BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 10 miesiąc temu #683904 przez pyzaura
mery75 napisał:

Karolcia Pyzaura mnie też się wydaje że się nakręcam ale cóż inaczej nieumiem czytałam że co 8 godzin musi dziecko wykonać conajmniej 10 ruchów w ciągu godziny no i tak się nakręcam a doktorowa mówiła mi że może akurat dziecko spokojne i niebędzie tak wariować :ohmy:

ja probuje sobie wkrecac jak malo czuje ze albo ja za duzo sie ruszami jej nie odczuwam alebo jest bardzoooo spokojna dziewczynka :) a od wizyty do wizyty zawsze tak mi sie dluzy ze szok :(

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #683906 przez karolcia1919
ja to wizyte mam 5 lipca dopiero....to wg zwariuje;/
no moze przez te upaly....albo z wrzesnia dzieci sa spokojne .;)

dobrze ze choc troche mnie pokopal bo juz bym do placzu miala....wg przez ciaze placzliwa jestem bardzo ;/.

11 lata 10 miesiąc temu #683910 przez karolcia1919
gdyby bylo cos nie tak zle bysmy sie czuly itp...chyba co ???

no ale jak czasem sie ruszaja...choc delikatnie a ruszaja musi byc ok.

11 lata 10 miesiąc temu #683913 przez pyzaura
karolcia1919 napisał:

ja to wizyte mam 5 lipca dopiero....to wg zwariuje;/
no moze przez te upaly....albo z wrzesnia dzieci sa spokojne .;)

dobrze ze choc troche mnie pokopal bo juz bym do placzu miala....wg przez ciaze placzliwa jestem bardzo ;/.

wiesz co mi przez ciaze bardzo duzo sie zmienilo jem to czego nigdy bym nie jadla zawsze bylam nerwusem teraz jakas spokojna jestem zawsze panikowalam ze boje sie ciazy bo porod a teraz nie wiem nawet sie nie boje ;/ i jem duzo nie zdrowych rzeczy czego nie mialam robic :( mam ochote ciagle ogladac horrory gdzie tez nigdy nie przepadalam szok ... naprawde nie myslalam ze zycie mi sie pozmienia.

Ania

11 lata 10 miesiąc temu #683915 przez Monika23083
mery75 napisał:

Karolcia Pyzaura mnie też się wydaje że się nakręcam ale cóż inaczej nieumiem czytałam że co 8 godzin musi dziecko wykonać conajmniej 10 ruchów w ciągu godziny no i tak się nakręcam a doktorowa mówiła mi że może akurat dziecko spokojne i niebędzie tak wariować :ohmy:

mi lekarz powiedział, że od 30 tygodnia dopiero ruchy powinny być w miarę stałe czy coś takiego i że wtedy powinno się je obserwować. Ja staram się o tym nie mysleć, bo po co się niepotrzebnie stresować. Jaś się teraz prawie 3 dni nie odzywał, chyba mu wiejskie powietrze odpowiadało:) tak więc dziewczyny nie denerwujcie się :) a dzisiaj kopie jak szalony po tym truskawkowym koktajlu :)

11 lata 10 miesiąc temu #683916 przez karolcia1919

11 lata 10 miesiąc temu #683918 przez mery75
Cieszę sie że niejestem sama z tymi obawami i też ostatnio jakaś płaczka zemnie się zrobiła mój mąż się śmieje że ja to bym była spokojna jakby mi dzieciątko wątrobe skopało że bym się ruszyć niemogła :silly: a ja właśnie tak bym wolała chociaż bym sie wtedy niezamartwiała

11 lata 10 miesiąc temu #683923 przez karolcia1919
dokladnie Mery tez bym tak wolala...ale fobra nie zamartwiajmy sie juz...bo dzieci to czują.

11 lata 10 miesiąc temu #683926 przez iwonta_kg
pyzaura napisał:

dobry temat jak wasze ruchy??

intensywne :lol: :lol: :lol: :lol:

słuchajcie mam pytanie; czy to jest możliwe że mój synek leży poprzecznie tylko wtedy kiedy siedzę albo chodzę a jak leżę na boku to on obkręca się głowką do góry lub do dołu :unsure: bo takie mam wrażenie że tak jest jak na boku leżę to że brzuch mi się taki długi robi... :unsure:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu #683927 przez mery75
Bardzo się ciesze bo w piątek ide na 3d i może w końcu powiedzą mi czy to napewno dziewczynka :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #683932 przez mery75
Iwonta wiesz niewiem jak to jest ale ja ostatnio na usg miałam położenie też miednicowe a na prawym boku niemogę leżeć bo odrazu czuje też takie jakby zgrubienie z prawej strony i muszę się przewrócic na lewy bok bo na wznak też niemogę :)

11 lata 10 miesiąc temu #683934 przez karolcia1919
ja nawet iwonko nie wiem gdzie moj maly jest...ale moze czujesz dobrze i moze tak jest ;)

mery-a chcesz miec dziewczynke czy chlopaka ? masz juz dzieci?

11 lata 10 miesiąc temu #683939 przez mery75
To jest moje pierwsze dzieciątko mój się bardzo nakręcił na dziewczynke odkąd pierwszy raz nam powiedzieli że to chyba dziewczynka a mnie to jest obojętne ale przy nim też się nakręcam że będzie Julka :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #683943 przez karolcia1919

11 lata 10 miesiąc temu #683947 przez Alivva
Alicja nadal ma swoje godzinki większej aktywności ale ogólnie to good girl :) Chociaz dziś w nocy to ja nie wiem co jej się śniło bo aż sobie w pewnym momencie usiadłam na łóżku,zapalilam światełko i zapytałam co jest??? takiej nocki to jeszcze nie miałysmy i oby się nie powtarzały jak juz sie urodzi :D Częściej sie przeciąga niż kopie :) często czuć w różnych miejscach łokieć,stópkę,kolanko albo dłoń :) czasem ucieka jak zaczynam ta część łaskotać :) o rany....teraz tak myslę,że może będzie miała takie łaskotki jak ja :blush: :blush: :blush:

Aga z tą przyjaciółka to mam podobnie....tyle,że moja psiapsióla wyjechała do Berlina 3 lata temu i to ona się odsunęła.... Póki sie jej życie sypało,miała tam problemy z facetem jednym,drugim,dziesiątym...póki problemy z praca i mieszkaniem to Iva się przydawała a teraz ma pracę w hotelu,wynajęla mieszkanie i odkąd zaczęła sie spotykać z kolejnym durnym szwabem-po co jej ja :/ No przykre ale trzeba życ dalej. Obiecałam sobie,że tym razem jak się jej zacznie cos sypac to powiem jej-A NIE MÓWIŁAM!!!! i będę to miala glęboko w d...
I tak-jestem może swinia ale koniec z takimi przyjaźniami. Na sile to można klocka na kibelki zrobić a nie się przyjaźnić. Mam tu jeszcze Anię i Piotra i wiem,że trzeba dbać i pielęgnowac to co warte pielęgnacji :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka