktores mi sie podoba na maksa :(
Buziaczki dziewczynki bawcie sie dzis dobrze!!!

11 lata 8 miesiąc temu #644405 przez nefeli
Paulinka moja mala lezy w poprzek,kurcze rozrywa mnie na boki :) lekarz stwierdzil ze powinna byc glowa do gory albo w dol i ze w koncu sie przekreci,ja jakos nie widze zeby miala taki zamiar ;) wczorak stwierdzilam po co ma stac albo balansowac na glowie ,ksiezna sobie lezy a co...

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644407 przez Villemo
nefeli napisał:

Paulinka moja mala lezy w poprzek,kurcze rozrywa mnie na boki :) lekarz stwierdzil ze powinna byc glowa do gory albo w dol i ze w koncu sie przekreci,ja jakos nie widze zeby miala taki zamiar ;) wczorak stwierdzilam po co ma stac albo balansowac na glowie ,ksiezna sobie lezy a co...

:-) Obróci się obróci, przecież z czasem jak będzie rosnąć będzie jej strasznie nie wygodnie. Swoją drogą, Twoja księżniczka musi się obrócić tylko o kąt 90 stopni a mój księciunio o 180. Klaudiuszek na tym etapie już miał idealną pozycję do porodu główką w dół i w takiej pozostał do końca a kopał mnie po żebrach. Obawiam się, że jak się to dziecię nie obróci to będzie ciężka końcówka zważywszy na to, że kopie mnie na dole po wnętrznościach i uciska na nerwy ;/

11 lata 8 miesiąc temu #644411 przez Alivva
Ja się przyzwyczajam do imienia Alicja :) Lubie je ale chciałam Sarę,a ostatnio myslałam też o Jagodzie. Jednak decyzja wspólna i jest Alicja :)
Dagmara a Twój synio jak ma na imię? bo juz kiedys chcialam zapytać i zapomnialam.

Ninka-sliczna mała :) takie alienek ja moja Alicja :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644413 przez iwonta_kg
Villemo mój Mały jest dokładnie chyba tak ułożony jak na tym zdjęciu. Nóżki na dole. Mi to obojętne jak będzie ułożony do porodu bo i tak będę miała cesarkę ale wolałabym żeby miał nogi u góry bo cholernie boli jak kopie i uciska na pęcherz bardziej niż główką :dry: ale powiem wam że mój pierwszy synek był od początku ułożony główką do dołu i zupełnie inaczej czuje się kopniaki w żebra niż w podbrzusze :laugh: jedno i drugie jest cudowne ale jednak wolałabym żebra :laugh:

Już jutro wizyta :) a Ty Villemo kiedy kolejna?

Iva moja siostra ma na imię Alicja :) ja mówię na nią Alutka.

11 lata 8 miesiąc temu #644416 przez Villemo
kocham_cie napisał:

no dobra to wrzucam roznegliżowaną fotke :blink: ten mój brzusio jest taki tłuściutki chyba wszytskie dodatkowe kg mi się na nim skupiły ;)

Supcio jest ten Twój brzusio taki dziewczynkowy :D I w cale nie jest taki duży hiihi oczywiście mierzę swoją miarą :D No i nie wiem gdzie Ty widzisz ten tłuszczyk

11 lata 8 miesiąc temu #644417 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Villemo mój Mały jest dokładnie chyba tak ułożony jak na tym zdjęciu. Nóżki na dole. Mi to obojętne jak będzie ułożony do porodu bo i tak będę miała cesarkę ale wolałabym żeby miał nogi u góry bo cholernie boli jak kopie i uciska na pęcherz bardziej niż główką :dry: ale powiem wam że mój pierwszy synek był od początku ułożony główką do dołu i zupełnie inaczej czuje się kopniaki w żebra niż w podbrzusze :laugh: jedno i drugie jest cudowne ale jednak wolałabym żebra :laugh:

Już jutro wizyta :) a Ty Villemo kiedy kolejna?

hihi no ja też wolałabym żebra :-) Ja mam nastepną wizytę dopiero 5 czerwca :-) także sobie poczekam jeszcze trochę :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #644437 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

ja znam 2 Alicje....mojego kolegi żona (prześliczna,sympatyczna i wesoła dziewczyna....zawsze mówimy do niej wyłacznie Alicja) i moja chrzestna na kktóra całe zycie wszyscy mówili Lusia :)

11 lata 8 miesiąc temu #644480 przez agamo
Hejka dziewczyny ja po zakupach Pokupowalam małemu ciuszkow ze wyprawka ciuszkowa prawie gotowa! Jeszcze tylko pare rzeczy ale juz goly nie będzie chodził!

Madzia to super ze spotkanie ze znajomymi sie udało! Nie ma to jak pochwały ze sie dobrze w ciazy wyglada! Wiec wypinaj teraz brzusio kochana i chodź dumna jak paw! A co nie zawsze jest sie w ciazy!

Iva Alicja bardzo ładne imię tez braliśmy z mężem pod uwagę jakby była dziewczynka choć mnie zawsze Łucja sie podobało ale mezus mówił ze absolutnie nie! A zdrobnienie Lusia to juz wogole takie słodkie!

Dziewczyny u mnie mały tez leży nozkami w dół bo nie raz tak mnie kopnie nisko ze czuje jakby mnie po pewnych dolnych częściach ciała smyral! Hehehe a najgorzej jak ucisnie na dolnych partiach to chodzę jak babki w 9 mcu i sikam co po chwile! Nie mam pojęcia jak to jest jak kopie po zebrach ale proszę go od dwóch dni by sie trochę podniósł ze dwa centymetry do góry! Ale uparciuch jak rodzice siedzi chyba najniżej jak sie da!
Nefeli usmialam sie z twojego tekstu o krolewnie! A co będzie patrzeć na innych jej tak wygodnie i juz!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644536 przez iwonta_kg
Zaraz wrzuce fotkę z brzuszkiem tylko ja zmniejsze:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644538 przez Alivva
Aga dawaj foty ciuszków :) pochwal się :)
Moja mała jak u Dagi leży sobie boczkiem po mojej prawej główka a po lewej nóżki :)

Może te błekitnokrwiste tak już mają :)

Mi kolezanka dziś przywiozła kosz do spania dla Alicji :) Nie było mnie w domu bo ja to oczywiście jak taka pogoda to musze się kisić w pracy ale młody mi wyslal mmsa więc zaraz postaram się Wam pokazać :) Przez pierwsze 4 miesiące więc będzie moja księżniczka spała w koszyczku jak mała koteczka :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644547 przez iwonta_kg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #644551 przez Alivva
Rośniesz kwitnąco :)
U mnie dzis też taka cudna pogoda :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka