- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Pyzaurka ja nawet jak chwilę posiedzę na leżaku,to wysmarowana filtrami,okulary na nosie i kapelusz... mimo filtrów,mnie już plamy na twarzy wyskoczyły

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Niagara właśnie! Powodzenia Kochana
Pyzaurka ja nawet jak chwilę posiedzę na leżaku,to wysmarowana filtrami,okulary na nosie i kapelusz... mimo filtrów,mnie już plamy na twarzy wyskoczyły
marzy mi się taki ogromny kapelusz zasłaniający również ramiona, taki jaki miała Samanta z 1 częśći " Seksu w wielkim mieście"

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Rozumiem juz o co cho i na Twoim miejscu tez bym wolała iść za swoim lekarzem, właściwie tak tez zrobilam, tylko moj w nfz-owskim tez ma etat wiec upieklo mi sie. A co do karmieńia to artkuł to wprowadzeńie i tez czekam na wskazówki od doświadczonychNubi tutaj raczej wszystkie rodza w klinice,gdyz tutaj kazdy lekarz do jakiego chodzisz porody tylko tam odbiera,wiec w szpitalu nie ma mowy zebys miala swojego lekarza,jedziesz po prostu do szpitala ktory ma dyzur i tyle.Cesarka to 4 dni,tzn 4 tego sie wychodzi,ja mialam fajnie z synem bo mimo ze pokoj 2osobowy,bylam sama z malym i mezem przez 5 dob a w 6stej wyszlam,teraz nie da rady,bo klinika w ktorej mam rodzic jest oblegana,wiec zapewne 3 na sali na bank bedziemy,dobrze ze nie wiecej
dzieki za link Nubi,ale mimo to prosze wszystkie mamy doswiadczone w karmieniu zeby pisaly duzzzzzzzzzzzzo na ten temat
naczytalam sie ale jak to bedzie w praktyce ????

Ps. U mnie wlasnie sloneczko sie przebija.
Monika ja nie dostalam od razu wynkow z glukozy... Ale przyznam ze padam ze zmeczenia po tym i mogla bym przespac caly dzien teraz

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Agamo pomyślałam o tym samym, byśmy się dogadały i pomogły Nefeli z wyprawką, wtedy będzie mogła odkładać na poród, swoją drogą, nie sądziłam, że są kraje w których się za to płaci

Pyzaura ale mnie rozbawiłaś tym ganianiem po piętrach za toaletą

karolcia trochę się spóźniłam ale bardzo współczuję zachowania Twojego faceta, niedojrzały, a może wystraszony zmianami? tak czy inaczej bardzo brzydko się zachował, mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni taki jego wyskok i że będzie tego dłuuugo żałował i pamiętał o tym jak nie należy się zachowywać. Od razu przypomina mi się sytuacja koleżanki z Jej 9 miesiąca ciąży, niestety Jej małżeństwo i codzienność nie jest kolorowa to już 9 lat, ale życzę Ci żeby u Ciebie skończyło się na tym jednym incydencie, bo jego zachowanie w stosunku do ukochanej jest karygodne, a już nawet nie wspomnę, że za zachowanie takie w stosunku do ciężarnej to dno. Nie wyobrażam sobie by mąż krzyczał na mnie bez wyrzutów patrząc na nasz brzuszek, jak tylko się skrzywi to już wyję

Villemo życzę dużo zdrowia dla męża a dla Was spokoju i pozytywnych myśli
Dziewczyny czy Wy też tak macie, że jak maluszek się ruszy tak z zaskoczenia to gęba się Wam cieszy? bo ja miałam wczoraj szalony dzień i jak w banku usiadłam w kolejce i mała zaczęła wierzgać to się w głos śmiałam i nie umiałam opanować i tylko patrzyłam jak sukienka podskakuje

Już mi zostało tylko 10 stron do przeczytania a teraz patrze? 12! szybciej piszecie niż czytam!

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Ale się cieszę

Dzięki za trzymanie kciuków

Wpadnę jeszcze wieczorem nadrobić zaległości

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia kapelusz mam małych rozmiarów

Co do wierzgania dzidka,moja też się uaktywniła jak byłam w banku ale kopała w pęcherz,jeszcze siku mi się chciało,więc cała podskakiwałam

Dziewczyny,chyba wreszcie podjęliśmy decyzję co do imienia i będzie jednak IGA

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

MyMelange napisał:
...To tak jak moj tesciu mowi jakos w 18 tc, kiedy określono pleć:
"Jak juz widac, ze to chlopak, to na bank ma to po mnie" hahahhahaaa - padlam wtedy
Dowcipny Twój teściu

Ninka kochana ja tez mam tylko troszkę ubranek tzn "piżamek" i łóżeczko bo dostaliśmy a tak to wszystkie zakupy przed nami, ale mamy przecież jeszcze sporo czasu prawda?

MyMelange pokoik wygląda ślicznie!
Nefeli czy ta ewentualnie cofnięta szczęka o czymś świadczy czy poprostu jest cofnięta i taka jej uroda?
Bo teraz tak patrzę i nasza malutka tez ma cofniętą, ale pan doktor nic o tym nie mówił.
Iwonta a tą sprawę z komisją da się jakoś załatwić? No i czym prędzej zmieńcie adres do korespondencji. Mam nadzieję, że mimo wszystko wszystko się ułoży po Waszej myśli i nie będziecie musieli się więcej tak denerwować

Paulinka przyjmij szczere spóźnione życzenia

Dziewczyny róbcie sobie zdjęcia, najwyżej nie pokazujcie nikomu! Ja tez patrzeć na siebie nie mogę, taka rozlazła, przytyta i brzydka jestem ale postanowiłam, że jak tylko mąż przyjedzie to zrobimy sobie jakąś sesję bo nawet jeśli teraz nie zachwycam to może za jakiś czas będę żałowała, poza tym będę już miała małą więc inaczej będę na siebie patrzyła. Taką mam nadzieję

Kocham Cię ja miałam od piątku wieczór urwanie głowy i aż sie dziwię, że normalnie chodzę i nawet gdybym miała dostęp do internetu to chyba czasu by mi brakło by sie odezwać

Agamo ja tak troszkę jestem na bakier z mlekiem ale staram się codzień coś mlekowego zjeść, jakiś jogurt albo twaróg, ser zółty czy maślankę, teraz łatwiej bo z truskawami można zmiksować i jest przyjemne z pożytecznym. No a najprzymniejsze mleko to chyba w lodach

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Akina-Monia Iga sliczne imie Wiesz my z mezem tez sie zaczelismy zastanawiac czy zostac przy Kacperku bo cos nam Boguś po glowie chodzi. I sami nie wiemy choc oficjalnie wstepnie Kacperek ale stwierdzilismy ze jak sie urodzi to wtedy moze bedziemy pewni na 100%.
Agus -Serku pasowal by Bogus do waszej Bogny co? Zastanawiamy sie bo Bogus ma tyle zdrobnien i form a Kacper pozostaje Kacprem. A co do ruchow to moj malutki jak sie ruszy czy kopnie to ja odrazu za brzuch sie lapie i tez usmiecham jak glupia do sera. A czasem to nawet sobie zajekne na glos!
Nefeli-Daga jestem z toba Ja tez bardzo chetnie poslucham o karmieniu piersia bo to mnie przeraza Jesli o to chodzi to tak sie tego boje Mam bardzo bardzo wrazliwe sutki i do tego jeden wklesniety i az cierpne na sama mysl ze ktos ma mnie ciagnac za nie wiec jakiekolwiek uwagi czy porady to piszcie!Nawet ze strachu przed kupilam juz sobie nasadki do karmienia na sutki.
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nubi wyników w przychodni tż bym pewnie nie dostała, ale ja badanie wykonałam glukometrem u koleżanki:) zawsze to milej wychlać tę miksturę i ułożyć się wygodnie na kanapie

Monia Iga bardzo ładne imię! Znam taką jedną, która wiecznie się z czegoś cieszy:)
- Ania31
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Zdałam!!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Ale się cieszę![]()
![]()
![]()
Dzięki za trzymanie kciuków![]()
Wpadnę jeszcze wieczorem nadrobić zaległościTeraz idę opijać
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Gratuluje! to juz masz spokoj, super

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nefeli większość z nas będzie pewnie rodziła w szpitalach, z obcymi położnymi i lekarzami i wszystkie pewnie się troszkę tego obawiamy, to czy warto się tak spinać i zadłużać? No i dlaczego nie chcesz rodzić tylko przez cesarkę? Nie pamiętam, czy masz wskazania czy ze strachu

Pyzaura ja na majówce niechcący się opaliłam

Kocham Cię a co na ten trójkącik z Antkiem przez 20 lat Twój mąż?

Ja tu skrobię i czytam zaległe posty a tymczasem na bieżąco się dzieje

Agamo Boguś brzmi ładnie i Bogna nie była by taka osamotniona z takim imieniem

No jestem na bieżąco to teraz lecę pranie wstawić u nas i znów coś ogarnąć, bo ja tak na raty, godzinka sprzątania a trzy leżenia

- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Serku ja też mam takie plamy,pod oczami i na czole, w lipcu uderzam w grzywkę by tego nie pogorszyć i zasłonić, paskudnie się czuję a teraz z tymi plamskami to już w ogóle!
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

Zacznę od opalania. Nie jest wskazane w ciąży ale ja się smaruje kremem z filtrem 20 i kładę sie na fotelu na ogrodku i opalam nogi i ręce. Na brzuszku mam ręcznik więc nawet sie nie nagrzewa. Na glowie czapka z daszkiem. Siedze tak godzinę dziennie. Dziś bylam trzy godziny na spacerze nad morzem wiec tez mi sie nogi troche opaliły. Ale bez okrycia głowy to za bardzo na słońce staram się nie wychodzić bo zaraz Kreci mi się w głowie albo jestem bardziej zmęczona.
Natka gratuluję zdanego egzaminu! Nie szalej tam za bardzo przy tym opijaniu

W przyszłym tygodniu zaczynam wielkie pranie... Przeraża mnie to!
Serek pytalas o tą komisję. Wysłaliśmy pismo do szczecina z wyjaśnieniem czemu seba nie stawił się na komisji i prosi o ponowne wyznaczenie terminu. Kolejne trzy albo cztery tygodnie musimy czekac przez tego bufona cholernego... Wrrr... :[
Akina Iga to śliczne imię

Jestem padnieta po tym spacerze... Nogi mi odpadają! Jeszcze pogoda taka że można się rozpuścić na słońcu.
Wczoraj zaczęłam 29 tydzień. Jeszcze 10 przede mną