BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #684289 przez MyMelange
Mi krew z nosa nie leci, ale spuchlam jak slon! Kilka dni ciepla, a mi kostki zniknely! Aaaaaaaaaaaaaa!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #684305 przez karolcia1919
a mój syn był na tyle dziwny...
ze urodziłam a kuzyn mojego przyszedł do mnie z dwiema bombonierkami...i kazał sobie wybrać mi jedną to po co przyniósł dwie hehheh:D

11 lata 10 miesiąc temu #684316 przez Karo290392
kalina
dziekujemy za gratulacje i kciukasy :)
przydadza sie napewno :)
-a juz myslałam że sobie juz spaliłam mosty u Was :) ale mi ulżyło że jednak ktos odpisał :)

Kuurcze...a sny faktycznie sie i ja moge zgodzic ze sa dziwne i strasznie realistyczne :) chociaz czasami to az sie boje :D

11 lata 10 miesiąc temu #684335 przez Alivva
Pyzaura-przykro mi strasznie :( 3maj się dzielnie kochana...
Magda-śliczny nowy awatar :)
Z tymi snami to oblęd....ja znów sie dzis upocona obudzilam.... ale nie będę Wam pisała co mi się śniło bo te MOJE sny to juz zalatuja dobrej jakości thrillerami :/
Karo...tyle jest pieknych PL imion,a Wy sie zdecydowaliśccie na Vivienne? Mamy dziewczynke o tym imieniu na osiedlu (koleżanki z podstawowki córeczka) ale jej tato jest z Ghany i nazywa mala nazywa sie Vivienne Ekhan i jest mulatka :) Zastanawiam sie jak takie imie może pasować do polskiego nazwiska. Wiem,że imię dziecka to indywidualna decyzja rrodzica ale jakoś...nie wiem...
Tak wszystkie piszecie o ślubach :P ja bym miała teraz w czerwcu 11 rocznicę ale na szczęście za pól roku będę obchodzila druga rozwodową :D a piątą od separacji :D MARRIAGE ANYMORE :D

11 lata 10 miesiąc temu #684351 przez zuzuzanta
Pyzaura współczuję straty.

Co do stażu małżeńskiego, to 9 lutego minęło 11 lat. A poznaliśmy się 12 lat temu. Niektórzy nie wróżyli nam nawet roku razem, a tu niespodzianka. Te 12 lat, to najpiękniejszy czas w moim życiu. Mam wspaniałego męża i mam nadzieję, że wspólnie doczekamy się prawnuków.

Co do wózków, to nasz już stoi w domu. Kupiliśmy, tak jak wcześniej pisałam, babyactive. Zrobiłam już zdjęcia i tak jak obiecałam Natalii wrzucę w najbliższym czasie fotki na forum. Zapłaciliśmy 1560 zł za wersję 3w1.

Odebrałam wyniki glukozy, morfologii i moczu i wszystko ok. Trochę się bałam wyników morfologii, bo odstawiłam wszystkie leki jakie mi moja gin. kazała łykać od początku ciąży. I wyszło na moje. Nie dość, że lepiej się czuję, to i większych problemów "kibelkowych" nie mam, a wcześniej to męka niesamowita.

U nas dzisiaj od rana 30 stopni i zero wiatru. Jak się wybrałam po wyniki, to w międzyczasie litr wody wypiłam.

Miłego dnia kobietki.

Kasia

11 lata 10 miesiąc temu #684372 przez Karo290392
alivva
Polskiego imienia nigdy żadno z nas nie chciało , a to jakoś nam przypadło do gustu, tym bardziej ze do naszego nazwiska pasuje bo nie jest takie typowo Polskie, takze jestesmy bardzo zadowoleni z tego jakie wybralismy. :) Takze nie mozemy sie doczekać aż mała bedzie juz z nami :)

11 lata 10 miesiąc temu #684379 przez pyzaura
dziekuje dziewczyny za slowa otuchy :kiss: ja staram sie trzymac bo wiem ze moja malenka nie moze sie denerwowac...a tak mnie dzis podkopuje pierwszy raz tak intensywnie jakby chciala powiedziec ze jest ze mna ... kochana mala

Ania

11 lata 10 miesiąc temu #684381 przez papi88
czesc dziewczyny

ja dzis wstalam jakas nabuzowana jakos nie umiem sie z niczego cieszyc wszystko mnie wkurza i przeszkadza i najwiecej pretesji mam do R co prawda uwazam ze uzasadnionych ten III trymestr jest dla mnie ciezki psychicznie pelno obaw,zlosci itp
wczoraj moj syn sie obudzil po trzech dniach i tak sie ruszał ze az brzuch lata w koncu widac te ruchy bez dotykania cos niesamowitego jeszcze chwile i pewnie jakas nóżke zobacze :)

co do upałów ja uwielbiam :) wogole w ciazy mowi sie ze kobiecie jest wiecznie cieplo bo ma temperature podwyzszona a mi wiecznie zimno jak jest 25 stopni bez slonca to mi zimno ja uwielbiam słonko i gdyby nie ciaza lezalabym juz plackiem i sie wygrzewala caly dzien.
jeszcze co do tego slonca to nie wiem co sie teraz dzieje z moja skora ale wczoraj po 20 minutach na sloncu bylam taka brazowa ze az sie wystraszylam bo w takim tempie to tylko na solarium mozna sie opalic.

jezeli chodzi o sny to mi sie juz pare razy snilo ze bylam na porodowce ostatni sen to ze czekalam na jakiejs izbie przyjec a moja mama latala i jakies łapówki dawała pielęgniarka :laugh:
całe szczescie nie mam snow ze mój mnie zdradza.

musze poczlapac sie do sklepu bo w lodowce pustki a nie chce mi sie bo zostalam bez samochodu choc troche ruchu nie zaszkodzi
macie jakis pomysl na szybki i łatwy obiad?

PAULINA

11 lata 10 miesiąc temu #684410 przez kalina
papi podziwiam twoje checi do samochodu. ja zaczelam ostatnio sie rozjezdzac bo tak to prawko lezalo nieuzywane. ale na takich upalach to nawet nie probuje siadac za kierownica bo mi slabo. a jezdzic tez moge tylko kawalek bo szybko mnie brzuch boli. zrobilam sobie tydzien temu przejazdzke prawie 2godzinna to nastepnego dnia musialam przelezec bo mi brzuch sztywnial i bolal

u mnie na obiad pewnie beda frytki z majonezem:) przez to goraco to stracilam apetyt i checi do gotowania. a frytki za mna od wczoraj chodza a dawno nie jadlam:)
poki co to wcinam babke z mlekiem. kurde ostatnio mam taka faze na to ze strach. pewnie do piatkowej wizyty. bo wyniki mi wyszly z glukozy w normie ale w gornej granicy wiec nie wiadomo co mi powie. jeszcze z moczu tez cos wyszlo. no i mimo zelaza morfologia troche gorsza niz ostatnio. wiec prosilabym jakiegos znawce o przepis na buraki czerwone bo kiedys ktoras pisala ze to pomaga w niedoborze. tylko sie dogrzebac nie moge jak sie je robilo:)

zuzuzanta to ten babyactive wyglada solidnie? bo kurcze nie widze go w sklepach.
niagara moze masz racje z tymi opiniami. tylko znowu zglupialam i juz nie wiem co lepsze :(

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 10 miesiąc temu #684417 przez akina_zet
Pyzaurka,bo malutka czuje smutek i chce wspierać swoją mamusię :* Bądź dzielna :*

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #684423 przez akina_zet
MyMelange napisał:

Mi krew z nosa nie leci, ale spuchlam jak slon! Kilka dni ciepla, a mi kostki zniknely! Aaaaaaaaaaaaaa!

Kinia to jest to czego się boję-puchnięcia :dry:
Na tą chwilę tylko dłonie mi nabrzmiewają,kostki jeszczę widzę ;)

Monika Z.

11 lata 10 miesiąc temu #684429 przez nike84
Mnie zaczęły już puchnąć palce u dłoni i zaczynają wyglądać jak małe serdelki :( Eh zimno źle, gorąco też źle...

A mam pytanie z innej beczki: co kupujecie do pupki na odparzenia? Sodocrem, Linomag a może Bephanten? Dziś byłam na pierwszych kosmetykowych zakupach i czułam sie jak dziecko we mgle :(

11 lata 10 miesiąc temu #684450 przez Iga26
Witam Wszystkie wrześniowe (i nie tylko) mamusie:)
jestem już w 28 tyg i z dnia na dzień coraz bardziej przeraża mnie perspektywa zostania mamą.Nie dlatego że nie ciesze się bo jestem najszczęśliwszą kobitą na świecie, chodzi o to że boję się iż nie poradzę sobie że wiele razy zawiodę;/
Zdaję sobie sprawę z tego iż zapewne nie jestem sama z tego typu obawami dlatego też postanowiłam napisać do was bo kto inny jak nie przyszłe mamusie mnie zrozumie:)

Ostatnio usłyszałam bardzo mądre słowa od mojej Mamusi :
-"Jak każda kobieta spodziewająca się dziecka martwisz się czy dasz radę, ale pamiętaj że nie będziesz ani dobra ani zła ale na 100 % jedyną mamą jaką Wasz synek będzie miał":)

11 lata 10 miesiąc temu #684473 przez Ania31
Iga ja tez mam jeszcze takie obawyczy dam rade jak sobie poradze ale wiem ze jakos trzeba :)
Wszystko ponoc przyjdzie samo. Mam dobra kolezanke ktora urodzila 3 miesiace temu i wrazie czego bede ja zameczac telefonami i prosiła o porade :laugh:

Ja tez juz zauwazylam ze palce mi zaczynaja puchnac, chyba niedlugo juz zdejme obraczke, bo moja kumpela zwlekala i musieli jej roscinac bo juz nie dala rady sciagnac

11 lata 10 miesiąc temu #684476 przez iwonta_kg
Iga witaj wśród swoich :) Twoja mama bardzo mądrze powiedziala :) na kiedy masz termin i skąd jesteś?

Nike ja mam kupiony sudocrem na odparzenia.

Kinia ja chodze caly czas w sandałojaponkach i mi palce zaczęły puchnąć. Chyba za płaskie te buty są.

Byłam dziś na rynku i za 10 zł kupiłam duuuużo pyszności :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka