- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Zjadlam naleśniki, dopije herbatę i biorę się juz na serio za ta torbę, żeby zdążyć zanim mój terrorysta wstanie...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
te wasze Agatki to naprawdę małe łobuziary są
nic, ledwo usiadłam do kompa a mąż głodny... idę robić am
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
- Sylwia-89
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 100
W ogóle to mam pytanie do Was. Jak macie te bole jak na okres, to w ktorym miejscu? Dzisiaj od rana mnie tak wlasnie w dole pobolewa. Wzielam no spe, przespałam sie i było ok, ale teraz znowu tak mnie lekko boli. I w sumie nie wiem czy w końcu zaczyna się coś dziać czy to mala mnie tam obija i dlatego tak odczuwam...
Jurada, witaj w klubie. Tez wzięłam się wczoraj "do roboty" i w trakcie zgaga mnie zaczęła męczyć
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a ja oczywiście leże, teściowa przyniosła jakiś obiad i się rozgadala i Kacper się zaczął przebudzac ....
i efekt jest taki ze muszę leżeć obok niego bo jak próbuje się ewakuować do drugiego pokoju to się wierci i w płacz... tak czujnie spi i pilnuje matki żeby torby nie spakowala.... haha chyba cwaniak Mały wyczuwa z czym to pakowanie jest związane i albo nie chce rozłąki z mamą albo nie chce jeszcze braci mieć w domku
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Mysia teraz biorę bez wypełnienia -cieniutki i mniejszy niż ten zimowy co mam
Ja też zmęczona wszystkim.. do tego stopnia, że zjadłam śniadanie i tak się zmęczyłam, że musiałam się przespać
Asiulek no to niezły fart z tym szpitalem faktycznie -ale fajnie
Peeeesqqqqq jedziesz na IP i mi nie piszesz??? A ja tu się zamartwiam, że nie piszesz i już nas nie lubisz
To Ci numer wywinęła A my potem świecimy oczami po suficie
Basiek wiem, że ona tam nie powinna... no ale jaaaak?? Na szczęście ona nie lubi ludzi i hałasu, więc będzie zwiewać jak Mautek będzie i omijać łóżeczko szerokim łukiem
Ruch mały, bo wszystkie przemęczone i większość czasu albo leżymy/drzemiemy albo biegamy po lekarzach heh
Dobra, niebiskie kocyk w sumie już mam, to biorę romby -będzie pasował do wózka -Dzięki za pomoc
Sylwia mnie wtedy boli normalnie podbrzusze takim dość ciągłym niezbyt mocnym bólem i falowo kręgosłup w odcinkach lędźwiowych -zawsze przy/przed okresem sobie coś ciepłego brałam na plecy i pomagało i teraz też tak robię i póki co przechodzi.. Coś czuję, że będę miała poród z bólami krzyżowymi -czymkolwiek by był
- Kasia888
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 182
Badanie ok, tylko strasznie swędzi mnie skóra, lekarz zlecił badania krwi podejrzewa cholestazę ciążową ech....
Nie mam już sił, mam do niej dzwonić po 18, to będą już wyniki badań
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Faceci juz tak mają ze późno to wszystko do nich dociera i chyba dlatego ciąża trwa 9miesiecy żeby mieli czas ogarnąć i oswoić się z tematem... myślę ze kobiecie wystarcza 3miesiace max no ale ze wzgledu na tatusiow trwa to tyle ile trwa... zdarzają się oczywiście wyjątki do których dociera od razu ze będą mieli dziecko ale większość budzi się w ostatnich tygodniach ciąży albo i nawet po porodzie.... tak tak muszą dotknąć, zobaczyć żeby dotarło, no cóż nic nie poradzimy na ta ograniczona wyobraźnię .... ale.... no właśnie ale.... jak juz się zorientuja w nowej rzeczywistości to potrafią się tak wkrecic ze wow!!! i tu dla przykładu to co pisalyscie, co tam pampersy, butelki, pościel i inne duperele... o tym przecież myśli mama.... misiu!! no jak to dziecko nie ma misia?! trzeba kupić!! i jaki tata dumny z siebie ze o tym pomyślał oooooooo!! i tak szukają i wpadają na pomysły "NIEZBEDNYCH" i jakże "PRATYCZNYCH" rzeczy niezbędnych noworodkowi i to od pierwszych chwil życia... a kobieta... no cóż jej pozostaje nic tylko się cieszyć ze maz się UDZIELA (w końcu ) i fajnie tak patrzeć na ta radość i oczekiwanie "dużego dziecka" na male dzieciątko
a jeśli w gronie wrześniowych tatusiow jeszcze nie w każdym ta radość się obudziła to się nie martwcie... za jakiś czas kiedy dzieci podrosna bo pewnie dopiero wtedy zwrocicie na to uwagę.... zobaczycie jak mężowie będą zakochani w waszych dzieciaczkach.... i mino ze wydaje wam się ze kochacie tych swoich mężczyzn (mimo wszystko) to widząc jak mąż kocha to wasze male szczęście, miłość do niego jeszcze bardziej w was wybuchnie!!!
trochę chyba niejasno napisalam ale chyba rozumiecie...
jeszcze parę dni i wasze serducho wypełni taka fala miłości ze będziecie myslaly ze to szczyt szczęścia, ale jak zobaczycie wzajemna miłość waszego dziecka i ukochanego to ta fala nabierze temperatury wrzenia
a tak mnie jakoś naszlo bo cieszę się ze wy się cieszycie ze wasi mężczyźni cieszą się z dzidziusiow...
i uwielbiam patrzeć na T. i Kacperka razem... a jak juz bliźniaki będą z nami i wszyscy moi panowie będą się razem bawić i tulic to chyba zwariuje.............. ze szczęścia oczywiście!!!!!!!
a to juz tak niedługo!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
No i w domu często go wykorzystuj kladz na nim Bartusia na brzuszku zeby widział te romby takie kontrastowe barwy sa super dla maluchow.... na pewno go polubi
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
choć tak się słodko wtulil i taki z niego anioleczek kiedy śpi że aż żal go samego w łóżku zostawiać.....
a jak tylko wstanie to po aniołku ani śladu... wtedy przechodzi na inny tryb.... ooooooo właśnie taki:
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Ja byłam u koleżanki dostałam nową turę ubranek sukieneczki śliczne i w ogóle cud miód tylko na takie większą dziewczynkę teraz pojadłam sobie i z bębenem na wierzchu leżę bo ruszać się nie mogę
Basia to super że taka różnica wieku będzie, będą bawić się razem
Zaz no kociamber wymiata!! Ja pewnie też pozwolę raz pobawić się Bonifacemu w łóżeczku a i plamy nie widać
Asiulek właśnie nie ma jak mieć kogoś znajomego gdzieś, zawsze to inaczej. A co pisałaś o tych tatusiach, to żebyś wiedziała jaki dumny wybierał i kupował!! I właśnie wcześniej powiedział to co napisałaś cytuje Ciebie: "misiu!! no jak to dziecko nie ma misia?!" noi kupił i powiedział, że dziecko powinno mieć misia od małego ... a właśnie gdzie pampersy butelki itp ku*wa ż się popłakałam jak do końca przeczytałam co napisałaś
Pesq przepraszam ale uśmiechnęłam się jak pojechałaś na IP a ta mała Gagatka zaczęła fikać Twoja mina też pewnie nie lepsza była
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zaz też jestem za rombami i czarnym.
Sylwia mnie boli tak jak na okres zawsze...
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaz ale ja to rozumiem zresztą ten twój filmik mnie tak rozbawił, że absolutnie nie mogę złego słowa powiedzieć na koteckaBasiek wiem, że ona tam nie powinna... no ale jaaaak?? Na szczęście ona nie lubi ludzi i hałasu, więc będzie zwiewać jak Mautek będzie i omijać łóżeczko szerokim łukiem
poza tym jak się już ma swojego ukochanego zwierzaka to pomimo, że pewnych rzeczy nie powinno się uczuć czy tolerować to jednak to jest nasz ukochany pieszczoch i czasami się oko przymyka wiem bo jak przed ciążą mieszkał ze mną mój króliczek to też mu na wieeele pozwalałam
Kasia o kurcze...znowu coś miejmy nadzieję, że to tylko podejrzenia i wszystko będzie ok! 3mamy kciuki :*
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bo śniłaś mi się dzisiaj, że razem leżałyśmy już z maluszkami na sali poporodowej nie wiem tak naprawdę jak to możliwe skoro dzieli nas taaaka odległość ale to w końcu sen więc się nie czepiajmy
ja odkąd wyszłam ze szpitala to też już codziennie mam takie bóle i skurcze. i nawet dzisiaj rozmawiałam z mężem kiedy tak naprawdę miałabym się zgłosić do szpitala gdyby coś zaczęło się dziać. bo w takich normalnych warunkach to pojechałabym na ostatnią chwilę kiedy skurcze już ładnie się rozkręcą a gdyby teraz mi się coś takiego przytrafiło jak mam jeszcze założony szew to co
mam jednak nadzieję, że nic do tego czasu się nie wydarzy i wszystko pójdzie zgodnie z planem.
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Zamówiłam romby W ciągu trzech dni wysyłają, więc pewnie przyjdzie w przyszłym tygodniu, bo zamówiłam listem
Basiek ja się cieszę, że Graż nie umie tam wleźć -dopiero by była komedia
Pewnie, że wszystko pójdzie zgodnie z planem
Ja właśnie popatrzyłam w kalendarz i planujemy z Bartusiem ominąć upały, więc planujemy żeby się urodził po 9.09, bo 7 mam jeszcze lekarza, a we wtorek (01.09) pojadę zrobić krew itd. i spotkam się z Mamą potem i jeszcze pójdziemy ostatni raz przed porodem do maca, bo chcę zjeść big maca, bopotem dłuuugooo nie zjem -Tak sobie zaplanowałam
Ciekawe jak mi pójdzie z realizacją