BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #643990 przez Alivva
kocham_cie napisał:

A tak wogóle to znowu usłyszałam dziś że mam duży brzuch, ble ble ble mam dosyć takich tekstów do tego stopnia, że zaczęłam zakrywać brzuch rękoma, swetrem czym tylko popadnie... a dziś czeka mnie jeszcze spotkanie ze znajomymi którzy mnie jeszcze w ciąży nie widzieli, mam nadzieję że obejdzie się bez komentarzy, bo albo się porycznę albo kogoś zabiję :dry:

Madzia,wez Ty sie w ogole nie przejmuj glupimi komentarzami!
Zazdroszcza i tyle :P
Ciaza to na tyle wyjatkowy i magiczny dla nas czas,ze trzeba chdzic z dumnie wypietym brzuniem. Glowa do gory,cyc do przodu,i dumnie kochana,dumnie :-) jeszcze 4 miesiace i powoli kurczaki beda sie wykluwac i jestem pewna ze kazdej z nas jeszcze sie zateskni za tym czasem :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #643991 przez kocham_cie
agamo napisał:

Nefeli Daga jutro jeśli znów sie krew pojawi to jadę z mężem do szpitala! Miałam dwie dosłownie kropki na papierze wczoraj ale tylko raz i dzisiaj tez tylko raz taka plamke na papierze! Uzupelniam płyny non stop wiec jeśli jutro znów to samo to juz nie pozostawie im wyjścia musza cos zrobic bo jak ja w poniedziałek do pracy pójdę jak tu taki stres! A w dodatku w piątek jedziemy do polski autem taki kawał drogi a ze mną nie wiadomo co i jak!

Madzia super brzuszek i wcale nie za duży Nie przejmuj sie i brzuszka nie chowaj! Bo Przecierz to najpiękniejsza atut bycia w ciazy! Ja to aż nie mogę sie doczekać tekstów ze widać mi brzuszek! A jak ci ktoś mówi ze masz za duży to zawsze im możesz odpowiedzieć ze głupia nie jesteś i nie będziesz sie w ciazy odchudzac i ze dziecko masz dorodne to i brzuch duży To ich moze zamknie!bo nie bedą Przecierz dyskutowac o wielkości twojego malenstwa!

Ps.tylko mnie nie zabij ale brzusio z boku chyba nadal podobny do mojego ;p

Aga powiem Ci coś w tajemnicy.... skoro nasze brzuszki mają podobny kształt... będziesz miała córeczkę :silly: hihihi a tak na poważnie to czuję się jak wyrodna matka, bo ciągle mówię do mojej kruszynki jak do dziewczynki nawet ciuszki tylko dla dziewuszek oglądam, a co jak tam mieszka chłopiec... pewnie mu bardzo bardzo przykro :( mamusia Cię kocha nawet jak jesteś chłopcem :silly:

A tak wogóle to dzięki kocha, poprawiłaś mi humor :kiss: bo naprawdę byłam przybita tymi komentarzami otoczenia o wilekości brzucha... a za tydzień jeszcze ta komunia... masakra :dry:

No i Nefeli ma rację idz do lekarza a jak nic Ci nie pomogą to zrób sobie mocz w PL, i na wizycie w PL oczywiście też powiedz doktorkowi że była ta krew, nawet jeśli ci już do tego czasu przejdzie!

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #644056 przez agamo
Madzia ranyyyy nawet nie mów bo ja juz mam tyle ciuszkow na chłopca nawet do roku! Bo znajoma znajomej sprzedawała ciuszki po synku bo druga cora sie urodziła i wiecej dzieci niechce No i mały ma juz 4 latka wiec ona ciuszki wszystkie trzymała a ze lubi sie w dobrych firmach No to warto było pojechałam i powybieralam ciuszki do roku Także jakby cos wyszło odwrotnie to masakra! Choć i tak w planach mam parke- chłopca i dziewczynkę ale musiałabym kompletowac wszystko na nowo! Choć czasem powiem ci ze zdarza mi sie myśleć a co jak mi zle powiedzieli! Eeee tam wyrodna matka nie jesteś poprostu takie masz przeczucie gorzej jakby sie juz urodziło a ty nadal sie do dzidzki odzywalas na opak a tak to myśle ze malenstwo sie wogole cieszy ze do brzuszka mówisz! Myśle ze sam twoj głos sprawia bobaskowi przyjemność! A tak naprawdę co do kształtu brzuszka to przecież wcale to nie świadczy o płci to tylko zabobony! Zreszta inaczej tez wszystko na żywo wyglada! A tak wogole to cie zabije jak sie okaże ze to dziewczynka pod przykryciem u mnie siedzi! :p hehehe
Iva ma racje jeszcze będziemy tęsknić za tym etapem brzuszkowym! Ostatnio gadalam z mężem ze zawsze myslalam o dwójce dzieci chłopcu i dziewczynce i tak zdałam sobie sprawę ze jak tylko dwójkę będziemy mieli to jest Moj pierwszy i przedostatni raz jak to wszystko czuje i te słodkie kopniaczki i pływanie i będzie mi tego brakować! I ze chyba dwa to za mało! Hehehe ciekawa jestem co powiem po porodzie :D

No a z tym szpitalem postanowione jeśli jutro znów krew będzie to jadę do szpitala jeśli przejdzie to w czwartek mam wizyte z lekarzem wiec przyjdę z moczem :) No i w pl dokładne badania i jeszcze drugie potwierdzenie płci :P

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #644109 przez Alivva
Ja celebruję każde odczucia ciążowe bo wiem,że to już ostatni raz. pewnie,że chciałoby się może i więcej ale prawda taka,że to nie czasy na więcej niz dwójka dzieci.... :/
Cieszę się jednak,że mimo tego iż nie planowałam-jestem w ciązy i spodziewam się maleństwa no i,że po 11 latach :) Powiem Wam,że przechodzę tę drugą ciążę jakby pierwszy raz :) I tak jakoś dużo bardziej dojrzale,tak całkiem inaczej (chociaz same ciąże prawie takie same) nie wiem...nie potrafie tego opisać ale to nowe doświadczenie. Inne :) takie jakby bardziej świadome :) Nooooo i sentymenty mi się załączyły :) to chyba przez mój starczy wiek :lol:

Magda ja z kolei cały czas liczylam i mówiłam,że to drugi chlopiec a teraz?? jakoś nie wyobrażalam sobie,żeby pani doktor powiedziala,że to jednak nie dziewczynka :)
Serce mamy kocha bez względu na wszystko i zapewniam Cię,że nawet jesli nosisz pod serduchem chlopca to będzie on dla Ciebie całym światem :) ale wedle zyczenia ja zyczę Ci z calego serca-córeczki :)

Mój Filip własnie obejrzał ze mna nagranie z usg :) był obłędnie podekscytowany :lol: gębucha uśmiechnięta od ucha do ucha :) pytal o wszystko powtarzając "ale ona smieszna,jejku jaka maleńka,jaka śliczna,jaka kochana"..... cudownego mam syna :) No i...on równiez zaakceptował imie siostrzyczki,bardzo mu sie podoba bo jak stwierdził żadnej jędzy o tym imieniu nie zna a kojarzyc mu się będzie jedynie z mamą (bo to moje drugie imię)

11 lata 8 miesiąc temu #644119 przez Alivva
Dzis cos mało się nas udziela..... Magda,Aga,Ja i na chwilę Daga :) a reszta?? obżera się pewnie na jakiś grillach :D

11 lata 8 miesiąc temu #644146 przez agamo
Iva ale twoj Filip to slodziak i jeszcze mówi ze fajnie ze imię dla siostry z mama mu sie będzie kojarzyć to juz wogole przeslodkie! No ładnie młody bajeruje jak urośnie to każda będzie jego :) No dziewczyny sie weekenduja bo długi weekend majowy A ja leze cały dzien bo wole odpocząć i ta krew wiec lezakuje! Dziewczyny odpoczywają pewnie tez! Ja juz proboje zasnąć bo jutro jedziemy z mężem na jakieś wyprzedaze rano wiec dobranoc mamuski!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644214 przez kocham_cie
Szybki wpis przed snem:)
Wypad ze znajomymi krótki ale naprawdę udany :) niestety musimy z D. wstać na 6 do pracy więc posiedzieliśmy tylko 2h i do domciu, a szkoda bo zjechało się masę znajomych których dawno nie widzieliśmy :( ale co najważniejsze... nikt nie komentował wielkości mojego brzucha, jedyne co słyszałam to, to że wyglądam naprawdę dobrze i że pewnie będzie syn :blush: strasznie mi się to podobało że nikt mnie nie peszył i moja ciąża nie była głównym tematem rozmów!!! oczywiście bez macania brzucha się nie obyło ale to tylko na początku, i przez chwile- na szczeście to znajomi więc mogłam spokojnie powiedzieć że tego nie lubię :laugh: ... uff naprawdę poprawił mi humor ten wypad... no i jeszcze jedno... jedna dziewczyna taka dalsza znajoma jak już wychodziliśmy wzięła mnie na bok i powiedziała że ona nie ma powodu żeby mi słodzić ale wyglądam naprawdę świetnie :lol: :side: :woohoo:
Słodkich snów mauśki

PS. Iva a tatuś w końcu zdążył na badanie czy nie??? no a ten twój Filip to złoty chłopach...jakoś ciągle do mnie nie dociera że ty masz takiego dużego synka, kurcze naprawdę dobrze zakonserwowana jesteś :silly:

Aga w razie czego będzie na mnie, a te ciuszki co masz dla chłopca oddasz mi :laugh:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #644222 przez MyMelange
Ja Was czytam dziewczyny, ale jestem na tyle padnieta, ze nie mam sily pisac. Tesciowie wyjezdzaja w poniedzialek dopiero, wiec cos koło wtorku się zregeneruje i cos naskrobie.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #644227 przez Alivva
Dziękuje dziewczyny :) tez uważam,że ten mój synio to skarb naprawdę :) ma swoje za uszami i potrafi mi zajść za skóre swoim zachowaniem (np w szkole ostatnio) ale w stosunku do mnie....SKARB. Wiem,że będe miała w nim mega wsparcie :) Juz mam :)

Tez czasem nie wierze,że już jestem mamą takiego chłopiska,zwłaszcza jak oglądam nas razem na fotach :D no ale taka prawda :) miałam 23,5 jak go urodzilam więc tak normalnie chyba.... z tego wniosek jeden-starośc nie radość hahahaha
Młody nie za bardzo lubi foty ale postaram się go jakoś dorwać po niedzieli to się Wam pochwalę moim "małym" mężczyzną :)

Duży na badania nie zdążył ale płytę i foty widział,relacji wysluchał, żałowal.... imie wybraliśmy....jest okey. No ale spi dziś u siebie :) mecz lecha i wieczór z kolegami a niech mu tam ;) cale wyro moje :lol: a ja jutro i tak na 11h do pracy :dry:

I cieszę się magda,że zadowolona wróciłaś,że wieczorek sie udał i w ogóle..... dobrze Ci sie teraz będzie spało i nie będziesz myslała o docinkach i innych nic nie znaczących docinkach ;)

Tobie i reszcie zycze spokojnych,kolorowych snów.... ja tez znikam ;) ja i moja pchełka z krainy czarów :)

11 lata 8 miesiąc temu #644229 przez niagara
Przepraszam, że się ostatnio mało udzielam, ale jakiegoś takiego lenia mam ;) Czytam za to na bieżąco :laugh:
Właśnie wróciliśmy ze spotkania ze znajomymi, wczoraj też się z nimi widzieliśmy więc nawet nie miałam czasu nic naskrobać :silly:
Kocham Cie :silly: fajny brzucholek :blink:
Alivva cieszę się, że wszystko dobrze i, że wybraliście imię dla Maleństwa :)
A moi rodzice nie chcą zaakceptować faktu, że chcemy mieć małą Lenkę :angry: Codziennie mi głowę suszą i zarzucają coraz to nowymi pomysłami :angry: Bardzo mnie to wkurza :angry:

Uciekam spać :)
Dobranoc Dziewczęta :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #644238 przez kocham_cie
Dzień dobry brzuchatki:)
Wy smacznie śpicie a ja już w pracy walczę :blink: ale co tam słoneczko świeci więc i do pracy przyjemniej się szło... życzę miłej i słonecznej niedzieli dziewczęta :)

a i jeszcze moja wczorajsza wygrana na allego... mam nadzieję że jakościowo będą dobre:)

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #644294 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!

Magda, fajnie że masz słońce. Ja po wczorajszej pieknej pogodzie zaprosiłam dzisiaj wszystkich na grilla, a tu troszkę chłodniej, pochmurno i chyba zaczyna padać:( a takie miałam fajne pomysły na grillowane faszerowane warzywka:)

Coraz częściej zaczynam odczuwać te łaskotania i zaczynam już być coraz bardziej pewna że to Jaś, więc może niedługo wpiszę już tą magiczną datę pierwszyh ruchów do książęczki ciążowej:)
a i kuzynka przestanie się czepiać:)

Alivva
aż się miło na serduchu zrobiło jak poczytałąm o Twoim synku:)

Miłej niedzieli Kochane!

11 lata 8 miesiąc temu #644295 przez ninka333
Witam,
Dawno mnie nie było ale śledze na bieżąco. Chciałam się pochwalić buzią mojej córeczki :) Na tym środkowym piła wody płodowe bo przed badaniem zjadłam słodkiego loda :)

córeczka ALICJA
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #644324 przez niagara
Dzień Dobry :)
Ninka masz słodkiego małego szkieletorka :silly:
My też dzisiaj grillujemy, wreszcie pogoda dopisuje :)

Życzę Wam słonecznej niedzieli :)

11 lata 8 miesiąc temu #644352 przez izula
cześć dziewczynki

Ninka słodkie maleństwo.

Dziewczynki wybaczcie mi ale najlepiej się czuję jak leżę na boku. A pisanie wtedy idzie mi kiepsko. Czekam do wizyty 13 maja na to co pani doktor powie.

Życzę wszystkim słonecznej niedzieli i miłego odpoczynku.

Oglądałam butelki allegro.pl/tommee-tippee-butelka-260-nie...zek-i3199176214.html

co do lektury to położna ze szkoły rodzenia poleciła mi książkę Mama tato co ty na to? Pawła Zawitkowskiego. Ale wypatrzyłam, że sporo jego filmików jest w necie więc chyba nie opłaca się kupować książki.

[/url]
[/url]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka