BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #654885 przez akina_zet
kocham_cie napisał:

Dziewczęta powiedzcie mi czy wasze szkrabki też kopią was wszędzie??? Bo mój Antek to się przemieszcza w jakimś szalonym tempie... w ciągu 10 minut potrafi kopnąć w pęcherz, zaraz potem gdzieś nad pępkiem po czym sru i dostaję gdzieś w bok?! :cheer: Myślicie że to przez to że księciunio leży w poprzek??? i poprostu dostaję na raz z główki, łapki i nogi :cheer:

U mnie ruchy dopiero zaczynają być intensywniejsze,ale też czasem coś mi drgnie na dole, coś z prawej a to coś z lewej strony :) i byłam zdziwiona, że też już czuję jak trafi w pęcherz (myślałam,że to się zaczyna jak dziecko jest już naprawdę sporawe), takie to śmieszne uczucie :silly:

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #654903 przez SerekWaniliowy
Niagara mój mąż w styczniu, no wiem, że wcześnie, ale cały czas leżałam i miałam mnóstwo czasu na myślenie, jak Go spytałam o wspólny poród to spytał czego ja chcę i po co On tam, no to było tylko pytanie retoryczne i jak mu powiedziałam, że zrobi jak uważa, ale jeśli nie będzie chciał to będzie mi bardzo przykro i bardzo sie na nim zawiodę bo to nasze wspólne dziecko, od tamtej pory tematu nie ma i nie wiem czy od razu chciał iść czy po prostu zrobi to dla mnie :) W każdym bądź razie porozmawiaj z nim, spytaj dlaczego nie chce i powiedz mu dlaczego to dla Ciebie takie ważne. Ja zrozumiem i chyba nawet zachęcę męża do alkoholizacji już po samym porodzie, niech sie odchami i odreaguje bo jak wrócimy do domu to może nie mieć już na to czasu :) Oni troszkę inaczej przeżywają emocje.

Alivva dziękuje za informację, popędzę dziś na ryneczek, Oni sie zaopatrują na giełdach, co prawda 2 lata to sporo, ale może coś znajdę :)

Izula dobrze, że już jesteś spokojniejsza i pod zaufaną opieką :) trzymaj się dla dzidziusia a na pewno wszystko będzie dobrze :kiss:

Kocham Cię masz niezłego żonglera w brzuszku :woohoo: mam wrażenie że opisujesz mojego maluszka i moje odczucia, tez leży w poprzek, tyle że główkę ma po lewej a nóżki o prawej i chyba z jajników zrobiła sobie worki treningowe bo jak sie uweźmie to tak wali przez kilka minut, że z bólu nie wiem co mam ze sobą zrobić, taka kruszka a tyle ma siły! No a swoją droga to faktycznie ciekawe, że przy USG zawsze leżakuje i zakłada nogę na nogę a tak to jak na arenie szaleje.

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #654914 przez akina_zet
SerekWaniliowy napisał:

Niagara mój mąż w styczniu, no wiem, że wcześnie, ale cały czas leżałam i miałam mnóstwo czasu na myślenie, jak Go spytałam o wspólny poród to spytał czego ja chcę i po co On tam, no to było tylko pytanie retoryczne i jak mu powiedziałam, że zrobi jak uważa, ale jeśli nie będzie chciał to będzie mi bardzo przykro i bardzo sie na nim zawiodę bo to nasze wspólne dziecko, od tamtej pory tematu nie ma i nie wiem czy od razu chciał iść czy po prostu zrobi to dla mnie :) W każdym bądź razie porozmawiaj z nim, spytaj dlaczego nie chce i powiedz mu dlaczego to dla Ciebie takie ważne. Ja zrozumiem i chyba nawet zachęcę męża do alkoholizacji już po samym porodzie, niech sie odchami i odreaguje bo jak wrócimy do domu to może nie mieć już na to czasu :) Oni troszkę inaczej przeżywają emocje.

Dziewczyny mój to stwierdził,że zemdleje :D Ale wie jaka panikara jestem i będzie przy mnie :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654916 przez SerekWaniliowy
No ja dziewczynki uciekam sie przespacerować i podjadę na ryneczek może coś upoluje, a tak przy okazji to w Lidlu od 20 maja będą ubrania ciążowe i maluszkowe - nie za dużo, ale może coś Wam się przyda, bo mi wparły w oko czerwone portki dla Bogny, w końcu coś nieróżowego! :silly:

www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=l2KjID

Miłego dnia brzuchatki!

Akina no mój też wszystkim teraz mówi, że idzie, bo ja spanikuje i będę uciekała i musi mnie przypilnować :silly: ale prawda jest taka, że ja straszny tchórz jestem i bez Niego może być krucho :side: a tfuuu nawet nie myślę, że może Go nie być! Brrr

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #654920 przez paulinka.k22
Iza mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!! Musicie jakoś przetrwać ten szpital!

Moja mała też reaguje na słońce, dziś zdążyłam się położyć na leżak, a ona od razu zaczęła fikać :) a przed chwilą to nie wiem co wyprawiała, bo nagle mój brzuch z jednej strony był wklęsły, a z drugiej takie wielki jajo się zrobiło :laugh:

Dziękuję za komplementy mojego małego domku :)

11 lata 7 miesiąc temu #654932 przez akina_zet
Aga z tym Lidlem dobrze wiedzieć, nawet fajne te haremki za 32,99 :laugh: Lidl akurat pod nosem, może coś fajnego się upoluje :lol:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #654982 przez kalina
na mojego meza przy porodzie nie ma co liczyc i mowil mi to jeszcze przed ciaza wiec sie jakos nastawilam. ale wkurzyl mnie ostatnio bo mowi ze nie wie po co on w szpitalu jeszcze przed porodem. a wiadomo ze ktos jest mi potrzebny i mu mowie ze nawet jak w pracy bedzie nie ma opcji zeby nie przyjechal. odpuszcze mu patrzenie jak dziecko wychodzi ale w koncu sama sobie biegac po wode czy tam nie wiadomo po co nie bede a z kim mam sie czuc pewnie wtedy jak nie z nim

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu #655022 przez akina_zet
kalina napisał:

na mojego meza przy porodzie nie ma co liczyc i mowil mi to jeszcze przed ciaza wiec sie jakos nastawilam. ale wkurzyl mnie ostatnio bo mowi ze nie wie po co on w szpitalu jeszcze przed porodem. a wiadomo ze ktos jest mi potrzebny i mu mowie ze nawet jak w pracy bedzie nie ma opcji zeby nie przyjechal. odpuszcze mu patrzenie jak dziecko wychodzi ale w koncu sama sobie biegac po wode czy tam nie wiadomo po co nie bede a z kim mam sie czuc pewnie wtedy jak nie z nim

teraz może tak mówi, a jak przyjdzie co do czego to pewnie będzie w takim szoku, że będzie przy Tobie :blink:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #655029 przez czarnula0609
Czesc dziewczynki
Jestem dzisiaj po majowej wizycie waga mojej małej dziewczynki to 850 gram.
28 .05 glukoza na 8.30
Wszystko mnie boli mała skacze i kopie jak szalona.
pozdrawiam

11 lata 7 miesiąc temu #655046 przez MyMelange
Dziewczyny w gazetce napisane, ze od 23 maja te ciazowe sprawy :) Na spodnie bede polowac koniecznie!!!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #655050 przez kalina
Akina w szpitalu to mysle ze bedzie ale przy samym porodzie to on z takich co gotowi zemdlec wiec lepiej niech bedzie za drzwiami zeby lekarz mogl zajac sie mna a nie nim:-)

Czarnulka fajnie ze wszystko w porzadku. oj rozszalaly sie juz nasze dzidziusie:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655091 przez akina_zet
Kalina przecież mój też powtarza, że fiknie :D ale męscy znajomi, którzy byli już przy porodach, mówią mu,że to i tak niewiele widać, bo jest się zasłoniętym, więc może jakoś da radę :lol:

Kinia będziemy wszystkie w takich samych portkach zapierniczać :silly:

Czarnula 850 gram, łaaaaał, kiedy moja będzie taka duża :laugh: 14.05 na połówkowym było słodkie 328 g. :lol:

No dobra zabieram swojego łaciatego kudłacza na spacer, bo mi tu merda ogonem przed nosem :lol:

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #655103 przez SerekWaniliowy
kalina napisał:

Dziewczyny wczoraj przed 18 byliśmy w banku by mnie upoważnić do konta męża i tam 2 babeczki zamknęły już bank i obsługiwały nas GODZINĘ bo jedna przez 2 opowiadały o swoich ciążach i porodach, tak się śmiałam, ze jak wróciłam to musiałam sie położyć bo brzuch mnie bolał a mąż wtedy pojechał na te porządki co mu bokiem wyszły, no ale nie o tym, jedna z nich mówiła, że mąż przy pierwszym kategorycznie nie chciał być przy narodzinach pierworodnego no i nie był a przy drugim to nawet go nie pytała, no bo po co? :silly: i jak już wchodziła na salę to sie z nim pożegnała i powiedziała, że może jechać do domu, no to chłop sie zawinął, jak mu wrzeszcząca rodząca kazała ;) a po porodzie awantura bo sie okazało że Jej wina że On nie widział narodzin bo go wygoniła a Jemu zależało żeby być tylko się go nie spytała :silly: chłopy to takie dziady czasami i mówia, że nas sie nie da zrozumieć :side:

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #655113 przez SerekWaniliowy

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #655116 przez SerekWaniliowy
Oglądałyście "W łonie matki" na National Geographic?
bestplayer.tv/film/3686-national-geograp...-2005-lektor-pl.html

Dziewczyny co powiecie o prezentach komunijnych? Co dajecie albo byście dały albo co Wasze dzieci dostały? Idziemy na komunie kuzynki córki i pojęcia nie mam co dać. A druga sprawa to koszt, za ile albo ile?

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka