BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 4 miesiąc temu #1000710 przez jurada
Asiek ja ostatnie USG miałam w 31tyg to ważyła 1680g a teraz to nie wiem, bo mój lekarz nie robił mi ust tylko dawał skierowania na te co na nfz czyli 11-13tydz
20-24tydz i 30-32 baaa na to ostatnie musiałam iść prywatnie bo lekarz nie było co je wykonywała. Ale mysle czy nie iść teraz jakos nie zrobić sobie tak orientacyjnie jak waga, wody, łożysko i jak leży bo na tym 31tyg byla juz główka w dół, i mówił mi że zostanie tak ale wiecie ze z maluszkami roznie... Mysle że ze 3kg juz ma.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000714 przez asiekasiek
Jurada w takim samym wieku są z OM, tam dwa dni ty masz później, pewnie mniej więcej tyle samo ważą. Szkoda że nie miałaś robionego tak to porównałabym sobie z inną dziewczynką w takim samym wieku :)

Wiem wiem że może i dobrze waży dziewczyny, ale wiecie mój mąż ważył 4450g i wzrost 59cm, a ja ok 3700g :D widzicie u Kasandry ona była malutka jak urodziła się i jej mąż i tak sobie myślę jak u nas taki wielkoludek jak tatuś będzie to mam nadzieje że moje biodra to zniosą ;)

Ja też pospalam sobie tak padnięta byłam a byłam dzisiaj umówiona do kosmetyczki chciałam sobie zrobić henne brwi i rzęs no żeby wyglądać jakoś na porodówce :P bo tusz pewnie spłynie i wyglądałabym jak panda ... i zapomniały mi zadzwonić i odwołać wizyty bo kosmetyczka jednak nie dziś jest !! O jak się wściekłam bo specjalnie jechałam 10km samochodem i jeszcze w ciąży. No przprosiły mnie fryzjerki , no ale kurde i tak wkurzyłam się :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: a i po obudził mnie ból brzucha jak na okres nosz też by się zastanowiła w końcu czy chce wyjść czy nie :angry: bo kurde nie za fajnie jest jak przez trzy tygodnie takie coś mam czuć :angry: :angry:

co do wstawania i obracania się na łóżku też mam problem :) ostatnio w nocy myślałam się że mąż śpi, ale z jego śmiechu wywnioskowałam że nie :pinch: chciałam się w środku nocy przewrócić na drugi bok, nie dość że poduszka9 to brzuch i tak kołysałam się na plecach ;) ehh ale dostało mu się że śmieje się ze mnie a nie pomaga mi :lol:

9 lata 4 miesiąc temu #1000715 przez asiekasiek
B) B)

9 lata 4 miesiąc temu #1000716 przez asiekasiek
:angry: :angry: :angry:

9 lata 4 miesiąc temu #1000717 przez asiekasiek
ku*na chcę edytowąć test :angry: :angry:

9 lata 4 miesiąc temu #1000718 przez asiekasiek
:unsure: :unsure:

9 lata 4 miesiąc temu #1000719 przez asiekasiek
ileż można !!!!????

9 lata 4 miesiąc temu #1000722 przez jurada
Asiek mistrzem popychania postów!

U mnie mąż urodził sie ponad 4kg.
Ja urodziłam sie w 30tyg ciąży z waga 1700
A Daniel urodził sie 3600 w 41tc. Więc nie wiem czy to ma jakies znaczenie. Pewnie gdybym urodziła sie o czasie to powyżej 3kg na bank.

Myślę ze lekarze wiedza co robią i jak nie bedziesz dawała rady wypchnąć małej to zrobią CC.

9 lata 4 miesiąc temu #1000724 przez basiek149
Asia ja się czasem sama z siebie śmieję jak próbuje obrócić się na drugi bok bo nigdy nie myślałam, że to może aż tyle wysiłku kosztować... u nas najlepiej jest jak planuję przytulić się do męża i on już ma rękę wyciągniętą i czeka w łóżku a ja próbuję najpierw odwrócić się w jego stronę a później jeszcze przesunąć do niego...więc on czeka i czeka... a jak już w końcu się przesunę i ułożę to zazwyczaj już albo jemu ręka zdrętwiała i się obraca albo mi nie wygodnie... :blink: :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #1000732 przez mysia5
Aśka to córunia ładnie waży :) idealną wagę będzie miała przy porodzie :) a mój maluszek właśnie troszkę mało jeszcze waży, więc tym bardziej chciałabym aby jeszcze grzecznie posiedział w brzusiu :)
dziewczynki ja też jestem taka ciapa, że co chwilę się ubrudzę, albo coś wyleję... szkoda gadać :whistle:
Asiulek to fajnie masz z tym łobuziakiem <3 :) takie dzieciaczki są cudowne :) ciekawe czy mój Kacperek też będzie łobuziak :cheer:
muszę też się zmobilizować i spakować torbę... coś ciężko się zabrać mi za to :pinch:
oj Asiek nie dziwie się że się wkurzyłaś :angry: powinny zadzwonić faktycznie... ja też muszę jeszcze iść przed porodem.
haha, uśmiałam się z Twoich minek <3 nerwusku :kiss: :blush:
ja też mam problem żeby z boku na bok się przekręcić, a ile przy tym się nastękam i namarudzę..... :whistle: :P

9 lata 4 miesiąc temu #1000740 przez Lidziun

9 lata 4 miesiąc temu #1000744 przez asiekasiek
Lidziun o jej jakie czary :) a ciekawe czy to takie zdrowe do zasypiania... później dziecko będzie potrzebować takie bodźca do zasypiania w późniejszym wieku i co... ale ciekawe czy działa :whistle:
Basia też u mnie przytulanie tak wygląda :D jeszcze troszkę a będziemy mogły do mężów normalnie przytulać się :D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000749 przez asiulek_dolls

mysia5 napisał: ciekawe czy mój Kacperek też będzie łobuziak :cheer:

hahaha na 100% :laugh:
mi wszyscy wkoło odradzali to imię i twierdzili ze wszystkie Kacperki to lobuzy i żebym się zastanowila czy na pewno tak chce synowi dac na imię.... a ja im mowilam ze właśnie taki urwis mi się marzy... no i mam co chciałam :laugh:
i zdecydowanie potwierdzam wszystkie Kacperki to lobuziaki :) gdzie się nie ruszymy: do sklepu, lekarza, na spacer... i synek daje popis i wolamy za nim Kacper!! to się okazuje ze wokół się zawsze jakaś mama, ciocia, babcia, dziadek czy ktokolwiek trafi i z uśmiechem takim wymownym mówi "oj tez mam/znam takiego Kacperka" kiedyś nawet kilkuletnia dziewczynka u lekarza do mamy skomentowała "o zobacz mamo Kacperek i tez taki lobuz, chyba wszystkie Kacperki takie niegrzeczne..." no wiec szykuj się będziesz miała równie wesoło jak ja :P

9 lata 4 miesiąc temu #1000756 przez Magdalena9t
Hej B)
Tomek usnął niecałą godzinę temu,i moje plany na ogarnięcie chałupy poszły się %&@$# tak jak u Asiulek :P
Idę się zaraz myć i spać, naiwnie nastawię budzik na 6 ewentualnie 7 może coś mi się uda porobić przed pobudką Tomka :whistle:
Dziewczyny i tak jak Asiulek pisze,cieszcie się samotnością póki możecie bo później to już kupy nawet w samotności nie zrobicie :laugh: :laugh:
Trochę Wam zazdroszczę drzemek w dzień,ja to się pilnuję,jak Tomka usypiam,żeby nie zasnąć i ogarnąć obiadek np póki śpi,żeby później z nim móc się bawić.
Ale z drugiej strony,dobrze śpię w nocy jak cały dzień się wymęczę :P ;) :)

Asiek wyręczę Pesq,udało mi się na youtube poszukać Szumisia,tylko nie wiem czy ma tylko jedną melodyjkę(szum) i czy jest regulacja głośności:

I dla porównania Króliczek,którego ja mam tzn Tomek ma:https://www.youtube.com/watch?v=tZaprZI3cTM
reklama mi się nie podoba,ale pokazane są 4 melodie,jest regulacja głośności, i 2 opcje grania melodyjek 45minut i potem się wyłącza i 23minuty ;) :)
Tylko nasz króliczek już nie jest taki puszysty :P

Możecie mi polecić gdzie zamawiałyście kocyki minky,bo do wózka bym potrzebowała i też się skuszę jednak :)

Dobranoc, :)
Podziękowania: asiekasiek

9 lata 4 miesiąc temu #1000757 przez Magdalena9t
Hej B)
Tomek usnął niecałą godzinę temu,i moje plany na ogarnięcie chałupy poszły się %&@$# tak jak u Asiulek :P
Idę się zaraz myć i spać, naiwnie nastawię budzik na 6 ewentualnie 7 może coś mi się uda porobić przed pobudką Tomka :whistle:
Dziewczyny i tak jak Asiulek pisze,cieszcie się samotnością póki możecie bo później to już kupy nawet w samotności nie zrobicie :laugh: :laugh:
Trochę Wam zazdroszczę drzemek w dzień,ja to się pilnuję,jak Tomka usypiam,żeby nie zasnąć i ogarnąć obiadek np póki śpi,żeby później z nim móc się bawić.
Ale z drugiej strony,dobrze śpię w nocy jak cały dzień się wymęczę :P ;) :)

Asiek wyręczę Pesq,udało mi się na youtube poszukać Szumisia,tylko nie wiem czy ma tylko jedną melodyjkę(szum) i czy jest regulacja głośności:

I dla porównania Króliczek,którego ja mam tzn Tomek ma:

reklama mi się nie podoba,ale pokazane są 4 melodie,jest regulacja głośności, i 2 opcje grania melodyjek 45minut i potem się wyłącza i 23minuty ;) :)
Tylko nasz króliczek już nie jest taki puszysty :P

Możecie mi polecić gdzie zamawiałyście kocyki minky,bo do wózka bym potrzebowała i też się skuszę jednak :)

Dobranoc, :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia