- Otrzymane podziękowania: 47
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- kropka 889
- Wylogowany
- budujemy zdania
My juz nie śpimy. Musze iść coś zjeść.
Kas co tam u was?
Po przeczytaniu tego co się u was dzieje zmobilizowalam się i wczoraj poprasowalam wszystkie ciuszki dla małej
No i bierzemy się z mężem za ogarnięcie kącika dla naszej Zuzanny
Jurada to moja w 31 tyg I 2 dni miała 1999 g
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Kropka moja mieściła sie jak to lekarz powiedzial w średniakach a twoja Zuzanna to dorodna panna
Kas daj znac co u Was?
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
I my tez juz od ponad godziny na nogach.... mycie, ubieranie i śniadanie zaliczone, teraz Kacper dorwal sie do szuflady z ksiazeczkami pewnie chwile pooglada i zaraz będziemy czytać... co jak co ale to juz rytuał u nas
Magdalena widzę ze nasze chłopaki to podobne temperamenty mają i zgadzam się jak się ma małego urwiska w domu to towarzystwo nawet w toalecie zapewnione
mam nadzieje ze wysłane jesteście mamuski bo ja do 1:30 co 20-30min siku a później co jakieś 1,5godz... jak jeszcze doliczyć do tego moje wielorybie ruchy czy obracaniu z boku na bok i wstawaniu to nocke mogę podsumować tylko tak: jak dobrze ze juz rano i mogę w końcu wstać!!!
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
Magda, ja jak szukalam kocyka, to wpisałam na allegro w wyszukiwarce: minky jesień (bo wzięłam ten cieplejszy) i tam wyszukałam taki, który mi pasował. Nie jestem na komputerze, więc mam problem w odnalezieniu tej aukcji przez telefon, skopiowaniem itd.
Mysia, co do Kacperków, to mam siostrzeńca o tym imieniu, ma juz 15 lat i od małego byl bardzo kochany. Teraz troszkę się buntuje i jest leniuszkiem, ale jakoś nie daje sie bardzo we znaki mojej siostrze, wiec myślę, ze to tez kwestia temperamentu
Wczoraj bylam u ortodontki i tak się zgadałyśmy właśnie na temat wagi maluszków. Ona mi powiedziala, ze ma koleżankę, która miala cukrzycę ciążową i urodziła córeczkę o wadze 5100g Co najgorsze lekarze się nie poznali na usg, ze takie duże dziecko i zanim zrobili jej cesarkę, to z 30h męczyli ja zeby naturalnie urodziła
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
co ja piszę.... gdyby nie Kacper tez pewnie bym jeszcze spała
- glooria
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 108
Wcz8raj kupilismy farbę i dziś malowanie pokoju dziewczynek
Juz sie nie mogę doczekać
Tylko kolor mial byc fiolet a kupiliśmy róż
I to taki landrynkowy
No coz dziewczyny wyybieraly
Ps przez chwile chciały blekit i kraine lodu
Ide się ogarnąć i przenosze ubrania i zabawki
Ps wczoraj z 6 razy nr 2 mam nadzieje ze to tylko po zjedzeniu czegoś
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Kolejny dzień bliżej do spotkania naszych małych cudów Dziś obudziłam się o 6, mam już pozmywane, obiad dla psy ugotowany, ja wykąpana po kawce, a teraz jemy śniadanko
Juradka ja bym zrobiła na wszelki wypadek usg jeszcze, więc jak masz możliwość, to pewnie, że zrób
Magdalena na allegro u użytkownika Makaszka –ładne mają Ja będę teraz zamawiać drugi, bo jednak ten mój na jesień będzie za gruby do wózka, no i jest taki wielki, że jak go wczoraj układałam w wózku na próbę, to dziecko mi się zgubi o.O Więc na jesień zamówię drugi cienki jeszcze
Sylwia 5 kilo Ło matko... Podziwiam !
Ja się wyspałam, choć sny byly głupie jak nie wiem. No i co się budziłam i brzuś twardniał lub mnie bolało coś to się uśmiechałam pod nosem i czekałam, czy może się coś nie zacznie na poważnie
Chyba już jestem gotowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Dzisiaj śniła mi się moja Laura, że sobie tak słodko spała i taka grzeczna była. Miała ciemne włoski i brązowe oczka - po tatusiu;) zjadłabym ją w śnie
Magdalena no to dałaś mi zagwozdkę teraz a Twój Tomek lubi tego króliczka?? zadowolony z niego jest?? Wygląda na miłego misia w dotyku więc może w porządku jest?? tylko ciężko dostać go chyba w PL, jeden sklep jest ale czekają na dostawę, wysłałam
im email kiedy ta dostawa będzie
Sylwia teraz Pesq będzie stresować się że będzie miała taką dużą Agatkę ale ona ma mieć cc od razu to tyle dobrze
Gloria to widzę że słodziutki wyjdzie pokoik dla dziecka i dobrze w końcu są dziewczynkami
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Idę wstawić pranko -śpiworek i ostatnie ciuszki
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
A jeszcze odnośnie takich zabawek szumiących itp. my mamy cos co wygląda jak male radio, ma 3 melodie/kołysanki i 3 rodzaje dźwięku (bicie serca, ocean i deszcz), jest tez timer i można ustawić kiedy ma się wyłączyć (15,30,45,60 minut) i regulacje głośności, poza tymi funkcjami jest to projektor który ma trzy płytki (z gwiazdkami i barankami, z rybkami taki niby ocean, z malpkami i zwierzątkami jakimiś) i ten projektor się na sufit ustawia albo ścianę i dzidzia sobie ogląda, mój Kacper to bardzo lubił szczególnie projektor i nieraz bralismy g nad ranem do siebie do łóżka on sobie oglądał i gaworzyl a my mogliśmy jeszcze trochę pospac.... linka nie wkleje bo z tableta pisze i nie dam rady ale jakbyscie chciały to ogladnac to wygooglujcie sobie projektor Lullaby Homedics
A cena to cos ok 100zl nie pamiętam dokladnie
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a i to ponowne zalaczanie działa nie tylko na płacz kiedyś siedzimy w pokoju Szymonek lezy w lozeczku i puścił sobie bączka i nagle wszyscy w śmiech bo owieczka na czuwaniu włączona była i nagle bicie serducha słyszymy
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Absolutnie nie denerwuje,
Makrosomia to powikłanie - skutek niekontrolowanej cukrzycy, a ja chyba w miarę kontroluję
Wyspalam sie dzis w miarę ale do drugiej walczyłam z bólem głowy.. Heh. Co do szumisia - jeszcze nie otwierałam tych filmików Magdaleny ale - szumiś ma regulację głosności ale nie ma żadnych melodyjek - on stricte do szumu Fajne jest to ze ma te magnesy w łapkach do uczepienia go w różne miejsca no i ogólnie jest przecudowny tylko piekielnie drogi... Ale wrzuce ten filmik jak mi Ł. baterie w końcu odda (gdzieś schowal ) może dziś
Zaz ide zaraz sprawdzać czy mój kocyk nie za wielki
Wczoraj Agatka Malo się ruszala musiałam ja prowokować :| za to w nocy dala popis
Aaaaaa wchodzimy w 37! (36 0)...
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Noc miałam fatalną po prostu, spotkałam się wczoraj z koleżanką i nie wiem co mnie podkusiło, ale najadłam się chińszczyzny
no i wieczorem się zaczęło cały brzuś mi stwardniał i bolał na górze pod piersiami aż brakowało tchu i chodziłam i wzięłam polprazol i dalej to samo.
Kładę się na lewy bok ściska, na prawy ściska i do tego doszedł jeszcze ból w krzyżu nie wiedzieć czemu. Już się zaczęłam zastanawiać czy to nie jakie bóle przedporodowe, ale tam na dole skurczów żadnych nie czułam...
No i zasnęłam dopiero po 2 w nocy i po drugiej tabletce polprazolu
I rano wstałam od razu ze zgaga , cholera co za gówna się najadłam, że to tyle czasu trzyma