BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #997954 przez Rita87
Mysia ja tez zeby odpisac na dwa maile zbieram sie juz kilka dni :laugh:

Dziewczyny, a ile tak mniej wiecej macie sztuk body, pajacow i spiochow na 56 i 62? Bo chcialam dokupic jeszcze Stasiowi przez neta w 5 10 15, bo wydaje mi sie, ze mam malo... No i tak jak mowilam jakos mi nudno i zle jak nagle wszystko juz kupione i paczki nie przychodza :P i jeszcze jedno pytanie z serii glupich - ile dziecko ma w 3 miesiacu? Bo chcialabym tak sie poki co zabezpieczyc w ciuszki do 3 mies.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #997958 przez Rita87
Hah, Zaz tez w koncu tak sobie pomyslalam, ze sie naciagnie ;)

A co do tych nakladek na piersi to tez nie wiedzialam za bardzo jaki rozmiar i wzielam w koncu z canpolu, bo byl rozmiar uniwersalny :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #997959 przez Zazanna
Też mam uniwersalne :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #997961 przez pesq
Rita - specjalnie dla Ciebie policzylam rozmiary 56-62 (to chyba jakos tak 3 miesiące pierwsze) z czego u mojej kolezanki mala urodzila sie 3000 52 cm i 56 nosili tylko 2 tygodnie pozniej juz 62.

body dlugi rekaw - 5 szt. 56 / 10 szt 62
body krótki rekaw - 5 szt 56/ 17 szt. 62 (17?!?!?! :blink: :blink: )
pajace - 8 szt. 56/ 7 szt. 62
półśpiochy + leginsy + spodenki (wszystko co na dół) - 5 szt 56 / 7 szt. 62
kaftaniki krótki - 9 sztuk razem 56 i 62
kaftaniki długi - 7 sztuk razem 56 i 62

5 sukienek mniej wiecej 56 - 62

Ja prawie wszystko dostalam i wychodze z zalozenia ze jak czegos bedzie malo to dokupie na bieżąco np. zauważe ze z malo półśpiochów 56 to wysle do smyka męża po kilka sztuk. Otako :)
Podziękowania: Rita87

9 lata 4 miesiąc temu #997962 przez pesq
ale gdybym kupowala sama to bym jakos po rowno pokupowala a nie 17 body krótki :P :P Tak po prostu dostalam :)

spocilam sie liczeniem :D

9 lata 4 miesiąc temu #997963 przez mysia5
Zaz, mam jeszcze jedną - więc zapraszam :cheer: :)
dziewczynki a u kogo zamawiałyście prześcieradełka? ;> polecicie kogoś?
Rita, na chwilę obecną doładowałam sobie tylko konto w telefonie haha :whistle: reszta nadal czeka..
mi się wydaje, że chyba nie da się aż tak przewidzieć ile będzie miało w 3 miesiącu, bo pewnie wszystko zależy od tego jakie się urodzi :)
co do ilości to ja nie pomogę, bo też nie mam jeszcze wszystkiego, więc chętnie też skorzystam z odpowiedzi dziewczyn :)
a od 17.08 będą w lidlu pampersiaki, wydaje mi się chyba dobrej cenie bo 30 zł - 68 sztuk :) i bodziaki też będą :)

9 lata 4 miesiąc temu #997964 przez pesq
A skarpetek i czapeczek mam sto miliardów, serio ... i to tych najmniejszych bo blizniaczki po ktorych to mam byly wczesniakami.. No ciekawe skoro Agacia ma duza glowe juz teraz czy cokolwiek założymy :D :D

Co do przescieradla i prasowania.. ehh :P :P przejechalam byle bakterie wypędzic i tyle :P Ale to ja a ja nie prasuje z reguly ;) ;)

9 lata 4 miesiąc temu #997966 przez Rita87
Pesqs dziekuje!! :kiss: ale az mam wyrzuty sumienia ze musialas liczyc specjalnie dla mnie :blush: ale musisz miec chyba super posegregowane bo szybko Ci poszlo :P
Zaraz sobie porownam z moja lista, ale juz na oko widze, ze tyle nie mam, wiec zakupy beda dzieki Tobie rozgrzeszone :evil:

Mysia tak sobie wlasnie czytam w necie ze ciezko przewidziec jak to z tym rozmiarem bedzie, bo po pierwsze nie wiadomo ile dokladnie bedzie miec po urodzeniu, a poza tym pozniej kazde dziecko tez rosnie wlasnym tempem i badz tu czlowieku madry :unsure: juz nie wspomne o tym, ze rozmiar rozmiarowi nierowny i czasem nijak sie do siebie te ciuszki maja. Nie wiem, przeciez tak jak Pesq mowi, wszystko mozna na biezaco dokupic, a ja sie zachowuje jak ci ludzie - prepersi, ktorzy buduja sobie schrony i tam wszystko gromadza na wypadek jakiegos kataklizmu :laugh: :laugh: :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #997967 przez jurada
A ja skarpetek nie mam poza tymi z Rossmanna a'la baleriny. Musze kupic bo jak bedzie ciepło we wrześniu to nie będę jej smażyć.

9 lata 4 miesiąc temu #997968 przez asiekasiek
Eno pyszne te placki z cukinii!! Ja jeszcze dodałam ser feta!! Pycha! mniam mniam :) i jeszcze sos czosnkowy zrobiłam:) chyba ze 20 zjadłam tych placków no na serio :blink: aż teraz mam wyrzuty sumienia... a jejku znowu trzęsą mi się ręce, jejku już wcześniej tak miałam przed ciążą, ale wszyscy gadali że za
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
śmiali się ze mnie :( a teraz znowu tak mam :(

Zaz ja jak nie wezmę tabletki na zgagę to po pomidorze mam zgagę, czy jak zjem maliny czy inne owoce... po wszystkim dosłownie mam :S na szczęscie jak wezmę tabletkę to wszystko mogę zjeść :)

Rita właśnie nie prałam jeszcze bo czekam na ochłodzenie... bo wiem że wtedy mnie czeka prasowanie... co do ubranek to powiem Ci że ja zgłupiałam bo czasem 56 jest takie samo jak 62 itp... ehh... mi się zdaje że w 3m-cu dziecko ma ok 62 cm może troszkę więcej...i ja mam tak po 10 sztuk każdego chyba jakoś tak... i też tak jak Pesq będę dokupywać na bieżąco bo wtedy będę widzieć w jakim kolorze małej do twarzy ;) hehehe

Mysia ja bawełniane kupowałam ale w sklepie więc nie pomogę :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #997969 przez Rita87
Mysia ja przescieradelka do wozka zamawialam u hubiego, ale frotte i sie zadtanawiam bo takie troche szorstkie sa :unsure: a do lozeczka bawelniane, razem z posciela u firmy Remi.

9 lata 4 miesiąc temu #997970 przez asiekasiek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #997972 przez asiekasiek
A co do lenistwa po rannej konwersacji z Zaz poszłam po karuzelę z miśkami w celu dokonania prania ręcznego tychże miśków. Idąc po te miśki musiałam pokonać schody na dół następnie przejść 4 pomieszczenia, droga powrotna wyglądała tak samo z tym, że musiałam pozamykać drzwi za sobą i następnie WEJŚĆ po schodach. Weszłam do łazienki i tak zmęczyłam się że doszłam do wniosku że miśki muszą nabrać mocy prawnej i wtedy je upiorę...:) i tak sobie poleżą na pralce z kilka dni :whistle:
Podziękowania: mysia5

9 lata 4 miesiąc temu #997973 przez pesq
Asiek hahahha u mnie tez by lezaly kilka dni :D

Obiad dzis przepyszny.. Zdjęcie z daniem męża bo swoje ze smazonym lososiem zjadłam za szybko :blush: Zaz dzieki za przepis!
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #997974 przez mysia5

asiekasiek napisał: A co do lenistwa po rannej konwersacji z Zaz poszłam po karuzelę z miśkami w celu dokonania prania ręcznego tychże miśków. Idąc po te miśki musiałam pokonać schody na dół następnie przejść 4 pomieszczenia, droga powrotna wyglądała tak samo z tym, że musiałam pozamykać drzwi za sobą i następnie WEJŚĆ po schodach. Weszłam do łazienki i tak zmęczyłam się że doszłam do wniosku że miśki muszą nabrać mocy prawnej i wtedy je upiorę...:) i tak sobie poleżą na pralce z kilka dni :whistle:

:laugh: :cheer: :cheer: :lol: :lol: :laugh: :laugh:
Asiek jesteś boska ! Hahahahahaha
tez jestem zdania że miśki muszą nabrać mocy prawnej :evil: i na pewno lepiej im będzie jak je wypierzesz kiedy będzie chlodniejszy dzień :whistle: :cheer: ;)
Mnie męczy pójście z pokoju do kuchni po picie wiec i tak Cię podziwiam ze pokonalas jeszcze schody :cheer: :kiss:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia