BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #655665 przez Monika23083
pyzaura napisał:

Monika23083 we Wladku jest przepieknie :) i Jastrzebia Gora obok jeszcze piekniejsza :) smigaj tam chodz moim kochanym miastem jest Gdynia ale to podrodze moze skusisz sie i tu i tu :D[/quote

Wiem :) , w zeszłym roku byłam i zrobiłam sobie rowerową wycieczkę do Jastrzębiej Góry z Władka:)przecudowne widoki po drodze no i Hel jeszcze z drugiej strony:) oj sie nakręcam, nakręcam...zazdroszczę Wam tego morza, ja za polskie morze to bym dużo dała:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #655668 przez iwonta_kg
Prosze bardzo :-)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #655674 przez Monika23083
wow Iwona!

świetnie wyglądasz i sukienka super :)

te wrzesniówki to same laski widzę, ciąża służy:)

chyba sie przejde dzisiaj do House'a, bo sukienek mam bardzo bardzo mało w swojej szafie:)

11 lata 7 miesiąc temu #655688 przez iwonta_kg
Idź idź bo były jeszcze niebieskie ale jak dla mnie to takie za bardzo marynarskie hehe niebieski paski ;) ale one były wczesniej po 59.99 Teraz kosztują 39.99

11 lata 7 miesiąc temu #655728 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Prosze bardzo :-)

ehhh piękna sukienka ale szkoda bo u mnie nie przejdzie. Odcięcie w pasie przy moim ogromnym brzuszku wygląda fatalnie :dry:

11 lata 7 miesiąc temu #655732 przez pyzaura
allegro.pl/komunia-sukienka-bombka-z-ozd...512-i3234400236.html
dziewczynki co myslicie o tej sukience?? ide 15 czerwca na wesele i sie zastanawiam czy takiej nie zakupic ??:)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #655736 przez Villemo
pyzaura napisał:

dziewczynki co myslicie o tej sukience?? ide 15 czerwca na wesele i sie zastanawiam czy takiej nie zakupic ??:)

O ile jest taka jak na zdjęciu to mi się bardzo podoba! I myślę, że fason taki, że może być i jako sukienka i jako tunika do leginsów. Spokojnie wykorzystasz po ciąży.

11 lata 7 miesiąc temu #655743 przez pyzaura
no wlasnie czy taka jest :)
ale nie jest droga takze nawet na jedno wesele dam rade

Ania

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655750 przez akina_zet
Pyzaura ale ta Twoja mała pięknie zapozowała :) szybko imię wybraliście - bardzo ładne :) co do kiecki - jak dla mnie ekstra.

Dziewczyny wpadłam tylko się przywitać i życzyć pięknego dzionka :lol:

Lecę do przyjacióły :blink:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #655751 przez iwonta_kg
Pyzaura fajna ta sukienka :) a ktory kolor wybrałas?

Zaraz lecę na plażę :-):-):-)

11 lata 7 miesiąc temu #655758 przez pyzaura
iwonta_kg napisał:

Pyzaura fajna ta sukienka :) a ktory kolor wybrałas?

Zaraz lecę na plażę :-):-):-)

wez mnie ze soba :) nad morze

nie wiem moze jasna jakas bez?

Ania

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655802 przez niagara
pyzaura napisał:

Moim zdaniem sukienka całkiem fajna, tylko te zakładki na dole mi się nie podobają i tak się jakoś brzydko układają, ale to tylko moje zdanie :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #655808 przez pyzaura
tez zwracalam na to uwage juz :) ale jeszcze popatrze mam 3 tyg moze cos tam wybiore :D

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #655813 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry kochane brzuchatki!

Piękny dzień! A ja idę dziś pilnować mojego 3-letniego szwagra i zaczęłam mieć obawy czy oby dam sobie radę bo to dziecko ma robaczki w dupce a będziemy sami do 18, aż mąż przyjedzie mi pomóc :silly:

Izula Izula napisz po obchodzie czy Pani doktor zadowolona z efektów po kroplówce, dużo cierpliwości i spokoju Ci życzę! :kiss:

Pyzaura ładne imię, takie dość niespotykane i niunia jaka słodziutka, chyba złożyła ustka do buziaka dla podglądaczy :) A sukienka bardzo mi sie podoba tylko coś z tym dołem nie tak jest, no i bez brzuszka będziesz mogła ją tez nosić. Mi sie jeszcze taka podoba grafitowa tyle że taka typowo weselna bardziej allegro.pl/sliczna-sukienka-ciazowa-z-ro...0-l-i3227312560.html ale nie przeszła u mnie bo za krótka a ja mam grube girasy i muszę mieć za kolanko :)

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych wypadów nad morze i spacerków po tych wszystkich miasteczkach, tak bardzo podobają mi sie te luźne wakacyjne klimaty, kiedy bym tam nie pojechała i nieważne na jak długo to zawsze czuje sie jak dziecko na wakacjach chodząc po molo albo po kramach z muszelkami :side:

Iwonta olej ten sen, czekasz na Kacperka i czekasz to wyobrażasz sobie że mogłabyś mu zrobić krzywdę? :kiss: Widzę, że wszystkie tu takie drobniutkie jesteście tylko ja taki pączuś a w sukience bardzo Ci ładnie, te marynarskie pasy to może dla mnie bo lubię takie zestawienie kolorów tylko może być troszkę za krótka, ale na pewno dziś podejdę do Housa :)

Agamo korzystaj z wolnego i rodzinki i nic się nie przejmuj zaległościami, jak wrócisz to sie wyklikasz z nami :blink:

Villemo lubię takie matki jak Ty, żeby nie przesadzać z niczym w żadną stronę, trudno czasami o zdrowy rozsądek nad opieką nad takim maluszkiem, ale dobrze, że mamy tu mamy doświadczone :) Ja na tą chwilę to nie wyobrażam sobie nawet wziąć na ręce naszą kruszynkę :silly:

Monika no właśnie Biblia - zastanawiam się czy dzieci dostają jakieś prezenty tego typu? Ja chyba dołożę do prezentu lub pieniążków Biblie i książeczkę z informacja na temat świętego po którym młoda nosi imię.

Akina miłych ploteczek ;)

Ufff ale nasmarowałam... to teraz w końcu idę sie ubrać i doprowadzić do porządku bo niedługo wychodzę :)

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655845 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Dzień dobry kochane brzuchatki!

Piękny dzień! A ja idę dziś pilnować mojego 3-letniego szwagra i zaczęłam mieć obawy czy oby dam sobie radę bo to dziecko ma robaczki w dupce a będziemy sami do 18, aż mąż przyjedzie mi pomóc :silly:

Izula Izula napisz po obchodzie czy Pani doktor zadowolona z efektów po kroplówce, dużo cierpliwości i spokoju Ci życzę! :kiss:

Pyzaura ładne imię, takie dość niespotykane i niunia jaka słodziutka, chyba złożyła ustka do buziaka dla podglądaczy :) A sukienka bardzo mi sie podoba tylko coś z tym dołem nie tak jest, no i bez brzuszka będziesz mogła ją tez nosić. Mi sie jeszcze taka podoba grafitowa tyle że taka typowo weselna bardziej allegro.pl/sliczna-sukienka-ciazowa-z-ro...0-l-i3227312560.html ale nie przeszła u mnie bo za krótka a ja mam grube girasy i muszę mieć za kolanko :)

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych wypadów nad morze i spacerków po tych wszystkich miasteczkach, tak bardzo podobają mi sie te luźne wakacyjne klimaty, kiedy bym tam nie pojechała i nieważne na jak długo to zawsze czuje sie jak dziecko na wakacjach chodząc po molo albo po kramach z muszelkami :side:

Iwonta olej ten sen, czekasz na Kacperka i czekasz to wyobrażasz sobie że mogłabyś mu zrobić krzywdę? :kiss: Widzę, że wszystkie tu takie drobniutkie jesteście tylko ja taki pączuś a w sukience bardzo Ci ładnie, te marynarskie pasy to może dla mnie bo lubię takie zestawienie kolorów tylko może być troszkę za krótka, ale na pewno dziś podejdę do Housa :)

Agamo korzystaj z wolnego i rodzinki i nic się nie przejmuj zaległościami, jak wrócisz to sie wyklikasz z nami :blink:

Villemo lubię takie matki jak Ty, żeby nie przesadzać z niczym w żadną stronę, trudno czasami o zdrowy rozsądek nad opieką nad takim maluszkiem, ale dobrze, że mamy tu mamy doświadczone :) Ja na tą chwilę to nie wyobrażam sobie nawet wziąć na ręce naszą kruszynkę :silly:

Monika no właśnie Biblia - zastanawiam się czy dzieci dostają jakieś prezenty tego typu? Ja chyba dołożę do prezentu lub pieniążków Biblie i książeczkę z informacja na temat świętego po którym młoda nosi imię.

Akina miłych ploteczek ;)

Ufff ale nasmarowałam... to teraz w końcu idę sie ubrać i doprowadzić do porządku bo niedługo wychodzę :)

Serku bardzo mi miło :D ja was bardzo dobrze rozumiem 2 lata temu też byłam spanikowaną mamusią która swojego synka samodzielnie wykąpała dopiero jak już siedział. :huh: niezły obciach nie hhehe. Tak to robił to mój mąż, on ma wielkie łapska to i czułam się bezpieczniej jak to on wyciągał małe śliskie stworzonko z wody :D. Na początku też bałam się go brać bez rożka na ręce nie mówiąc o tym, że mały jadł zawsze bardzo łapczywie, nie raz zdarzyło mu się tak zakrztusić że robił się aż fioletowy więc nawet karmienie było dla mnie stresujące. Z czasem było coraz lepiej.

W tym wszystkim najważniejsze jest, żeby przede wszystkim słuchać swojej matczynej intuicji i nie dać jej zagłuszyć "cennymi" radami innych, nawet do tego co mówi lekarz należy podchodzić z dystansem bo dzieci bywają różne i nie ma do nich jednej instrukcji obsługi. Najwięcej o swoim dziecku wie matka bo to ona jest z nim od początku, to ona opiekuje się nim całą dobę i wie co jest dla niego najlepsze. Myślę, że taka postawa gwarantuje sukces na całej linii w postaci zadowolonego maluszka i szczęśliwej mamy. Tego się trzymajmy :blink: :side:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka