- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Serku ja byłam na komuni w minioną niedzilę i dałam 200zł... nie wiem czy to mało ale na tyle mnie było stać więc tyle dałam
dzięki za linka, ja nie widziałam więc włączam:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Magda, ja sobie zapisałam w komórce o tej wizycie w lidlu 23, wtedy mam wizytę u lekarza i pewnie po niej wstąpię do Lidla. Oh, jeszcze tylko tydzień i zobaczę Jasia:)
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
a reszta pewnie korzysta z pogody:-)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Monia śliczna dziewczyna z ciebie
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oglądałyście "W łonie matki" na National Geographic?
bestplayer.tv/film/3686-national-geograp...-2005-lektor-pl.html
Dziewczyny co powiecie o prezentach komunijnych? Co dajecie albo byście dały albo co Wasze dzieci dostały? Idziemy na komunie kuzynki córki i pojęcia nie mam co dać. A druga sprawa to koszt, za ile albo ile?
Przerabiam ten temat od roku i mnie aż trzęsie... W zeszłym roku szedł do komunii chrześnik mojego męża (jego siostrzeniec), chcieliśmy dać pieniążki myśleliśmy o kwocie około 500 zł no ale powiedziano nam, że młody chce telewizor więc kupiliśmy, 26 calowy LCD za 800 zł bo niestety ale w takiej kwocie jak ccheliśmy przeznaczyć nie było żadnych. ... no i zaczęło się zaraz po komuni było gadanie, że się chrzestny nie postarał bo wypadało dać przynajmniej z 1000 zł... Dzień po chrzcinach zadzwoniła do nas siostra męża i zapytała czy możemy oddać ten telewizor, bo nie ma wbudowanego dvbt że ona sobie dopłaci i wymieni na lepszy... oczywiście tv miał dvbt wbudowany tylko nawet nie potrafili wyszukać kanałów... nie skomentuje tego nawet w każdym razie się wkurzyliśmy strasznie. W zeszłą niedzielę, byliśmy na komunii u syna drugiej siostry męża daliśmy 250 zł i kupiliśmy pomadki komunijne, choć od teściowej usłyszeliśmy, że wypada dać 400 zł... w tą niedzielę jedziemy na kolejną komunię tym razem do chrześnicy męża, ona zażyczyła sobie rower, potraktowaliśmy ją tak samo jak chrześnika dostanie rower za 800 zł
My mamy niestety nauczkę, że nie warto się wysilać bo ile by się nie dało, i co by się nie dało to i tak będą niezadowoleni. Uważam, że 200 zł jak się jest normalnym gościem to już jest dużo, ja od niektórych dostałam tyle w kopercie na ślub... no ale ludzie czasami mają olbrzymie oczekiwania w szczegolności jeśli są stroną biorącą a nie dającą.
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Kocham Cię ja mogę przypomnieć, bo na pewno będę szła, a kiedy dzień wcześniej wieczorem czy 23go? A z tą komunia to jakaś katastrofa, pytałam koleżanki ile wypada dać albo jaki prezent kupić, w tym roku Jej syn miał komunie i mi odpowiedziała że 500zł a z prezentów, tablety telefony laptopy rowery kłady itp dodam, ze w ubiegłym roku braliśmy ślub i przeciętnie dostaliśmy od pary 200-400zł, sama nie wiem co o tym sądzić.
Monika kurde ale z Ciebie szprycha i nawet brzuszka za bardzo nie widać, wcale sie nie dziwię, że masz takie wzięcie
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
MyMelange tak Ci zazdroszczę tych targów!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
jest przepiękna
jutro idę w niej na plażę i jak już w niej bede to pokaże wam fociaka
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
MyMelange oblukaj porządnie tam wózeczki!
Aha my byliśmy dziś w sklepie z wózkami i fotelikami facet dał nam godzinny wykład, niestety Moodda nie miał, ale opowiadał troszke na Jego temat bo oglądał na targach - jestem głupsza niż byłam przed wizytą
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo ja właśnie chciałam zasięgnąć języka, bo mam podobne zdanie co Ty ale jak usłyszałam zdanie koleżanki to sie przeraziłam, czy ja oby nie przesadzam, a Wy jako chrześni to uważam że i tak sie wykosztowaliście 800zł i jeszcze ktoś niezadowolony? ale mają ludzie tupet! Wiecie co mam nadzieje, że jak zostaniemy rodzicami to nam tak nie odpier*****, inaczej takiego zachowania nie określę, aż się wnerwiłam
MyMelange tak Ci zazdroszczę tych targów!
No niestety niektórym się w dupach przewraca. Na tej komuni której byliśmy królowały telewizor, laptop, wieża, dvd przenośne, kamera, aparat fotograficzny
A ja się pochwalę, że wczoraj dostaliśmy dwa identyczne komplety 3 częsciowe pościeli po bliźniakach z rodziny i mimo, że używane to są w super stanie więc i tego nie będę musiała już kupować.
Dokładnie takie w kolorze beige-toffi allegro.pl/posciel-niemowleca-welurowa-2...ini-i3242781344.html
Jak któraś się nad tą pościelą zastanawiała to mogę powiedzieć, że na prawdę bardzo dobra jakościowo zważywszy na to, że była przez 2 lata non stop użytkowana przez dzieciaki a wygląda prawie jak nówka. Ta bawełniana którą kupiłam Klaudiuszowi to się zeszmaciła po pierwszym praniu.
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Ide do lozka - cos mam dzis kiepski dzien. Strasznie slaba i spiaca jestem
buuuuzia