- Otrzymane podziękowania: 174
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
20-24tydz i 30-32 baaa na to ostatnie musiałam iść prywatnie bo lekarz nie było co je wykonywała. Ale mysle czy nie iść teraz jakos nie zrobić sobie tak orientacyjnie jak waga, wody, łożysko i jak leży bo na tym 31tyg byla juz główka w dół, i mówił mi że zostanie tak ale wiecie ze z maluszkami roznie... Mysle że ze 3kg juz ma.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 278
Wiem wiem że może i dobrze waży dziewczyny, ale wiecie mój mąż ważył 4450g i wzrost 59cm, a ja ok 3700g widzicie u Kasandry ona była malutka jak urodziła się i jej mąż i tak sobie myślę jak u nas taki wielkoludek jak tatuś będzie to mam nadzieje że moje biodra to zniosą
Ja też pospalam sobie tak padnięta byłam a byłam dzisiaj umówiona do kosmetyczki chciałam sobie zrobić henne brwi i rzęs no żeby wyglądać jakoś na porodówce bo tusz pewnie spłynie i wyglądałabym jak panda ... i zapomniały mi zadzwonić i odwołać wizyty bo kosmetyczka jednak nie dziś jest !! O jak się wściekłam bo specjalnie jechałam 10km samochodem i jeszcze w ciąży. No przprosiły mnie fryzjerki , no ale kurde i tak wkurzyłam się a i po obudził mnie ból brzucha jak na okres nosz też by się zastanowiła w końcu czy chce wyjść czy nie bo kurde nie za fajnie jest jak przez trzy tygodnie takie coś mam czuć
co do wstawania i obracania się na łóżku też mam problem ostatnio w nocy myślałam się że mąż śpi, ale z jego śmiechu wywnioskowałam że nie chciałam się w środku nocy przewrócić na drugi bok, nie dość że poduszka9 to brzuch i tak kołysałam się na plecach ehh ale dostało mu się że śmieje się ze mnie a nie pomaga mi
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
U mnie mąż urodził sie ponad 4kg.
Ja urodziłam sie w 30tyg ciąży z waga 1700
A Daniel urodził sie 3600 w 41tc. Więc nie wiem czy to ma jakies znaczenie. Pewnie gdybym urodziła sie o czasie to powyżej 3kg na bank.
Myślę ze lekarze wiedza co robią i jak nie bedziesz dawała rady wypchnąć małej to zrobią CC.
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
dziewczynki ja też jestem taka ciapa, że co chwilę się ubrudzę, albo coś wyleję... szkoda gadać
Asiulek to fajnie masz z tym łobuziakiem <3 takie dzieciaczki są cudowne ciekawe czy mój Kacperek też będzie łobuziak
muszę też się zmobilizować i spakować torbę... coś ciężko się zabrać mi za to
oj Asiek nie dziwie się że się wkurzyłaś powinny zadzwonić faktycznie... ja też muszę jeszcze iść przed porodem.
haha, uśmiałam się z Twoich minek <3 nerwusku
ja też mam problem żeby z boku na bok się przekręcić, a ile przy tym się nastękam i namarudzę.....
- Lidziun
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 20
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basia też u mnie przytulanie tak wygląda jeszcze troszkę a będziemy mogły do mężów normalnie przytulać się
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
mysia5 napisał: ciekawe czy mój Kacperek też będzie łobuziak
hahaha na 100%
mi wszyscy wkoło odradzali to imię i twierdzili ze wszystkie Kacperki to lobuzy i żebym się zastanowila czy na pewno tak chce synowi dac na imię.... a ja im mowilam ze właśnie taki urwis mi się marzy... no i mam co chciałam
i zdecydowanie potwierdzam wszystkie Kacperki to lobuziaki gdzie się nie ruszymy: do sklepu, lekarza, na spacer... i synek daje popis i wolamy za nim Kacper!! to się okazuje ze wokół się zawsze jakaś mama, ciocia, babcia, dziadek czy ktokolwiek trafi i z uśmiechem takim wymownym mówi "oj tez mam/znam takiego Kacperka" kiedyś nawet kilkuletnia dziewczynka u lekarza do mamy skomentowała "o zobacz mamo Kacperek i tez taki lobuz, chyba wszystkie Kacperki takie niegrzeczne..." no wiec szykuj się będziesz miała równie wesoło jak ja
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Tomek usnął niecałą godzinę temu,i moje plany na ogarnięcie chałupy poszły się %&@$# tak jak u Asiulek
Idę się zaraz myć i spać, naiwnie nastawię budzik na 6 ewentualnie 7 może coś mi się uda porobić przed pobudką Tomka
Dziewczyny i tak jak Asiulek pisze,cieszcie się samotnością póki możecie bo później to już kupy nawet w samotności nie zrobicie
Trochę Wam zazdroszczę drzemek w dzień,ja to się pilnuję,jak Tomka usypiam,żeby nie zasnąć i ogarnąć obiadek np póki śpi,żeby później z nim móc się bawić.
Ale z drugiej strony,dobrze śpię w nocy jak cały dzień się wymęczę
Asiek wyręczę Pesq,udało mi się na youtube poszukać Szumisia,tylko nie wiem czy ma tylko jedną melodyjkę(szum) i czy jest regulacja głośności:
I dla porównania Króliczek,którego ja mam tzn Tomek ma:https://www.youtube.com/watch?v=tZaprZI3cTM
reklama mi się nie podoba,ale pokazane są 4 melodie,jest regulacja głośności, i 2 opcje grania melodyjek 45minut i potem się wyłącza i 23minuty
Tylko nasz króliczek już nie jest taki puszysty
Możecie mi polecić gdzie zamawiałyście kocyki minky,bo do wózka bym potrzebowała i też się skuszę jednak
Dobranoc,
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Tomek usnął niecałą godzinę temu,i moje plany na ogarnięcie chałupy poszły się %&@$# tak jak u Asiulek
Idę się zaraz myć i spać, naiwnie nastawię budzik na 6 ewentualnie 7 może coś mi się uda porobić przed pobudką Tomka
Dziewczyny i tak jak Asiulek pisze,cieszcie się samotnością póki możecie bo później to już kupy nawet w samotności nie zrobicie
Trochę Wam zazdroszczę drzemek w dzień,ja to się pilnuję,jak Tomka usypiam,żeby nie zasnąć i ogarnąć obiadek np póki śpi,żeby później z nim móc się bawić.
Ale z drugiej strony,dobrze śpię w nocy jak cały dzień się wymęczę
Asiek wyręczę Pesq,udało mi się na youtube poszukać Szumisia,tylko nie wiem czy ma tylko jedną melodyjkę(szum) i czy jest regulacja głośności:
I dla porównania Króliczek,którego ja mam tzn Tomek ma:
reklama mi się nie podoba,ale pokazane są 4 melodie,jest regulacja głośności, i 2 opcje grania melodyjek 45minut i potem się wyłącza i 23minuty
Tylko nasz króliczek już nie jest taki puszysty
Możecie mi polecić gdzie zamawiałyście kocyki minky,bo do wózka bym potrzebowała i też się skuszę jednak
Dobranoc,