BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #998071 przez asiekasiek
Dzień dobry znowu w upalny dzień :angry: :angry: :angry:

Dzisiaj musi przyjść przesyłka :angry: :angry:
Rita o chyba lekturę zapewniłaś mi na dzisiaj :)
Zaz a pewnie kupuj ja jak pewnie nie miałabym to też kupowałabym :D
Wiecie co jak chodzicie do dwóch lekarzy np. na NFZ i prywatnie to lekarze mają coś do tego?? bo rozumiem że w kacie ciązy wpisują się ??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #998073 przez Kasia888
Hej, hej dziewczynki ;) :cheer:
Kurczę nie wiem czy to po tych lekach na nadciśnienie, niby budziłam się w nocy na toaletę oczywiście i tego, że o 6 rano Jasiu mi się rozszalał w brzuchu aż się zastanawiałam, czy wszystko ok :huh: potem przysnęłam i wstałam dopiero przed 9 :huh:
Tak samo bez wiatraka nie dałabym rady chodzi non stop dzień i noc, rachunku za prąd lepiej nie oglądać ;) :P
Co do literek ja już rozmawiałam z dziewczyną z dawandy i zamawiam te co Wam kiedyś pokazywałam pl.dawanda.com/product/54735611-Rcznie-s...teriau---Ja---Jaimam
będzie paczka :cheer: :laugh: tylko zmodyfikowałam to troszkę w sensie J ma być takie samo jak Ś czyli zielone w kropeczki, bo pokazywałam mężowi i jemu też się J w paski nie podoba :P

9 lata 4 miesiąc temu #998074 przez Kasia888
Buu jak ja nie lubię się nie mieścić na stronie :huh: ;)

9 lata 4 miesiąc temu #998075 przez Rita87
W Pytaniu na Sniadanie ma byc dzis o diecie kobiety w ciazy i eliminacyjnej

9 lata 4 miesiąc temu #998076 przez Kasia888
Kornelio po prostu mnie rozczulił na tych fotach :) :P zostanie naszym ulubieńcem Mech już i koniec :cheer: ;)
jeju jak to się wszystko zmienia jak człowiek niedługo ma zostać mamą ach :blush: :kiss:
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu #998077 przez Zazanna
Asiek moja babeczka z enelmedu czuła się urażona, że byłam u kogoś innego i spytała "a to kto to? oo, dobrze, że chociaż się podpisał" -z grymasem, za to mój lekarz ten prywatny powiedział, ze skoro mam możliwość sprawdzenia w u dwóch lekarzy to bardzo dobrze, bo dwie osoby to jednak nie jedna i trudniej coś przeoczyć.. Więc wydaje mi się, ze to jednak kwestia pewności siebie i swoich umiejętności -no i charakteru pewnie też ;)
I dlatego nie idę już do enelmedu do niej więcej. W poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza i zwolnienie dostanę już od niego :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #998078 przez Zazanna
Kasia link nie działa :(
Wstaw zdjęcie jak masz :)

Ja będę robić coś w ten deseń (w załączniku) -oczywiście o ile wyjdzie... :P

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998079 przez Kasia888
Haha Zazanka to nieźle, faktycznie mogłaś się czuć oszukana, ale my jesteśmy zakręcone w tej ciąży :laugh:
może jeszcze raz wrzuce linka:
pl.dawanda.com/product/54735611-rcznie-s...teriau---ja---jaimam
i jak coś zdjęcie

tylko się zastanawiam czy dokonać przelewu, bo się naczytałam o nieuczciwych sprzedawacach z tej dawandy i teraz się obawiam, że jak jej zapłacę z góry to nie przyjdzie a za pobraniem aż 20 zeta kosztuje :huh:
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #998080 przez anisia27
Asiek ja akurat prywatnie do niej chodze i raz ma dobry humor a raz chce szybko zbadac i dziekuje :P
a do porodu to na spontana idę ;))

9 lata 4 miesiąc temu #998081 przez Zazanna
Kasia jakie ładne :cheer: Hmm... ja jestem leniem i zawsze płącę z góry :P Z tym, że jeśli płacę dużo (tak jak za wózek np.) to bardzo dokładnie wszystko najpierw sprawdzam.. Szczerze mówiąc jeszcze nie spotkałam nieuczciwego sprzedawcy.. i oby tak zostało :)

Też chce na spontana :D heh zobaczymy jak to będzie :) Idę ogarnąć jakieś śniadanko :)

9 lata 4 miesiąc temu #998082 przez Zazanna
Łoooo patrzcie !!! Zmieniło się i 18 ma być 27 stopni tylko !!! :woohoo: Nie żebym sprawdzała co 5 minut B)

pogoda.interia.pl/prognoza-dlugoterminowa-warszawa,cId,36917

9 lata 4 miesiąc temu #998084 przez mysia5
Hej hej :)
Basiu moim zdaniem śliczny wózeczek i te białe wstawki są delikatne :)
Pesq pajero śliczny :) super że jesteś zadowolona :)
Kasiu my jedo też oglądaliśmy i myśleliśmy nad nim, tylko ja musiałam brać pod uwagę wagę przede wszystkim i żeby wszedł do windy, ale z tego co wiem to jest to bardzo dobra firma i wiele osób chwali sobie te wózeczki :)
Mech!!! jaki Kornelek jest śliczny! aaaa :woohoo: taki słodki że można go zjeść :) :) wycaaaaaaaaaaałuj Go ! :) :kiss: a jak Ty się kochana w ogóle czujesz? Nic Cię nie boli, jak tam się goi wszystko dobrze? :) buziaki dla Was ;**
Asiek ja też dostałam wiadomość, że ruszyła przesyłka.. ale i tak miała być wczoraj :angry: :P
u mnie wiatrak też chodzi cały czas.. ale jak przyjdzie rachunek za prąd to ja się do niego nie przyznaję :whistle: :pinch:
aaaaaa Zaaaaaz !!!! jaki piękny napis "Kacperek" :woohoo: :woohoo: :woohoo: jeeeeejku, zakochałam się w NIm! chcę taki o matko! haha , bo się posikam z wrażenia :laugh: :laugh: można to gdzieś kupić ? <błaga> bo ja na pewno takiego nie zrobię, nooo piękny!!! :woohoo: :woohoo:

mnie nad ranem złapał okropny skurcz w łydce :( i wydawało mi się że po chwili puścił , ale jak wstałam to jakoś dziwnie chodzę, tak jakby kuleję bo nie mogę tej łydki jakoś wyprostować do końca :/ :( ... nie wiem co mam zrobić, chodzę jak taka ciapa :unsure: mam nadzieję że mi to przejdzie...

9 lata 4 miesiąc temu #998085 przez kasandra9

Zazanna napisał: Kas paczaj na to B)
www.google.pl/imgres?imgurl=http://s3.fl...y4mccCFYq8FAodMwsOJw

Superrrrrrr!!! :D ta grzywa!:D to filc chyba od razu w zebrę:)?? Moje kółko już przyszło, więc w najbliższym czasie będę mocować karuzelkę!:) Wczoraj po powrocie wieczorem jeszcze zamówiliśmy łóżeczko, w końcu i u nas będzie!:)))) Nie mogę się doczekać!:)

jurada napisał: Kasia moja reaguje na brzuszek wystawiony na słonko.
I jak się nie rusza to idę na chwile na słoneczko i ona zaczyna brykać. A wieczorami to juz w ogóle wygina sie ze ho ho! <3

Szook:) Ja swojej co prawda nie wystawiałam, ale jak np. na chwilę odkryłam brzuszek na plaży, to też nic;) co za mały uparciuch!!!!!! za to wieczorem i dziś rano się odpowiednio żegnała i witała;) oczywiście delikatnie jak to Agatka, ALE...bo nad morzem, to ruszać jej się wcale nie chciało, może dlatego, że tyllllllllllllleeeeeeeeeee chodziłam i non stop miała zapewnione bujanie, jedzonko, co tylko się zachciało;)
A co do upałów - powiem Wam, że taka zaawansowana ciążą to tylko nad morze!!!!!! Tu się nie da żyć dosłownie!!! Tam jest jakieś 10 stopni mniej, do tego wilgotno (i to chyba cały sęk w tym, bo jest czym oddychać!!!!! a nie parówka jak u nas!), wiaterek (choć liczyłam na większy;)) PAtrząc na najbliższe prognozy i u nas zagościł wentylator, właściwie cyrkulator:) Zatrzymaliśmy sięw OBI w Gdyni i już jest!:) Tani nie był, ale jest cudowny, całe mieszkanie chłodzi, a nawet na maxa go nie włączyłam od rana:) o taki: images.obi.de/fsicache/obi?type=image&so...effects=pad(CC,ffff)
kocham go dosłownie!:) <3<3<3 Teraz chyba dam radę do końca sierpnia:)

Zaz, tak, są takie dodatkowe "zawieszki" na kubki;) Widziałam u któregoś sprzedającego, jak coś zamawiałam:)

Pesq, super, że zamówiłaś komplecik, też widziałam na fb i jest cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudowny!!!!!!! I tak Ci pisałam - że ta kobieta jest super, mnie też tyle doradziła rzeczy; te guziczki i sznureczek to jej pomysły;) no i nogawki, bo ja nie wiedziałam, jakie najlepiej, napisałam tylko, żeby możliwie długo służyły, więc ona odp., że zrobimy tak i tak i tylko nitkę odetnę i będę mogła mieć wtedy dłuższe:)
No i pokazuję swój, kto nie widział:P https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/11822543_1484420295188989_7806527347058409965_n.jpg?oh=b579ec0010c0b19195a663ba66fa61cf&oe=564254EE

Asiu, super, że spr. u okulistki i że teraz możesz już na spokojnie nastawiać się na sn (tzn. chyba nastawiona byłaś, ale nie ma przeciwwskazań, a to ważne:))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Meszku, Kornelek jest śliczny! Taką ma oliwkową cerę <3

Kropka, aleś Ty szczuplutka, ślicznie wyglądacie!

Kasiu, cieszę się, że wszystko wyszło w porządku. A te terminy to wiesz...różnie z tym bywa; patrz, jak u nas, mimo moich regularnych całe życie miesiączek. Skoro lekarz mówi, że ok, to ok!:) Ja książeczki nie dostałam, chociaż moja na pewno 10x w godzinie się nie ruszała i nie rusza...domyslałam się, że to nie w każdej musi...może jak coś poczuję, to od tego momentu zacznę liczyć w ciągu godziny i coś z tego wyjdzie;) tak sama dla siebie, z ciekawości;) moja lubi na usg się ruszać (od niedawna), a teraz będę mieć w sobotę, to zobaczymy co i jak. A na za 2 tyg. chyba znów do dr Nicole się umówimy. To już będzie 37tc, także niech jeszcze zerknie swoim mądrym okiem:)

pesq napisał: Wczoraj dostalam kolejna dostawe ciuszkow 'ze szmat' i tym sposobem pralka mi sie nazbierala, zaraz bede rozwieszać pranie. No i bylismy 'na piwie' na miescie - 1.5 h i ledwo siedzialam, ja podziwiam jednak Kas za ten wyjazd... marzy mi się morze ale bym po prostu leżała i jęczała że gorąco, że boli że spać że źle :/ ale ja jestem marudą :huh: :huh:

Pesq, no coś TY! Tam jest po prostu o wiele lepiej/przyjemniej/chłodniej/wszystko pod ręką/nie trzeba gotować, myśleć, co się zje, idziesz i masz;) <3 I wcale nie marudziłam, płakać mi się nie chciało (poza tym jednym tarzaniem w piachu i rozpłakaniem się, bo się ....
Spać się dało, bo o wiele chłodzniej:) tylko średnio wygodne łóżka, ale byłam taka skonana, że tylko spać, siusiu i pić:) a w domu to nudy, sama bez męża, nic nie można zrobić i gorąco i taka bezsilność.:///:( aż boję się, że znów mi się zacznie... fakt, że tam wieczorami też już raczej był ze mnie wrak człowieka, bo np. musiałam przystawać i się schylać (Bo plecy bolały albo podbrzusze) i się wyginałam, żeby "ulżyć", ale.......chętnie bym tam do końca miesiąca została...a nie w te @#$W^!!!! upały wracać...im bliżej domu, tym więcej termometr wskazywał...:/ Zatrzymaliśmy się w Płońsku w kfc na mojito (jednak kurczak też był, no bo co, tylko picieeee??) i jak ten upał w nas strzelił, to ho ho...

Pesq, co do prania kostki i minky - nie pamiętam...hahahahaha, ale chyba szybkie pranie, mniejsze wirowanie, 30 stopni :D
Ogólnie po praniu (nie do końca pamiętam jakim:D) nic a nic się nie stało;))))
Piękne te obiadki cukiniowe! Ja mam cukinię w lodówce, to chyba dziś zrobię...ale tylko jedna, więc pewnie znów ziemniaczano-cukiniowe beda, bo na pewno nie bede szla po JEDNĄ cukinię...choć marzy mi się targ ...dziś środa akurat;( bym kupiła owoce i kapcie... może zaraz Piotrusia obudzę i pojedzie albo pojedziemy....:D

Juradka, ja za GBS nie płaciłam.

A wózki bardzo ładne!:) - Basiu i Kasiu:) I szary bardzo mi się podoba (też mamy szary, tylko czerwone dodatki:)) i moim zdaniem te białe wstawki nie przeszkadzają i nieco go ożywiają...wiadomo, że się człowiek wkurzy, że NIE to zamówił, a dostał...ale...:) heh, my często mamy tak - pojechaliśmy po inny wózek, tzn. ten model, ale ekoskóra miała być - nie, jednak nie; wczoraj wentylator - miał być na biurko i obrotowy - eee, jednak weźmy ten;) zawsze jak się zdecydować nie możemy między dwiema rzeczami - bierzemy trzecią!:D

Juradka, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, robimy, to dopiero szał:D Becia z fotelikiem <3;))))))))))))))

Literki bardzo ładne!:) Ja wczoraj kupiłam filc w Biedronce, udało się wygrzebać, aż karton z zeszytami wywaliłam...:D i będę coś kombinować...kiedyś;) chyba nowe, wypchane literki zrobię...jeszcze pomyślę, ale to raczej jak już wyrko Agaciowe stanie;)

BOŻE, chyba nadrobiłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))

9 lata 4 miesiąc temu #998086 przez asiekasiek
Anisia a taki spontan nie :D :laugh:

Ja właśnie będę chciała iść do takiej lekarki co pracuje w narutowiczu plus do niej chodziłam na początku ciąży i chcę do niej wrócić... właśnie umówiłam się na wizytę za tydzień we wtorek przed południem a po południu mam wizytę u tego prywatnie:P i zastanawiam się czy ta kobitka da mi bez problemu zwolnienie... ale chyba powinna ?? w końcu końcówka ciąży?? hmmm?? Zmieniłam lekarza wtedy bo w sumie wtedy była na macierzyńskim i przyjmowała jeden dzień w tygodniu u nas w ośrodku i nigdzie indziej... w szpitalu czy gdzieś a miałam te bóle brzucha i tamten tak dobrze zajął się mną lekarz:P a teraz sobie myślę że wszystko jest ok już itp...i po co mam wydawać 200zł za wizytę jak mogę za to np. szumisia kupić małej... no zastanawiam się właśnie.... :unsure:

Zaz ja mam runstatic aplikację i powiem Ci ze jak weszłam w historię to np. jak zrobiłam dystans 3,50 km biegłam 21 minut to pokazał mi że spaliłam 215 kcal i śr prędkość miałam 10,2 km/h więc Tobie to tak więcej coś pokazuje przy spacerach właśnie i może przez to że źle ustawiłaś :P jak pójdziesz teraz na spacer to pochwal się wynikiem to porównamy :)

Agusia powiem Ci że różnie słyszy się o szpitalach, moja siostra urodziła dzieci w narutowiczu i była zadowlona, teraz koleżanka rodziła i też byla zadowolona, ale znowu koleżanka co rok temu urodziła powiedziała ze nie była zadowolona opieką, więc różne opinie są, tak samo jak słyszałam o Ujastku, więc można oszaleć gdzie co i jak :D

9 lata 4 miesiąc temu #998087 przez kasandra9
Co zaaaaaaaaa monolog!!!!!!:D:D:D:D
Łeee, zapomniałam napisać, że nie mogę doczekać się fotek z sesji...w ogóle zaczęłam się martwić, bo dziewczyna w pn wieczoem albo wczoraj miała wysłać oryginalne fotki, żebyśmy wybrali, które ma obrobić..no i ciszaaa. A zapłaciliśmy jej po sesji:/
A wczoraj mąż sam obfocił mnie z Agacią na plaży:)))))))) Bo sesję mieliśmy we 3 cały czas:)))

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia