BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1001009 przez jurada
O mech dzis świętuje.
To wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
Podziękowania: me.ch

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1001011 przez jurada
Ja jak mam te stawianie sie brzuszka to mi się odrazu chce to wc na dwójeczkę.
Tez tak macie?

9 lata 4 miesiąc temu #1001012 przez Zazanna
Ja już mam kołowrotek w głowie, bo tu latam do toalety (wczoraj 3 razy, za to ewidentnie luźno), no i średnio 1 do 2 razy dziennie :sick: od kilku dni. No i jak mi dziś przywaliło, to w głowie układałam co Tomek musi mi w razie czego dopakować -m.in. ładowarka, książka ;) Aaaa no i to rozwarcie mi w głowie siedzi -więc pewnie sama prowokuję organizm żeby się kurczył itd. bo bez przerwy mi to wszystko siedzi z tyłu głowy.............................................
Nie lubię czekać i nie wiedzieć czego się spodziewać............ B)

Meszek sto lat ! <3

Godzina 8:00, a my po kawce, śniadanku, dla piesy ugotowane :)
Idę się wykąpać i poprasuję ciuszki ostatnie i sobie ubranie na wyjście ze szpitala póki nie jest gorąco :)
Podziękowania: me.ch

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1001015 przez asiulek_dolls
Kas wyobrażam sobie ze jest ci ciężko ale musisz być silna dla Agatki!! Pomyśl tylko cala ciąże czulas się dobrze i cieszylas się nią a to juz teraz końcówka wiem ze wydaje się ze to długo jeszcze ale inne dziewczyny leżą albo zmagają się z jakimiś problemami przez 9miesiecy.... dasz rade i myślę ze po fryzjerze humor wróci ;) a wogole to na pewno jest tak ze Agatka postanowiła zmusić cie trochę do odpoczynku bo do tej pory bylas bardzo aktywna i ona wie ze kiedy się urodzi to będziesz mieć przy niej dużo pracy i taki ci psikus zrobiła... bo cie kocha i chce żebyś odpoczela póki jeszcze możesz!!! No a teraz głowa do góry, uśmiech proszę!! I dzielnie czekany!!!
aaaaa żeby nie było jak masz ochotę narzekać to ok... od tego nas masz!! Choć zdecydowanie wolę Cie taka wesolutka ;)

Pesq a to pech z tym sąsiadem :angry: a babcia to chyba wiekowa.... skoro takie głupoty gada.... :huh:

Zaz tak czytam, czytam i ooooooo ale zaraz patrzę ze te skurcze zamiast coraz częściej to coraz rzadziej u ciebie, a juz myslalam ze Bartus chce sam ocenić czy plama obok lozeczka widoczna czy nie :P no i kochana nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło wiesz mniej-wiecej czego się przy porodzie spodziewać tylko zamiast odpuszczac jak teraz będzie się to wszystko nasilać i przyspieszać... i nic się nie boj tak jest lepiej bo myślisz wtedy żeby jak najszybciej mieć to za sobą wiec będziesz wyczekiwac przyspieszania akcji jak juz przyjdzie a to pora :)

A skoro większość (a przynajmniej te które juz nie śpią) sa za ta wymiana nr tel. to moze zrobmy tak ze kazda bierze karteczke/notes i dzis wrzucamy tu swoje nr i zapisujmy wszystkie a po kilku godzinach usuniemy z wiaomosci te nasze numery (tak jak bylo kiedys ze zdjeciami na poczatku) pasuje?
To ja od razu podaje namiar do siebie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a zapomialam się pochwalić wczoraj w końcu spakowalam torbę :)
ledwo... hahaha bo specjalnie kupilam duża żeby siebie i dzieciaki do jednej zmieścić no i chociaż wzielam tylko to co konieczne to jednak dla chłopaków wszystko podwójnie i taaaaaak się zmachalam przy tym ze łaaaa......
a dziś kolejne pakowanie mnie czeka bo Kacpra do dziadków muszę przygotować......

9 lata 4 miesiąc temu #1001016 przez kasandra9
Pesq, jestem przerażona ta znajoma...generalnie chyba tez bym tv szantazowala. Ten szpital w ktorym jestem ma opinie na tyle ile slyszalam ze właśnie cc to ostateczność i ze wszystkich sil próbują sn...fakt ze jest na patologii troche dziewczyn po terminie ale nie spotkałam żadnej powyżej tygodnia...i oksy tez podobno 2x czy 3x max a chyba dwa! Jedna dzis ma miec ten drugi raz ale i przebija pęcherz i rodzi...przeciez 43tyg to jakas niedorzeczność!!! Wiadomo rozbieżność w terminach nieregularne cykle ale nie może być tak ze jakas kobieta ma 50 tygodni ciąży!!!! Normalnie aż mnie wnerw ogarnal!
Zaz, ja nikogo nie pytalam czy mogę iść, zapisalam się i schodze tu na dol i farbuje te cholerne włosy;)
Ja tez dość czesto dwójkę, raz, 2x dziennie to ost. Norma.
Wczoraj miałam powtórzone ktg chic polozna mowila ze książkowe ale lekarka kazala powtórzyć, dzis rano przedłużone bo Gagacia sie niby krecila...ja jyuz sfiksuje ..jakie jest poprawne...raz jednostajnie raz skaczace do 192...i spadające. Do 112...ja juz w ogóle nie wiem jakie są dobre a jakie dobre ale mniej...zgłupiałam.

9 lata 4 miesiąc temu #1001019 przez jurada
Asiek ja wole wysłać w prywatnej wiadomości niż tak na forum... Zalogować sie jest łatwo... Wystarczy 5 minut i juz ktos moze sobie zobaczyć nr. A potem my będziemy zmieniać numery bo jakiś idiota/idiotka będzie sobie żarty robic.
Tobie wyśle sms

9 lata 4 miesiąc temu #1001020 przez asiulek_dolls
Pesq z ta koleżanka to jestem w szoku :blink: chyba wyszlabym na własne rzadanie chocbym pół Polski do innego szpitala miala jechać :huh:

9 lata 4 miesiąc temu #1001021 przez kasandra9
Asiu, kochana jestes:) heh, Młoda wodzi nas za nos, Piotrek tez zasnąć nie moze, juz mi go szkoda, ale tak wszystko pięknie ogarnia ❤ a humor wraca, po hennie od razu lepiej jakbym rewolucje przeszla to po farbowaniu liczę ze wróci do normy;) nagadalam córce ze 31.08 moglaby sie urodzić to miałaby uro robione na koniec wakacji, łatwo zapamiętać i każdy by pamiętam jej kombinatorstwo bo jak sie w we wrześniu no to termin byl na wrzesień i potem się zapomni co na koniec zafundowala ta Gadzina;)

9 lata 4 miesiąc temu #1001022 przez kasandra9
To może w gr na fb napiszmy;)

9 lata 4 miesiąc temu #1001023 przez jurada
Mnie nie ma na grupie na fb.
Ja wysyłam na priv wam

9 lata 4 miesiąc temu #1001025 przez Zazanna
Asiulek ja wolę podawać w pw -na forum się boję :) Wysłałam Ci w wiadomości mój jak coś :)

Kas to ja się cieszę, że oni mi mojego wyniku nie pokazali, a ekranik był obrócony :P Tylko spytałam ja wynik i powiedzieli, że wzorowy -a tak to bym analizowała ... :P

9 lata 4 miesiąc temu #1001026 przez asiulek_dolls
Jak chcecie ja dostalam sms i nr do Jurady juz mam :)
Wiem ze łatwo się zalogować ale jak na 2-3 godz podamy tu numer i później usuniemy to myślę ze nic się nie stanie
A skoro wy juz macie mój to w razie czego będę przekazywać info na forum, chodzi tylko o to żeby co najmniej do 2-3 osob miec kontakt bo moze być tak ze o jednym czasie do szpitala tracimy, albo jakiś problem z netem wyniknie i nic to nie da
Tutaj w prywatnej wiadomości tez możemy sobie nr powysylac

9 lata 4 miesiąc temu #1001027 przez jurada
Ja wyslalam do

Zaz, Asiulek, kas, basiek, pesq, asiekasiek do reszty bede wysyłać jak się odezwa na forum bo ja z telefonu pisze i nie chce mi sie latać po stronach i szukac

9 lata 4 miesiąc temu #1001029 przez asiulek_dolls
Ok rozumiem :) to ja jeszcze z godzinke poczekam co by nasze spiochy jakiś nr mogły zapisać (wstawać Mamuski!!! bo my tu od rana listę kontaktów tworzymy!!!) i później juz tez edytuje i kasuje numer z wiadomości

9 lata 4 miesiąc temu #1001031 przez asiekasiek
ja tez popodawałam na priv.

Zaz mi się wydaje tak jak Jurada pisała, po prostu masz przepowiadające te skurcze, ja już na dwójkę chodzę od kilku tygodni kilka razy dziennie i mam te skurcze raz silne raz mnie mniej silne, więc organizm przygotowuje się.

Jurada ja też nie nastawiam się na rychły poród, żeby później nie rozczarować się że urodzę po terminie...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia